12.6.2024 | Svátek má Antonie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jerry, the holy mouse 16.7.2008 8:01

Re: Re: Proč tedy nebyl "očistěn" před soudem? To by muselo "zavřít ústa " všem pochybovačům.

;-DR^ Ještě tu o Karkulce!!!

tich@dohoda 16.7.2008 7:22

I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

viz vas titulek pane Drapale: Vladimir Spidla byl jako premier naprosto mizerny, nicmene po lidske strance to byl a je jeden z vubec neslusnejsich politiku v CR. Prirovnavat pana Spidlu k soudruhu bratru Cunkovi je dost nefer, uz z toho duvodu, ze soudruh Cunek je na prachy, coz plati o panbickarich obecne/ az na svetle vyjimky /. Me ten Cunek ve vlade nevadi, jsou tam prakticky jen grazlove, takze o jednoho vice ci mene nic nezmeni. Vite pane Drapale mezi "slusnym clovekem"  a SLUSNYM CLOVEKEM je obrovsky rozdil, drtiva vetsina "slusnych lidi" nerika hurwa , ovsem udat souseda ci podrazit kamarada jim problem necini. Skutecna slusnost je o etice a moralnich hodnotach. Cest :-)

AndyO 16.7.2008 7:44

Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

když přijmu vaši úvahu, což není problém, má reálné jádro, tak těžko mohl být slušným politikem chlap, který každé ráno po kondičním běhu četl svodky BIS, aby našel, co kdo provedl, odposlechy za jeho vlády dosáhly nebývalých rozměrů a jeho politické aktivity moc slušné nebyly ( využívání povodní k zvyšování daní, snaha donutit koaliční poslance k absolutní poslušnosti způsobem, který tehdy zarazil i podstatně méně demokratické duchy než byli nějací socani, obsazení místa eurokomisaře s platem hodně přes půl milionu měsíčně ( typická socanská vlastnost-ostatní boháči než já musí být zničeni), který byl zjevným kšeftem a spokojené přežívání za prachy daňových poplatníků, aniž by se mistr obtěžoval pro ně něco skutečně dělat...proti tomu Čunek, který je obviněn z jakýchsi zjevně vymyšlených úplatkářských afér a zřejmě právem s pověstí malého šíbra...mezi těmi dvěma je skutečně nebetyčný rozdíl. Asi jako mezi bordelmamá a malou kurwičkou někde na předměstí.

jerry, the holy mouse 16.7.2008 7:57

Re: Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

Souhlas -slušný chlap by také po svém debaklu na premiérském postu nevzal trafiku za půl mega měsíčně. Socan multimilionářem?;-D

AndyO 16.7.2008 8:21

Re: Re: Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

mne hlavně překvapuje, jak k označení "slušný člověk" stačí jen to, že dotyčný nemluví sprostě a nosí šedivý oblek- povahově to klidně může být svině jak vrata. Špidla je klasickým příkladem.

jerry,the holy mouse 16.7.2008 8:33

Re: Re: Re: Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

Ale já mu taky kdysi naletěl.;-(

AndyO 16.7.2008 8:35

Re: Re: Re: Re: Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

to se stane:)) Kdo z nás se někdy nezmýlil, nechť hodí kamenem.

Pišta 16.7.2008 8:36

Re: Re: Re: Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

Mne zase překvapuje jak málo ověřených informací stačí k označení "svině jako vrata". Nepřipomíná vám to Čunka? Jestli je , či není, někdo svině stačí , když to prohlásí Dalík, nebo to ještě někdo prověřuje?

jerry,the holy mouse 16.7.2008 8:41

Re: Re: Re: Re: Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

Špidla snad nevzal trafiku v Bruselu za půl mega po svém debaklu na postu premiéra? To je neobvěřeno? Nesliboval, že zdroje jsou? Neřekl rok poté, že populace zestárla a musí se šetřit a volební sliby nejdou splnit?8-o

AndyO 16.7.2008 9:05

Re: Re: Re: Re: Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

nevím co do toho pletete Dalíka, mně k tomu označení stačí období, kdy dotyčný "slušný člověk" panoval.

Ostatně, když už jste to nakousl, k tomu, abyste obviňoval Dalíka, že něco " prohlašuje" vám stačí, že ho označí Parouprase nebo to ještě nějak prověřujete?

Eva D. 16.7.2008 12:13

Re: Re: Re: Re: I tak slušného člověka, jako byl Vladimír Špidla.

