1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
man 2.3.2006 9:55

Re: Re: Re: Nechápu

není se čemu divit
man 2.3.2006 9:50

Re: Re: Re: Nechápu

Chudákům,kterým chybí inteligence přísluší arogance .
amigo 1.3.2006 16:23

Re: Opravdu invenční článek , plný nápadů , hodný ústavního činitele.

Kolik prasat musela tvá matka nahnat na universitu,aby ses stal doktorem.Co léčíš?Koně?Nebo sebe?Zastřel se.amigo
Pan Johanes 1.3.2006 13:10

To je kydů:

Všechno je to jedna velká past na malé myši.
JO_RU 1.3.2006 11:37

Re: Re: Sobotka se akorát přiživuje

Za ty  dluhy muze vlada ODS, KSČ, Hitler a neandrtalci ale vzadnem pripade čSSd ta dela vse pro blaho sve a svych priznivcu .......
Ladislav N. 1.3.2006 0:17

Re: Vládíku

Nesmysl. K jediné pojišťovně přibyly další a přesun občanů do nových pojišťoven je důsledkem jejich vlastního svobodného rozhodnutí. Úmysl byl zavést konkurenci mezi pojišťovnami s konečným cílem založeným na tržních principech. Pro ty, co se zhlédli v socialistickém modelu "státního zdravotnictví", je samozřejmě vyšší počet pojišťoven než jedna nadbytečný... :)) 
Ladislav N. 1.3.2006 0:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

Tak tady jeden máte k prvnímu bodu vaší přitroublé (28.02.2006 19:48) argumentace bez vyčíslení, kolik které opatření ušetřilo/přineslo do rozpočtu peněz: Napsal jste:
 
"Akutně provedená opatření.
1. Zvýšení příjmové stránky veřejného zdravotního pojištění navýšením příspěvku za státního pojištěnce. Efekt okamžitý a dlouhodobý. Opatření trvalé. ..."
 
Jestli zvýšení měsíční platby za "státní" pojištěnce o řádově 5 Kč měsíčně, když celková částka nedosahuje ani polovice minimální částky zdravotní daně, kterou musí platit ostatní pojištěnci, považujete za "okamžitý a dlouhodobý efekt", přičemž částka byla vyplacena jednorázově, aby bylo možno začít platit dluhy, které však narůstají dále, pak jenom potvrzujete vaši ekonomickou negramotnost, protože daná skupina "pacientů" je trvale a vysoce deficitní z pohledu plateb VZP za zdravotnické výkony.
 
Takto by dopadlo i dalších 5 bodů vaší Rathovské propagandy (rovněž bez vyčíslení finančního efektu, jaký přinesou...), ale pro vás je to skutečně škoda stráveného času... 
buj 28.2.2006 23:52

Re: Re: Nechápu

Vláda zatím jen urychlila platbu a půjčila.Kdo to zaplatí? Mimochodem, vláda měla 8 let valorizovat platbu za 5,5M svých pojištěnců.To jim tvrdila každý rok Musílková! Jakto, že při nastavování systému měla VZP od státních pojištěnců 28% svých příjmů, a loni jen 21%. Kdyby valorizovali, tak asi? žádný problém nebyl!
Ladislav N. 28.2.2006 23:41

Re: Re: Re: ..stovky milionů korun ?

Jenomže otázkou je na co ty peníze byly, a pak taky proč tedy ministr nepřijel za vedením nemocnice, ale za odboráři LOK, kteří veřejně podporují Dr.Ratha... No a nakonec - to nebyly peníze Strany (ČSSD), ale peníze, o něž vláda okradla daňové poplatníky...
Ladislav N. 28.2.2006 23:36

Re: Sobotka se akorát přiživuje

Troubo, jaké "penězovody"?  Penězovody vedou od občanů k vládě ČSSD, která je umí obratem ruky prošustrovat a ještě nadělat stamiliardové dluhy, jako vlády socialistické za posledních 8 let!
Ladislav N. / Novinky.cz 28.2.2006 23:32

Re: Politika do nemocnice nepatří

Sobotka nepřijel za ředitelem nemocnice, ale za odboráři LOK, kteří podporují ministra Ratha. Což je politicky motivovaná návštěva,  nikoli oficiální ministerská...
Kučera 28.2.2006 22:26

Sobotka se akorát přiživuje

Pane Sobotko co jste dokázal Vy ve vaší funkci, máte sbad nějakou joncepci asi ano ale jak se dostat v příštím období zase ke korytům. To Vám ministr zdravotnictví šlápl na kuří oko, že? Proto tak vyskakujete, že přestřihl penězovody ODS a proto tédˇ poštˇuchujete velkodistributory a doktory to je Vaše koncepce
František 28.2.2006 22:14

Re: Re: Re: Nechápu

Vážený pane, dovolte, abych se pod váš příspěvek připodepsal.
IS 28.2.2006 22:09

Re: Re: ..stovky milionů korun ?

podle MF Dnes nemocnice v Karlových Varech obdržela od státu stovky milionů korun.
AAA 28.2.2006 21:18

Re: Re: Re: Re: Nechápu

Doktore, pockejte si na volebni program ODS, stejne jako na totez odkazovala CSSD v pripade upozorneni na rozpory ve vyrocich jednotlivych cinitelu...
Valentina 28.2.2006 21:09

Re: Re: Re: navrhněte koncepci.

