28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aurelius 8.2.2007 11:07

Re: Dojemný slovní obrat vycucaný z palce

Ten tragéd má sice hromadu obdivovatelú, ovsem oni ani nezaznamenají jak blbe je to napsané. To komunisti meli lepsí propagátory...

Cruton 8.2.2007 7:59

Proč radar nepřijmout

Na této planetě existuje přibližně 190 států. Na konci studené války byly v 98 (tj. v cca 50 %) z těchto států americké vojenské základny. V roce 2003 se vojenské základny USA nacházely už ve 130 státech světa, tj. v cca 68 % všech států. Tato čísla ilustrují skutečnost, že Američané dále a systematicky rozšiřují svou vojenskou přítomnost ve světě.

USA jsou nesporně světová vojenská velmoc a žádný stát si nedovolí USA napadnout - znamenalo by to jeho zaručenou zkázu. A tento skvěle vyzbrojený stát, kterého se všichni bojí, se dále nesmyslně posiluje. Ve světle těchto faktů se Rusům nedivím, že jsou ohledně případných amerických základen v Polsku a v ČR poněkud "nervózní". Já osobně nevidím důvod přijetím amerického radaru dále posilovat vojensky zcela nejsilnějšího hráče na světovém hřišti. Z tohoto hráče se totiž může nakonec stát diktátor nás všech.

XXL 8.2.2007 8:11

Re: Proč radar nepřijmout, Mate pravdu, ale to nikdo nechce videt

Vse, co tento stat praktikuje ve svete je cilene zamireno k svetovlade.Uzitecny poskok EUrounijnich bolseviku Havel jim svym zvanenim jenom pomaha.V USA sionisticka mainstreemova media roztaceji dalsi kolo hysterickeho straseni pred Iranem a jeho atomovou hrozbou, tak jako pred lety to provadela s Irakem.Osel Havel zase zacne hykat o tom, ze by se mel Iran humanitarne vybombardovat.Zase se tesi, jak se bude olizovat s Bushem.

JE 8.2.2007 8:32

Hele, nejste vy Kojzar? Nebo Jumr?

Co se v komancske TV tvaril vzdy tak, jako by mu ten imperialismus zahnival primo pod nosem :-)

XXL 8.2.2007 9:02

Kadrovani vam zidobolsevikum slo vzdycky dobre

Osel Havel hyka pro zakladnu, bude hykat i pro preventivni jaderny uder proti Iranu a bude ekologicky hykat, kdyz v celosvetovem chaosu vyleti ceny ropy do nebes.Ty jako velky cesky clovek urcite dostanes od milovanych Americanu slevu na benzin a na plyn, oni jsou fakt rozdavacni a lidumilni.

Americká raketa 8.2.2007 8:20

Re: Proč radar nepřijmout

Ano, Američané jsou vojenský hegemon. Ale nechápu, proč to by měl být argument, proti dalšímu posilování ochrany. Až nějaký ajatoláh odpálí za 10 let na USA jadernou raketu (třeba jenom právě proto, aby ukázal, že i hegemona lze zasáhnout), tak jim bude prd platné, že měli nějakou formu vojenské přítomnosti ve mnoha (nikoliv však 130!) zemích (přečtěte si ten odkaz aby vám došlo, že informace na wikipedii je blud ), pokud nebudou mít proti balistickým raketám obranu.

Ale co, USA dostatečně ochrání základny v USA. Základny v Evropě to mohly zlepšit a mohly poskytnout ochranu i Evropě včetně nás. Ale když on náš spojenec USA už je teď nejsilnější, tak raději se vystavíme riziku, než bysme dopustili jeho další posílení. To snad není názor, ale diagnóza.

Cruton 8.2.2007 20:55

Re: Re: Proč radar nepřijmout

1) Děkuji za upřesnění odkazu. Nerozumím proč ve Wikipedii hovoří o 130 zemích, když v odkazované zprávě je jich uvedeno 40. Na druhou stranu však řada států není v této zprávě uvedena (např. Afghánistán, Pákistán, Kyrgystán atd.). Přesto se domnívám, že počet zemí s americkými základnami je i tak značný.

2) Ano, nějaký ajatoláh může za 10 let odpálit jadernou raketu. Na druhou stranu však totéž může provést nějaký americký prezident. Poslední z uvedených možností je dokonce pravděpodobnější - americké rakety s jadernými hlavicemi již reálně existují a americký president už k použití jaderných zbraní dvakrát zavelel.

3) Nemusíte mít péči o moje zdraví. Na oplátku já pochybuji o duševním zdraví lidí, kteří podporují další posilování vojensky nejsilnějšího státu na světě. Pokud totiž někdo získá absolutní moc, tak zcela automaticky vzniká diktatura. Ten někdo nemusí ztrácet čas a energii jednáními, nemusí s nikým dohadovat kompromisy apod. Jemu stačí jenom rozkazovat.

