7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 28.2.2006 11:43

Vaše tvrzení sice nepostrádá logiku,

ale ne každý hasič je současně pyroman. I když, sázky bych v tom smyslu na medicinmany neuzavíral.
Antonín Hrbek 28.2.2006 11:47

Re: Pane Hrbek, dovolím si oponovat, problém není jednoduchý a

Vážený pane, problém je skutečně jednoduchý nelze vydat víc než se vybralo, ale řešení není jednoduché.
H.K. 28.2.2006 11:36

Re: Problém je jednoduchý

V tomto státě neexistuje zdravotní pojištění pouze zdravotní daň. Někdo platí tisíce někdo nic a všichni mají stejná práva při pokytování péče. Pokud lidem někdo dvě volební období říká, že mají všichni právo na bezplatnou péči na úrovni současných vědeckých poznatků, tak lže. Dnešní odvody jsou vysoké a pokud by to nadále pokračovalo, není daleko doba, kdy půjdou peníze jenom do zdravotnictví. Je potřeba naučit se hospodařit s prostředky, které jsou k dispozici.
.. 28.2.2006 13:37

Re: Re: Problém je jednoduchý

Já vám všem poradim a zadarmo myslitelé.Oni na sever od nás to mají dost dobře vymyšlené ale neni to pravicové tak to asi nepujde u nas.Tam jsou lidi pro lidi ne pro prachy Ods ta to už z vás  dostane hlavně udělat okolo maglajz apak BUM
Ladislav N. 28.2.2006 15:53

Re: Re: Re: Problém je jednoduchý

Lidi pro lidi s lidma o lidech... Za Stranu, za lidi! (nebo to bylo "zasraný náledí!" ? :-D
Aleš P. 28.2.2006 8:51

K článku

Pan Mudr Sobotka z ODS ale také nenabízí žádnou koncepci jak řešit dluh VZP.
Tento dluh je možno řešit tak že se zvednou příjmy tedy odvody zdrav.pojištění a zároveň se sníží výdaje tedy platby lékařůma lékárníkům jinak nelze tento dluh srovnat.ODS chce skutečně kapitalismus dovédst do absurdity. Dopad převodu státních nemocnic na akciovky je už nyní zřejmý. Opět bude co tunelovat a rozprodávat a to majetek ke kterému přijdou zadarmo.Proto si ODS vypustila ze zákona o tunelování postihy za tunelování.
Co se týče Rátha je jediný ministr za 16 letou éru ,který se odvážil vůbec píchnout do problému zdravotnictví.Problém zdravotnictví je ,že státní peníze tečou k soukromníkům(lékařům a lékárníkům) a ty chtějí víc a víc.
Andy 28.2.2006 8:59

Re: K článku

v první řadě tečou peníze od soukromníků ke státu, a ten chce stále víc a víc Podle vás by měly téct od státu ke státu.
Dopad převodu státních nemocnic na akciovky, které jsou v majetku krajů, mi zřejmý není. Můžete ho objasnit ?
M. Zima 28.2.2006 9:10

S tím Rathovým

"pícháním" je to často opravdu problematické, ale vydávat za koncepci Julínka (myslím, že se ten člověk tak jmenuje), to je nepodařený žert. Berte to prostě tak, že pan Sobotka musel zase něco napsat a u Neffa je pro ODS vždy místo.  
Nax 28.2.2006 10:43

Re: K článku

Tady to neni o stranach, ale o pristupu. Ja uz zadne vyssi odvody platit nebudu, uz ted platim dost a princip solidarity mi zacina opravdu stvat. Za dalsi nechapu co skveleho vidite na skutecnosti, ze budte mit paralen levny a nedej buh abyste si musel nekdy platit na leky ktere budete skutecne potrebovat. Statni nemocnice nepatri nikomu a jsou to jen diry na penize, jak je mozne ze ty velke nemocnice co neplati za leky sjou ty statni a ne ti akciovky? Pan Rath picha do problemu zdravotnictvi asi jako komar, ktery saje krev z nemocneho zvirete. Nemusi se tolik bat, ze zvire se ozene a neprijemneho komara zamackne. Ale proc me to zlobi, Evropska Unie se opet podelala pred Araby, tak si muzeme za chvili uzivat mnohem lepsich atrakci nez je nfungujici zdravotnictvi. Skoda jen ze ho budeme potrebovat. 
herdekbabka 28.2.2006 8:07

