26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nup 3.8.2006 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

No, myslím, že o rozpočtu rozhoduje sněmovna, resp. má kdykoliv možnost poslat vládu do kytek, když se jí něco nepozdává... Z tohoto titulu je myslím úplně jedno, kde kdo kandiduje. (Mimochodem, kdo že to opustil severomoravský kraj a jel raději zvítězit do Prahy?)

O legitimnosti volebních průkazů není pochyb. Já jen, že se tu objevovaly (teď už tolik ne, uznávám) historky o "odborářských autobusech" vypravených do Ústí, aby tam paroubek neprohrál a teď se ukazuje, že realita byla spíš jiná. Chápu, že touha porazit Paroubka i na úrovni kraje byla veliká.

No a ještě k těm "čtvrtým volbám po sobě": Zde, ve vší slušnosti, mícháte ovoce spíše Vy. Jistě uznáte, že sněmovní, komunální, senátní a EU volby jsou něco úplně jiného. Liší se minimálně účastí (jíž lidé tak nějak přirozeně oceňují význam těch kterých voleb) a též praktickými dopady. No a v těch nejdůležitějších si opravdu srdečně mohla ODS pogratulovat naposledy před 14 lety...

Křupan 3.8.2006 10:37

Re: co na to M.Horáková

Nebojte, místní socánci vám to vysvětlí. Pak ještě zakníkají o tom, jak "Klause volili komunsti" a jak "Klaus pozval grebeníčka na hrad".

jin 3.8.2006 10:35

co na to M.Horáková

Paroubek se muže opírat pouze o komunisty ,což bez jakeholiv studu delá.Hovoří o 100:100 jako by byl členem obou stran.Socialní demokratka M.Horáková se jistě otáčí v hrobě.Tu totiž zavraždili právě ti o které se soc.demokracie bez jakéhokoliv studu opíra.Je to velmi smutné.Každý narod má vládu ,kterou si zaslouží.

Dag Badman 3.8.2006 10:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Volby jsou závody o to, kdo bude moct prosazovat svůj program. A prosazovat svůj program bude ten, kdo sestaví vládu. Zatím se o tom může ODS jenom zdát.

jin 3.8.2006 10:30

Maskovani komunisti

huhu 3.8.2006 10:27

Re: V našem Olomouckém kraji

asi jste si nevšiml, že je článek o Paroubkovi a řešení situace na celostátní úrovni....:-D

vili 3.8.2006 10:25

2 000 000 000

Hlava mi to nebere, ale jestli je volební výsledek 1:1 a levici volilo cca 2 000 000 lidí, pak "tisíckrát legitimnější" pravicovou vládu by muselo volit 2 000 000 000 lidí. Že u nás ODS volili i čínani, včetně kojenců a dokonce dvakrát?

huhu 3.8.2006 10:25

přesně Ivane Langere...

a pobouření sockomouši podrážděně reagují.....:-D

Sch.glosátor 3.8.2006 10:22

To jsou prázdná a falešná slovíčka.

Podstatou není záludnost a zkaženost ČSSD, ale neschopnost ODS. Kdyby v čele nebyl Topolánek, ale například  Bém, pravostředová koalice by v Poslanecké sněmovně měla většinu.

Vaeca 3.8.2006 10:17

Re: Re: Re: Re: Re: Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

Ukažte mi ve svém příspěvku jediný argument a já na něj budu reagovat.

Ale ve svém příspěvku používáte hospodský slovník. Na to nemá smysl reagovat jinak než jsem to udělal.;-)

Vaeca 3.8.2006 10:14

Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Ovšem v Pardubickém kraji nekandidoval séf exeutivy, která rozhoduje o přerozdělování peněz ze státního rozpočtu. V tomhle případě mícháte jablka a hrušky.

To že si někdo zažádá o volební průkaz a volí jinde než ve svém volebním okrsku je zcela legitimní. Voličům z Ostravy nikdo nebrání v tom, aby jeli volit do Prahy.