Charlie 8.2.2007 8:23

Re: Proč radar nepřijmout

Demokratické země se USA nebojí. Nemají proč. Od roku 1969 žiji v Německu. Němci se USA nebáli a nebojí a s vojáky z US-Base se kamarádili.  Ve Frankfurtu byly US-základny i ve městě ( Gutleut-Kaserne hned vedle hlavního nádraží).

“diktátor nás všech.”  tohle může napsat opravdu jen pito mec.

třetí 8.2.2007 8:38

Re: Re: Proč radar nepřijmout

Dobře tedy. Proč ale nemá Německo s USA smlouvu o základnách ? Amíci jsou tam prostě od války bez ohledu na Německo. Je to prostě dobyté území.

Americká raketa 8.2.2007 8:43

Re: Re: Re: Proč radar nepřijmout

Německo pochopitelně má s USA uplně stejné smlouvy, jako mají ostantní země NATO s americkými základnami. Jako okupanti na dobytém tam nejsou už desítky let.

Cruton 8.2.2007 21:08

Re: Re: Proč radar nepřijmout

1) Demokratické země se musí USA obávat. Pokud USA získají ve světě absolutní vojenskou převahu, pak nemusejí ztrácet čas a energii nějakými jednáními a nemusejí na nikoho brát ohled. Jednoduše si vezmou co budou chtít a všichni budou muset dělat co jim USA nařídí. Vy takovéto uspořádání nevidíte jako diktaturu?

2) Neurážejte lidi, kteří se chovají slušně. Jinak se sám zařazujete do kategorie pitomců.

Milan 8.2.2007 10:07

Re: Proč radar nepřijmout

Souhlasím. Považuji Vaěše hodnocení za reálné včetně obavy na konci Vašeho příspěvku. Ano, vždy byl a je nejen pro své okolí nejnebezpečnější dobový hegemon bez odpovídající mocenské korekce. Bez ohledu na formu vlády.

Cruton 8.2.2007 21:11

Re: Re: Proč radar nepřijmout

Těší mne, že máme na věc společný názor.

Letowitz 8.2.2007 7:58

Po dlouhé době souhlasím s Havlem

Dnes bych neřekl, že to je západní svět proti Rusku, ale západní svět proti Islámu. Rusové budou vždy lavírovat mezi západem a Čínou, ale i oni vědí, že ze západu ohroženi nejsou. Problém je i pro ně Islám. Stejně tak západ dnes již není ohrožen Ruskem, i když si Putin pohrává s plynem. To je jen hra. Rus se Číny bojí a ví proč.

Charlie 8.2.2007 8:26

Re: Po dlouhé době souhlasím s Havlem

Bojí se i islámu. A  ví proč. To z imperialistického Ruska dělá spojence. Doufejme že ne jen na čas.

Hanta 8.2.2007 7:53

Novinari......

Bohuzel v tehle zemi jsme jeste nevyspeli do urovne snesitelnosti a hlavne ne v novinarske praci. Novinari jsou znami tim, ze tihnou doleva a k pulitru. Asi je to tim, ze jejich povolani neni jednim z tech, na kterych se da zbohatnout. Proto se nemohou a nejsou schopni zaradit nikam jinam, nez doleva. Podle toho pak ten zpravodajsky svet v Cechach vypada. Jako vystrizene z Rudeho Prava v sedmdesatych letech. Mozna, ze nekdy dospeji a stanou se pisalky, od kterych si pak noviny radi precteme. Zatim jsou jenom schopni podnecovat nalady ceskeho vazalskeho mindraku. Dobre napsany clanek pane prezidente. Snad si vezmou priklad.

MOON 8.2.2007 7:51

Díky pane Havle

Konečně,rozumné slovo.Děkuji pane Havle.Hezký den MOON

Petr 8.2.2007 8:00

Re: Díky pane Havle

Velmi rád se připojuji.  R^R^

Tobias 8.2.2007 8:21

Re: Díky pane Havle

Rozsekat nadrobno a prosypat nehasenym vapnem.

JE 8.2.2007 8:45

O.K. Prejete si pak klasicky pohreb do zeme nebo zeh?

Charlie 8.2.2007 8:30

Re: Díky pane Havle

Tohle se vám pane (ex)prezidente velice povedlo. Asi si to zařadím hned vedle Vašeho prvního novoročního projevu. Do oddělení “klasika”.  Díky a hodně zdraví.  VR^>-

Historik 8.2.2007 7:48

Poprvé po delší době musím s Václavem Havlem souhlasit

cemuž jsem rád.

mouse 8.2.2007 7:35

dvojí zamyšlení

Diskuzi na těchto stránkách jsem považoval vždy za úrovní o několik pater vyšší než to, co se děje na Novinkách.

