16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marcela 8.1.2008 12:38

Re: No, no, pomalu s tou přísahou

A přesto si Vlasto myslím, že vojáci přísahající socialitické vlasti by za ni šli bojovat rádi, protože i když byla socialistická, žádnou jinou neměli, byla jejich, byli tady doma, nejen oni, ale i jejich rodiny a kamarádi. A za to, že přísahali, není třeba se stydět. Všichni jsme přece nemohli emigrovat, navíc většina těch emigrantů byla čistě ekonomických. Ano byly blbé podmínky, ale žili jsme v takových, jaké byly a dříve se nám nepodařilo je změnit.

Štváč 8.1.2008 12:38

nehrdinové

Pořád lepší aby velel ČR "američan" než V.K. ve stopách Beneše. Jak se tady objeví ruská holinka v zasmrádlé uniformě, můžeme si být jisti, že Klaus už do smrti česky nepromluví.

Ladislav N. 8.1.2008 12:38

Re: Re: Jan Švejnar - Strategie ekonomické přeměny Československa (1989) - zde ke stažení v .pdf

Myslíte třeba jako Klaus: "Proč jsem konzervativcem?" ;-D

JJ 8.1.2008 12:35

Re: Vžijte se do pozice Švejnara..

Ze se Svejnar americkeho obcanstvi vzdat nechce chapu. Ale nechapu ty chudaky, kteri jej potom budou volit s tim, ze se o ne postara az pujde do tuheho.

EU se muze rozpadnout, muzeme mit krizi s Ruskem, jaderny utok islamistu proti zemi v EU ... Odjede Svejnar za rodinou do US, pokud pujde do tuheho? Nebo bude mit v CR rodinu, zazemi a bude za ne bojovat i s nasazenim zivota? O tom je prazident CR, ne o kladeni vencu.

Marat 8.1.2008 12:34

Re: zkuste si všimnout reality

Stachu,já jsem, také kdys musel na vojnu a přísahal.Jenže to byla přísaha vynucená a já tu přísahu od samého začátku považoval za nezávaznou formalitu.Ale i tu přísahu jsem po  propuštění z krimu na OVS odvolal.Byl jsem ale mladý kluk a představu o životě jsem neměl.Kdybych měl zkušenosti,které jsem za další roky života v ČSSR získal,tak bych odmítnul přísahat už tenkráte.Jenže v té době se říkalo,kdo nebyl na vojně není chlap a proto mě také ani nemohlo napadnout vojně se vyhnout.  O občanství USA jsem ale žádal naprosto dobrovolně a rovněž dobrovolně přísahal.Tak tu přísahu beru vážně i kdo ji nedodržují,upravovali si vztah k Socialistické vlasti,nebo ti kdo žádali o vrácení ČSR,pozdějí občanství ČR,považují za křivopřísežníky a věrolomníky.Prostě za lidský šmejd,odpad.

JJ 8.1.2008 12:32

Re: Ústavní právníci ať posoudí...

Myslim, ze jsou celkem spolehlive verni nastupnickemu statnimu utvaru.

Mit vrchnim velitelem ozbrojenych sil cloveka, ktery podleha zakonum jine zeme (byt relativne pratelske) odporuje zdravemu rozumu. Sorry.

JJ 8.1.2008 12:30

Re: JE ZAJÍMAVÉ

Myslim, ze prvni s tim prisli komunisti. Po zvoleni nikdo nemuze Svejnara ke vzdani se obcanstvi US primet - musi to tedy udelat predem. Na cas vzdat - opravdu pro to nebudou mit amici pochopeni. Nejsou takovi tupci jako nekteri, kteri ze zdejsi hospody.

huhu 8.1.2008 12:30

Re: Ústavní právníci ať posoudí...

a ještě jste měl napsat, že plný Václavák při pohřbu Stalina či tryzně za

Heydricha volal "Přísaháme !". - když vynucený projev znásilněných a

ponížených lidí srovnáváte s dobrovolnou a svobodnou přísahou člověka,

který žádá o americké občanství, tak jen prokazujete jaký jste bolševický kretén... několikrát jsem vás vyzýval, abyste si tady svoji úchylku a libido z ponížení jiných nerealizoval..Rv

emersonskej 8.1.2008 12:29

Re: Re: Pane Wagnere, proberte se !!!

Mluvíte mi z duše - Sám osobně proti Švejnarovi nic nemám a dokonce si myslím, že by po případném zvolení prezidentskou funkci zastával jistě dobře, ale prostě fakt, že je jeho volba spojena s Puchejřem jej v mých očích tak trochu devalvuje...:-/ 

huhu 8.1.2008 12:28

Re: Ústavní právníci ať posoudí...

vždyť Havel tu přísahu taky dodržel ....:-D

huhu 8.1.2008 12:28

Re: A co má být.

ještě jste měl napsat, že plný Václavák při pohřbu Stalina či tryzně za Heydricha volal "Přísaháme !". - když vynucený projev znásilněných a ponížených lidí srovnáváte s dobrovolnou a svobodnou přísahou člověka, který žádá o americké občanství, tak jen prokazujete jaký jste kretén...Rv

F.VÍZEK 88.100.57 8.1.2008 12:27

Ústavní právníci ať posoudí...

Lehce nadhodím: 

Václav Havel sliboval v r. 1989 při volbě socialistickému Československu,  vojín Klaus jistě i přísahal věrnost a položení života socialistické republice. Na její udržení - jak známo - "nepracovali" a jistě jim to nelze vyčítat. Naopak! 

