1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 8.1.2008 12:18

Trapny jste Vy

Obcan US je vazan zakony US a to i kdyz zije v jine zemi. Jestli jste si vsiml, tak by mohl byt dokonce povolan do zbrane v US, ci pro praci pro armadu US. A to i v dobe, kdy by byl nejvyssim velitem vojsk svrchovane zeme. Obdobne je vazan embargem vyhlasenym US (coz u cloveka zodpovedneho za zahranicni politiku CR take neni zrovna optimalni), nejsem si jist, jake zavazky z nej vyplyvaji z Patriot Act ...

Symboliku dokresluje to, ze by z prezidentskeho platu (v CR nedanen) odvadel dane US.

huhu 8.1.2008 12:28

Re: A co má být.

ještě jste měl napsat, že plný Václavák při pohřbu Stalina či tryzně za Heydricha volal "Přísaháme !". - když vynucený projev znásilněných a ponížených lidí srovnáváte s dobrovolnou a svobodnou přísahou člověka, který žádá o americké občanství, tak jen prokazujete jaký jste kretén...Rv

Pete Brich 8.1.2008 11:34

Když profesoru Švejnarovi ten prezidentský džob nevyjde, má ještě spoustu dalších možností:

např. Komise pro udělování Nobelových cen, rektorát na renomované univerzitě v USA, provedení ekonomické reformy ... ve Venezuele;-D;-D;-D

PB

Švejnar na Hrad 8.1.2008 12:17

Re: Když profesoru Švejnarovi ten prezidentský džob nevyjde, má ještě spoustu dalších možností:

Klausovi naopak žádný džob jinde nedaj, tak se musí o to víc snažit vyhrát tady.  ;-P

Švejnar na Hrad. 8.1.2008 11:31

Děste se Amíků, Komouši.

To že by  našim ozbrojeným složkám velel Američan mě neděsí, byl to sen většiny mého života.

Ladislav N. 8.1.2008 11:42

Re: Děste se Amíků, Komouši.

 ;-)R^ !!

BuBu 8.1.2008 12:01

Re: I Vy popleto !

Myslel jste to tak,  že velet budou komouši -  ale přivandrovalému američanovi, který jim oficiálně už slíbil . . . . . že je vezme do vlády ! ????? 8-o8-o;-D

Ladislav N. 8.1.2008 12:18

Re: Re: I Vy popleto !

Co slíbil komunistům Klaus při své první volbě prezidentem?  Zůstalo to v utajení... a zveřejněno bylo jenom to, že jednal v poslaneckém klubu KSČM... ;-P

JJ 8.1.2008 12:23

Re: Re: Re: I Vy popleto !

Klidne se podivejte na to, co jim dal. Za Klause v tomto mluvi fakta, to nepoprete.

Milda 8.1.2008 12:07

Re: Děste se Amíků, Komouši.

Jste prostě blbej.

MF 8.1.2008 13:25

Re: Děste se Amíků, Komouši.

Já bych to taky bral, kdyby to by opravdový američan ve stylu Reagana. Ale tohle se mi moc nelíbí.

jezevec 8.1.2008 11:06

cizinec není našinec?

děte do háje, wagner.

český prezident si ze zákona dělá co chce, není nikomu zodpovědný a není nikomu poslušen.

ostatně i kdyby - lepší aby českým ozbrojeným silám velel poloameričan, než bývalý bolševik.

míša mýval 8.1.2008 11:50

milý sousede jezevče

Ano to je ve vztahu k českému státu. Ale jako občan USA je plně odpovědný a je povinen jednat v zájmu vlasti (americké). Pokud si myslíte, že prof. Švejnar má k bolševikům daleko, uvědomte si, že jeho emigrace byla ryze ekonomická - lidově zištná. Jeho bolševická rodina zde měla privilegia, o jakých se vám nezdá ani dnes.

jezevec 8.1.2008 12:38

Re: milý sousede jezevče

švejnara nemusim - ale žvanit o nebezpečí "amerického zájmu" může leda chorý mozek.

co to je, americký zájem? vždyť v americe mají více protichůdných zájmů a názorů američani mezi sebou, než mezi američany a čechy. a ostatně proč by zájem ameriky měl být proti zájmům našim? a naše zájmy definuje kdo?

JJ 8.1.2008 12:25

Re: cizinec není našinec?

Je plne vazan zakony US. Napriklad dan by musel v USA odvadet i ze sveho platu prezidenta CR.

Jestlize nase Ustava pozaduje, aby prezident CR nebyl nicim vazan, je proti duchu Ustavy CR (i proti zdravemu rozumu), aby byl vazan zakony jine zeme.

