1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 28.2.2006 15:56

Re: Re: Pocházím z prvorepublikové socdem rodiny, která byla pronásledovaná za Hitlera i za

Co zmůžou ve straně, kde je 50% členů "bývalých" komunistů? Podívejte se, jak dopadl v ČSSD Rudolf Battěk. To byl Sociální DEMOKRAT. Tohle jsou jenom bolševici s převlečenými kabáty.
Miki 28.2.2006 15:13

Re: aha, zase ta ucelená koncepce

Již staří aparátčíci říkali, že největší chybou je vyhnat od koryta nažranou krávu a pustit k němu krávu hladovou, což se stalo po tzv. sarajevském atentátu, kdy pan Zeman (či soudruh?) převzal veslo a začal na severní Moravě poklepávat na různé základní kameny k dálnicím za ceny, které pak poněkud střízlivěji myslící lidé z jeho partaje odmítli jako naprosto šílené. Zemanova vláda měla jiné starosti, než se starat o zdravotnictví, to dnes víme všichni, kdyby tolik peněz, kolik jich nalil do různých nesmyslných projektů záchran státních podníků určených k zániku, nalil do zdravotnictví, například poskytl je některým našim nemocnicím k jejich obnově, nemuseli by na dětském v Motole dávat do oken igelitové pleny.. Svádět všechno na ODS, která to tu převzala přímo po komančích, je velmi pohodlné, soudruzi socialisti měli více jak osm let na nápravu, dokázali pouze vyrobit více jak jeden bilion státního dluhu, aniž by za to pořídili více, jak pár kilometrů obchvatů, po kterých není odkud kam jezdit. Rath je šílenec opilý vlastní mocí, kterému není příliš těžké dokázat (stačí pár dopisů či novinových výstřižků), že ještě před rokem či dvěma coby zástupce lékařské komory či LOKu vybízel nejrůznější opoziční funkcionáře, aby vznášeli vůči ministerstvu zdravotnictví takové požadavky v zájmu lékařů, pacientů a pojišťoven, proti kterým nyní jako ministr nejvíc brojí... Když vezmem v potaz, za co on chce podávat na někoho žalobu a vezmeme v úvahu, co všechno on kolem sebe vychrlí, pak kdyby ti, kterých se ty jeho výpady týkají, byli stejně ješitní, do sebe zahledění Narcískové jako náš Davídek, ať už se jedná o osoby fyzické či právnické, pak by na Ratha musely být podávany tak dvě až tři žaloby denně....
IS 28.2.2006 15:22

Re: Re: navrhněte koncepci.

Miki, odvolávat se na minulost je nemocným platné jako mrtvému zimník. Navrhněte sám alespoň v několika bodech hlavní zásady koncepce, která za 3 měsíce bude mít šanci vyřešit problémy zdravotnictví.
Valentina 28.2.2006 21:09

Re: Re: Re: navrhněte koncepci.

Za 3 měsíce? Snad za 8 let ne?
doktor 28.2.2006 15:10

Styďte se

Vážený pane poslanče,kolego
zdravotnictví nerozumíte,nekritizujte!Máte máslo na hlavě,nevymlouvejte se,ODS ve zdravotnictví zatím udělala jen málo dobrého.Začněte konečně trochu spolupraciovat na koncepci a přestaňte s předvolebními žvásty.
VladaPing 28.2.2006 14:44

Manželka, včera odběr krve, zítra si jde pro výsledky.

Neplatí nic. Je pojištěna u VZP.
Moje psová, laboratorní testy (kráva, vlezla pod tramvaj), výsledk během 2(slovy : dvou) hodin. Není pojištěna u VZP (ani nikde jinde.).
 
P.S.
Kdypak Vás váš "obvodní" lékař pozval na přeočkování proto tetanu (které kdysi bylo zapisováno do "hadrových" občanskýck průkazů)?
Moje fena (na tom, že je fena, si zakládám, ánžto z těchto důvodů nemusím platit "místní poplaztky za psů" - není pes, a ostatně mezi psem a fenou je podstatně větší rozdíl, než mezi lehkým topným olejem a naftou, že?) je KAŽDÝ rok zvána k přeočkování (trojkombinace = asi zarděnky, obrna a černý kašel). 
IS 28.2.2006 15:11

Re: soudruh jen kydá hnůj?

