29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Slávek 8.1.2008 5:25

Re: Výhrady vůči dvojímu Švejnarovu občanství mají komunisté

Svého času Madlaine Albrightová nemohla zastupovat Clintna v případě nepřítomnosti a krize, protože se narodila Československu a ne v USA i když měla americké státní občanství. Srovnání Švejnara a Masaryka hodně pokulhává z mnoha důvodů (např. Masaryk odjel do USA sjednotit exilové skupiny bojující za rozpad Rakouska Uherska, Švejnar podobné státoprávní aktivity nevyvíjel nikdy). I když jako ekonoma si Švejnara vážím a s haldou názorů souhlasím, jako prezidenta zvoleného komunisty bych ho nechtěl. Z mého pohledu upsal duši ďáblu.

Historik 8.1.2008 5:20

Trapárna s panem Švejnarem, Slibotechna Comp. Tyto otázky si měli klást poslanci, kteří jej navrhovali

Legrační je pomyšlení, že by Američan velel naší Armádě České republiky. Také by mohl být pan Švejnar (a takto český prezident) povolán teoreticky americkým erárem ke službě v americké armádě (a nasazen třeba v Iráku). Že je to absurdní? A proč ne? Srandovní je pomyšlení, jak americký seržant vytírá bláto s českým prezidentem. Nebo jsou tam cizinci bráni jako méněcenní a nejsou povoláváni do americké armády? Nebo může být americkým prezidentem jako Američan jmenován americkým generálem a zavelet americké a české armádě a umístit v ČR cokoli se mu zlíbí, nejen radar. Proč by to mělo být absurdní?

Pan Švejnar teď napříč Českou republikou bude slibovat všechno a všem, co chce každý slyšet, když s nimi mluví. Katolické církvi v ČR teď odkýval odškodnění, proč taky ne, když to jde z práce zdejších lidí v ČR. Lidé z ODS, kterým zbyl ještě rozum, už se z Kalouska chytají za hlavu. Z té jeho chytristiky, s jejíž pomocí se snaží vymyslet pro katolickou církev rentu na věčné časy (300 miliard, které určitě nejsou konečné), co jiného je splátkový kalendář, kde částka roste o úroky z tzv. dlužné sumy, kterou si církev vymyslela. Kardinál Vlk za to bude jistě blahoslaven jako papež Jan Pavel II. Církev už toho vydřela z lidí dost, ale jistě by nám vysvětlila, že už Kristus to tak v Čechách chtěl. Stačí teď třeba zvýšit poplatky u doktora ze 30 korun na 150 korun.

Nejlepší by bylo, aby pan Švejnar kandidoval za 5 let a potom a zase za 5 let a tak dále a tak dále, jak předpověděla jeho manželka v českých novinách, protože "on se chce velmi stát českým prezidentem.

http://zpravy.idnes.cz/svejnarova-pokud-manzel-neuspeje-zkusi-to-za-pet-let-zase-p3i-/domaci.asp?c=A071230_191451_domaci_jan

Martin 8.1.2008 5:07

Re: Re: Wagnere, nestacilo napsat

soudis podle sebe vid ? :-D

podivej se na jeho fotku a tipni kolik tak mu je, podle mne armadu jeste vylouskl za sociku a to ze byl prinejmensim v pionyru nebo i v ssm napovida styl jeho clanku

Ladislav N. 8.1.2008 4:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Z mého pohledu.....

Potřeboval jsem odlišit Klausův "fanklub" od "zbytku" ODS, název "Klausovi pacholci" je výstižný pro lidičky z této "smečky" i jejich chování, proto jej používám. ;-)

Ladislav N. 8.1.2008 4:48

Re: Re: Re: Re: Nechci se opakovat, ale

Socialistická republika jsme dodnes, ikdyž v názvu státu už to nemáme... ;-)

Ladislav N. 8.1.2008 4:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechci se opakovat, ale

Ne Klause, vás hodnotím. (platí i pro nick "aquagenic" níže)  ;-P

exulant 8.1.2008 4:46

nejvyssi velitel ceske armady obcan USA?