Esmerald 8.1.2008 14:07

Re: Re: cizinec není našinec?

Nezaměňujte, "JJ", nedostatek SVÝCH argumentů za extraterrestriální duchy. Především by se občané Česka měli zajímat JAK JE VŮBEC MOŽNÉ, aby profesionální tvůrce Ústavy ČR opominul na takovouto důležitou věc. Jsme v naprosté ř..i se zákony a já chci VĚDĚT, zda toto bylo téměř amatérské selhání či ÚMYSL, otevřít nejvyšší post v našem státě třeba RUSŮM, kteří tenkráte v úvahu padali. TOTO je pánové a dámy VELEZRADA, když zákony země někdo takto křiví a já jsem si jist, že ÚMYSLNĚ, jelikož příklady zákonů a ústav z jiných, vyspělých zemí je habaděj. Stejně pro zločiny a tresty. Stačilo je téměř jen přeložit do našeho jazyka. Obraťme se na Jičínského !!!!

JJ 8.1.2008 14:12

Re: Re: Re: cizinec není našinec?

Jestli si pamatujete dobu kolem 89, tak tam skutecne nikoho nenapadlo, ze by se volil prezidentem nekdo, kdo je obcanem jineho statu. Zacalo se o tom spekulovat az u Albrightove, ale ta to prirozene odmitla, nebot je to vec naprosto automaticka.

Esmerald 8.1.2008 15:45

Re: Re: Re: Re: cizinec není našinec?

"Skutečně", "nikoho", "nenapadlo" jsou prázdná, úniková slova, taková záchranná brza ve vlaku, když si uvědimíte, že jste zapomněli dítě na nástupišti. Já OČEKÁVÁM a VYŽADUJI od každého profesionála výkon, že jej to "SKUTEČNĚ NAPADNE" a bude to dokonce pokládáno za polehčující okolnost.   

Neočekával bych třeba od lékaře, že mi řekne " víte, to by nás skutečně nikoho nenapadlo, ale tu rakovinu nakonec skutečně máte, no co dělat ".

Esmerald 8.1.2008 10:35

Druhé občanství prof. Švejnara ? Problem neexistuje !

Pokud platí "Ústava ČR" a "Volební zákon", pak je sequence následující.

Čl. 63 Ústavy(1) Presidentem republiky může být zvolen každý občan volitelný za poslance Národního shromáždění. Zvolen je ten, pro koho se vysloví nejméně tři pětiny všech poslanců Národního shromáždění. Čl 39 Ústavy (4) Podmínky výkonu volebního práva do Národního shromáždění i způsob provádění voleb a odvolávání poslanců stanoví zákon.Zákon 247/1995 (7) Voličem je státní občan České republiky (dále jen "občan"), který alespoň druhý den

voleb dosáhl věku nejméně 18 let. Ve druhém kole voleb do Senátu může volit i občan, který

alespoň druhý den konání druhého kola voleb dosáhl věku nejméně 18 let.

V zákonech není tedy ani zmínka o tom, že by DRUHÉ občanství mělo být jakýsi problem. Zřejmě Ústava soudruha Jičinského nevylučovala možnost ruského občanství jako druhého. Proč tedy ten humbug ? 

es: 8.1.2008 11:31

Re: Druhé občanství prof. Švejnara ? Problem neexistuje !

es:

Esmerald ma pravdepodobne pravdu pokud se zminuje o Ustave CR.

Co mu/ji uniklo, je ze se nejedna o dvoji obcanstvi!

Pri prisaze noveho obcana USA se totiz (v dobe prisahy pana Svejnara) tento clovek automaticky ZREKL (a  na to byla mezinarodni dohoda USA - Ceskoslovensko) jineho statniho prislusenstvi (v tomto pripade CR) .

Tedy, ipso facto, obcan USA naturalizovany v te dobe neni obcan CR, a podle jmenovane Ustavy CR, nemuze se stat Presidentem, az do doby kdy opet o CR obcanstvi zazada a bude jemu udeleno (coz je mozne ze pan Svejnar uz udelal, ale podle toho co sam o teto situaci rika, asi ne)...

JJ 8.1.2008 12:27

Re: Druhé občanství prof. Švejnara ? Problem neexistuje !

Proste to nikoho nenapadlo. V US na to mysleli a prezidentem nezvoli nikoho, kdo se nenarodil na uzemi US (ci jako obcan US?, nevim presne).

