15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 8.1.2008 14:08

Re: Re: Re: Ale tady přece nejde o to,

No jo, ale když kdekdo prstíčkem hrabal, špendlíčkem kopal, aby protikandidáty Klausovi nalezl a volba tak (ne)byla šaškárnou ... leč dlouho nebylo hledačům popřáno úspěchu; až v nouzi nejvyšší v daleké Americe za velkou louží se jeden našel ...

A ještě kdy lidé veřejně s hraným nadšením slavnostně volili předvybrané loajalní slouhy režimu ... prezidenta nevolí lidé, ale poslancové a senátorové, a ti s nefalšovaným nadšením budou volit podle svého vědomí a svědomí, jak jim velí naše ústava ... ovšem jejich vědomím í svědomím je jejich rodná strana, ať už jakákoliv ...

Esmerald 8.1.2008 14:07

Re: Re: cizinec není našinec?

Nezaměňujte, "JJ", nedostatek SVÝCH argumentů za extraterrestriální duchy. Především by se občané Česka měli zajímat JAK JE VŮBEC MOŽNÉ, aby profesionální tvůrce Ústavy ČR opominul na takovouto důležitou věc. Jsme v naprosté ř..i se zákony a já chci VĚDĚT, zda toto bylo téměř amatérské selhání či ÚMYSL, otevřít nejvyšší post v našem státě třeba RUSŮM, kteří tenkráte v úvahu padali. TOTO je pánové a dámy VELEZRADA, když zákony země někdo takto křiví a já jsem si jist, že ÚMYSLNĚ, jelikož příklady zákonů a ústav z jiných, vyspělých zemí je habaděj. Stejně pro zločiny a tresty. Stačilo je téměř jen přeložit do našeho jazyka. Obraťme se na Jičínského !!!!

Minutus 8.1.2008 14:06

Hodnota čekého státu

Poku pro vás český stát nic neznamená, tak promiňte za expresivní výraz - vypadněte! A to jnejsem extrémní nacionalista, aby bylo jasno.

Džejpí 8.1.2008 14:05

Re: Wagner se opět projevuje jako Klausův poskok

Jak jste zjistil, že měl Václav Klaus v srpnu 1991 z Rusů plné kalhoty? Proč by se měl ministr financí vyjadřovat - říkat pevné slovo - k událostem v zahraničí? Od toho snad je ministr ZV, předseda vlády nebo prezident, ne?

Meescha 8.1.2008 14:04

Re: Re: Švejnar není špatný, ale na prezidenta to zatím není

Není to tak, nejvíc to vadí komunistům a části ČSSD, ODS to jen šikovně využívá, když už na tomto poli Švejnar selhává... ODS je pravicově -středová strana, tady na skutečnou pravici s podporou lidí nenajdeš.

Minutus 8.1.2008 14:03

Re: dvojí občanství

V přístupu ke Švejnarovi souhlasím. Ale s dvojím občanstvím NE. Jedná se o čistě hokynářský přístup. Např. u ná se levné  zdravotnictví. Máte průkazku některé z našich pojišťoven, anebo vám stačí služby švýcarské? Na jaký důchod tady máte nebo budete mít nárok?

bohuš 8.1.2008 14:01

Re: Chybí ti informace. :-)

Švejnar má i české občanství.

Meescha 8.1.2008 14:01

Ještě jedna věc k volbě

Pokud má ODS schopné vyjednavače, nemůže Klaus prohrát, ať si kdo chce co chce říká, pokud by nebyl zvolen, padne vláda a to by se KDU-ČSL asi moc nelíbilo, ODS by pak mohla s ČSSD prosadit většinový systém a lidovci končí. Do televize se můžou politici zaříkávat, že tak to není, ale já si myslím, že je to zcela jasné, to by museli být lidovci sebevrazi - předčasné volby + kauza Čunek (nevím, co je v té kauze pravda a co ne, to se těžko kdy dozvíme, ovšem lidovcům škodí stále) = konec lidoveckého vlivu v PS.

Švajnar na Hrad 8.1.2008 14:01

Re: Švejnar není špatný, ale na prezidenta to zatím není

Ovšem nejvíc to vadí pravicovým, že?  Nejsem  už  to u ODS  vlastně za zatáčkou nalevo?

