1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pejzlerka 16.7.2008 19:09

Re: Historická úloha pana Čunka

Věřím,  že historická    úloha  J.Čunka,  jeho  osobnost,  bude  v  českých dějinách, určitě  zaujímat  důležité  místo.  Budoucí,  nějaký  milý  Petr  Hora  Hořejš, v  nových  Toulkách  českou minulostí,  jistě  jeho státnický  příběh obsáhle a  poutavě  zaznamená,  a jeho  čtenáři a  posluchači, se potom  neubrání,  jedni  hurónskému  smíchu  a druzí,  plačtivému  dojetí. Zvláště, když    to  budou v ČRo,  jako  dnes,  mistrně  režírovat a  spíkrovat,  mně  milí,  Brńáci. 

BERAN 16.7.2008 17:26

Děkuji za skvělý text

Všem prosťáčkům, co věří úplatným novinářům, vřele doporučuji americký film z meziválečné doby "Pan Smith přichází". Kdyby veřejnoprávní televize plnila svou funkci, jak ji k tomu opakovaně vyzývají novinářské špičky, jistě by ten film již dávno odvysílala.

To by ale nemohla být součástí stejně úplatné (nebo jen hloupé?) klaky, jako ty perly českého žurnalismu.

PS: velmi by mne zajímalo, kdy se za své neomalenosti omluví taková autorita, například, jako je Karel Hvížďala.

yorik 16.7.2008 16:35

Proč aféra Čunek nemůže skončit?

Protože je nesmrtelný. Vstoupil do dějin jako superman spiderman nebo Juro Jánošík. Bohatým bral a chudým o tom povídal.

radka 16.7.2008 16:18

Cunek

pote, co jsem si precetla Vas clanek , bych se priklonila k nazoru ctenare, ktery pred par dny vyzval k tomu, abychom se slozili na nezavisly audit pane Cunka.  Celou kauzu  povazuji za nechutnou, pan Cunek je zcela zdiskteditovana osoba. A ve slusnych demokratickych spolecnostech staci mnohem mene dukazu na to, aby politik musel rezignovat. Jeho pad se proste nehodi krehke topolankove koalici, proto se s tim bude kseftovat\. Je proste smutne, ze takove lidske ventry je ochoten nekdo kooptovat do politiky. Ale v KDU-CSL je to norma, kdo je - proboha- jeste voli ? ;-€

Olin 16.7.2008 16:36

Re: Cunek

A mohla bys, milá Radko, jmenovat nějakou "slušnou demokratickou společnost"? Z libovolné planety třídy M. Mě by zajímalo,¨jaké důkazy, v množství menším než malém, stačí na to, aby politik musel rezignovat.

Anebo jenom vidíš rudě jako ta tvářička na konci tvého příspěvku?

radka 16.7.2008 17:20

Re: Re: Cunek

 Rude nevidim, asi jsem se spatne vyjadrila. v Evrope se nachazi podle meho nazoru jen jedna demokraticka zeme a tou je Britanie, i oni se samozrejme potykaji s mnoha nevhodnymi pravidly. ale myslim, ze jsou ochotni ty, kteri jsou na obtiz dobremu "imagi" hodit pres palubu. Mozna jsou jen sofistikovanejsi, nez ti ostatni. Politika je  mnohem slozitejsi, ale Britove podle meho nazoru maji vrozeny  cit pro to, co muze verejnost udychat a co ne. Roli hraje ochrana tech nejvyssich a ostatni se halt musi prizpusobit.

Olin 16.7.2008 19:12

Re: Re: Re: Cunek

AHA!

To je TA demokracie, kterou známe ze satiry Jistě, pane ministře. Neobyčejně demokratické poměry, proti Nepálu, ovšem.

A kdyby nááhodou chtěla KDU hodit Čunka přes palubu kuli nějakému imidž, tak u mne, tedy u mne jako strana definitivně skončila. Ale snad nejsou tak blbí a nebudou skákat podle hlasů těch, kdy by ji stejně nikdy nevolili, ani kdyby zbývalo jen KDU v. KSČ. Pro budoucnost jakékoli minoritní strany je důležitější půl národa naštvat ale některé si získat. V nejbližších volbách uvidíme, jestli si toho jsou holoubci vědomi.

Olin

mig 16.7.2008 20:21

Re: Re: Re: Re: Cunek

V příštích volbách díky kauze Čunek lidovci posílí. Své věrné neztratí a nové získá.

loula 16.7.2008 20:21

Re: Re: Cunek

Nemusí být žádné důkazy, Kalousek docílil toho, že Gross rezignoval na post premiera, aniž se mu cokoliv dokázalo.

brána 16.7.2008 15:38

Lid stále čeká

  v podzámčí, až se knížepán probere z delirium čuněns. A o berlích vypůjčených z hradu - kde je již nepotřebují,  jdou svižným krokem spolupředsedat Evropě - se ukáže daňovým poplatnkům.

