18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Německá chyba, nepřiznání viny

Jedno má Angela Merkelová společné s Gerhardem Schröderem: oba tvrdí, že se nedopustili žádné chyby, napsal německý zpravodajský časopis Der Spiegel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 7.7.2022 10:28

Muj muz (byvaly politicky vezen, chartista) si prectl vas prispevek a reagoval slovy: "Tady ti pise kdosi, kdo nema o soucasnem Rusku ani Nemecku ani paru! Za ty desitky let na zapade se ty problemy v teto "demokracii" jenom vrsi a zakratko z toho bude neco mozna mnohem horsiho, nez kdy byl Sovetsky svaz". Tak se s vami o jeho nazor ferove delim;-).

J. Vávra 7.7.2022 9:10

Jestli je Západ Východ, pak Rusko je středověká despocie. Děkuji, nechci! Demokracie se dříve nebo později vypořádá se svými problémy, ale diktatura vede vždycky jen ke tragédii vlastního i cizích národů. Až budou mít v Rusku hlavní slovo slušní mírumilovní inteligentní lidé, kteří tam samozřejmě taky jsou, ale nemají žádnou váhu, a ne kgbáci, vojáci a oligarchové, pak se se svými kecy zase přihlaste. Jenže spoléhat na to v Rusku? To budete dřív pod drnem!

J. Sládeček 7.7.2022 5:09

Za vším hledej USA.

M. Šejna 6.7.2022 23:18

Kolik dodavatelů vám dodává vodu?

J. Vávra 6.7.2022 23:10

Žvaníte a pletete si pojmy. Občané Ukrajiny mohou mluvit různými jazyky včetně ruštiny a stále to jsou občané Ukrajiny a žádní ruští občané Na životech ruských občanů vůbec nezáleží Putlerovi, když je vehnal do nesmyslné války, kde kapou po tisících, protože ti debilové zaostali i ve vojenství a umí jen opotřebovávací válku "nas mnogo" a ničit všechno bez rozmyslu. Jestli někdo potřebuje denacifikaci, tak je to nemocný imperialistický ruský národ, který onemocněl představou o své výjimečnosti, že i s holou řití a ekonomikou, která nestačí ani na Itálii, může kázat jiným, jak se mají chovat a může mít sféru vlivu jako za studené války. Vy jste ruský troll nebo jste jen blbej? Pokud to děláte za prachy pak snad, ale jestli zadarmo, tak jste trouba k politování. Tady to je teda flastenecká rudá sebranka!

J. Farda 6.7.2022 21:44

Neumím ukrajinsky. A Vy se hlašte se u Solovjova, do jeho show argumentačně zapadnete jako noha, vlčí nádhero. ;-) P.S. Gospoda je prý rusky pan, jak mne kdysi poučil za používání srbochorvatského slova gospodin jeden Váš rusofilcní soukmenovec!

J. Farda 6.7.2022 21:02

Tak to tentokrát Lavrovovi bez výhrady věřím, Rusáci, na rozdíl od Rusů, totiž pojem ergo kategorii studu neznají! https://www.youtube.com/watch?v=wmOIyU97WiI

J. Vlček 6.7.2022 20:58

Kašpárkování by vám šlo obstojně, pane Fardo. Se svými znalostmi a oblíbeností ruštiny byste mohl dělat Zelenskému poskoka, nebo rovnou kašpara, vy gospodo.

P. Diviš 6.7.2022 20:56

Plynu by se dalo dodat dost i bez NS II. Tím chtěli cpát skopčáci ještě více plynu, po odstavení většiny spolehlivých jaderných i uhelných zdrojů.

Závislost na jednom dodavateli je pitomost za všech okolností.