V kazdem pripade US obcanstvi vadi relativne nejvice, protoze US uplatnuje svoje zakony vuci svym obcanum ex-teritorialne.

Karel 8.1.2008 10:34

Švejnar zvažuje....

Doporučuji urychleně ukončit trapnou frašku vymyšlenou a organizovanou Havlem za pomoci Bursíka. Připojil se ještě Paroubek, který je zaslepený nenávistí ke Klausovi a značně přesahuje zdravý rozum. Je nutno si uvědomit, že v Česku jsou desítky podstatně významějších osobností než američan, který Česko nepoznal ani " z rychlíku". Ani ND nepovolilo hru autora s američanem v hlavní roli. Švejnar by nehájil zájmy Česka, ale zájmy intrikánů kteří ho prosazují.

Ladislav N. 8.1.2008 11:33

Re: Švejnar zvažuje....

Kolektivní paranoia Klausova fanklubu už je zase tady? ;-D

Von 8.1.2008 10:16

Už dávno jsem si myslel, že dvojí občanstrví je prostě naprostý nonsens!

Třeba jen proto, že kvůli několikerému občanství se vlastně lidstvo jako celek nikdy nemůže spočítat! Vím, že se to nebude líbit mým mnohým přátelům, kteří se sem vrátili a vracejí z emigrace, ale člověk je prostě JEDINEC a jedna osoba, jeden OBČAN.  Myslím dokonce, že toto téma by se mělo stát dominantním třeba v OSN. Jako bohužel příliš rigorózní se jeví další možnost - žít ve světě BEZ jakéhokoliv občanství! Vím, že to nikdy nenastane, ale bylo by to pěkné.

westík 8.1.2008 13:07

Re: Už dávno jsem si myslel, že dvojí občanstrví je prostě naprostý nonsens!

bože, VONE, vraťte se do Utopie ! anebo požádejte  o zrušení  občanství ČR! O důchod se pak můžete přihlásit v OSN:-P

MoLa 8.1.2008 10:13

Díky, pane Wagnere,

za přesný článek, neboť jeho odpověď  na váš dotaz z včerejší tiskovky nutí k zamyšlení, jak vážně svou kandidaturu vůbec bere. Nejen jeho odpověď, že teprve bude otázku svého dvojího občanství zjišťovat a zvažovat co dál, ukazuje na jistou lehkomyslnost, s kterou se o post nejvyššího představitele naší republiky - tedy zástupce a reprezentanta každého z nás občanů - usiluje. Dost rozpačitě také vnímám jeho neznalost frekventovaných českých pojmů, jako je například "jaderná energetika" nebo jeho plánovaná setkávání s "představiteli občanské společnosti". Ukazuje to na jediné - věnuje se jistě při svých návštěvách svým odborným i pracovním aktivitám, ale aktuální problémy země,  které hodlá šéfovat zřejmě příliš nesleduje. Občas si přečíst noviny by mu asi neškodilo.

Z těch hlupáků, kteří touží po prezidentovi jakékoliv denominace, jen to nesmí být domorodec, je mi dost úzko. Na NV bych takové antisemitské diskutéry nečekala. R^   

Vlastimil 8.1.2008 10:11

Měli jsme a máme ministry s dvojím občanstvím

a nijak nám to zatím nevadilo. U prezidenta je to ale přece jen trochu jiné. Např. v USA se nemůže stát prezidentem člověk, který se narodil mimo USA a který v době svého narození neměl americké občanství - týkalo se to např. Henryho Kisingera, Arnolda Schwarzennegera i M. Albrightové. Proto si myslím, že podud by byl Jan Švejnar zvolen prezidentem, měl by se vzdát občanství USA. 

PROKOP BUBEN 8.1.2008 9:56

JE ZAJÍMAVÉ

S jakou vervou se vrhají kLausofilové na dvojí občanství profesora Švejnara, které by mohlo být i pozitivní.....kLaus určitě přísahal věrnost socialistické vlasti na vojně a mnohdy to vypadá, že se přísahy komunistům drží.......Nakonec, pokud by to právně nebylo možné, se může profesor Švejnar po zvolení USA občanství na čas i vzdát.........

klaaarka 8.1.2008 11:14

Re: JE ZAJÍMAVÉ

Dobrý den,

jaký je prosím konkrétně smysl psaní příjmení pana prezidenta jako kLaus? Dosud mi toto tajemství zůstalo skryto a vzbuzuje mou zvědavost ;-)

Děkuji klaaarka

Ladislav N. 8.1.2008 11:35

Re: kLaus...

To má ve zvyku jistý Zima. ;-)