VladaPingu, blábolíte o rozborech. Laboratoře jsou už většinou soukromé  a čas rozboru není závislý na tom, kdo je zaplatí, ale na správné laboratorní praxi, kterou musí dodržovat všechny laboratoře.
Představte si, že předpisy na některé rozbory určují dobu delší než 2 hodiny. To jen vaši sovětští soudruzi pětiletku zvládli za tři roky. 
Mimochodem . Už mi byl pořízen rtg snímek zubu, o kterém píši v dřívějším příspěvku. Musím ale počkat na  výsledek do zítra až film vyvolají, což je činnost na 5 minut. Jde samozřejmě o soukromé zařízení a platba nejde z VZP. 
Ono je to spíše asi tak, že jsou dobří a špatní pracovníci, na pojišťovně moc nezáleží.   
Doktor 28.2.2006 15:17

Re: Manželka, včera odběr krve, zítra si jde pro výsledky.

Pokud by vaše manželka vlezla pod tramvaj, tak vezte, že nejen výsledky, ale třeba i transfuse bude k dispozici do půl hodiny.
Vyšetření lze provést v režimu standardním - tedy v laboratoři se shromáždí vzorky z různých oddělení a pak se zpracují hromadně (proto se také plánované odběry dělají brzy ráno). Nebo je možno je provést v režimu STATIM (do 2 hodin) či VITAL (do 20 min). Jenže takto provedená vyšetření jsou samozřejmě podstatně dražší a mají se používat jen tehdy, kdy je nebezpečí z prodlení. Pokud platíte hotově, pak je veterináři samozřejmě zcela jedno, kolik vyšetření stojí.
IS 28.2.2006 15:43

Re: Re: Manželka, včera odběr krve, zítra si jde pro výsledky.

Pane Doktore, VladaPing srovnává trvání  rozborů manželky a feny aniž uvádí, proč vlastně manželce dělali rozbory a které parametry byly stanovovány, zda se jednalo o totožné.  To je pak značně nekorektní činit závěry, že je  vinna VZP. Při úrazu osoby se samozřejmě nebudou dělat rozbory, kdy hrozí prodlení, u feny je otázkou, zda se opravdu dostaví nějaká záchranka a provede transfusi.
Mimochodem, analýza není jen ta koncovka na nějakém automatu, ale zahrnuje i třeba odběr slévaného 24 hodinového vzorku. Bez správně odebraného vzorku je rozbor k ničemu. To bychom se ale dostali mimo rámec diskuse.  
VladaPing 28.2.2006 16:04

Re: Re: Manželka, včera odběr krve, zítra si jde pro výsledky.

Pokd moje maželka vleze pod tramvaj, netrvám na ničem.
P.S.
Dokonce bych si i snad koupil tramvajenku a přestal jezdit načerno...
jonáš 28.2.2006 17:58

Re: Re: Re: Manželka, včera odběr krve, zítra si jde pro výsledky.

Čéče nejste vy levičák, v tomhle věku?
Stredocech - pamětník 28.2.2006 14:38

Zdroje jsou, zdroje jsou, zdroje jsou...

A s tímhle chcete vypracovat koncepci zdravotnictví????
VladaPing 28.2.2006 14:28

Zbytečně dlouhý článek.

Stačilo napsat, že pan Ing. Paroubek je vůl a pan MUDr. Rath je bezcharakterní svině.
IS 28.2.2006 15:13

Re: a dodat, že VladaPing je hulvát trpaslický

VladaPing 28.2.2006 15:58

Re: Re: a dodat, že VladaPing je hulvát trpaslický

Souhlas, měřím pouze 185 cm.
Jinak si za předchozím výrokem stojím.
 
P.S.
"Zde stojím, protože nemohu jinak".
IS 28.2.2006 16:19

Re: Re: Re: a dodat, že VladaPing je hulvát trpaslický

VP praví básník "Kdo jednou stál, stojí již opodál". U jen nevím, kdo byl. Neruda?
Jiří K. 28.2.2006 14:13

Aha, zase ta ucelená koncepce.

