28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kakuro 8.2.2007 10:02

Re: Re: Re: Radí Tatíček Havel?

Musí mít, aby jim určití lidé kteří rozhodují uvěřili a věřili, pak past sklapne.

ON je neviditelný, přesto jde z určitého úhlu vidět v křišťálových barvách, věštci a podobní jsou jenom ošálenými loutkami zasaženými fascinací a zjevy "nadpozemskými".

MLOK1 8.2.2007 10:34

Re: Re: Re: Radí Tatíček Havel?

Právě, že jenom NĚKDY!!! Slyšel jste o teorii pravděpodobnosti?

kakuro 8.2.2007 10:40

Re: Re: Re: Re: Radí Tatíček Havel?

Dobrá výmluva pokud díky věštcům šlápnete do "výkalů".

A to správné "někdy" se pozná jak ?

Karel II 8.2.2007 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Radí Tatíček Havel?

Poznámka o Nostradámovi byla "jen tak mimochodem".To na tom radaru nic nemění.

kakuro 8.2.2007 10:11

Re: Radí Tatíček Havel?

Nostradámus je jen "induktor", vše je psané ve verši a jinotaji tak aby nebylo nic rozpoznáno dopředu = nejde nic použít pro předejití problému, jediná funkce je ta aby lidé věřili že lze předpovídat a aby tedy věřili předpovídačům. Jaký má toto věření účel ? komu se to hodí ?

Karel II 8.2.2007 12:10

Re: Re: Radí Tatíček Havel?

Kdybych věděl, že Nostradamus je na Černé listině, tak bych ho ,jako příklad nepoužil. Omlouvám se, že jsem tak dal podnět k neplodné disluzi.

patejl 8.2.2007 9:38

ajajaj, nejdrive byli odpurci zakladen komunisti nebo dokonce bolsevici,

ted se ukazuje ze priznivci jsou v podstate havlova klika potazmo laskyplnici. to jste to modraci dopracovali ;-D

Ivan Nový 8.2.2007 10:37

patejle,

do jednoho šiku nás integruje neláska k Rusku a komunistům.

moker 8.2.2007 11:15

Re: patejle,

SOUHLAS R^

demokrat 8.2.2007 9:36

není Havlův postoj opět absudní ?

absurdní dramatik Václav Havel, "morální autorita", pravda a láska je na jeho erbu a on nás vyzývá, abychom zbrojili a sázeli na konfrontaci - no není to absurdní ?

Charlie 8.2.2007 10:25

Re: není Havlův postoj opět absudní ?

Co je to za "konfrontaci" být schopen zničit útočící raketu ?

kakuro 8.2.2007 10:42

Re: Re: není Havlův postoj opět absudní ?

Letící na USA pokud poletí na nás bude jiš v sestupné rychlé fázi a nesestřelitelná, kdo informace chce ten si je najde.

MLOK1 8.2.2007 10:47

Re: není Havlův postoj opět absudní ?

Demokrate, o ZBROJENÍ a SÁZENÍ NA KONFRONTACI tu píšete Vy, ne pan Havel!!!

        Tak se zklidněte a přečtěte si ten článek znovu. Já považuji postavení radaru za rozumnou věc, proti které nejvíce řvou ti, kteří mají s naší republikou nečestné úmysly - teď mám na mysli hlavně ruské "vesmírné generály", či jak se sami nazvali a bývalého agenta KGB Putina. Pokud na nás nehodlají zaútočit, tak jim radiolokátor nemůže vadit.

kakuro 8.2.2007 11:03

Re: Re: není Havlův postoj opět absudní ?

I pokud hodlají tak jim to může být jedno, tento radar je nám v případě útoku na nás houby platný a to i kdyby k němu byla raketová základna.

amiZ . M 8.2.2007 9:25

Pane Havel,

osobně jsem tisíckrát raději obsazen Američany, nežli osvobozen Rusy, a US základnu považuji za výhodnou také proto, že si uvědomuji, že českou bezpečnost zajišťuje momentálně neopakovatelný český rambo tandem, sestávající z prognostického nejvyššího velitele branné moci, který klidně rozbil Československo aby potom prohlásil, že to nechtěl a z  nějaké Parkanové, která se vymyká jakémukoli komentáři v této souvislosti.