R^R^R^

Pavel 16.7.2008 7:20

ach jo

Čunek si svou pitomostí zařídil aféru sám. Je to fakt jeho problém. Ale napsat, že každý penzista s domkem 20 km za čárou Prahy je bohatší než Čunek je fakt soda, jste nějak mimo mísu.:-)

loula 16.7.2008 7:08

Vážený pane Drápale,

samozřejmě nevím, zda je Čunek vinen nebo není. Ale považoval bych za naprosto normální, že když už se toto obvinění objevilo, policie jej prošetřila a připravila materiál k soudu, tak aby také k tomuto soudu došlo a soud třeba konstatoval, že důkazy předložené žalobcem jsou neprůkazné a Čunka osvobodil. Nezlobte se, ale když den před tím Vesecká případ předá jinam, když v kauze figuruje Vaškuj s tvrzeními, které soudní znalci vyvrátili, když v kauze figurují falešní svědci, ztracená občanka atd atd, tak třebaže Cunek pravděpodobně úplatek nevzal, tak je to osoba  - alespon pro mne - stejně nedůvěryhodná jako Srba, který našel pod postelí 17 milionů. Tedy osoba, která nemá v politice co dělat.

Ccecil 16.7.2008 7:58

Re: Vážený pane Drápale,

To je těžké, když si něko plete soudce s uklízečkou. SOUD NEOČIŠŤUJE

Pišta 16.7.2008 8:29

Re: Re: Vážený pane Drápale,

Soud rozhodne zda má pravdu obžaloba nebo obhajoba. Nic víc , nic míň. Kde je problém s uklízečkou? Pokud by soudu došlo,  není co řešit. Státní zástupce  se může odvolat, stejně tak obžalovaný. To je naprosto běžné v civilizovaném světě.

F. Čech 16.7.2008 11:53

Re: Re: Re: Vážený pane Drápale,

Soud ale opravdu nikoho neočistí. Mohl by pana Čunka nanejvýš osvobodit "pro nedostatek důkazů", které byly proti němu žalující stranou vzneseny. A zrovna vy pane Pišto byste jistě nevěřil v nezaujatost soudu. Navíc by se Urbanová mohla (za bůhví čí peníze) odbolávat a odvolávat a soudilo by se třeba i 8 let. Tak např. Narie Součková byla právě dnes už soudem shledána nevinnou potřetí, proces se táhne už 4. rok, ale konec v dohledu není. To by se vám i Kalouskovi jistě líbilo. Čunkobraní by se protáhlo na dalších 5-6 let a pak by očištěný Čunek jistě mohl zpět do politiky - že ano vy trobo!  Soudce přerovského soudu, soudruh Obst, kterému byl Čunkův případ původně svěřen, soudil antikomunistu Hučína 8 let!!! A na křesťany má soudruh Obst, asi podobně jako vy, možná ještě větší pifku!

Pavel 16.7.2008 7:05

Mám pocit, že jste trefil hřebík na hlavičku ....

vše hovoří pro to, že případ skončí pouze smrtí pana  Čunka. Pak budou všichni říkat jak to byl rovný  a čistý člověk. A jsem přesvědčen, že protahování této kkauzy jse opravdu věcí novinářů, včetně veřejnoprávní televize.

H.T. 16.7.2008 8:01

Re: Mám pocit, že jste trefil hřebík na hlavičku ....

Je to hlavně věc J.Čunka, KDU ČSL a premiéra Topolánka. Kdyby Čunek odešel z vlády, všem by se ulevilo. Stojí ten člověk za to? Jakým je přínosem pro společnost? Jednu výhodu jeho kauza však má. Dokazuje , jak je ta naše politika (politikové) prohnilá... ;-€

Veničan 16.7.2008 11:43

Re: Re: Mám pocit, že jste trefil hřebík na hlavičku ....

Trefil jste to lépe - odchod z vlády, to je ono a nejlépe celá KDU, pád vlády to je něco pro opozici !

Ale pro normální lidi?

eTony 16.7.2008 6:56

Čunkiáda -

- nový seriál okurkové sezony, dosahující kvality venezuelských telenovel........

Eva D. 16.7.2008 12:11

Re: Čunkiáda -

R^

mirek 16.7.2008 6:52

Z mediálního pohledu jsou dvě věci nesporné

Podle všeho, co bylo možné si o kauze Čunek přečíst na internetových serverech je zřejmé, že docházelo k řízenému vypouštění informací, které se ze zákona nesmí nikomu poskytovat do soudního projednání a je rovněž zřejmé, že ne vše kolem Čunkových financí asi bylo úplně čisté.Některé úniky informací se pak dokonce ku konci až směšně shodovaly s několika hlasováními v parlamentu, kdy Čunek a KDU-ČSL hlasovali spolu s koalicí, celá aféra s Urbanovou, počínaje sexuálním obtěžováním, šla "ven" zhruba v době, kdy kdysi proběhlo jednání Čunka s Paroubkem a Čunek zakotvil v koalici. Samotný Čunek je pak mužem několika tváří, který na jedné straně dokáže vyjednat velké věci a na straně druhé je naivita sama, jako nějaký prosťáček. Mít až tak obrovské příjmy z cestovních příkazů by mohlo znamenat, že pan Čunek odjel na služební cestu a musel na ní vydržet asi pořádně dlouho vez návratu domů a bez přestávky na odpočinek.Překvapením pak je, že při přebírání  spisu s výsledkem šetření advokáti rozhodovali o tom, které strany si vezmou a které ponechají policii. To zní jako další sranda v případu plném podobných nesmyslných rozhodnutí. Že by se advokáti nezajímali o posudek, který hovoří v neprospěch klienta ? Na kterém zřejmě policie postavila svou verzi o úplatku ? Tomu nemůže uvěřit ani imbecil. Natož pak vrcholný politik...