Ministr jmenovaný pár měsíců před volbami a v době kdy se propadá deficit VZP a různí vlivní zákulisní hráči zakládají či připravují různé krizové štáby, stávky a protesty a nebo také rozprivatizování posledních zbytků privatizovatelného majetku (tedy nemocnic), mívá zpravidla jiné zadání i starosti než jenom vytváření a předkládání jakýchsi koncepcí, o kterých nemůže vědět, zda se vůbec po volbách budou realizovat.
Mnohem pravděpodobněji musí působit spíše jako hasič, chcete li krizový manažer.
 
Nabízí se ovšem jedna zásadní otázka.
 
Proč je tu vůbec v roce 2006 potřeba vytvářet nějaké koncepce?
 
Podle jak promyšlené koncepce tedy vlastně spustil pan Rubáš transformaci českého zdravotnictví, že prakticky od počátku je toto v krizi a i za vlád ODS se ministři zdravotnictví měnili s frekvencí nepříliš se lišící od té dnešní?
Proč ji postavil na tak evidentně špatných základech, že se to dodnes nepodařilo napravit? Přitom se tak stalo (na rozdíl od podmínek vlád ČSSD) v situaci, že vláda v té době měla v parlamentu pohodlnou většinu poměrně homogení koalice, podporu médií a navíc i k obětem ještě relativně odhodlané obyvatelstvo.
 
Když tedy byla již koncem 90 let zřejmá potřeba změny a přijímání nové koncepce, proč tudíž ODS nepodpořila (připomínám, že Zemanova vláda byla menšinová) koncepci ministra Davida, nebo proč nespolupracovala při její tvorbě?   To volání po promyšlených koncepcích v dnešní situaci působí tak trochu pokrytecky a obstrukčně a komické je zejména od představitelů strany, která tu dnešní nestabilní budovu zdravotnictví vyprojektovala a na špatných základech v podmáčeném terénu postavila.
Jarda Musil 28.2.2006 14:26

Re: Aha, zase ta ucelená koncepce.

 to jste neměl - to Vám modří ftáci neodpustí  ale bohužel je to tak
Antonín Hrbek 28.2.2006 14:30

Re: Aha, zase ta ucelená koncepce.

Volat po "ucelené" koncepci nebo "uceleném" systému je jasnou známkou buď toho, že dotyčný vůbec nic neví o tzv. Gödelově větě, nebo chce něco "zabít".
IS 28.2.2006 15:18

Re: Re: Gödel se obrací v hrobě

Milý pane Antoníne, vyvolávat Gödelovu větu o neúplnosti v diskusi, kde dotyční rozumí jen povyku "ty komunista" je úsměvné. Problém je ale v tom, že Gödelova věta neplatí univerzálně, například v systému, jehož prvky tvoří hloupí političtí ideologové. Takový systém může mít zcela ucelenou koncepci. 
Anronín Hrbek 28.2.2006 16:38

Re: Re: Re: Gödel se obrací v hrobě

Vážený příteli,
myslím že i političtí primitivové dokáží stvořit tak složitý systém, že v něm G věta platí. Myslíte si, že např. v našem právním systému po roce 1989 G věta neplatí?
S pozdravem
OBČAN XY 28.2.2006 15:10

Re: Aha, zase ta ucelená koncepce.

 Jiří K. - má recht.....Nemusím milovat vládu ČSSD ,Ovšem snažit se těžit z problémů,které byly založeny mou vlastní vinou a neschopností je neskutečné pokrytectví a drzost.....Křik,že ČSSD vládne už 8 let je rovněž neopostatněný......S následky tzv.Oposmlouvy se budeme potýkat ještě dlouho,stejně jako se setrvalým, nastoleným postbolševismem....
baci 28.2.2006 15:49

Re: Aha, zase ta ucelená koncepce.

malá oprava
nebylo ta za ODS ale za min.Bojara pozdeji občanské hnutí
to bylo do 1992.Nehájím ODS taky po nastartování nic nedělala.
koncepce jako taková byla napsána pouze jedna a to Mackem.
V roce 1991 jsem seděl v Praze s jedním expertem z VB/mají dle mých zkušeností jeden z nejhorších systémů/ a ten tenkrát dával Bojarovi radu"propustte polovinu
lékařů zavřete polovinu lůžek a máte vystaráno
a hle co se dějě pře,možené pražské nemocnice z 10 000 lůž. 5 fakultní nemocnic
a jedna z brna dostanou injekci 2GKč za nehospodárnost vy jako pacient jste brán na hůl.
Ve všech debatách o zdrav. vypadlo slovo pacient.Je jedno,jaká strana o tom mluví
Stále vzpomínam na heslo zakladatele Batovy nemocnice dr.Alberta"centrem veškerého dění musí býti pacient"
Miki 28.2.2006 14:04

