12.6.2024 | Svátek má Antonie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yorik 16.7.2008 10:15

Re: Re: Re: Pokud se v cause Čunek angažuje pravdoláskový nevzdělaný Swarzeneberg,

Marxovy spisy nebyly inspirovány Bohem. Ale KM by byl dobrý apoštol, nejen rodem. Lepší, než mnozí potentáti té univerzální.

Nemo 16.7.2008 10:16

Re: Re: Re: Pokud se v cause Čunek angažuje pravdoláskový nevzdělaný Swarzeneberg,

Děkuji za objasnění. Proto se tedy komunismus jeví jako náboženství. Taky má svá dogmata, svaté, mýty... Místo stáda s pastýřem jsou masy a jejich představitelé.

Je to jen rub a líc téže mince.

Pozorovatel 16.7.2008 10:48

Re: Pokud se v cause Čunek angažuje pravdoláskový nevzdělaný Swarzeneberg,

Vůbec by stálo prověřit i pana knížete, zvláště jeho restitutci Orlíku, pokud se nemýlím tak k  zestátnění tohoto došlo před 25.2.1948, jak to že v tomto případě se prolomila tato hranice? Holt stále jsou si všichni rovni, ale někteří jsou si rovnější. Možná místo hraní si na morální autoritu by mohl dát prověřit sám sebe. Katolík je asi jako Havel - podle matriky.

ver 16.7.2008 9:17

ale ta aféra skončí

za asi padesát let

tich@dohoda 16.7.2008 8:59

kdy tvrdí, že peníze nebyly z úplatku, ale z "cestovních náhrad za lobing

"lobbing" je v podstate korupce s pravidly, ktere si ovsem nastavili sami politici, cili uz z tohoto duvodu jde o institut znacne neduveryhodny, asi jako poslanecka imunita "pocesku" . Vzpominam si jak nekdy v 1995-97 "prodal"  soudruh Falmer a jeste nejaky druhy komanc /rudy/ ve Vietnamu 2 /slovy dve / lokomotivy . Tedy soudruzi pouze prolobovali prodej tech lokmotiv a zkasli za to tzv. smuvni provizi. Dovoluji si upozornit, ze soudruh Falmer v tom Vietnamu byl jako soucast delegace PS = sluzebne a naklady platil dan. poplatnik ovsem vyvar shrabl pouze Falmer a jeho parteigenosse. Kolik takovych kseftiku delaji ostatni komuniste /vsech barev/ v PS se lze jen domnivat. Jinak jsem se docetl, ze provize /Cash/ za prodej zbrani/munice, nahradnich dilu  dosahuji takovych castek, o kterych se muze beznemu / i relativne movitemu jedinci / jen snit. Cest :-) Soudruh bratr Kalousek by nam jiste mohl vypravet, resp. jeho zavrazdeny svara , co "daroval" soudruhu panbickari baracek .

Mangoo 16.7.2008 8:50

:-) Tady nejde o střet koncepcí a souboj duchovna...

Čunek dorazil do centra z regionu bez "politické kultury", tzn. bez kontaktů, bez peněz, bez zajištění vlivovými agenturami, bez zkušenosti, jak to kde chodí. Nejspíše s idealistickými představami rázného chlápka, kterému se v menším měřítku podařilo realizovat ve svěřeném úseku jakés takés výsledky. Pro PR agentury a lobbisty ideální sousto. Chlápek, který se do vrcholné pozice dostal "se šrámem" šikanisty Romů (což nebyla, jak se ukázalo pravda). Myslím, že mu nabídli nějaké věci a on je jednoduše nevzal. Ani od jedné z partiček.

Nejspíše z toho nejstupidnějšího důvodu, jaký nikoho nenapadl.. je jednoduše čestný.

Výsledek je žalostný. A já jsem jen rád, že to ten člověk unesl. Neuvěřitelné.

Nemo 16.7.2008 9:19

Re: :-) Tady nejde o střet koncepcí a souboj duchovna...