Jura Jurax 8.1.2008 13:59

Re: dvojí občanství

Doufám,že se pan Švejnar stane presidentem,aniž by se zřekl toho českého občanství. Ale to snad po něm nikdo ani nebude chtít - nebo je to podmínka pro prezidenta ČR?

Švajnar na Hrad 8.1.2008 13:59

Re: Re: Re: Švejnar na Hrad

Třeba srovná všechny , aby se chovali jako lidé, včetně Topola i arogantního Juldu-Fuldu.

Minutus 8.1.2008 13:59

A já vidím problém v čistě ideologicky zaslepeném přístupu.

Váš pohled je jednostranně inkvizitorský. Zapomněli jste dodat, že Klaus je čestný předseda ODS. Pak to bude úplné.

bohuš 8.1.2008 13:58

Re: Nechci se opakovat, napsal jsem to níže Vízkovi.

V případě Švejnara zvolení prezidentem je jeho občanství docela vážný problém.

Meescha 8.1.2008 13:57

Švejnar není špatný, ale na prezidenta to zatím není

Já budu spokojený, ať už bude prezidentem kdokoliv z těch dvou kandidátů - oba pravicoví ekonomové, to musí levice být zcela pomatená, že prosazuje Švejnara. To občanství je velký problém a ještě větší způsob, jak se k tomu postavil. Měl se ho vzdát hned a bez vymlouvání. Když chce zastávat funkci prezidenta, nemůže mít cizí občanství, to prostě nejde a myslím, že v zákulisí je to jeden z dobrých argumentů proti jeho volbě levicovými poslanci.

Švajnar na Hrad 8.1.2008 13:57

Re: Re: Ale tady přece nejde o to,

Máte jistě pravdu, když Klaus nebude mít protikandidáty, tak volba šaškárna nebude. Asi jste se zhlédl v Kandidátce jednotné fronty , kdy lidé veřejně s hraným nadšením slavnostně volili předvybrané loajalní slouhy režimu.  Že už toho jednou nenecháte, vy komouští darmošlapové.

Malý Aston 8.1.2008 13:50

Re: Ale tady přece nejde o to,

Souhlasím s Vámi.Občanství není tak vážný problém jako je problém ten,že Švejnar skočil na špek Paroubkovi.Takže se z volby prezidenta zase stala šaškárna.Ti co nechtějí americký radar chtějí amerického občana za prezidenta neboť a to si přiznejme,není v České republice žádný jiný Antiklaus.Takže se hodí každý.Já si počkám jak rozhodnou ti co budou volit a mám dojem,že to není nikdo z Vás kteří zde  nadáváte  tomu nebo tomu druhému.Pokud budou volby tajné a svobodné vyhraje Klaus ne napoprve ale možná koncem roku.Poslanci ČSSD vrátí Paroubkovi ponížení že jim nevěří a bere jim hlasovací lístky a KSČM má jediný zájem udělat z Paroubka debila.A je mi jedno,zda bude prezidentem Klaus nebo ten akademik nebo Švejnar.Cheba levnější nebude.:-D

bohuš 8.1.2008 13:40

Re: Zkus si to najít...

Téměř všechno lze najít na webu.

pumpas 8.1.2008 13:36

Re: Wagner se opět projevuje jako Klausův poskok

Pan Švejnar nepanáčkuje před komunisty? Nevím jak víte co by dělal, nebo o co by se staral , když jeho názory nemůžete znát. To, že se oba obracejí na komunisty bych nevyčítal. Za to, že je mezi námi tolik lidí, kteří komunisty volí, Klaus ani Švejnar nemohou. Nemám nic proti panu Švejnarovi. Až bude v republice pět let bydlet, zúčastňovat se politického života a pracovat pro tuto zem, poznám jeho názory a budu nebo nebudu ho volit. Přijet měsíc před volbou a kandidovat na prezidenta je pozdě. Navíc má velkou smůlu, že ho protěžují takové osobnosti jako jsou Bursík s Paroubkem.

Švejnar na Hrad 8.1.2008 13:36

Re: Re: otázka pro autora

Přísahal-lo věrnost Americe, přísahal i věrnost demokracii.  Lepšího prezidenta si snad ani nezasloužímě. :-P

richard 8.1.2008 13:36

Ale tady přece nejde o to,

autore, zda nám bude dělat presidenta americký, nebo český občan, Švejnar je Paroubkův poskok, pouhá bezvýznamná figurka v cizích rukách, která se objevila a existuje jen proto, aby se Paroubek jejím prostřednictvím mohl pomstít Klausovi. Takže těm, co jsou pro Paroubka Švejnarovo americké občanství nevadí, ty co jsou proti Paroubkovi to nezajímá, je to jen účelová hra mocných - zřekni se US občanství, abychom tě mohli přitisknout ke zdi, abys byl vydíratelný.