RE:RE:RE: Jarda Musil

Je pravda, že na obvod radějí nechodím, většinou pro nějaké papíry, je tam přece jen příliš vysoký stav důchodců na našich tocích. Když jsem se ptal naší obvodní doktorky, a to rozhodně není nějaká ubrečená bába, která by to jen rozesílala ke specialistům, jestli to nemá možnost nějak omezit, takové ty, co jsou tam dvakrát nebo třikrát týdně, jestli by jim třeba nemohla píchnout Celaskon ze strany do stehna žlutou jehlou (ta je nejsilnější v průměru), jako jsme to dělali simulantům na vojně (sloužil jsem jako lapiduch v Litoměřicích), tak si povzdechla: Jenomže jim ty injekce nevadí, oni je naopak vyžadují, to bych se nedoplatila na materiálu! Stěžovala, si že je kolikrát dost těžké je roztřídit, ty hypochondry a povídálky od skutečně nemocných lidí, ovšem vzít je dovnitř musí všechny, alespoň zatím, dokud na to někdo něco nevymyslí. Nejlepší by asi opravdu byla ta dvacka za každou návštěvu, to by si ti povídálkové pak raději zašli na náměstí do bousovské cukrárny, tam by za ni pořídili kafe a větrník nebo laskonku. No a pro ty, co tam musí chodit často, třeba na nějaké injekce, by se to pak mohlo proplácet zpětně, nebo by na to mohli dostávat nějaké poukázky od ZP, řešení by se jistě našlo, kdyby o to někdo stál. Zatím to těm obvodním doktorům je celkem jedno, berou stejné body na hlavu za opravdu nemocné lidi jako za ty kecaly a hypochondry, kteří ty prášky, co tam vyfasujou, potom nechají doma zežloutnout a za rok či dva je hodí do popelnice...
Jarda Musil 28.2.2006 14:09

Re: RE:RE:RE: Jarda Musil

Jasně Miki - ta dvacka by aspoň trochu pomohla ulevit od těch sanorinů na předpis - ale je to jen prozatímní řešení - chce to prostě celé udělat na tržním principu - vztah pojištěnec - osobní lékař - tak musí jít peníze (žádná VZP) - a ten osobní lékař (dnes obvoďák) mi všechno další z těch mých prostředků "kupuje" pokud sám neumí, navrch komerční připojištění ... systém jsem zde už několikráte otisk ... přeji hezký zbytek dne!
IS 28.2.2006 14:54

Re: RE:RE:RE: Miky cynik ?

Miki, ze své praxe vím, že tvrzení o shromažďování upovídaných  důchodců v čekárnách u ordinací není až tak pravda. To je jeden z cynický mýtů, kterými se argumentuje ve snaze vytáhnout i tu poslední korunku z důchodců. O nic víc nejde. Totiž podobné historky o důchodcích se objevují téměř vždy s nějakým zdražováním. To nevíte, že hordy důchodců se vozí tramvají sem a tam, zabírají místo lidem spěchajícím do zaměstnání. Proto se i důchodcům se zavede jízdné, alespoň  symbolické. Také si prý důchodci chodí popovídat do banky nebo do supermarketu, aby se ohřáli. Proč nezavést vstupné do supermarketů , doma se lidé také ohřejí.
Jestliže se opravdu vyskytne  starší osoba vícekrát u lékaře bez zjevného somatického onemocnění, tak to může být příznak duševního poruchy, počínající deprese, která postihuje po šedesátce značnou část populace. To by ale lékařka měla rozeznat. Člověk je sociální tvor a potřebuje kontakt s lidmi. Je trochu úsměvné označit důchodce za simulanta, spíše se vyskytuje disimulace. To však zatím asi nepochopíte.
Na Slovensku zavedli poplatky za návštěvu lékaře a recepty. Dopadlo to tak, že se opravdu počet návštěv někde snížil tak, že tam soukromí lékaři zkrachovali a skončili na úřadech práce.. A mohli si tančit radostí odzemek od rána do večera.  
 