A to hlavní, proč je čestný, jste vynechal. Beze zbytku naplnil slova Ježíšova:

Mt 6,19 Neukládejte si poklady na zemi, kde je ničí mol a rez a kde je zloději vykopávají a kradou.6,22 Světlem těla je oko. Je-li tedy tvé oko čisté, celé tvé tělo bude mít světlo.6,23 Je-li však tvé oko špatné, celé tvé tělo bude ve tmě. Jestliže i světlo v tobě je temné, jak velká bude potom tma?6,24 Nikdo nemůže sloužit dvěma pánům. Neboť jednoho bude nenávidět a druhého milovat, k jednomu se přidá a druhým pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i majetku.6,25 Proto vám pravím: Nemějte starost o svůj život, co budete jíst, ani o tělo, co budete mít na sebe. Což není život víc než pokrm a tělo víc než oděv?6,26 Pohleďte na nebeské ptactvo: neseje, nežne, nesklízí do stodol, a přece je váš nebeský Otec živí. Což vy nejste o mnoho cennější?6,28 A o oděv proč si děláte starosti? Podívejte se na polní lilie, jak rostou: nepracují, nepředou -6,29 a pravím vám, že ani Šalomoun v celé své nádheře nebyl tak oděn, jako jedna z nich.6,30 Jestliže tedy Bůh tak obléká polní trávu, která tu dnes je a zítra bude hozena do pece, neobleče tím spíše vás, malověrní?6,31 Nemějte tedy starost a neříkejte: co budeme jíst? Co budeme pít? Co si budeme oblékat?6,32 Po tom všem se shánějí pohané. Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete.

yorik 16.7.2008 10:34

Re: Re: :-) Tady nejde o střet koncepcí a souboj duchovna...

Mrvu, jež je oku bratra tvého zříš, avšak trám ve svém vlastním oku již nespatříš. Až trám vyvrhnete z oka svého, tehdy jasně uzříte i mrvu z oka bratrova vyvrhnete.

PETR 16.7.2008 8:48

Kdo zaplatí 4000 stran ?

Posudek na ně zaplatí (zaplatil) pan ministr Schwarzenberg a hovoří se o plus/nínus miliónu.  A jde o cca 30 stran se vším všudy. V nich se objevilo, že časové údaje hrají: pan Čunek měl dostat úplatek už dopoledne, ale peníze, kterými měl být uplacen, byly vyzvednuty až odpoledne. A pak hned vráceny. Že by finta "fň" ? Jenže - tahle za vlasy přitažená kombinace nenapadla zatím nikoho. Panbuzaplať. Snad proto, že ji neobjevila ani policie, která to mohla učinit druhý den pátrání a bylo by  "po ftákách". Jenže - o čem by so popsaly ony 4000 stran ? Víte, na kolik to přišlo nás, daňové poplatníky ?  Odmítám se na tak neprofesionální šaškárně podílet a žádám, aby ti, kteří odvedli tak neprofesionální práci, ji uhradili ze svého.  Státní peníze potřebujeme na jiné věci. Třeba na sirotky.

gerontusinza 16.7.2008 8:47

Pane Drápale až jsem se z vás poprskal.....

slova nevinný člověk....;-D každý důchodce je bohatší než on s domkem do 20 km od Prahy;-D......   ten člověk je možná z vašeho pohledu nevinný ale z mého nikoli.... od počátku nedělá nic jiného než kalí vodu zapírá, zatajuje, odmítá ...... a on nikdy nic a jen bohaté nezdanitelné cestovní náhrady...... existují jisté zákonné předpisy o náhradách za cestovní výdaje a pokud vás taková věc uklidní, že těch pár melounů dostal jako cestovní náhrady od zkrachovalého podniku, pak se ani nedivím že zkrachoval....... patří to mezi vyvádění peněz z firem v menších tunýlkách....;-D ach bože tohle si taky říká novinář......

westík 16.7.2008 8:47

z této diskuze o Čunkovi je patrné,

jak je lidský život plochý-proto si na něm vymýšlíme jako kopce své mýty  Jediný problém je, když tyto své mýty začneme převádět do reality- to jsou věci ! :-/

Malý Aston 16.7.2008 8:45

Paroubek říká nepokračovat ve vyšetřování!