Osobně bych radil Švejnarovi se US občanství nevzdávat, pokud bude zvolen, budou mu odpůrci vytýkat, že je " blbej Američan" a že nám právě proto "vůbec nerozumí" s US občanstvím i bez něj, pokud ne, odhodí ho Paroubek jako použité a již nepotřebné zboží a fakt, že Švejnar pak bude například i bez US občanství mu může hodně ublížit v dalším životě - co bude pak v tomto případě použitý, zneužitý a opět zcela bezvýznamný Švejnar dělat? točit pivo někde v zaplivané smradlavé putyce v Pelhřimově a čekat až mu jako cizákovi bez státní příslušnosti přiklepnou české občanství, pokud ho třeba rovnou nevyhostí, anebo dělat to samé někde v USA jako přistěhovalec, nebo daleko spíše jako nelegál?

Švejnar na Hrad 8.1.2008 13:35

Re: Re: Re: hm

Přesně, až češi zase zvolí komunisty a Klaus se za uvedení Grebeníčka do Lán z  kandidáta konečně přesune mezi řádné členy KSČ(b)  , zase by musel platit kolky na americkým velvyslanectví nebo lézt přes zeď.

Sam Křepelka 8.1.2008 13:33

Re: Re: otázka pro autora

Netvrdím že ne, ale není důležitý i důvod, který ho přinutil odejít a následně požádat i o cizí občanství _

Sam Křepelka 8.1.2008 13:31

kdyby tu zůstal, třeba by to dotáhl až do prognostického ústavu

Jistě, jako většina emigrantů !  Ano, mohl tu zůstat, zpívat internacionálu a dělat např. někde skladníka. A kdyby měl známého, třeba by to dotáhl až do prognostického ústavu

Švejnar na Hrad 8.1.2008 13:31

Re: dvojí občanství

R^R^R^

Švejnar na Hrad 8.1.2008 13:31

Re: Re: Svejnar je vazan zakony US. Cesky prezident podle Ustavy nema byt vazan nicim.

Ti ať si říkají co chtěj, nekandiduje vietnamec bez občanství , ale lidé s platným českým občanstvím . Tak vo co de?  Nikdo nebude dokonce ani nutit Klause zrušil slib daný KGB. 

Karel pátý 8.1.2008 13:30

dvojí občanství

Byl bych hrdý na to,že pan Švejnar bude presidentem tohoto státu.Vůbec mu nezazlívám,že je američan.Ba trochu mu to i závidím.Já mám také dvojí občanství.Mám sice Švýcarskéi české.Toho Švýcarského bych se nezřekl,ani za presidentskou funci.Prosím nenuŤte nikoho k tomu,aby se něčeho zřekl,když jste nebyl nikdo z vás komunisty pronásledován.Ke mně se obec Švýcarská zachovala daleko lépe,než se ke mně chovají někteří češi ještě dnes.Doufám,že se pan Švejnar stane presidentem,aniž by se zřekl toho českého občanství.

VLADIMÍR 8.1.2008 13:29

Re: Nevim, jak by se Klaus zachoval, pokud by byl v obdobne pozici,

A Klausovo ?

VLADIMÍR 8.1.2008 13:28

Re: Re: hm

To by musel být padlý na hlavu.

bohuš 8.1.2008 13:28

Re: otázka pro autora

Křepeličko, to je jednoduché. Chceš li se stát občanem jiného státu, tak musíš splnit všechny podmínky určené zákonem onoho státu k získání jeho občanství. No a v USA po splnění mnoha podmínek je poslední podmínka přísaha věrnosti Americe. Ta přísaha je tam brána velmi vážně.

VLADIMÍR 8.1.2008 13:27

Re: Re: Wagner se opět projevuje jako Klausův poskok

Obecně tyto vaše hrdosti a národnosti smrdí nacionalismem, většina vyspělých ev. států se s tím již vypořádala, kromě určitých jednotlivců.