Za 3 měsíce? Snad za 8 let ne?
HANS 28.2.2006 21:09

Re: Re: Nechápu

Je dobře,že navýšila platby za pojištěnce možná i to,že to zaplatila dopředu.Nedobře je,že tím
pouze opticky snížila dluh VZP a navíc to vydává za rychlý úspěch VZP.
AAA 28.2.2006 21:01

Re: Re: Re: Hlavně že se NĚCO děje, CO, to už tak důležité není...

Jeste nam, pane experte na vykladani politiky doktora Ratha (bez urazky, zda se ze o ni vite vic nez on sam prezentuje) napiste v cem by to komercni pripojisteni melo spocivat. V systemu, kde si (legalne) muzu priplatit maximalne na lepsi plombu ci na jednoluzkovy pokoj s telefonem a televizi. Ale na "lepsi" peci uz ne. V tom pripade by socani museli uznat, ze existuje pece "normalni" a "lepsi" a ta "lepsi" je holt za penize a ne pro kazdeho. Ale obavam se driv zamrzne peklo, nez tohle uzna socan :)
Doktor 28.2.2006 20:59

Re: Re: Re: Re: Nechápu

nespasí (kurňa)
HANS 28.2.2006 20:59

Re: Re: Re: Je tady nekde pravnik?

Doktore,doktore,vy jste provokatér stěží i doktor spíše zřízenec na patologii.
Doktor 28.2.2006 20:58

Re: Re: Re: Nechápu

1. Takže - existence programu ODS ve zdravotnictví. Nehodláte polemizovat a já bych zase docela rád. Aspoň tři základní teze programu zdravotního programu ODS mi uveďte. Já totiž skutečně nevím co nyní v programu ODS platí. 2. Padesátku u doktora. Tohle určitě systém nezpasí (kdo tvrdí, že ano, tak ten skutečně neví kolik směřuje peněz do jednotlivých segmentů). Stejně jako placení za jídlo v nemocnici atp. Může mít efekt pouze regulační (opatření navrhovaná ČLK ještě za Rathova vedení s těmito poplatky počítala), ale efekt není dlouhodobý. (Na Slovensku zavedeno, po přechodném snížení návštev u lékaře se nyní již k lékaři chodí skoro stejně). Zásadní díry v systému jsou úplně jinde. Volně prodejné léky není nutno psát na recept. Je to jen na tom kterém lékaři. Já už nenapsal recept na volně prodejný lék několik let. 3. Dluhy se prostě zalepit musí. A zalepí je zřizovatel, to je taky logické. Vy jako soukromník a zřejmý liberál, byste měl být rád, že se dluhy splatí. Variantou je poslat nemocnice do konkursu.
HANS 28.2.2006 20:55

Re: Re: Re: Re: Nechápu

Opakuji ,,doktore" DEBILŮM NENÍ CO SHRNOVAT -NECHÁPOU jestli jste potrefená husa je mi líto,ale řadíte se  potom spíše mezi plebs.
Ladislav N. 28.2.2006 20:49

Re: Re: Re: Je tady nekde pravnik?

O jaké "odbory" se jednalo? :)
Doktor 28.2.2006 20:47

Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

Prdlajs ztrátou času. Vy totiž žádné argumenty nemáte. Jste obyčený nýmand, který se dokáže pouze naparovat, dělat chytrolínka, ale zřejmě není na světě obor, v němž byste měl alespoň základní vědomosti o problému. NIKDY, opakuji NIKDY, jsem od vás nečetl jediný věcný argument.
Doktor 28.2.2006 20:42

Re: Re: Je tady nekde pravnik?

Tedy detaily: Ministr financí přislíbil schůzku s členy odborové organizace. Měla se konat po pracovní době, ke konání schůzky pořádala odborová organizace o zapůjčení prostoru v nemocnici. Toto jim bylo nejprve přislíbeno, náslůeně odmítnuto, poté co předseda organizace žádal, aby mu bylo odmítnutí potvrzeno písemně, tak opět přislíbeno. Mezitím si ale odbory zajistily prostory jinde. Tedy - ředitel nemocnice z toho vyšel jako úplný pablb a jinak se nic nestalo.
Ladislav N. 28.2.2006 20:38

Re: ..ministr má v kulturní zemi určitou úctu z titulu funkce.

