28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
briza 8.2.2007 8:59

Ale, ale, pane Havle

"Vyhlásit referendum v této věci by znamenalo zpochybnit vlastní mandát, manifestovat nedůvěru k vlastní kompetenci a v posledku i zpochybnit výsledky voleb."

Ona snad nejaka strana mela umisteni cizi vojenske zakladny na nasem uzemi ve svem volebnim programu? O zadne nevim. Tak o jakem mandatu je rec? Naopak, kdyz nemeli tu odvahu zeptat se volicu u voleb je referendum k teto veci jedine namiste.

josef 8.2.2007 8:59

jestli je to názor toho Havla,

co u nás začal s rušením zbrojní výroby, tak je to jenom pokračování jeho pokrytectví

demokrat 8.2.2007 8:57

co chceme na tomto světě?

Autor si položil otázku, co vlatně na tomto světě  chceme ? Ja třeba chci žít v míru s ostatními kulturami a řešit s nimi konfliktní situace dohodami a ne se s nimi rvát, vraždit je a devastovat životní prostředí jak to Vy předvádíte v Iráku, Afghánistánu a před tím v Jugoslávii. Jiná cesta neexistuje a vsázet na násilí je cesta do pekel. Země má  jiné problémy, které je třeba řešit a dávat na to peníze jako je nastávající problém se změnami klimatu, energetické problémy, chudoba... To, co Vy předvádíte, mi připadá jako když banda lupičů se chystá na potápějícím se Titaniku vykrást lodní trezor. Váš výchozí argument, že to bude proti Koreji a Iránu na naši obranu je  nesmysl neboť se stačí podivat na globus a technologickou úroveň  těchto zemí. Uděláte z našich lidí živé štíty kvůli světovládným ambicím lidí ze suterénu lidstva. Jak Vám máme také věřit v tomto případě , když už jste nám lhali kolem Jugoslávie a Iráku a výsledkem jsou statisíce mrtvých a neskutečná materiální devastace těhto zemí ?

JE 8.2.2007 9:45

Ja třeba chci žít v míru s ostatními kulturami. O.K., ale

chtějí to taky ty jiné kultury? Položil jste si někdy tuto otázku?

kakuro 8.2.2007 9:54

Re: Ja třeba chci žít v míru s ostatními kulturami. O.K., ale

Tak proti nim by ten radar pomohl jenom kdyby stál u nich, možná by z něj dostali rakovinu nebo alespoň ochřadli a dali pokoj.

j. v. 8.2.2007 9:58

Re: co chceme na tomto světě?

V Jugoslavii zacali valku Americani? Hromadne hroby, masakry, koncentraky -  jak za Hitlera nebo za  bolseviku.Veru holoubci mirumilovni ti lidi z byvale Jugoslavie. V Iraku stali  v cele statu  masovi vrazi.

moker 8.2.2007 11:23

Re: Re: co chceme na tomto světě?

No a Iránci se vasele vraždí dál sami a intenzivněji než by to dokázal bolševik

jerry 8.2.2007 8:44

Václave, tady jsi na špatné adrese

Tady se medaile,ani čestné doktoráty nerozdávají, tak se nemusíš namáhat. Doma mám jedině čokoládovou medaili, kdyby Ti to dekorování chybělo. Proč nejsme zvyklý na otevřenost? No asi proto, že nám tu někdo tvrdil, že bude prezidentem dočasně a ta dočasnost pak trvala skoro tak dlouho, jako pobyt sovětských vojsk. Jinak se obávám, aby příznivce radaru neodradilo to, že Ty jsi pro. Ale snad je jejich názor podložen dostatečnými argumenty.:-)

čtenář 8.2.2007 8:36

Ano, zdá se, že Havel

považuje situaci z vážnou a včas se vzpamatoval. Bude zajímavé, jak si jeho slova vezme k srdci SZ, kterou doporučoval volit. Jejich idiotská ideologie jim velí pěstovat antiamerikanizmus, na druhou stranu v parlamentu měli zaujmout místo nebožky US. To jsou neslučitelné věci a SZ tudíž začíná dostávat trhliny, viz odchod Uhla, nemluvě o Patočkovi s Beránkem, kteří museli být vykopnuti předem. Bude zajímavé, zdali Havel bude rovněž považovat za nutné se vyjádřit k dosti urgentní otázce výstavby dalších atomových elektráren nebo jim spolkne ty větrníky.

barbucha 8.2.2007 8:34

Dojemné

Krásně napsáno, slzu bych zamáčkla. Ovšem každá mince má dvě strany, že........