Malý Aston 16.7.2008 16:09

Re: Lid stále čeká

Tak mám dojem,že lid v podzámčí čeká kdy se vlády ujme KSČM+ČSSD a zase zavede budování socialismu bez těch hnusných vykořisťovatelů.Přeci pod jejich vládou bylo všem dobře,všechno všem patřilo a nikdo nic neměl a nemusel závidět a kdo měl toho zavřeli.To je tužba českého človíčka,který napřed řve pryč s komunisty a pak je volí. Ty staré komouše v ČSSD a ty nové v KSČM.:-D

Nemo 16.7.2008 16:18

Re: Re: Lid stále čeká

Pro to ale nyní nejvíc udělal tento podivný tragéd Čunek.

yorik 16.7.2008 16:44

Re: Re: Re: Lid stále čeká

Roztomilý člověk.

Starý J. 16.7.2008 19:13

Re: Re: Re: Lid stále čeká

Škaredě se mýlíte! Ta tužba je zde již delší dobu před Čunkem. Od okamžiku, kdy se objevili první lidé s většími příjmy, než je průměr. A kdy se začalo požadovat, aby příjm byl podložen prací!

Dlouhý 16.7.2008 20:46

Re: Re: Lid stále čeká

Ježíšmarjá!Je to možné, že člověk dokáže "vymyslet" a dokonce napsat takovéhle,s prominutím, pitomosti!!!!!

Talián 16.7.2008 22:13

Re: Re: Lid stále čeká

Pán, o kterého jde je průměrným politikem na komunální úrovni, jakých jsou v Česku stovky. Byl patrně někým vybrán, aby se octl pod lupou. Pokud se takto podíváte na kohokoliv neobstojí. Ona by neobstála ani panna Maria. Pokud se chceme dobrat pravdy, je na místě se ptát: Komu to prospívá? Kdo to tahá v pozadí za drátky? Osobně se domívám, že dotyčného bidelníka by bylo vhodné upravit odnětím zdroje rozmnožovacích buněk a vyslat na místo dirigenta nějakého dívčího pěveckého sboru. Zkuste si ho v této roli představit. Je to neodolatelné.

Ivo 16.7.2008 14:54

Jen poznámka

S článkem souhlasím, až na samotný závěr a tím i pointu. Nemyslím si, že KDU-ČSL má nějaké morální, nedej bože křesťanské smýšlení, větší než zbytek naší politické scény. Stejně jako katolická církev i KDU-ČSL víru používá jen jako prostředek k dosažení svých cílů a těmi je moc a peníze.

Malý Aston 16.7.2008 15:00

Re: Jen poznámka

Od doby Plojhara jsou pořád stejní a čunkiádou to zase prokázali.Měli ho postavit mimo službu a nenechat druhé politické strany,toužící rozbít tříkoalici štourat do lejna,které tím více a více smrdí.Ale postup policie,státních zástupců a vynášení informací a nasazení stovek policajtů na udání Marcelky je také blbost.Představte si policajti dvěma prsty na starých psacích strojích i s kopíráky napsali 4 700 stran to je výkon!:-D

Petr 16.7.2008 14:18

Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

Najde se vůbec někdo, kdo konečně řekne: "A dost!"? Jak je  možné, aby si v demokratickém státě   najal ministr své vlastní STB na kolegu?  Vždyť tady o Čunka vůbec nejde, nechápete to? Kdyby býval odstoupil, našli by si někoho jiného.  Třeba i Schwartzenberka, jenže on to ještě neví, haha.    Anebo vás, kdybyste se tak vysoko vyšplhali. Na každého se něco najde nebo i vymyslí a dnes už je česká politika jen  takové malé, ubohé hnojiště.

Malý Aston 16.7.2008 14:29

Re: Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

Když dobře nepracuje policie,když dobře nepracuje státní zastupitelství a někdo to hodlá napravit,to není zločin. Policajti tvrdí že jsou nejlepší a když vynášeli informace tak to zhodnotili jako přestupek.Jeden státní zástupce neměl odvahu tu debilovinu zastavit a druhý ji zastavil.To  je úloha státních zástupců. Jsou dva státní zástupci,jeden s každou volovinou jde k soudu neboť se bojí rozhodnout a u soudu stojí jako debil a prohraje a druhý si to přečte a zjistí že nebude stát u soudu jako debil a šetření zastaví.A protože většina státních zástupců jsou debilové jsou soudy zahlceny a státní zástupci prohrávají jeden soudní případ za druhým.Vím o čem píši.:-D

loula 16.7.2008 14:34

Re: Re: Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

Souhlasím, s vámi, ale když jde o obvinění ministra vlády, tak bych byl raději, kdyby před soudem vypadal jako debil státní zástupce a ministr vyšel očištěn. Takto jiný stání zástupce projevil možná prozíravost, ale ministr z toho vyšel jako debil.