Ti co maji problem s americkym radarem v Brdech, co si asi mysli o potencialnim veliteli armady Ceske republiky ktery by byl obcanem USA?

Ladislav N. 8.1.2008 4:45

Re: Re: Výhrady vůči dvojímu Švejnarovu občanství mají komunisté

 ;-D Bože, bože...

aquagenic 8.1.2008 4:14

Re: Re: Re: Re: Re: Nechci se opakovat, ale

LadislaveN, ta vaše psychická porucha je rok od roku horší. Dělejte s tím už něco nebo opravdu nedopadnete dobře.

aquagenic 8.1.2008 4:09

Re: Výhrady vůči dvojímu Švejnarovu občanství mají komunisté

Trochu pozdě, ne?

I to svědčí o jeho povaze...

derik 8.1.2008 3:01

Re: Re: Re: Re: Re: Z mého pohledu.....

Tim ze jsem dnes nemusel pouzivat slova jako vy. A ted toho prezidenta.

derik 8.1.2008 2:42

Re: Re: Re: Re: Re: Nechci se opakovat, ale

Obavam se ze jste se z toho Klause pomatl a vidite ho vsude kolem sebe. I v lidech kteri zde neziji a jen prezentovali svuj nazor.

Kloki 8.1.2008 2:34

Americká přísaha je výrazem Švejnarova charakteru

Zatímco tady lidi pořád poklonkovali komoušům a okupantům, Švejnar odešel za svobodou. Jestli si dnes i my nárokujeme svobodu jako hodnotu, ke které se hlásíme, neměli bychom Švejnara napadat kvůli přísaze USA. Je-li tomu jinak, tak hajdy do náruče Putinovy KGB.

Přál bych této nešťastné republice dobrého presidenta, i když nevím, zda si ho zasloužíme. Švejnar na Hrad!

kopec 8.1.2008 2:31

Re: Re: Re: Nechci se opakovat, ale

opravdu rekl doslova : Slibuji vernost Ceskoslovenske socialisticke republice a jejimu lidu....

hulvát 8.1.2008 2:30

Re: Re: Re: Jen tezko muze byt horsi nez Klaus, i jkdyby prisahal martanum..

Přečti si jeho KV.

hulvát 8.1.2008 2:30

Re: Wagnere, nestacilo napsat

Tvrdit podle toho jak kdo vypadá a usuzovat z toho čím byl, může jen blb. Z toho jak kdo píše se dá ledacos vydedukovat. Tebe bych hádal na toho pionýra a následně svazáka. Pokud jsi mladší a nestihls to, tak ti můžu garantovat, že bys byl dokonce vzorným pionýrem i tím svazákem.

Ladislav N. 8.1.2008 2:26

Výhrady vůči dvojímu Švejnarovu občanství mají komunisté

Švejnar se vydá na turné po českých městech  (ČTK 19:00 - 07.01.2008)

"...Výhrady vůči dvojímu Švejnarovu občanství mají komunisté, jejichž hlasy bude tento ekonom ke zvolení potřebovat. "Toto nyní právě zvažuji," řekl Švejnar na dotaz, zda a kdy se amerického občanství vzdá. Připomněl, že jak v tuzemsku, také v různých jiných státech zastávali například funkce ministra lidé, kteří mají dvojí občanství. Ze Švejnarova vyjádření vyplynulo, že si zjišťuje, jaká je teď přesná právní interpretace závazků ze slibu, který se skládá při zisku amerického občanství. ..."

Martin 8.1.2008 2:24

Re: Re: Jen tezko muze byt horsi nez Klaus, i jkdyby prisahal martanum..

svejnar neni poradcem topolanka, jestli se nepletu tak je poradcem kalouska

Ladislav N. 8.1.2008 2:21

Re: Re: Nechci se opakovat, ale

Opravdu říkal "socialistické"? Víte to? ;-)

Ladislav N. 8.1.2008 2:20

Re: Re: Re: Re: Nechci se opakovat, ale

No právě. Propaganda "Klausových pacholků" je odporná dnes stejně, jako je vždy, když Hrad (resp. Klaus)  zavolá....

hulvát 8.1.2008 2:17

Re: Jen tezko muze byt horsi nez Klaus, i jkdyby prisahal martanum..