Semele se tu kromě politiky všechno, vaření, zdraví a tak mám pro Vás jeden tip

Prý 1/3 národa trpí potížemi s vyměšování tuhých zbytků stravy - nabídky Gutalaxů a Senny hulákájí z obrazovek. A téměř nikdo nezveřejňuje přírodní léčbu. Stačí jedno novozélandské kiwi denně a problém je vyřešen, nejnověji ověřeno u tří dalších lidí, protože dovozci pro letošek udělali výjimku a nějaaká nakoupili a dovezli. Ty italské zmetky kromě toho že jsou bez chuti - nefungují - ale zato jsou levné. Nevím, čím to je , jestli jsou trhány v pravý čas, nebo mají tu správnou půdu a podnebí . Ale funguje to.  Na vědomí to dávám proto, že je tu většina dříve narozených a tyhlety potíže co dřív nebyly se ve vyšším věku objevují. No a diabetikům snad to jedno kiwi denně neuškodí. Tak se mějte.
kocka ema 28.2.2006 13:12

Re: Semele se tu kromě politiky všechno, vaření, zdraví a tak mám pro Vás jeden tip

Staci 2 suche merunky nalacno a dve vecer.
herdekbabka 28.2.2006 15:51

Re: Re: Semele se tu kromě politiky všechno, vaření, zdraví a tak mám pro Vás jeden tip

hm - sušené meruňky se špatně tráví - a dlouho leží v žaludku
Jarda Musil 28.2.2006 7:48

hmmm...

No - fakt jsem pana předsedu senátu považoval za velmi seriózního člověka - doufám, že tohle je jen úlet a vrátí se zpět k seriózním agrumentacím ... víc se k tomuto nedá komentovat.
Vládík 28.2.2006 8:33

Re: hmmm...

Opravdu nevím, která část je neseriozní?  Dvojka Paroubek - Rath snad má nějakou koncepci?  Nepřiznali, že příjmy za státní pojištěnce byly neúměrně nízké? (ovšem dříve je zvýšit nemohli - přidali by v době šéfky, kterou měli v silné (osobně motivované) neoblibě). Snižuje se dluh VZP? Ani po zvýšení plateb za státní pojištěnce nikoliv ("předsunutá" platba jen přesunula dluh od zdravotníků na stát). Stabilizovalo se zdravotnictví?  Takže v čem je neseriozní článek? Já mu mohu vytknout jen slušnou pochybnost, zda dvojka Paroubek - Rath je schopna koncepčních kroků. Tady je pan Sobotka opravdu trochu neseriózní. Je přece zřejmé, že ani náhodou.
Jarda Musil 28.2.2006 9:15

Vládíku

Zejména je neseriózní v tom, že zapomíná na skutečnost, kdy byl založen naprosto nesmyslný systém VZP a několika dalších pojišťoven na stejné funkční úrovni ale s jinou strukturou pojištěnců - od toho se odvíjí skoro všechny další problémy s financováním systému - pokud se tohle nezmění - myslím od základu - tak JAKÁKOLIV REFORMA je pouze politická hra ...
A ten systém pojišťoven byl založen se zřejmým úmyslem tahat peníze ze státního rozpočtu do soukromých pojišťoven na úkor VZP ... to snad je i Vám jasné? Čili pokud z "trhu" pojišťoven VZP nezmizí - do té doby se budou problémy periodicky opakovat. Řešení je nasnadně - VZP nahradit virtuálním účtem základního pojištění a kdo se chce pojistit nad rámec základu - ať si zvolí komerční zdravotní pojišťovnu ... jinak zde trh nebude.
Ladislav N. 1.3.2006 0:17

Re: Vládíku

Nesmysl. K jediné pojišťovně přibyly další a přesun občanů do nových pojišťoven je důsledkem jejich vlastního svobodného rozhodnutí. Úmysl byl zavést konkurenci mezi pojišťovnami s konečným cílem založeným na tržních principech. Pro ty, co se zhlédli v socialistickém modelu "státního zdravotnictví", je samozřejmě vyšší počet pojišťoven než jedna nadbytečný... :)) 
.. 28.2.2006 7:36

