29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 8.1.2008 12:01

Re: I Vy popleto !

Myslel jste to tak,  že velet budou komouši -  ale přivandrovalému američanovi, který jim oficiálně už slíbil . . . . . že je vezme do vlády ! ????? 8-o8-o;-D

Ladislav N. 8.1.2008 12:01

Jan Švejnar - Strategie ekonomické přeměny Československa (1989) - zde ke stažení v .pdf

Jan Švejnar - Strategie ekonomické přeměny Československa (1989)  - zde ke stažení v .pdf

míša mýval 8.1.2008 11:50

milý sousede jezevče

Ano to je ve vztahu k českému státu. Ale jako občan USA je plně odpovědný a je povinen jednat v zájmu vlasti (americké). Pokud si myslíte, že prof. Švejnar má k bolševikům daleko, uvědomte si, že jeho emigrace byla ryze ekonomická - lidově zištná. Jeho bolševická rodina zde měla privilegia, o jakých se vám nezdá ani dnes.

Pete Brich 8.1.2008 11:47

Pokud jste dostal povolávací rozkaz, tak ano

PB

es: 8.1.2008 11:46

Re: Re: Re: Re: zkuste si všimnout reality

> Von > Jistě jste udělal v roce 1989 dobře, ale bohužel před tím při té přísaze jsme se VŠICHNI zachovali zbaběle.

es: VSICHNI?? a Zbabele?! Je nas mnoho, kdo zadnou takouvou prisahu neprisahal!

> Ještě by byla možnost, že vlastně všechny přísahy jsou zbytečné a na nic

Jo, to rikaji ti co nemaji pater!

Kdyz nechcete prisahat a prisahu dodrzet, neprisahejte.

Pete Brich 8.1.2008 11:42

Ještě by mu ti, co ho protlačují, mohli připomenout, že s komunisty se nemluví.

Jinak se stává objektem opovržení jako Klaus;-)

PB

Ladislav N. 8.1.2008 11:42

Re: Děste se Amíků, Komouši.

 ;-)R^ !!

Von 8.1.2008 11:39

Re: Re: Re: Re: zkuste si všimnout reality

Je to jistě reálná omluva, ale stejně to rochu zavání výmluvou. Poslední věta by lépe zněla - "Vaše přísaha má mnohem menší váhu, než Švejnarova." 

Ladislav N. 8.1.2008 11:38

Re: Ježiš, Ty jsi blbej....

 ;-(R^ !!

Pete Brich 8.1.2008 11:36

Švejna = generál semínko?

8-oPB

Ladislav N. 8.1.2008 11:36

Re: Re: Pokud je pan Švejnar normální

Táhni ty i s tím tvým Klausem, magore!!

Budiš 8.1.2008 11:35

A co má být.

Pane Wágnere, myslím, že je to od Vás sprosté, laciné a ubohé. Zapomněl jste napsat ,že současný prezident, pokud byl na vojně, přísahal věrnost soc.státu a že za něj položí život.Pokud má nějakou hodnost ,při povyšování vždy hrdě řval na celé nádvoří "sloužím soc, vlasti".I pan  Havel přísahal věrnost soc.státu jako prezident .Je to od Vás trapné-styďte se.

Ladislav N. 8.1.2008 11:35

Re: kLaus...

To má ve zvyku jistý Zima. ;-)

Pete Brich 8.1.2008 11:34

Když profesoru Švejnarovi ten prezidentský džob nevyjde, má ještě spoustu dalších možností:

např. Komise pro udělování Nobelových cen, rektorát na renomované univerzitě v USA, provedení ekonomické reformy ... ve Venezuele;-D;-D;-D

PB

Ladislav N. 8.1.2008 11:33

Re: Švejnar zvažuje....