Na druhé straně mám ale plné pochopení pro skepsi lidí, kterým vysvětlují výhody radaru české intelektuální bomby typu Vondra, Zahradil, ... a nakonec i Vy. I Vám jde o demokracii a spravedlivý společenský řád, o otázku: "co vlastně v tomto světě chceme". Škoda, že jste se touto otázkou nezabýval v souvislosti s Vaším Sametem. Tehdy Vám nešlo o demokracii a spravedlnost, ale o to, aby se komunistům nic nestalo. Nomenklatuře otrnulo, kLaus jim transformoval moc a majetek a teď už opět otevřeně ovládají scénu. Proto je požadavek na referendum správný, ať se ukáže, kam jste to jak Vy, tak kLaus s Českem dopracovali.

Bunny 8.2.2007 9:17

Opět Havlovo politické školení

Kam až může sahat naivita nevyplývá ani tak z Havlova textu, jako spíš  ze zdvižených palců zastánců přítomnosti nepříliš účinného systému na našem území. Opravdu by se jeden rozplakal nad tím, jak i přes náš odpor chce americká administrativa vzít ochranu evropského území před balistickými raketami pod svá křídla a na vlastní náklady nás zabezpečit. Přitom v Evropě není nic, co by mohly Státy potřebovat - mimo místo, na které by mohly daleko od svého území vyhnat případný konflikt.  Pečlivě jsem si přečetl textový doprovod a odkazy u petice pro základnu - pěkná častuška, je vidět, že autoři měli správné vzory.

Důvody pro budování základny ze strany Američanů jsou mi jasné - oficiálně včasná výstraha u raket mířících přes moře (viděli by asi i ty "pro Evropu", ale nebude je čím sestřelit). A pak taky pěkný kšeftík pro Boeing jako jednoho z hlavních dodavatelů, kterému Bushova administrativa proráží tradičně cestu). A finálně plusové body pro argumentaci u amerického občana - sice to se*eme v Iráku, ale v komunistickém Česku (běžný Američan neví, že u nás už oficiálně nevládnou) máme základnu a vláda nám žere z ruky. Jinak ti co znají výsledky zkoušek emerických protiraket tuší, že do tohoto systému armádní kruhy USA důvěru nevkládají, ale co by odmítali od senátu navýšení rozpočtu.

Zatraceně nejasné jsou mi ale naše důvody pro to jim vyhovět. Negativa vidím - hnusné monstrum na kopci, nevyjasněné účinky na živé organismy (u těch co už stojí je indikován zvýšený výskyt zhoubných nádorů a defektních novorozenců - víte to vůbec?), US troopers u nás, snahu US administrativy strkat nos do záležitostí státu.

Celé zpolitizováni problému plně odpovídá zaslepenosti těch "pravých " nositelů té "jediné pravdy". Je jedno, že technicky je systém zastaralý, že díky parametrům nechrání ani náhodou naše území (raketu sestupující značnou rychlostí tyhle prskavky netrefí ani omylem) a že nám vlastní ministryně obrany lže. Hlavně že přichází ze země zaslíbené.

karel 8.2.2007 9:35

Re: Opět Havlovo politické školení

Naprostý souhlas, jen bych dodal. Evropa si vojensky vystačí, určitě proti takovým zemím jako je Sev Korea a Irán. Pro Rusy je Evropa důležitý obchodní partner, proč by ji zničil ? Proti vnitřním teroristům to nepomůže ani náhodou. Takže jakou výhodu nám to přinese ? Jedině se staneme terčem těch, kteří dříve proti nám nic neměli.

kakuro 8.2.2007 9:39

Re: Re: Opět Havlovo politické školení

Přesně, jestli ono o to tak nějak nějde, aby se problém amíků stal i našim (nebo hlavně našim) problémem, problémem evropanů. Aby se z nás stal fackovací panák na kterém se třeba Irán (pro amíky bezpečně) vyzuří.