Malý Aston 16.7.2008 14:49

Re: Re: Re: Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

Souhlasím s Vámi.Pan Čunek je debil a KDU od doby Plojhara nemám rád.Ale jde o princip,který může potkat každého z nás.Policie pod dozorem státního zástupce(prokurátora) vyšetřuje a když je to volovina,šetření zastaví.A své rozhodnutí musí zdůvodnit a ne vynášet dílčí informace za prachy nebo z blbosti politikům nebo novinářům.

Petr 16.7.2008 19:10

Re: Re: Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

Říkáte: "a někdo to hodlá napravit,to není zločin". Ano, ale je náprava a "náprava" - jinak  by taky mohl jít a Čunka zastřelit, ne? Ale ne, on to udělal   " v zájmu spravedlnosti" on ho jen ještě víc pošpinil a ilegálně ho vyšetřoval.     Představte si, až začne takhle vyšetřovat třeba německé či jiné politiky, to bude junda, hahaha!  Pak půjde z vlády přímo do blázince.

A 16.7.2008 14:39

Re: Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

No, mně to spíš připadá tak, že prakticky každý, kdo se u nás nacpal do politiky to rozhodně neudělal z důvodů ušlechtilých a ve snaze být občanům a státu prospěšným. Už Albert Einstein prohlásil, že moc přitahuje lidi mravně méněcenné, protože normální člověk nepotřebuje k seberealizaci ovládat ostatní. Čunek je prostě pouze šíbr okresního formátu, který se dostal výš než kam patří. Jeví se tudíž jako mnohem větší babral než Kalousek, Gross a další velkozloději. Davu se musí občas hodit nějaká kost. Prostě podle principu Chléb a hry. Nerušit! Vládneme! (Krademe) Proč by z národa, jehož kredem je heslo "Kdo nekrade, okrádá rodinu" měli vzejít nějací slušní politici? Aneb "Nenadávaj na zrcadlo, když máš křivou hubu!"

loula 16.7.2008 14:48

Re: Re: Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

Já s vámi souhlasím, ale myslím, že jedna z výjimek je právě kníže pán. Do politiky se sám aktivně necpal, byl delegován jinými. Sice při projevu prezidenta usnul, dosti huhlá a mezi těmi mlaďochy (Liška, Langer, atd) vypadá jako ministr z Brežněvovy ery, ale pokud do vrcholné politiky vnese zásadu, že se nelže, že se nekrade, že se bere v potaz názor jiného politika, třebaže s ním nemusím souhlasit, ) tak udělá obrovský kus práce, i kdyby to byl jediný jeho příspěvek za ty čtyři roky.

hudry 16.7.2008 14:57

že se nelže ?!?

"Pokud bude ve vládě Čunek - tak já z ní odejdu !! A odejdu a odejdu a odejdu! A řeknu to paní učitelce!"

Cha-cha, dovolte, abych se zasmál ...

loula 16.7.2008 15:00

Re: že se nelže ?!?

Nezlobte se, ale myslím, že to řekl jinak. Řekl, že pokud se prokáže, že Cunek ten úplatek vzal, potom z vlády odejde. Pokud se prokáže, že Cunek nic neprovedl, potom se mu omluví.

hudry 16.7.2008 15:23

Re: Re: že se nelže ?!?

Myslet si můžete co chcete, ale tak to (skoro doslova!) řekl. Zkuste zalistovat. Dělali si tady z něj srandu ještě dlouhou dobu ... To co píšete vy, tak to "opraveně" řekl až když objednával ten audit a Čunek už byl znovu ve vládě.

A 16.7.2008 14:59

Re: Re: Re: Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

Máte pravdu. Knížete znám osobně už 17 let a hned po prvním setkání jsem si jej začal hluboce vážit. Není to člověk z tohoto světa. Nebo alespoň z této země. Jen se bojím, že ho ta zdejší žumpa zdravotně udolá. On se snaží nedat nic na sobě znát, nicméně...

loula 16.7.2008 15:07

Re: Re: Re: Re: Hon na čarodějnice aneb "Kdo chce psa bít, psa si najde"

Možná mám naivní představy, ale pro mne slovo šlechtic znamená člověka, pro kterého je dané slovo závazné a svaté, který v době bitvy jde v čele své skupiny. Člověk, se kterým nemusím názorově souhlasit, ale kterého si musím vážit pro jeho morální kredit.

Samozřejmě vím, že ne každý šlechtic byl takový, že existovali loupeživí rytíři a pod.

Bohužel dnešní doba přebírá atributy spíše těch loupeživých rytířů než šlechticů v pravém slova smyslu.