Prachy a jak je dostat

A je to tady znova Lékařsky ČECHTEK.Pane Sobotka problém pojištovny byl ten že se chovala jak hovnivár valila problém nabalovala další problemy,popisovala stav.Ale nebyla schopna nebo NECHTĚLA se zbavovat přítěží a celé jednání vedení se neslo v duchu čím huře tím lépe. A chodilo se k ODS na rady která toho hovnivára náležitě využila.Reforma v resortu ale pro lidi by bolela hlavně lékárníky-Dodavatelé léku státní firma/ KANADA ŠVECKO ATD/ Neziskové nemocnice platy vedení závislé na celkovém hospodaření nemocnice/ZÁPADNÍ EVROPA/ Zeštíhlení celého resortu. Příklady jsou všichni je znaji ALE KDO BY NA TOM VYDELAL JEN STÁT A PACIENT.A je to tak prosté jen mit faktycký zájem odvahu a nekoukat na zisk a přátele. Až začneme platit u lékaře tak to bude malá častka ta se bude neustále časem navyšovat a nikdo to už nezastaví.Ano to nám tu chybělo tak toho draka vypuste
van Kat 28.2.2006 8:31

Připodotek OT

on ten hovnivál ten exkrement valí, váš hovnivár ho asi vaří. Myslel jste to tak faktycky ? -Diskuse k věci by asi smysl neměla, protože o věci opravdu nevíte vůbec nic. Zkuste se poohlédnout i v zahraničí, třeba ve Švécku.
.. 28.2.2006 8:46

Re: Připodotek OT

Ano milý kate Chytl ses slušný člověk toto přehlédne asi jsi z oboru a fanda jedné strany.No nic je to hra a jde jen o prachy.Koho
Vládík 28.2.2006 8:39

Re: Prachy a jak je dostat

Zatím ovšem platíme. Že to nevidíš, protože pásku nečteš, koukáš jen co dostaneš na dlaň (pokud vůbec chodíš pro mzdu) je jiná věc. Že peníze rozpočtu nenosí do státní kasy Paroubek, ale že jsou to peníze nám urvané od pusy asi taky nevíš. Platím jen my. Jde o to, zda částečně ze svého (a pak budeme my a ne neschopní Rathové koukat na účelnost), nebo čím dál víc z těch zdrojů, o nichž nevíš, že jsou to tvé peníze.
.. 28.2.2006 8:52

Re: Re: Prachy a jak je dostat

Ale to se vý-Jen to spustit trochu jina a to nikdo nechce.Tak dáme ještě výce a bude to jak na pásce tak  rovnou u lékaře.To je rychlé řešení a jednostrané
Vládík 28.2.2006 9:20

Re: Re: Re: Prachy a jak je dostat

Nechci být protivný: asi myslíte  ze se to ví.  Možná by bylo dobré říct jak jinak (ale spor byl o tom že dvojka P-R to jinak nedělá). A dáme více (nikoliv výce). Pokud nezjistíme, kde platit méně, dáme určitě více. Zatím nikdo nehledá, kde platit méně. Úspora by se jistě získala zavedením elektronických knížek (= přehled o léčebných postupech u pacienta), ale když on tu zakázku získal třídní nepřítel.
.. 28.2.2006 10:25

Re: Re: Re: Re: Prachy a jak je dostat

Vy nechcete rozumět prosí ŠVEDSKO KANADA  RAKOUSKO A  vyberme to nejlepší knížečky jsou na prd.Už vydim duchodce jak to kontrolují .Blbost Vás zajimá Ráth a to je vaše neštěstí
pametnik-pesimista 28.2.2006 11:34