pavel 8.2.2007 9:47

Re: Re: Opět Havlovo politické školení

jak jste přišel na to, že si Evropa vojensky vystačí? Psali to v Rudém právu? Nebo jste provedl analýzu obranné situace celé Evropy a potenciálních nepřátel? Nebo se Vám o tom dneska v noci zdálo? To bude asi nejpravděpodobnější. Plácáte o něčem, o čem nic nevíte.

kakuro 8.2.2007 9:50

Re: Re: Re: Opět Havlovo politické školení

Atomovky máme tak co ;-) ale ano, pokud by došlo na válku s čínou nebo ruskem nebo usa asi by to byl problém ale kdyby na tohle došlo stejně by nám nikdo nepomohl.

jeník 8.2.2007 10:11

Re: Re: Re: Opět Havlovo politické školení

No proti USA si nevystačí, proti ostatním však ano.Slyšel jste někdy o generálu De Gollovi ? Jak prosadil aby si Francie vystačila sama ? A já mluvím o Evropě.

Charlie 8.2.2007 10:31

Re: Re: Re: Re: Opět Havlovo politické školení

O De Gollovi ne, ale jméno de Gaulle mi něco říká.

jan 8.2.2007 9:49

Re: Re: Opět Havlovo politické školení

Výborně, a kdo se posmívá bezbranné Evropě, ať si zkusí napadnout Francii nebo Velkou Británii. Uvidíme jak dopadne.

kakuro 8.2.2007 9:35

Re: Opět Havlovo politické školení

Souhlas.

Havel, bude další humanitární bombardovaní ? tentokrát na nás ?

karel 8.2.2007 10:32

Re: Re: Opět Havlovo politické školení

To víte, humanista bombarduje a zabíjí pouze humanitárně. Jaké štěstí, že mi ty příbuzné v Bělehradě nezabili teroristé.

Alfons 8.2.2007 9:11

Strava zdarma

V oblasti radaru budou padat lidem na dvorky pečení holubi, divoké husy atp. Co zelené žabičky?

PROKOP BUBEN 8.2.2007 9:27

Re: Strava zdarma

 Havel se tedy vyslovil k radaru.....Vysloví se i Velký Meteorisimus na Hradě.......

Pamětník I. 8.2.2007 10:34

Re: Strava zdarma

Já žabičky radši smažené obalované. Jsou lepší než třídenní kuřátko. Ale kdyby se nejdřív opékaly ty husy a žabičky propadaly pak po dně, tak se v tom pršícím vypeklém sádle osmaží. Jen aby je ten nahoře stačil obalovat.

Pedrák 8.2.2007 9:10

Proč radar přijmout

Proto proč radar přijmout, vidím dva důvody:

historický - kdyby nebylo USA, nebylo by Československa a dnes by nebylo i mnoha z nás, protože by naši tátové padli u Stalingradu

pragmatický - útok na radar by byl útokem na USA a promiňte, ač je mi pan Putin osobně sympatický, jeho reakce mě v tom utvrzuje

Proto, proč radar nepřijmout, vidím jeden důvod:

národní zkušenost - zatím jsme vždycky každou nepřízeň osudu ve zdraví přežili a když se přehnala, oslavili mrtvé, nechali se vyfotografovat na barikádách a jeli dál. Pravda, leckdy s jinou vírou, ale v době GPS přece není problém zjistit správný směr k Mecce.

franta 8.2.2007 9:03

Jen nechápu proč se tolik komentátorů diví

že to psal Havel. Myslím, že Havlův postoj k USA je zcela konzistentní (to se napravo strašně líbí, když je něco konzistentní). V době amerického zásahu v Srbsku byl také zcela jednoznačně na americké straně, na rozdíl třeba od nynějšího pana prezidenta, který tehdy na srbské ambasádě zaujal "mírně kritický postoj". 

A mimochodem, jaký je postoj VK k radarům ? Stále se ještě přezkoumává ?