"Ekonome Oberine" máš to dost popletené. Jistý Jahn, snad si vzpomeneš, byl v Paroubkově vládě místopředsedou a ekonomickým poradcem Paroubka. Pro vládu na její žádost vytvořil komisi, která vypracovala návrh ekonomických reforem, ke kterým nikdy nedošlo, neboť byly velmi radikální. Daleko radikálnější než provádí tato vláda. Nedošlo k nim, neboť Paroubek usoudil, že by je to potopilo v preferencích a pak i ve volbách. Poradcem Jahna byl Švejnar. Švejnar je taktéž poradcem Topolánka. Takže naco a nebo komu budeš nadávat, až se Švejnar přihlásí k reformám?

kopec 8.1.2008 2:17

Re: Nechci se opakovat, ale

Prezident Havel sliboval  dobrovolne v prvni volbe v roce 1989 vernost socialisticke republice a vubec prisahu nedodrzel.

derik 8.1.2008 2:09

Re: Re: Re: Nechci se opakovat, ale

Pan Borek nekde tvrdi ze se vzdal obcanstvi? Clanek je o tom ze Svejnar zvazuje ze se ho vzda. Je to dokonce i v titulku. Pan Borek pise co pro nej obcanstci znamena a taze se zda si Svejnar uvedomuje vynam slov prisahy.

Je dost ubohe si neco vymyslet a na tom stavet  konstrukci obvinovani.

lookas 8.1.2008 2:04

Re: Wagnere, nestacilo napsat

Co takhle nejdriv cist predchozi prispevky a az potom psat?

Oberin 8.1.2008 1:58

Jen tezko muze byt horsi nez Klaus, i jkdyby prisahal martanum..

Stat jde s ekonomickymi "reformami" oDS opet jeste vice do haje, tak budme vdecni za kazdeho, kdo nas te bandy nedouku z ODS co nejdrive zbavi. CSSD byl taky problem, ale mira kradeni a korupce se opet ukazuje pro "paravicovou" ODS a kazdeho jejich cloveka otazkou cti. To radsi za prezidenta Martana...

Martin 8.1.2008 1:51

Wagnere, nestacilo napsat

Klaus je skvely a Svejnar osklivy ?

A nerikej, ze jsi neprisahal vernost socialisticke republice na vojne, navic podle toho jak vypadas a pises asi jsi byl i pionyr, takze jiste jsi prisahal, ze budes dobrym obcanem ceskoslovenske socialisticke republiky

Ladislav N. 8.1.2008 1:48

Re: Re: Re: Re: Z mého pohledu.....

A čím se od nich lišíte vy?

Ladislav N. 8.1.2008 1:48

Re: Re: Nechci se opakovat, ale

On se snad Švejnar vzdal občanství USA? Jak vidím, Klausovo propagandistické oddělení funguje, jako by se již stalo. Takovou kampaň proti Klausovu konkurentovi člověk hned tak nevidí... Rv

Borek@exil 8.1.2008 1:44

Re: Nechci se opakovat, ale

Na vojnu jsem šel povinně, přísahu jsem skládal z donucení. Přísahu americkému soudci jsem na půdě amerického soudního dvora skládal dobrovolně. Nemusel jsem, mohl jsem do smrti zůstat legálním obyvatelem. Pro mne však občanství znamená určitou čest a závazek k zemi, která mne přijala za svého. Ví pan Švejnar, co ta slova znamenají? Pokud neví, má závažnou charakterovou vadu.

Jakub S. 8.1.2008 1:44

Ale ale, frajere suverénní.

Proč ta povýšenost? Není to špatný překlad. Ostatně on se tím taky neživí a a ni nehodlá - tak co?