Přesto i zde se občas vyskytne někdo, kdo sem zatahuje ne jen bulvární myšlení, ale i slovník.Václav Havel byl prezidentem této země a je typické, že jej oceňuje spíš zahraničí, než Češi. Ale tady, tedy v Čechách, myslím, přece platí, že doma není nikdo prorokem, že ?Můžeme s ním tedy nesouhlasit, nemít ho rádi, oponovat mu i kritizovat, ale snad si zaslouží trochu úcty. ( A slušnosti ve výrazech )

Já na rozdíl od mnoha zde nejsem pacifista. Myslím, že obrana je legitimní a nutná.

Spíš jde o to, že tím, že se Česko a Polsko nyní dohaduje o spolupráci s USA bez vědomí a požehnání  úředníků EU může být bráno jako problém, právě ve snaze vytvořit evropský superstát pod jednotným vedením. Článek o Evropské unii na této straně dnešního vydání je ve spojitosti s tímto dobrým důvodem k zamyšlení

Ivan Nový 8.2.2007 7:26

Proč Rusové nakonec chtějí aby u nás byl radar.

Protože, situace došla tak daleko, že pokud tady nebude, dojde k recidivě odporu proti všemu ruskému u části veřejnosti a podpora antiradarových aktivit zase té protiruské části veřejnosti demaskuje ty, co Rusy podporují. Obojí je pro Rusy už nevýhodné.

Vlastimil 8.2.2007 7:22

Ano, souhlas

Je to napsáno, klidně, věcně, logicky. Kdybych to však přečetl bez podpisu a měl uhádnout autora, asi bych Václava Havla netipoval.

Už mi lezou krkem ty hysterické výlevy různých exhibicionistů, kteří se snaží mluvit za všechny a křičí NE. To zas máme najednou hrdinů, vlastenců a bojovníků za mír. A nebyli by to ani naši čeští komunisté, aby se nepokoušeli stanout na čele odpůrců základny. Trapný je zas postoj ČSSD, která lavíruje a alibisticky se snaží schovat za "vůli lidu" vyjádřenou referendem.

XXL 8.2.2007 7:16

Poskok Havel zapomnel

ze jeho pricinenim bylo rozstrileno Srbsko, ktere Evropu branilo pred roztahovanim kriminalnich islamistu v Evrope?Hitler by mohl zavidet, jemu se to nikdy nepovedlo.Tohle ze bylo prezidentem?

loko 8.2.2007 7:22

Re: Poskok Havel zapomnel

Tohle XXL krom své nadměrné váhy není vůbec nic. Zato Havla si dost lidí váží i přes špínu, co na něj kdejaký šunt zvrací!

Karel Novák 8.2.2007 7:02

Já jsem na rozdíl od V.Havla pacifista

Nemáme , jako občani, žádné právo  a žádnou možnost, aby naše země vyhlásila referendum. I prezidenta volí jen politici, kteří nemají pořádný mandát. K volbán nepřijde ani 40 % voličů a vítěznou stranu volí cca 30 % z těch zůčastněných. Občan je rukojmím politiků, kteří dělají věci, které nemají ve volebních programech. Je třeba referenda stejně jako ho bylo třeba např. při zrušení trestu smrti / autor Václav Havel /. Je nás trochu moc bezmocných. Co nám ještě zbývá - jedině nejít k volbám a o to této nomenklatuře jde. Ve Vietnamu a v Iráku neděkují Václavu Havlovi a jeho americkým kamarádům za jeho moudrosti

loko 8.2.2007 7:16

Re: Já jsem na rozdíl od V.Havla pacifista

Vstupte do politiky a založte  stranu! Pomocí demokracie prosaďte své názory. Jinou možnost v demokratickém systému nemáte. A to je velmi dobře. Rozhodně vám nepomůže pasivní postoj a nadávání na kohokoliv. I k prosazení referenda potřebujete politické zastoupení v parlamentu. Toto se dnes vyučují děti v základní škole. Vy máte asi vzdělání ještě z časů totality, když vám to není jasné. Doplňte si vzdělání!!

fox 8.2.2007 8:32

Re: Já jsem na rozdíl od V.Havla pacifista

Kdo k volbám nepřijde,nemá právo o čemkoli rozhodovat ba ani kritizovat!!!!Možná je to projevem mdlé mysli,nepochopení toho,co jsou volby-tedy dobře.Kritika Havla ze Srbsko je neoprávněná.Kdy jste tam byli naposled?Je to militantní nacionalistický stát dodnes.Genocida byť muslimů vám nevadí?A co by to asi přineslo,nechat ji běžet?Reakci miliardy muslimů.Život na Zemi,kde největší velmoc jsou USA a mají základny po celém světě je zatím nejlepší možné řešení.Ještě si budem gratulovat,pokud je podpoříme.

Pro nechápavé připomenu úspěchy USA v 20tém století.Pacifikace Vilémovského NěmeckaPacifikace Hitlerovského Německa +jeho znovuvybudování.Pacifikace císařského Japonska + jeho vybudování.Vyzbrojení SSSR proti Německu.Pacifikace SSSR.V 21.století to asi bude všechno jinak,ale ne zas o moc.