A mimo to ... já z Ústeckého kraje, a to ještě z té chudší části. A mohu Vás ubezpečitže rozložení politických názorů odpovídá volebním výsledkům. Alespoň v mém okolíů To co jste popisoval byly jednotlivé případy, nikoliv masová záležitost.

Vaeca 3.8.2006 10:09

Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

ODS byla pevní ve volbách, ale nevyhrála.

;-D Závidím Vám Vaší logiku. Žije se Vám asi dost jednoduše ;-D

Ovšem v tom případě se musím ptát, jaký výsledek by nastal, kdyby protikandidátem byl dRath.

WorryJohn 3.8.2006 10:08

Re: A ještě něco! Tenhle ten Langer je živoucím důkazem,

Je to fakt. Taková rozsáhlá diskuze nad takovým ubohým ranním odvarem. Kdyby to napsal někdo jiný než Langer, ani pes by po tom výpotku neštěk.

nup 3.8.2006 10:07

Re: Re: Re: Re: Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

Řekněte mi jednu věc - kde berete tu drzost mně nadávat a neuvést jediný argument k tomu, co jsem napsal. Já si to umím vysvětlit jediným způsobem - bolševické zvyky se těžko opouštějí...

WorryJohn 3.8.2006 10:05

Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Tak jí to přejme. Enjoy it! Ale proč pořád tak brečí?

nup 3.8.2006 10:04

Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Málo se ví, resp. cudně se o tom v jistých médiích mlčí, že rozdíl mezi ODS a ČSSD byl v ústeckém kraji výrazně vyšší než v kraji pardubickém, kde vyhrála ODS. To za prvé.

A za druhé se malému rozdílu v Ústí nelze divit, když pravičáci z Prahy, kde je o výsledku rozhodnuto předem, houfně odjížděli volit na sever a ještě se tím chlubili - viz Aston zde na Psu bezelstně přiznal, že jeho kamarádíčka přišel do Kadaně dekorovat modrou šipčičkou sám Gandalovič osobně. Takže asi tak.

Dag Badman 3.8.2006 10:04

Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

na to, že v tom okrsku kandidoval velmi oblíbený Gandalovič se mi to zdá jako slušný úspěch. Zajímavější by to určitě bylo, kdyby byl protikandidátem třeba Langerovi nebo Římanovi ;-)

ODS byla první ve volbách, to ovšem neznamená, že vyhrála. Vyhraje ten, kdo sestaví funkční vládu.

demokrat 3.8.2006 10:04

zbytečný článek

Článek je bez nějaké myšlenky, jak současný problémový stav změnit, takže poněkud zbytečný. Na současném patu se podílejí obě strany. ODS stanoviskem, které zopakoval Toolánek i v neděli, že Paroubkovi nedájí s Klausem šanci, aby sám sestavil vládu. Proto Paroubek blokuje zvolení předsedy Sněmovny, který by mu ve třetím kole, pokud by byl z ČSSD, tuto možnost dal. A protože si asi Paroubek není jistý svou 100kou, tak se nechce utkat férově s ODS o vedení Parlamentu a brání svým poslancům, aby mohli tajně volit. Fakt je, že je obvyklé v demokratických zemích, že druhá nejsilnější strana dostává příležitost sestavovat vládu, pokud vítěz neuspěje. Pak ale věřím tomu,že Paroubek může přetáhnout některého levicového zeleného, třeba i pod pohrůžkou, že vytvoří s ODS velkou koalici a bude se příštš volit už většinovým systémem (což by pro zelené byl konec). Velká koalice není dobré řešení, zejména pro ODS, ale i pro občany. U ODS je špatná zkušenost z Opoziční smlouvy, která ji těžce poškodila. My občané se obáváme, že velká koalice ještě více povolí stavidla zlodějinám, které jsou již největším problémem dnes. Zvláště pokud by v čele ODS stál Bém, který z ODS vytváří stranu, kde si lze koupit i třeba fiktivní členy a dostat se tak do čela zastupitelských kandidátek (viz nedávný případ prezentovaný v tisku s podvodným jednáním Jančíka na Praze 5).