 
 
 
www racek 28.2.2006 15:28

Re: Re: RE:RE:RE: Miky cynik ?

no, ale oni jsou tam pořád a pořád ... já se za tu dvacku nebo třicku moooc přimlouvám.
IS 28.2.2006 15:58

Re: Re: Re: RE:RE:RE: TBC zdarma ?

Racku, na tom Slovensku lékaři vymizeli  a následek byl děsivý v podobě epidemie něčeho jako tyfus, kterou hygienici nezachytili včas, v podstatě proběhla utajeně. Pak snad poplatky zrušili a nahnali všechny povinně na vyšetření. Jenže to už bylo pozdě a množství turistů rozvezlo nákazu kdo ví kam. Také v případě ptačí chřipky by poplatky mohly epidemii podpořit a určitě by byly obratem zrušeny. Nebo nevíte, že množství lidí se snaží už nyní  "banální chřipky" přecházet.
V Brně dokonce bezdomovcům platí za vyšetření na tuberkulózu, protože se tam značně rozmáhá. A k nákaze stačí jen "obrazně řečeno" projít kolem nemocného. Kdysi se onemocnění TBC považovalo za vykročení jednou nohou do hrobu. Nyní by ještě za ně vybírali "tržní" poplatky. Že by ale někdo stál o lacinou tuberu zdarma ?
Samotná hygiena vedla ke zrušení poplatků a ty se objevily znovu až poté, co se lze spolehnou na individuální prostředky. Dříve byla poplatkem kulka, když by se někdo odvážil opistit území karantény, obklíčené vojskem.
 
Ladislav N. 28.2.2006 18:19

Re: Re: Re: Re: RE:RE:RE: TBC zdarma ?

Důchodkyně typu "IS" už nepindají po čekárnách, ale po internetových diskuzních fórech :-D
Miki 28.2.2006 13:10

Re: Jarda Musil

Jestli je problém spíše ve statutu pojišťoven nežli nemocnic, jak tvrdíte vy, to nemohu posoudit, nejsem lékař ani ekonom, jsem překladatel technických textů, beru to ze svojí pozice pacienta. Dokud byla Klaudiánka nezisková nemocnice, musel jsem si na každou prohlídku na urologii brát den NV nebo den dovolené, protože úředně předepsaná náhrada by mi nestačila ani na autobus od nás z Mnichova Hradiště do Boleslavi. Tam jsem pak čekal na chodbě (nikoli v čekárně) dvě až tři hodiny, někdy i déle, na velmi krátkou, 5 až 8 minut trvající prohlídku ve stylu: jak často jste chodil v poslední době v noci čůrat, máte nějaké speciální potíže, nějaké tlaky na podbřišku, zatím nic, tak to necháme na výroční prohlídku s rentgenem, sestři stejné prášky jako posledně a byl jsem venku... Když se z Klaudiánky stala a.s. a po MUDr. J., která odešla kamsi na soukromou praxi, to převzal pan doktor Grubský, zdálo se mu to zbytečné, tahat se takhle lidi, tak si pronajal u nás v Hradišti na náměstí v prvním patře nad lékárnou ordinaci, tam úřaduje každé úterý od 4 do 6 hodin, ale většinou déle, když tam přijdou neobjednaní lidé a on je nedokáže vyhodit nebo přeobjednat, jako to dělali ti neziskoví naprosto nemilosrdně, i když tam ten člověk přijel odněkud ze zadní Lhoty a nebyl objednaný, tak on je tam i do půl osmé, ještě se jim omluví, že teda ale budou muset počkat, než vyřídí ty svoje objednané, to si pak ti lidé, otlučení z neziskových ústavů, připadají jak ten hoch z Návštěvníků, když říká panu Bláhovi: "A proč mi vykáte?".  On má s tou lékárnou v přízemí dole dohodu, že v to úterý, kdy ordinuje, zavřou, až když jim zavolá, že odbyl posledního pacienta a poslal ho k nim dolů. Takže já nyní nemusím na tyhle prohlídky bez rentgenu do Boleslavi, stačí odejít z práce o půl hodiny dřív, s tou lékárnou má Dr. Grubský dohodu, že třeba Xatral, na který se doplácí po zdražení 130 Kč, když si ho ti jeho lidé vezmou v té dolní lékárně, doplácí jen 120 Kč.To vše z hrabivosti?