J. Farda 6.7.2022 20:39

Á, geroj Vlček káže morality - ovšem mně zobák rostl poruski i na vysoké - vzpomínáte na počátek s duračinou prostofiljou? - a já bych na rozdíl od Vás a zdejší Vaší uřvané klaky sympatizantů s rusáckými svinstvy na Ukrajině, zabudl velmi rád, k sožaleniju mně nělzja - ponimajetě, gospoda Vlčeku?! A molodce si šetřete, milý pane Vlčku, pro členy své party z rusáckofilcní klaky! :-)

J. Farda 6.7.2022 20:25

Vy jste zřejmě byl vzorný absolvent Vokovické Sorbony ... :-)

J. Farda 6.7.2022 20:23

Třeba se inspiroval u Rusáka Solovjova ... ;-)https://www.youtube.com/watch?v=wmOIyU97WiI

J. Kostelanský 6.7.2022 19:53

Ono nebude dlouho trvat, než se ukáže, co bylo větší chybou: postavit Nord Stream 2 nebo ho po postavení nespustit.

Ono to slavné EU vypadá jako u ko...ů na dvoře. Mají kompletně postavenou potrubí tak, že stačí jenom otočit klíčkem a spustit to. Ale oni (vlastně i my) budou raději mrznout a zastavovat výrobu kvůli nějakým obskurním principům. Kdyby ty principy ale aspoň za něco stály. To by se ještě dalo chápat. ̈

Ale když tím principem má být podpora státu, který po tisících zabíjel své vlastní občany svou vlastní armádou, přičemž tehdy se ti "principiálně" založeni eurohujeři tvářili, že nic nevidí ani neslyší, tak to mi hlave nebere.

Ale v podstatě se jen potvrzují dvě snad nejvíc typické vlastnosti západních států EU - pokrytectví a zbabělství. Obojí je ale dost propojeno - těžko může jedno existovat bez druhého.

Mimochodem když bylo to zasedání EU, na kterém Maďaři vetovali plošné embargo na dovoz ropy z Ruska, tak se prý premiéři oficiálně vyjadřovali pro embargo, ale v soukromí doufali, že to Maďaři zablokují. (Alespoň v případě Slovenska to platí na stopro.) Plně to ale odpovídá těm 2 vlastnostem, co jsem uvedl.

P. Pepax 6.7.2022 19:16

R^ naprostý souhlas.

Z. Koutecký 6.7.2022 19:16

V energetických zdrojích tady budeme závislí vždycky převážně na někom. Problém je hlavně v tom, jak bude dodavatel spolehlivý v dodávkách i ceně. Zatím to desítky let fungovalo bez problémů. Teď jsme se rozhodli změnit dodavatele, ale budeme zase závislí. V plánu máme být nakonec závislí na slunci a větru. Jo, člověk je v podstatě dobrodruh.

M. Baloun 6.7.2022 19:03

Jak může být Německo závislé na NS2, když ho ani nedopustili? ( K velké radosti USA)

Z. Koutecký 6.7.2022 18:57

Nikoliv, pane Kusáku, to je servilita. Dominantní vlastnost všech českých papalášů.

V. Kain 6.7.2022 18:20

Desítky let jsme odebírali ruský plyn a najednou je to špatně?Plynofikace u nás zlepšila životní prostředí mnohonásobně.Tak nyní se to všechno bude lividovat a lidé budou topit čím? Zatím není žádný alternativní dodavatel.Vychytralí němci odebírájí ruský plyn a nám ho prodávají 4x dráž.Takový kšeft mohl uzavřít buď naprostý blbec a nebo zkorumpovaný hajzl.Proč nemůžeme uzavřít smlouvu o dodávkách jako Maďarsko?S Fialou by dneska Putin žádnou smlouvu o dodávkách nepodepsal i kdyby platil zlatem.

J. Vlček 6.7.2022 17:53

A není to snad ve skutečnosti zástupná válka NATO proti Rusku? Nestrká NATO rypák do něčeho, do čeho je mu kulový? Hájilo snad NATO životy ruských občanů Ukrajiny před řáděním ukrajinských fašistů?

