26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Německá chyba, nepřiznání viny

Jedno má Angela Merkelová společné s Gerhardem Schröderem: oba tvrdí, že se nedopustili žádné chyby, napsal německý zpravodajský časopis Der Spiegel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 6.7.2022 9:33

Na Ukrajině se žádná fašistická svinstva přece neudála, že.

Pane Vávro, tam nebylo potřeba si jakékoli detaily obstarávat. Ty obstarala dostatečně ukrajinská strana svými fašistickými oddíly a zfanatizovanými protiruskými bojůvkami. Rv

J. Vávra 6.7.2022 9:46

Prosím Vás, podívejte se třeba na interview s historikem Rychlíkem a pak pindejte.

J. Vlček 6.7.2022 11:24

Pindání tu zastanete dostatečně vy. Dalšího není potřeba. ;-D

D. Laurencikova 6.7.2022 11:39

Vy patrite k tem modrookym, kteri nikdy nepochopi, ze Zapad uz neni Zapad! Zapad ze je davno Vychod - velmi zjednodusene receno. Rusko ma dnes s komunismem mhohem min spolecneho, nez ten vas adorovany Zapad, ktery ma nakroceno do zkazy. Kverulovat proti Zapadu to je dnes obycejny pud sebezachovy!

J. Vlček 6.7.2022 11:51

Prozápadním nadšencům toto ještě nedošlo. Dnes už ani Amerika není tou, jejíž vysílání Hlasu Ameriky jsme tak rádi lovili na svých přijímačích.

D. Laurencikova 6.7.2022 13:05

Je to tak. Mnozi bojuji valky minulosti a vubec jim nedoslo, jak zasadne se svet mezitim zmenil!

J. Vávra 7.7.2022 9:10

Jestli je Západ Východ, pak Rusko je středověká despocie. Děkuji, nechci! Demokracie se dříve nebo později vypořádá se svými problémy, ale diktatura vede vždycky jen ke tragédii vlastního i cizích národů. Až budou mít v Rusku hlavní slovo slušní mírumilovní inteligentní lidé, kteří tam samozřejmě taky jsou, ale nemají žádnou váhu, a ne kgbáci, vojáci a oligarchové, pak se se svými kecy zase přihlaste. Jenže spoléhat na to v Rusku? To budete dřív pod drnem!

D. Laurencikova 7.7.2022 10:28

Muj muz (byvaly politicky vezen, chartista) si prectl vas prispevek a reagoval slovy: "Tady ti pise kdosi, kdo nema o soucasnem Rusku ani Nemecku ani paru! Za ty desitky let na zapade se ty problemy v teto "demokracii" jenom vrsi a zakratko z toho bude neco mozna mnohem horsiho, nez kdy byl Sovetsky svaz". Tak se s vami o jeho nazor ferove delim;-).

J. Farda 6.7.2022 9:10

Málo a slabčácky, musíte přitlačit ... ;-) https://www.youtube.com/watch?v=wmOIyU97WiI * https://echo24.cz/a/SK4pp/ruska-mluvci-pojida-eroticky-jahody-marija-zacharovova?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

J. Krejčí 6.7.2022 7:09

Pan Hvížďala jako obvykle má pravdu, oponenti jako vždy chtějí zmenšit vinu Putina a kremelské sebranky. I Hitler svaloval vinu na všechny okolo, Poláky, Čechy, Francii i ty Židy a plutokraty z Anglie.Stejnou metodou obviňují Putinovi ochránci Západ z vyprovokování Putina k útoku na Ukrajinu.Zastydlí rudí Magoři ! Ukrajincům vyčítají korupci a kdeco, jakoby v Rusku bylo vše OK.

J. Kostelanský 6.7.2022 8:20

Blahoslavení duchem, neboť jejich je království nebeské. :-)

J. Farda 6.7.2022 9:12

Sebeuvědomění defektu je prvním krokem k uzdravení - držím Vám palce! :-)

D. Laurencikova 6.7.2022 8:38

Zapad potazmo rozpinavost NATO tuto valku vyprovokoval, at se vam to hodi, nebo ne. A pokud pisete "Putin a kremelska sebranka", pak jiste nemate nic proti oznaceni: "Zelensky a kyjevska sebranka". Protoze jak spravne pistete, ani v Rusku neni vse OK, zrovna tak, jako na Ukrajine.

J. Vávra 6.7.2022 9:12

"Drobný" rozdíl je v tom, že Zelenský do Ruska nevtrhl, dokonce víceméně Ukrajinci akceptovali ztrátu Krymu, což ovšem kremelským jestřábům nestačilo a vlažnou reakci si vysvětlili jako slabost. Co říkáte na to, že se válčí na ukrajinském území a na nezávislými agenturami prokázaná zvěrstva, kterých se ruští barbaři na ukrajinském území dopustili? Ti zastaralí debilové v konvenční válce neumí nic jiného než opotřebovávací boj, kdy ničí vše bez výjimky a k tomu hrozí zbraněmi hromadného ničení. Co se Vám líbí na jejich pojetí a co se Vám líbí na kálení do vlastního hnízda, které předvádíte? Protože k Západu patříme a po Ukrajině bychom byli na řadě.

D. Laurencikova 6.7.2022 9:49

Ja bych na vasem miste radeji setrila emocemi ("zastarali debilove", "rusti barbari"), to pusobi zbytecne moc osobne ublizene a take sirenim "prokazanych faktu", ktera prokazana nebyla. Kdo chce rozumet tomu, proc napadl Putin Ukrajinu, ten musi vedet, co tomu predchazelo. Je mi jasene, ze to neni vas pripad a ze na tom ani nemate zajem. Tak trpte. Do vlastniho hnizda si ostatne kalite vy sam.