Kolektivní paranoia Klausova fanklubu už je zase tady? ;-D

RobertR 8.1.2008 11:32

Re: Re: Re: zkuste si všimnout reality

Vy jstena té vojně na rozdíl od Švejnara v USA nepřísahal dobrovolně.  Vaše přísaha tedy nemá žádnou váhu, Švejnarova ano.

Švejnar na Hrad. 8.1.2008 11:31

Děste se Amíků, Komouši.

To že by  našim ozbrojeným složkám velel Američan mě neděsí, byl to sen většiny mého života.

es: 8.1.2008 11:31

Re: Druhé občanství prof. Švejnara ? Problem neexistuje !

es:

Esmerald ma pravdepodobne pravdu pokud se zminuje o Ustave CR.

Co mu/ji uniklo, je ze se nejedna o dvoji obcanstvi!

Pri prisaze noveho obcana USA se totiz (v dobe prisahy pana Svejnara) tento clovek automaticky ZREKL (a  na to byla mezinarodni dohoda USA - Ceskoslovensko) jineho statniho prislusenstvi (v tomto pripade CR) .

Tedy, ipso facto, obcan USA naturalizovany v te dobe neni obcan CR, a podle jmenovane Ustavy CR, nemuze se stat Presidentem, az do doby kdy opet o CR obcanstvi zazada a bude jemu udeleno (coz je mozne ze pan Svejnar uz udelal, ale podle toho co sam o teto situaci rika, asi ne)...

klaaarka 8.1.2008 11:14

Re: JE ZAJÍMAVÉ

Dobrý den,

jaký je prosím konkrétně smysl psaní příjmení pana prezidenta jako kLaus? Dosud mi toto tajemství zůstalo skryto a vzbuzuje mou zvědavost ;-)

Děkuji klaaarka

Jara 8.1.2008 11:10

Re: Re: další Paroubkova trapárna

Dle Vás je Švejnar  kandidát komunistů A a B ( A -komunisté,B-socialisté).Proč myslíte že jej Paroubek nepředstavil svým voličům?

jezevec 8.1.2008 11:06

cizinec není našinec?

děte do háje, wagner.

český prezident si ze zákona dělá co chce, není nikomu zodpovědný a není nikomu poslušen.

ostatně i kdyby - lepší aby českým ozbrojeným silám velel poloameričan, než bývalý bolševik.

Skybird 8.1.2008 10:38

Re: Re: Pane Wagnere, proberte se !!!

On Paroubek a jeho boys museli lecos překousnout a hodně se ošívali, aby Švejnara navrhli. Švejnar svými názory určitě není šálek Paroubkova čaje. Ale v dané situaci z ryze pragmatických důvodů neměli lepší řešení. A Paroubka s Rathem asi nevyženou po prezidentské volbě, ale počkají na volby komunální resp. krajské. Nezíská-li ČSSD alespoň 4 hejtmany, pak asi Paroubek půjde od válu.

[]

Esmerald 8.1.2008 10:35

Druhé občanství prof. Švejnara ? Problem neexistuje !

Pokud platí "Ústava ČR" a "Volební zákon", pak je sequence následující.

Čl. 63 Ústavy(1) Presidentem republiky může být zvolen každý občan volitelný za poslance Národního shromáždění. Zvolen je ten, pro koho se vysloví nejméně tři pětiny všech poslanců Národního shromáždění. Čl 39 Ústavy (4) Podmínky výkonu volebního práva do Národního shromáždění i způsob provádění voleb a odvolávání poslanců stanoví zákon.Zákon 247/1995 (7) Voličem je státní občan České republiky (dále jen "občan"), který alespoň druhý den

voleb dosáhl věku nejméně 18 let. Ve druhém kole voleb do Senátu může volit i občan, který

alespoň druhý den konání druhého kola voleb dosáhl věku nejméně 18 let.

V zákonech není tedy ani zmínka o tom, že by DRUHÉ občanství mělo být jakýsi problem. Zřejmě Ústava soudruha Jičinského nevylučovala možnost ruského občanství jako druhého. Proč tedy ten humbug ? 