Prostě kauza Čunek opravdu smrdí na všechny strany, smrdí nevysvětlenými penězi, smrdí ovlivňováním nezávislých orgánů a smrdí politickým vydíráním za pomoci policie. Jenže jen smrdí. Není zřejmě žádný uchopitelný důkaz.

KDU-ČSL si s Čunkem úporně a tvrdohlavě podřezávala větev, málem to byla i větev koaliční. Stačilo málo, vyměnit předsedu a navrhnout nového ministra. Po vyhraných příštích volbách se mohl soudně očištěný Čunek klidně vrátit. Takhle půjdou všichni možná k čertu....

havránek 16.7.2008 7:43

Re: Z mediálního pohledu jsou dvě věci nesporné

Do dnes jsem si myslel, že se proplácení náhrad za cesty řídí zákonem a předpisy MF, aůespoň u nás ve firmě tomu tak je.No, asi ne.

loula 16.7.2008 7:50

Re: Re: Z mediálního pohledu jsou dvě věci nesporné

Myslím, že prostě bylo třeba nějak skrýt černé fondy Zbrojovky určené na podplácení politiků a příslušných lobbistů. Tak se to hodilo na cestovní výdaje. Ovšem cestovní výdaje přeci musí být zachyceny v účetnictví Zbrojovky, takže lze snadno dohledat, kolik jich Cunek prostě čerpal. Je zajímavé, že když Cunek vykládál lidovcům bilanci svého majetku, tak se o nějakýchˇ"štědrých" cestácích ani nezmínil.

Henry 16.7.2008 7:50

Re: Z mediálního pohledu jsou dvě věci nesporné

velmi dobře napsáno.  Čunek je průměrný lump, jakých je na naší politické scéně habaděj. Má jen smůlu, že se stal předmětem pomstychtivosti Paroubka a jeho nohsledů. 

just 19.7.2008 22:34

Re: Re: Z mediálního pohledu jsou dvě věci nesporné

že jsi modrý blbeček a jméno Paroubek ti leze na miniaturní mozeček

xyz 16.7.2008 6:44

V celém případě se na jedno zapomíná

Na úzké rodinné vztahy, na vzájemnou výpomoc, na něco, co je současnému člověku zcela cizí a nepochopitelné. Zejména kavárenským povalečům. Valašsko je tvrdý kraj a tam bez vzájemné nebylo lehké přežít.

drak 16.7.2008 7:22

Re: V celém případě se na jedno zapomíná

:-DPan Čunek je trochu mediálně neobratný. Tím se zamotal do problému. Už přispívám do diskuse v tomto smyslu po několikáté! Jestli vzal úplatek půl milionu, je to žabař proti ostatním, kteří ve vládě vydělávají ve svých utajených firmách miliony měsíčně, ale tohle novináři neřeší. Troufnou si, jak už to v životě bývá na slabšího, který se vlastně ani nedovede bránit, proptože se se v této vládní vyčurané džungli nikdy nepohyboval. Jak mohu věřit sekretářce, která fakt úplatku oznámí po 6 letech, když šéf a ev.milenec jde do vyšší funkce. O čem by novináři ty 2 roky psali. Je to fakt telenovela na pokračování a s autorem souhlasím!!!;-O

abc 16.7.2008 6:40

Obyč občan Čunek v 90tých létech se zkoumá do nechutných podrobností

Co tak např. občan Havel a Lucerna.

derik 16.7.2008 6:35

Tak to se budete muset zeptat Cunka

Namisto vyjasneni pribyvalo mlzeni a nejasnosti. Nejnovejsi priklad. Ze spisu chybi pres 700 stran. Cunek tvrdil ze Krollu odevzdal vse co mu dodal advokat. Bruna vsak rika ze z jeho kancelare odesel spis kompletni. Vypada to ze Cunek zase nerikal pravdu.

Pokud Cunka povazujete za cisteho a vhodneho na funkci mistopredsedy vlady tak to je mi lito. Cunek totiz poskozuje vladu a dlazdi cestu k vitezstvi Paroubka a spol.