J. Vávra 6.7.2022 9:53

Typický ruský narativ, to si strčte za klobouček. Svinstva v Buči i jinde nebyla prokázaná jen podle slepců Vašeho typu.

D. Laurencikova 6.7.2022 10:35

Nejsem slepa, ale ani jasovidec jako vy a kdo spachal svinstva v Buci, to se jeste ukaze. Vyjasnene to v zadnem pripade neni. Ja osobne typuju na chrabre Azovce, kteri se tak vyporadali se "zradci". Materialu, ktere tomu nasvedcuji, jsem videla uz dost. Ale na rozdil od vas nemam kristalovou kouli a proto nic netvrdim.

J. Vávra 6.7.2022 10:49

Myslíte, že se vypořádali třeba s tím zastřeleným starcem na kole? Vy jste tedy totál s klapkami na očích. Azovci se podle Vás přesunuli z Mariupolu několik set km ke Kyjevu mimo oblast jejich zájmu, ano? Kromě toho mýtus praporu (praporu!, kolik je to asi lidí?) přežívá jen v chorobných ruských mozcích jako je Váš. Najděte si taky něco jiného než ruskou propagandu.

D. Laurencikova 6.7.2022 11:11

Ruska propaganda je zablokovana. Hned od prvniho dne! Ja sleduji hlavne zdroje nemecke, rakouske a nekdy neco z USA.

F. Navrátil 6.7.2022 6:58

Autor tvrdí, že NS 2 posílil závislost Německa na ruském plynu. Patrně vůbec ve svém svazáckém nadšení netuší, že tento plynovod zatím nebyl uvedený do provozu. Merkelová se skutečně dopustila velké chyby. Tím, že tvrdě nevyžadovala plnění minských dohod se Ukrajina domnívala, že pro ni neplatí žádné dohody a smlouvy.

P. Jirkovský 6.7.2022 7:00

Zkuste se nedřív trochu zamyslet, než něco napíšete.

J. Vlček 6.7.2022 7:27

Pane mysliteli, na vašich příspěvcích je patrné, že neděláte od rána do večera nic jiného, než že se zamýšlíte. ;-D

F. Navrátil 6.7.2022 13:19

Já se s vámi pane Jirkovský hádat nebudu. Pokud věříte, že NS 2 je v plném provozu a že Ukrajina plnila Minské dohody, nebudu vám to vymlouvat.

R. Vacek 6.7.2022 6:46

Snad je to přesně naopak. Merkelová budovala korektní vztahy s Ruskem, protože to bylo pro Evropu výhodné. Na tom nic nemění to, že se jí to nepovedlo. A nepovedlo se jí to proto, že mimo Evropu existuje někdo, komu to vadilo a kdo dlouhodobě sabotoval takové snahy. Dokonce se mu po odchodu Merkelové podařilo vůči Rusku přitvrdit, což vyústilo k proxi válce na Ukrajině.

Takže ne kvůli Merkelové, ale kvůli někomu úplně jinému je EU v pěkné kaši.

J. Vávra 6.7.2022 8:02

Kecy. Merkelová si myslela, že s ruskými imperialisty lze svobodně vzájemně výhodně kšeftovat a tím je civilizovat. To byl její hluboký omyl, to dalo ruským barbarům, pro které je moc všechno, jen čas na přípravu války, zvláště když po Krymu byla reakce vlažná a celá západní Evropa podcenila náklady na armádu. Mužik rozumí jen klacku a doufejme, že se mu ho dostane. Alespoň finančně se zdá, že se bude zbrojit a během pár let se karta obrátí. Na Donbasu a Ukrajině to možná ještě Putlerovi vyjde, ale pak to musí výt konečná, protože za rohem v Asii čeká jiný sekáč než tahle pseudoekonomika.

J. Vávra 6.7.2022 8:04

...musí být konečná...

R. Vacek 6.7.2022 8:10

Mužik rozuměl klacku v podobě vstupu Ukrajiny do NATO tak, že máme na Ukrajině válku. A mužik nepřestane, dokud nezíská záruky, že Ukrajina pro něj nepředstavuje hrozbu.

Prostě se ukazuje, že pravdu měli naši disidenti s Havlem, kteří požadovali, aby cizí vojáci z Evropy odešli a skončilo její blokové rozdělení.

J. Vávra 6.7.2022 8:14

No ano, to si Havel naivně chvilku myslel. Bez NATO bychom tu byli jako holátka na odstřel a kandidáti návratu do východního bordelu.

.

J. Vávra 6.7.2022 8:31

A co říkáte na Putinovu doktrínu rozdělení vlivu ve světě, kde pro Rusko žádá sféru vlivu jako za časů CCCP a nechápe, že USA a NATO jsou proti? Napadení Ukrajiny je jen první krok k prosazení té doktríny, aby dokázal, že to myslí vážně a kdy čekal slabou reakci jako po Krymu, Má obrovskou dočasnou výhodu, že Rusové jsou schopní a ochotní trpět v zájmu pofidérní "velikosti a slávy Ruska" a že má dost kanonenfutr v neruských národech - procentuálně nejvíc padlých na ruské straně je údajně z Dagestánu a Burjatska.

R. Vacek 6.7.2022 8:46

Snad Rusko dlouhodobě protestovalo proti militarizaci Ukrajiny a požadovalo bezpečnostní záruky. I řada západních politiků předpokládala, že se této záruky Rusku dostane a Ukrajina půjde cestou Finska. Můžete se seznámit s názory amerického "jestřába" Brzezinského (tomu se podařilo nalákat Rusko do afghánského konfliktu) z roku 2015:

https://www.spiegel.de/international/world/interview-with-zbigniew-brzezinski-on-russia-and-ukraine-a-1041795.html