A copak na to naše životní prostředí ??Zdraví lidí v okolí ? Požadavek samostatného zdroje energie  ( a je to prý velký nenasyta ..  :-/ ) , a v neposlední řadě i požadavek ... nebo podmínka, že cca 200 tam pracujících amíků ( tedy žádné pracovní příležitosti pro místní ... )  bude mimo naši jurisdikci a bude mít v podstatě větší imunitu než naši páni poslanci, kteří si můžou celkem beztrestně páchat cokoli ... bez ztráty bodíku .....

Charlie 8.2.2007 8:58

Re: Dojemné

mimo naši jurisdikci budou POUZE na území základny. Tedy za plotem. Před plotem podléhají NAŠIM zákonům. 

Nejdrív se informuj a pk teprv piš.

Hugos 8.2.2007 12:54

Re: Re: Dojemné

Ano, takže jakmile něco provedou, rychle se schovají za plot a jsou v pohodě... Nikde na světě proti nim nikdo nic nezmůže, ostatně taky neuznávají mezinárodní soud. Takže to uznání naší jurisdikce je jenom blábol, který má uklidnit masy.

Tomas 8.2.2007 9:10

Re: Dojemné

Nechci vám brát vaše názory ani přesvědčení - jen by vás možná zajímalo, proč potřebuje radarová základna samostatný zdroj energie. Není to pěkně prosím proto, že by šlo o nějaké super energeticky náročné zařízení (třeba ve srovnání s fabrikou stejné rozlohy), nýbrž proto, aby základna mohla fungovat i v případě dlouhodobého výpadku rozvodné sítě (třeba v případě válečného konfliktu).  Ještě si dovolím poznamenat, že nějaký záložní zdroj energie (aniž o tom víte a aniž by vás to kdy zajímalo) mají všechna větší (strategická) vojenská zařízení - a to u nás i všude ve světě....

3nečok 8.2.2007 9:12

Re: Dojemné

Jaktože nebudou příležitosti pro místní? Já mít pozemek v dané lokalitě, tak už buduju hospodu nebo penziónek - samozřejmě s určitou úrovní služeb - ono 200 bohatých zákazníků není k zahození.

Charlie 8.2.2007 9:33

Re: Re: Dojemné

Neboj, bordýlků tam bude jako v Rozvadově.

třetí 8.2.2007 8:30

Hergot

Tak tón strategickým jaderným koncepcím udává S.Korea a Írán. To jsem si oddechl, že se nemusíme bát topolů, ani amerických ponorek. Tak on nám Kim udělal novou stratedickou koncepci. A která že to je pane Havle ? Nebude to stejné jako s tím vaším projevem k zemědělství, kdy jste řekl, že současné traktory jsou tak těžké, že jakmile vyjedou na pole hned se zaboří a proto se těšíte na malé soukromé farmy ?

Charlie 8.2.2007 8:38

Re: Hergot

Na rozdíl od komoušů a tebe jsem se amerických ponorek nikdy nebál.

třetí 8.2.2007 8:49

Re: Re: Hergot

Dobře, ale Rusové mají ponorky lepší, víte to ? A bojíte se ? Víte, že taková nezjistitelná ruská ponorka má 24 řízených střel s mnohonásobnými manévrujícími hlavicemi samostatně naváděnými na cíl strategického (mezikontinentálního) doletu ? A že mezi těmi manévrujícími hlavicemi s rozptylem jako celá Evropa jsou i klamavé co se nechají chytit americkými protiraketovými prostředky ? A že ty samostatné hlavice zasahují cíl s přesností desítek metrů a účinností deseti stonásobků hirošimské bobmy ? Ještě se nebojíte ? Ne- li, tak chtějte radar. Dobro došli.