Re: Re: Re: Re: Prachy a jak je dostat

Moje maminka má knížku již asi 2 až 2.5 roku.......protože je diabetička a má nemocnou ledvinu, občas jsem do knížky nakoukl.... za celou dobu tam nemá jediný zápis.... přitom podle její řeči všichni lékaři ke kterým chodí na kontrolu počítač mají, prý dokonce i zapnutý....  úplně zbytečně vyhozený peníze
Aleš 28.2.2006 7:22

koncepce

ministr na půl roku, přece nebude předkládat koncepci  na které bude pracovat  minimálně několik týdnů. Proč ta demagogie.
Hlavním úkolem je zastavit propad ve financování zdravotnictví. jestli se to podaří, to by mělo být vidět cca do 2-3 měsíců.
Pan MUDr. Sobotka  ztrácí glanc a zařazuje se do šiku  ostatních představitelů ODS.
Co však je hrozné u Dr. Ratha je vytváření monopolu veřejně prospěšných nemocnic a posilování roli ministerstva při uzavírání smluv se zdravotníky. To rozhodně nepřispěje k vyšší efektivitě a kvalitě poskytované zdravotní péče.
Ruda 28.2.2006 8:26

Re: koncepce

To jsou hezké kecy. Zajímalo by mně jak tito dva vykukové myslím tím Ratha a Paroubka zastavili propad zdravotnictví. Tak by to dokázal každý trouba, zatím přihazjí další peníze a to jak takové, které se mají zaplatit až někdy v druhém pololetí, tak přidávají další prachy ze státního rozpočtu a navíc pokud posloucháte dnes zprávy, tak se mají od zítřka podstatně zvýšit doplatky pacientů, takže nejen snížené marže lékárníků ale i vyšší doplatky pacientů a to hlavně těch, kteří se bez těchto léků neobejdou - nejsou to nějaké acylpiriny nebo podobné nezbytnosssti, které by si mohli pacienti bez problémů platit sami. To ale nejde, protože podle ČSSD máme bezplatné zdravotnictví.
 
Dáša 28.2.2006 8:47

Re: Re: koncepce

Podle Ratha si každý řekne lékaři, že chce ten lék, na který se nemusí doploácet. Že si zasviní třeba játra? Dejte pokoj, na něco umřít musíte!
Vládík 28.2.2006 8:42

Re: koncepce

Jak snadno člověk uvěří propagandě!!!!! Copak lze zastavit propad ve zdravotnictví (dnes již všichni připouští, že systémový) bez nové koncepce???  Jedině nalejváním peněz. Ale to jde s jakýmkoliv premiérem, ministrem či šéfem VZP. Jenom je to k ničemu. Takže moje otázka: můžete uvést, jak se zastaví ten propad bez koncepce????
Dušan Polanský 28.2.2006 7:03

Jo, jo seriózní reformní zadání,

převedeme majetek lidu na obchodní společnosti. A z jednoho dne na druhý nám potečou do kapes penízky, aniž bychom něco investovali, aniž bychom něco rizkovali. Neboli známe heslo ODS: podnikej za státní peníz. Pane Sobotko, je Vám vidět až do žaludku, ale musí se nechat, že se tváříte ušlechtile a moudře.
Andy 28.2.2006 7:36

Re: Jo, jo seriózní reformní zadání,

tohle heslo, vážený pane Polanský, předvádí bezezbytku právě ČSSD, zejména ministři zemědělství jsou v tomto ohledu mistři svého řemesla, i když, takové ministerstvo místního rozvoje se taky snaží. Například.
nemá cenu všechny případy znova jmenovat.
O tom, že někdo chce do kapes penízky a PROTO chce převést " majetek lidu" ( bože, to jste se fakt ještě neodnaučil ? Za šestnáct let? ) na obchodní společnosti, zase vlastněné " lidem",  to víte jak ?
I vám je vidět až do žaludku.
 
Už se z tý propagandy všichni zvencnem, a to je teprve únor. Letošní rok bude výjimečně otravný. Čtyři roky celá republika řeší interní průsery ČSSD  místo normálního života a pořád ještě se vyskytují lidi, co znova a znova nacházejí v dalších a dalších apoštolech české varianty sociálna naději. Jeden obhajovaný musí odejít, nastoupí druhý, další průsery, a zase ho obhajujem. Vždyť je to směšné. Několik let tady socialisti vykládali, jak je VZP v pohodě a za všechno můžou podnikatelé, kteří neplatí ( což samozřejmě taky můžou) a někdo luskne prsty - šup, otočíme o 180° a za všechno může baba, ještě týden před Rathem chválená. Až půjde Rath do kytek, tak šup- a za všechno bude moci on.
Nepřipadáte si občas jako výjimečně hloupý kanonenfutter ? Ne ? Tak to je fakt divný.