Karel 8.1.2008 10:34

Švejnar zvažuje....

Doporučuji urychleně ukončit trapnou frašku vymyšlenou a organizovanou Havlem za pomoci Bursíka. Připojil se ještě Paroubek, který je zaslepený nenávistí ke Klausovi a značně přesahuje zdravý rozum. Je nutno si uvědomit, že v Česku jsou desítky podstatně významějších osobností než američan, který Česko nepoznal ani " z rychlíku". Ani ND nepovolilo hru autora s američanem v hlavní roli. Švejnar by nehájil zájmy Česka, ale zájmy intrikánů kteří ho prosazují.

Von 8.1.2008 10:31

Re: Re: Re: zkuste si všimnout reality

Jistě jste udělal v roce 1989 dobře, ale bohužel před tím při té přísaze jsme se VŠICHNI zachovali zbaběle. Ještě by byla možnost, že vlastně všechny přísahy jsou zbytečné a na nic. Jiná možnost už neexistuje!

Von 8.1.2008 10:27

Re: Re: Re: zkuste si všimnout reality

Stachu - proboha - PROČ jste tu akademickou práci opouštěl???? Že by šlo o prachy až na prvním místě??

Von 8.1.2008 10:23

Re: Re: Pane Wagnere, proberte se !!!

Už jsem to tu napsal někdy dříve - pan Švejnar je výborný kadidát, bohužel navržený v nepravý čas a špatným propagátorem !

Von 8.1.2008 10:16

Už dávno jsem si myslel, že dvojí občanstrví je prostě naprostý nonsens!

Třeba jen proto, že kvůli několikerému občanství se vlastně lidstvo jako celek nikdy nemůže spočítat! Vím, že se to nebude líbit mým mnohým přátelům, kteří se sem vrátili a vracejí z emigrace, ale člověk je prostě JEDINEC a jedna osoba, jeden OBČAN.  Myslím dokonce, že toto téma by se mělo stát dominantním třeba v OSN. Jako bohužel příliš rigorózní se jeví další možnost - žít ve světě BEZ jakéhokoliv občanství! Vím, že to nikdy nenastane, ale bylo by to pěkné.

MoLa 8.1.2008 10:13

Díky, pane Wagnere,

za přesný článek, neboť jeho odpověď  na váš dotaz z včerejší tiskovky nutí k zamyšlení, jak vážně svou kandidaturu vůbec bere. Nejen jeho odpověď, že teprve bude otázku svého dvojího občanství zjišťovat a zvažovat co dál, ukazuje na jistou lehkomyslnost, s kterou se o post nejvyššího představitele naší republiky - tedy zástupce a reprezentanta každého z nás občanů - usiluje. Dost rozpačitě také vnímám jeho neznalost frekventovaných českých pojmů, jako je například "jaderná energetika" nebo jeho plánovaná setkávání s "představiteli občanské společnosti". Ukazuje to na jediné - věnuje se jistě při svých návštěvách svým odborným i pracovním aktivitám, ale aktuální problémy země,  které hodlá šéfovat zřejmě příliš nesleduje. Občas si přečíst noviny by mu asi neškodilo.

Z těch hlupáků, kteří touží po prezidentovi jakékoliv denominace, jen to nesmí být domorodec, je mi dost úzko. Na NV bych takové antisemitské diskutéry nečekala. R^   

Vlastimil 8.1.2008 10:11

Měli jsme a máme ministry s dvojím občanstvím

a nijak nám to zatím nevadilo. U prezidenta je to ale přece jen trochu jiné. Např. v USA se nemůže stát prezidentem člověk, který se narodil mimo USA a který v době svého narození neměl americké občanství - týkalo se to např. Henryho Kisingera, Arnolda Schwarzennegera i M. Albrightové. Proto si myslím, že podud by byl Jan Švejnar zvolen prezidentem, měl by se vzdát občanství USA.