A Jan Švejnar a jeho dvojí občanství?  Jsou USA naším spojencem či nikoliv? Jsou nejsilnější zemí i v NATO, kam patříme i my,  či nikoliv?   Dvojí občanství měli (a stále asi mají) někdejší  ministři Lánský, Štěpánek...a má i dnešní ministr zahraničí.  Může to vadit - nemusí to vadit.  To není nic proti něčemu.   Jistě to neodporuje ústavě a zákonu, jinak by to nemohla být skutečnost...

JJ 8.1.2008 12:27

Re: Druhé občanství prof. Švejnara ? Problem neexistuje !

Proste to nikoho nenapadlo. V US na to mysleli a prezidentem nezvoli nikoho, kdo se nenarodil na uzemi US (ci jako obcan US?, nevim presne).

V kazdem pripade US obcanstvi vadi relativne nejvice, protoze US uplatnuje svoje zakony vuci svym obcanum ex-teritorialne.

JJ 8.1.2008 12:25

Re: cizinec není našinec?

Je plne vazan zakony US. Napriklad dan by musel v USA odvadet i ze sveho platu prezidenta CR.

Jestlize nase Ustava pozaduje, aby prezident CR nebyl nicim vazan, je proti duchu Ustavy CR (i proti zdravemu rozumu), aby byl vazan zakony jine zeme.

huhu 8.1.2008 12:25

Re: Ještě by mu ti, co ho protlačují, mohli připomenout, že s komunisty se nemluví.

účel světí prostředky...

huhu 8.1.2008 12:24

Re: Jan Švejnar - Strategie ekonomické přeměny Československa (1989) - zde ke stažení v .pdf

Ladislave, že je švejnar žvástal nemusíte dokládat. Má on na něco jasný názor ? ;-)

JJ 8.1.2008 12:23

Re: Re: Re: I Vy popleto !

Klidne se podivejte na to, co jim dal. Za Klause v tomto mluvi fakta, to nepoprete.

JJ 8.1.2008 12:20

Re: Re: A co má být.

Navic te statni utvar jiz neexistuje, existuje ovsem jeji nastupnicky statni utvar a tam si myslim, ze hodne lidi vernost vlasti porad drzi.

Milda 8.1.2008 12:20

Re: Re: Re: Re: Re: Nechci se opakovat, ale

Občan jediné republiky (socialistické) sliboval věrnost jediné republice (socialistické). Nesocialistická nebyla. Chápete to? On nesliboval věrnost dvěma nebo více státům! (Jako třeba Švejnar.)

JJ 8.1.2008 12:18

Trapny jste Vy

Obcan US je vazan zakony US a to i kdyz zije v jine zemi. Jestli jste si vsiml, tak by mohl byt dokonce povolan do zbrane v US, ci pro praci pro armadu US. A to i v dobe, kdy by byl nejvyssim velitem vojsk svrchovane zeme. Obdobne je vazan embargem vyhlasenym US (coz u cloveka zodpovedneho za zahranicni politiku CR take neni zrovna optimalni), nejsem si jist, jake zavazky z nej vyplyvaji z Patriot Act ...

Symboliku dokresluje to, ze by z prezidentskeho platu (v CR nedanen) odvadel dane US.

Ladislav N. 8.1.2008 12:18

Re: Re: I Vy popleto !

Co slíbil komunistům Klaus při své první volbě prezidentem?  Zůstalo to v utajení... a zveřejněno bylo jenom to, že jednal v poslaneckém klubu KSČM... ;-P

Švejnar na Hrad 8.1.2008 12:17

Re: Když profesoru Švejnarovi ten prezidentský džob nevyjde, má ještě spoustu dalších možností:

Klausovi naopak žádný džob jinde nedaj, tak se musí o to víc snažit vyhrát tady.  ;-P

Ladislav N. 8.1.2008 12:16

Re: Re: A co má být.

Tak se toho držte a bojujte proti cizákům z USA... ;-D

Milda 8.1.2008 12:14

Re: Vžijte se do pozice Švejnara..

Česká republika není společenství supermarketů jak si myslíte. Česká republika je stát. A každý stát má své dějiny, svoji hrdost. Třeba v tom, že mu nebude vládnout cizák (byť schopný).

emersonskej 8.1.2008 12:14

No jo ...

Na tom asi něco bude ...:-P

Milda 8.1.2008 12:10

Re: Pane Wagnere, proberte se !!!

Proberte se vy! To vám nic neříkají pojmy jako vlastenectví, Česká republika, dějiny? Vám by nevadilo, kdyby českému národu (státu) vládl občan Ruska, Číny, Egypta,..?

itab 8.1.2008 12:07

Re: Re: Re: zkuste si všimnout reality

cituji:"..otravovat se nudnou a hnusnou prací v privátním sektoru, kde je navíc morální úroveň hodně bídná. Prostě si na zlodějnu už nikdy nezvyknu. :-)..." - to napsal někdo, pro koho je přísaha jen formální záležitostí - přeloženo tedy- proč si občas nezalhat, že, když pravda je jen formalita. No a kdysi se říkalo, že kdo lže, ten krade, takže Stach, na vás pozor, rači si jdu zkontrolovat portmonku...

Milda 8.1.2008 12:07

Re: Děste se Amíků, Komouši.

Jste prostě blbej.

Milda 8.1.2008 12:04

Re: A co má být.

Pane co to blábolíte? Všichni jsme přísahali věrnost vlasti (socialistické) ale jen JEDNÉ vlasti. A o to tu jde. Jste schopen to pochopit?

Milda 8.1.2008 12:02

Re: zkuste si všimnout reality

Pane co to tu blábolíte? Na přísahách a právním řádu je založen celý stávající systém. Možná vám něco připadá jako formalita, ale až půjde do tuhého, tak ta formalita může znamenat váš život nebo smrt.