 ?

Charlie 8.2.2007 9:03

Re: Re: Re: Hergot

Jedna z těch „lepších“ ponorek  se jmenovala KURSK. 

cxx 8.2.2007 9:09

Re: Re: Re: Hergot

Poculi ste uz o Broukovi Pytlikovi a slove Demagogia ?

Ak nie pozrite sa do zrkadla, uvidite oba naraz.

JE 8.2.2007 9:48

Něco mi to připomíná:

A vyte vy pitomci, kolik se vejde do západoněmeckého obrněného transportéru západoněmeckých  soudruhů, soudruzi? Sovětské hodinky jsou také největší a nejrychlejší na světě, že?

Machi 8.2.2007 12:28

Re: Re: Re: Hergot

Dost bych pochyboval, že mají Rusové lepší ponorky, ale to je na dlouhou debatu. Jen bych upozornil, že největší ruské ponorky třídy Typhoon mají

jen 20 mezikontinentálních raket. Mimochodem poslední cvičný start nevyšel. 24 raket má americká třída Ohio.

Navíc běžná ruská hlavice má asi výkon 5-ti až 50-ti hirošim a ne 1000.

Co se týče klamných cílů, tak ty samozřejmě jsou přítomny, ale tak jak existuje klamný cíl, tak i existuje snaha o to ho co nejlépe odhalit a útočit jen na ostré hlavice.

patejl 8.2.2007 9:33

Re: Re: Hergot

ty posli amikum servilni notu z nemecka ze chces radar za vlastnimi humny zbabelce ;-D

JE 8.2.2007 8:30

Vážený pane Havle,

Ač se mi protiví Vaše aktivity při znevažování vědy a racionálního způsobu myšlení (viz podpora kontroverzních "vědců" v projektu nadace Vize ...), tentokrát s Vámi musím jednoznačně souhlasit.

lynx 8.2.2007 8:15

Havel ?

Je to ten samí autor, co sepisoval nadšené dopisy nad začátkem války v Iráku? Tenkrát nám také rozumně vysvětlil proč musí USA preventivně zasáhnout. Po tom jak se znemožnil tenkrát by se snad už k podobným tématům vyjadřovat neměl. Je to zajímavý posun v myšlení p. Havla. Nejdříve si zvolí propagační heslo o pravdě a lásce a pak nám vnucuje lži a agresivní vojenskou politiku. Jo koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Z idealistického pacifisty se stala nedůvěryhodná figurka stojící na straně bezdůvodné agrese a celkové zhoršení bezpečnosti ve světě. Škoda, býval to slušný člověk.

třetí 8.2.2007 8:33

Re: Havel ?

Ano, je to ten zastánce humanitárního bombardování Jugoslávie, kdy američané použili grafitové bomby pro vyřazení el. dodávek, následkem čehož zemřela řada dětí v inkubátorech bělehradských nemocnic.

Pamětník I. 8.2.2007 10:21

Re: Re: Havel ?

 a nezemřely tisíce civilistů v Kosovu. A každá trochu slušná nemocnice má pro ARO a inkubátory náhradní zdroje proudu.

jan 8.2.2007 8:46

Re: Havel ?

To víte, příkazy zednářské lóže se musí poslouchat a je třeba se odvděčit chlebodárcům.

Alfons 8.2.2007 8:04

Dojemný slovní obrat vycucaný z palce

......americký projekt je koncipován jako první krok k obraně celého euroatlantického prostoru. Bez amerického projektu nevznikne v budoucnu ani obranný systém NATO. ..........Kdeže na to náš přední myslitel přišel?

Charlie 8.2.2007 8:10

Re: Dojemný slovní obrat vycucaný z palce

On na rozdíl od tebe myslí hlavou.