WorryJohn 3.8.2006 10:03

Re: Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

Skvělý nápad, jak nechat Paroubka další 4 roky vládnout :-D

Dag Badman 3.8.2006 10:01

Re: Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

drobný problémek je v tom, že někomu z koaly by se mohlo z předčasných voleb udělat nevolno a podpořil by Paroubka.

Lea 3.8.2006 10:00

Re: Re: Re: ne Rathe

Jsem především pro dodržování Ústavy ČR.

Vaeca 3.8.2006 10:00

Re: Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

Jednoznačně s Vámi souhlasím!

Myslím, že v tuhle chvíli je nejdůležitější, aby se ODS nenechala zlákat a stála si koalicí. Jakékoliv jiné řešení, postoj, jí uškodí u voličů i potencionálních koaličních partnerů.

U mě a mého okolí zcela jistě.

nup 3.8.2006 9:59

Re: Re: Re: Re: DOST JSTE MNE URAZIL,PANE LANGERE !!!

Ale?! Oni MUSELI? Není spíš porušením ústavy, když si "bratři" a "soukmenovci" vzájemně kontrolují, jestli hlasují pro tu správnou stranu?

Kateřina Dostálová 3.8.2006 9:58

Re: Re: Pane Langer

R^

kryštof 3.8.2006 9:58

Re: Re: ad dr.dr.Langer

Domluvte se na tom s Vlastou, ta má na mé vzdělání názor jiný. jak na něj přišla nevím, ale zřejmě ví vše. Já usuzoval z článku p. dr.dr.Langera.  

Vaeca 3.8.2006 9:56

Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

V baště ČSSD vyhrál o 0,5% nad pravicovou stranou. Do Ústeckého kraje před volbami "napumpovali" cca 30 miliard kč jako součást "předvolební kampaně".

ODS vyhrála čtvrté volby po sobě. Trochu rozdíl ... nezdá se Vám???

Kateřina Dostálová 3.8.2006 9:56

V našem Olomouckém kraji

pan Langer ovšem volby se socany prosral na celé čáře, volební lídr jeden všechytrá. Jakýsi volič pravil, že je pro něho Langer stejně atraktivní jak znečištěná záchodová mísa.

To se to Paroubkovi drží ODS u huby, když má ODS Langera v předsednictvu. 

Jaroslav M. 3.8.2006 9:55

Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

Paroubek má svoji stovku jistou a předpokládá, že až se bude sestavovat vláda potřetí (a bude to on, kdo ji bude sestavovat), najde se nějaký poslanec, který ve strachu, že v předčasných volbách přijde o svůj pašalík, mu dá hlas.

Navrhl bych Topolánkovi toto: Vyhlásit mobilizaci - ale tentokrát ne slovy, ale skutky.

Slíbit KDU a Zeleným (a i veřejně to vyhlásit), že do předčasných voleb půjdou společně jako trojkoalice. Volebním programem by byl nyní dojednaný koaliční vládní program. KDU a hlavně Zeleným by se slíbilo tolik míst na volitelných pozicích, aby stávající poslanci měli svá křesla jistá - což by jistě nebyl problém.Vzápětí poděkovat presidentovi a nechat ho, aby sestavením vlády pověřil Paroubka.Jednotná trojkoalice nemůže na předčasných volbách prodělat -v minulých volbách měla dnešní trojkoalice cca o 3% více hlasů, ale většinové prvky hrály proti malým KDU a Zeleným ve prospěch KSČ. V případě volební trojkoalice by naopak většinové prvky hrály pro trojkoalici, takže by i při případném poklesu popularity o řádově 5% měla mít převahu mandátů.

Jedinou obranou Paroubka by mohla být otevřená koalice s komunisty (aby zase eliminoval nevýhodu většinového systému on).

Zatím jsem podobnou myšlenku nezaznamenal.

Dag Badman 3.8.2006 9:54

Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

ve svém volebním okrsku minimálně jedny ;-P

Vaeca 3.8.2006 9:52

Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Kolikery vyhrál Paroubek volby???