V kulturních zemích žádný ministr financí po nemocnicích nemá potřebu cestovat. Obvykle s nimi nemá mnoho společného. Připosranost před státními úředníky ("papaláši") byla charakteristická pro totalitní komunistické režimy. Navíc - nekulturní ministr financí, který ani nemá potřebné ekonomické vzdělání, je v demokraciích spíše k smíchu....
JN 28.2.2006 20:26

Re: Je tady nekde pravnik?

BURANOV, ano jedině v zaostalém buranově může nekulturnost dojít tak daleko, že buranství, neurvalost, zabedněnost, nedovolí uplatnění základních pravidel slušnosti. V každé kulturní zemi je návštěva  jakéhokoli podniku, včetně nemocnice vítána. Prostě ministr má v kulturní zemi určitou úctu z titulu funkce. Jiná otázka je zda si ji zaslouží,,,ale odepřít vstup ministrovi je zabedněnost která nemá ve světě obdoby.
Jan Zachrta, Dán 28.2.2006 20:25

Re: Re: Nechápu

...a ještě odpověď na doktorův dotaz: Žijeme ve stejné zemi?
 
Odpověď zní: Nežijeme. Vy žijete v zemi, kde se zatínají sekery dluhů až po topůrko a peníze prožírají na výplatách. Kde synové a dcery dědí dluhy, které jste Vy projedli. U Vás ještě socialismus nepominul a stejně jako v jiných odvětvích lidské činnosti, která zůstala ve státních rukou (železnice, školství, armáda, policie...). Vy nejste za nic odpověděn a čekáte až se moudrý báťuška stát o Vás postará.
 
Já žiju v zemi, kde za svoji ekonomickou činnost jako živnostník ručím celým svým majetkem. V zemi, kde musím plnit svoje závazky a kde jsem odpověděn za chod své rodiny a firmy. Přál bych každému vyznavači socanského paternalismu, aby se musel alespoň rok starat o sebe, když už nemusí zaopatřit prací a výdělkem své zaměstnance.
Ladislav N. 28.2.2006 20:20

Re: Je tady nekde pravnik?

Ono to s tou návštevou v nemocnici bylo úplně jinak, psaly o tom i noviny, ředitel nemocnice nechtěl, aby se tam pořádala politicky zaměřená shromáždění, detaily už bych musel hledat a kvůli grafomance "IS" mi to nestojí za ztrátu času...
Jan Zachrta, Dán 28.2.2006 20:19

Re: Re: Nechápu

Na Váš nick nevypadáte. Jinak byste věděl, že navýšení platby za státní pojištěnce požadovala Musílková minulých šest let.  A jestli Vám doktore nevadí, že snížení deficitu nastalo právě proto a jen proto, že vláda zaplatila dopředu, tak vraťte nick, možná i diplom. Kupecké počty stačí k tomu, aby i průměrně nadaný volič pochopil, že tento krok vlády neřeší nic za horizontem voleb. Po volbách bude jen díra v rozpočtu a výdaje VZP budou stále vyšší než přijmy.
 
O existenci programu ODS s Vámi nehodlám polemizovat, tradiční socanské floskule znám stejně dobře, jako vy znáte ty odésácke. Jedno si neodpustím: Naznačit směr.  Paušální platba (padesátikačka nikoho nezabije) za návštěvu lékaře a většinu jinak volně dostupných léčiv nehradit vůbec (Paralen, acylpyrin, lehčí analgetika..). Víte, když jdu jako pracující jednou za rok k obvoďákovi, narazím na třicetičlennou čekárnu s věkovým průměrem 70 let a když po třech hodinách vlezu dovnitř, postěžuje si mi doktor že se tam hlavně tihle starouškové chodí vypovídat a že by více potřebovali kněze. Padesátka odradí i zarputilé hypochondry v penzijním věku a osvícenému ministerstvu jistě nedá práci vymyslet mechanizmus, který těm opravdu potřebným (zdravotně i finančně) starouškům padesátku odpustí. Budete se divit, ale výkonů by rapidně ubylo a peněz v kase přibylo. Co Vás ale rozhodně překvapí, že na toto řešení dojde ať vyhraje volby kdokoliv. Když už i Váš oblíbenec despeRath prohlásí, že dluhy nemocnic se zalepí (Jak k tomu přijdou ti, co hospodaří bez dluhů?) a nezbyde kačaka na investice. Ty prachy se někde vzít musí, "doktore"....