Takže ta agentura bude dál pokračovat a šetřit.Tentokráte ne pana Čunka ale postup policie a státních zástupců a je zle.Bublan vyslán jako stín Paroubka hřímá,to je proti zákonům.Policii a státní zástupce nelze šetřit ať pracují sebeblběji. Nejde o šetření ale o názor,jak šetřili co šetřili a proč napsali román o 4 700 stranách formátu A4 a nebýt toho Salichova,mají dnes již 15 000 kousků papíru formátu A2.Tak si počkejme jaký názor má někdo jiný na vyšetřování než Paroubek.:-D

čtenář zdrojů 16.7.2008 9:18

Mini Astone

Vy se z toho Paroubka jednou poděláte. Na Vás Paroubek patrně vykoukne i z konzervy nebo láhve. Vy vůbec nechápete, o co tady teď jde. Agentrua Kroll samozřejmě policii a soudy vyšetřovat nebude, protože aby mohla vyšetřovat postup našich soudů a policie, museli by jí to dovolit ministři Pospíšil a Langer. A tito dva tu agenturu určitě pošlou do řitního otvoru. Audit této agentury je na základě objednávky soukromé osoby a nikoli na základě zadání vlády. Myslíte si Astone, že když si Vy osobně objednáte audit nějakého ministerstva, tak Vám ten audit ministři povolí?

loula 16.7.2008 9:39

Re: Paroubek říká nepokračovat ve vyšetřování!

Ale jo, já jsem pro, at ti detektivové prověří postup policie a žalobce ( zda je normální, aby se hrabali deset let zpátky v dokladech), at prověří postup Vesecké a Salichova, at prověří, co je pravdy na té mafii jmenované Benešovou, at prověří, proč Vesecká zakázala svědkovi, aby soudci Ceplovi odpovídal na otázky, at prověří, proč si na to Urbanová vzpomněla 5 let po funuse, at prověří, kdo financoval JUDr.Nováka a jeho roli. At prověří, proč celá akce nemohla jít standardní cestou, totiž trestní oznámení, vyšetřováíní policie, předání soudu a výrok soudu. Stále si myslím, že to mělo jít touto cestou, a stále si myslím, že by výrok soudu Cunka zprostil obžaloby.

mig 16.7.2008 9:57

Re: Re: Paroubek říká nepokračovat ve vyšetřování!

Ve chvíli, kdy zadavatelé aféry po pár týdnech běhu kauzy zjistili, že Urbanová a její úplatek plave na vodě, zvolili k znevěrohodnění Čunka složitější, ale zaručenější postup. Českou bramboračku. Posledním výkřikem jsou titulky ZATAJENÝCH 700 STRAN, DAŇOVÉ ÚNIKY ZA LOBBING. Kolik takových titulků DVĚ OBCANKY už tady bylo. A funguje to, jak vidno. 

loula 16.7.2008 10:02

Re: Re: Re: Paroubek říká nepokračovat ve vyšetřování!

Ale souhlasím, ale pořád nikdo neřekl, kdo je tím zadavatelem aféry. Hlavně toto by mě zajímalo.

mig 16.7.2008 10:07

Re: Re: Re: Re: Paroubek říká nepokračovat ve vyšetřování!

Loulo, zadavatel aféry samozřejmě zjištěn nikdy nebude. To prostě z proncipu věci nejde. Protože ale nevěřím na rozsáhlé spiknutí, je mi spíše smutno z toho, kolik novinářů, policajtů (nemluvě o politicích) tady hraje tak špinavou a nedůstojnou hru. Svoje malé blbé války. České bramboračka v českém rybníku. V zemi, kde málem každý s každým chodil do školy.

loula 16.7.2008 10:15

Re: Re: Re: Re: Re: Paroubek říká nepokračovat ve vyšetřování!

Myslím, si totéž, ale přesto nesouhlasím. Dokud v této zemi nezakoření zvyk, že "zadavatel aféry" bude zveřejněn, a bude postaven na roveň ostatním účastníkům kauzy, tak se prostředí v této republice nepročistí. Já nejsem pro automatické odsouzení "zadavatele aféry", ale pro jeho transparentní vystupování. Klidně at celá kauza skončí před soudek, kde "zadavatel aféry" bude povolán soudcem a bude muset veřejně vysvětlit důvody svého počínání. Možná, že v některých případech obhájí své počínání a soudce mu dá za pravdu. V jiných případech mu soudce za pravdu nedá a "zadavatel aféry" prostě bude muset vyvodit důsledky, třeba se stáhnout v politické arény.

Souhlasím ale dopředu s vaším názorem, že jsem naivní.

orange 16.7.2008 11:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paroubek říká nepokračovat ve vyšetřování!

Vidím, že tato aféra časem přeroste do teorie spiknutí a bude se hledat zadavatel aféry. Takže za aférou stojí: a) židé, b) ilumináti, c) svobodní zednáři, d) jezuité

loula 16.7.2008 12:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paroubek říká nepokračovat ve vyšetřování!