Odpovím za vás, pane Prokope. Na životech ruských občanů Ukrajiny NATu vůbec nezáleželo a nezáleží, stejně jako mu nezáleží na životech ukrajinských vojáků. Ti konají jen funkci kanonenfutru v této zástupné válce. To, že na tuto sviňárnu doplácejí normální lidé Ukrajiny, to je to poslední co NATO zajímá.

V. Novak 6.7.2022 17:05

A německého kancléře označil za "uraženou jitrnici" - to je přece zcela přijatelná diplomatická mluva...

P. Diviš 6.7.2022 17:04

"Ach, ti nacisté

„Budeme se snažit o demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny,“ prohlásil ruský prezident Vladimir Putin na samém začátku války, ve svém projevu v první den útoku 24. února o půl páté ráno. Právě denacifikace se stala symbolickým pojmem ruské agrese vůči Ukrajině. Zatímco hned první den války ji kremelský mluvčí Peskov definoval jako „očistu Ukrajiny od nacistů“, později ztratila náboj v souvislosti s tím, že žádná nacistická doupata okupační síly neobjevily. Ukázalo se, že i v pluku Azov obviňovaném z toho, že v jeho řadách slouží neonacistické elementy a pořádají se tu orgie na oslavu Adolfa Hitlera, bojují běžní ukrajinští muži a hlavní ideologií je tu obrana země proti ruské agresi.

Na Den vítězství devátého května už denacifikace tématem nebyla, dnes o ní z Kremlu neslyšíme. Boj proti nacismu se přesunuje do nižších pater pro lokální konzumenty v Rusku, například televize Ren TV označila možný soud nad zajatými obránci Azovstalu jako „odsouzení nacistické ideologie po celém světě“. Lze si představit, jak by takové heslo asi zapůsobilo na Evropany, kteří by si asi ťukali na čelo, ale v Rusku to funguje.

Pokud umíte dostatečně rusky, je poučné se podívat, co nabízí svým divákům ruská státní televize, nejsledovanější zdroj informací pro střední a starší generace Rusů. To nejsilnější jako výzvy ke zničení Západu zaznívá v publicistických debatních pořadech, jako třeba u Vladimira Solovjova ve státní televizi, který hrozí denacifikací celému světu: „De facto začínáme vést válku proti zemím NATO. Budeme drtit válečnou mašinérii NATO i občany těchto zemí,“ prohlásil."

A doučte se, co byl fašismus. Dříve v Itálii, nyní v Rusku.

P. Diviš 6.7.2022 17:01

Seru vám na ruské dějiny.

Smlouva Německa s Polskem byla o neútočení, stejnou mělo se SSSR. Obě mu byly prd platné, v důsledku smlouvy SSSR a Třetí říše o útočení.

Neoceňuji, jak jste sovětsky ideově pevný.

P. Diviš 6.7.2022 16:59

Vy si o nějakou tu kolonizaci vyloženě říkáte, když už nemáte tu sovětskou a Rusko sem nesmí.

P. Diviš 6.7.2022 16:58

A proto německé lodi raději nevyplouvaly pro nedostatek paliva a Němci válku prosrali. :-P

P. Diviš 6.7.2022 16:57

Obraťte se s důvěrou na rudoČerného: "Banderovci mají sympatie USA,Británie Polska jako je měl Hitler po roce 1933."

J. Černý 6.7.2022 16:44

Vždyť on jenom opěvoval Banderu Hrdinu Ukrajiny.

J. Černý 6.7.2022 16:43

R^R^

J. Černý 6.7.2022 16:42

Kde?

V. Novak 6.7.2022 16:41

Podle toho, kolik "antikomunistů" úporně hájí stalinské uspořádání a hranice - tak víc, než bylo lze očekávat.

J. Vlček 6.7.2022 16:39

Mluvte jak vám zobák narostl, molodče Fardo.