Já bych nechodil tak daleko, mám tři typy a) Paroubek, b) Kalousek, c) Topolánek.

mik 16.7.2008 8:44

Z článkem lze souhlasit až na tu motivaci k likvidaci Čunka

cílem je rozbit křehkou vládní koalici, proto v aféře nejaktivněji protičunkovsky vystupovali poskoci ČSSD jako Obst a další StBáčtí užiteční idi oti - včetně médií. Jinak co se týče čunkvých hříchů tak je fakt buď nevinný nebo jsou o několk řádů menší než hříchy většiny politiků. Výběr Čunka jako nástroje k rozbití koalice je dílem levičáků, kterým jde o koryta, a pseudohumanistů, kteří si fakticky nepřejí řešení cigánského problému.

čtenář zdrojů 16.7.2008 9:26

Re: Z článkem lze souhlasit až na tu motivaci k likvidaci Čunka

trestní oznámení na Čunka podal jménem Urbanové jistý JUDr.Novák, bývalý ministr spravedlnosti za ODS. Netušil jsem, že JUDr.Novák je poskokem socanů nebo estébáckým idi otem. ;-D

Pamětník I. 16.7.2008 9:42

Re: Re: Z článkem lze souhlasit až na tu motivaci k likvidaci Čunka

Váš problém, že při svém nicku jste nečetl dobové zdroje např. "Rudé Krávo", které se profilu Judr.Nováka za jeho působení věnovalo velice důkladně. A mělo informační zdroje  nejméně stejně spolehlivé jako se ukázaly být přes všechno znevěrohodňování Cibulkovy seznamy.

čtenář zdrojů 16.7.2008 11:06

Re: Re: Re: Z článkem lze souhlasit až na tu motivaci k likvidaci Čunka

No tak nám sdělte zdroje, které potvrzují, že JUDr.Novák je poskokem socanů. A pokud je poskokem StB, tak je to problém modráků a nikoli socanů, protože pokud se nepletu, tak Novák je stále řadovým členem ODS.

Pamětník I. 16.7.2008 12:33

Re: Re: Re: Re: Z článkem lze souhlasit až na tu motivaci k likvidaci Čunka

O poskokovi socanů jsem nemluvil, jinak to vidíte shodně jako já.

jerry,the holy mouse 16.7.2008 8:32

Každý člověk by měl dostat prostor k obhajobě

pan Čunek ho má díky médiím  víc, než dost. A jak ho využil? Hromadění peněz doma z důvodu stavění domu /!/, 2 občanky stejného formátu a zbohatnutí na cestovném. No , teď paní Bohdalová říkala, že nikdo neumí napsat silvestrovskou scénku. Pan Čunek to jistě svede.;-D

Vilda 16.7.2008 8:27

Důležitější než Čunek je Urbanová

Čunek je takový typický příklad běžného komunálního politika. Mnohem důležitější je ale vědět kdo nebo co stojí za Urbanovou. Když se zamete pod koberec její role, tak vlastně celá kauza měla úspěch. A je jen otázkou, kdy se něco obdobného vytáhne na někoho dalšího. Vždyť takto lze zlikvidovat nebo poplivat každého. Kašlete už na Čunka, motiv celé kauzy "PROČ" je mnohem důležitější.

loula 16.7.2008 8:40

Re: Důležitější než Čunek je Urbanová

Souhlasím, už se o to pokusil soudce Cepl, který se tázal na roli JUDr.Nováka, který podat trestní oznámení na Cunka. A pokud chci rozklíčovat, kdo a proč za tím stojí, tak musím začít u trestního oznámení a jít zpět. Je příznačné, že Vesecká svědkovi zakázal, aby na tuto otázku soudce Cepla odpověděl.

Abrahám 16.7.2008 8:19

Čunek se dostal do politiky protiromským programem

Pochyb né jsou nejen Čunkovy majetkové pomry, ale celá jeho kariéra. Do politiky se dostal jen díky svému proticikánskému postoji, jinde v Evropě by už dávno musel odejít. Je to ostuda České republiky, že vůbec někdo takový může být členem vlády. Pan Schwarzenberg je ubožák, takzvyný šlechtic, který nedrží své slovo, je směšný, Herr Karl Fürst von Schwarzenberg.

AndyO 16.7.2008 8:26

Re: Čunek se dostal do politiky protiromským programem

prosím vás, když už se snažíte vypadat světově, psát německy a určovat šlechtické normy, nepište alespoň blbosti. Herr Karl Fürst von Schwarzenberg....je nesmysl.