20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Německá chyba, nepřiznání viny

Jedno má Angela Merkelová společné s Gerhardem Schröderem: oba tvrdí, že se nedopustili žádné chyby, napsal německý zpravodajský časopis Der Spiegel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Černý 6.7.2022 16:43

R^R^

P. Diviš 6.7.2022 17:01

Seru vám na ruské dějiny.

Smlouva Německa s Polskem byla o neútočení, stejnou mělo se SSSR. Obě mu byly prd platné, v důsledku smlouvy SSSR a Třetí říše o útočení.

Neoceňuji, jak jste sovětsky ideově pevný.

J. Farda 6.7.2022 20:25

Vy jste zřejmě byl vzorný absolvent Vokovické Sorbony ... :-)

J. Sedláček 6.7.2022 14:19

je zajímavé, jak ten opisovač, který byl dříve tak vlezlý do jejích útrob, až to Angele nebylo příjemné, teď zase hlásá tu jedinou a správnou pravdu, že mu dědkovi není stydno

J. Vlček 6.7.2022 14:37

Kdyby věděl co to je stud, tak už se dávno studem propadl.

Z. Koutecký 6.7.2022 14:14

V případě Ruska usilovala Merketová prostě o spolupráci, zatímco USA prostřednictvím NATO prosazovaly izolaci a konfrontaci. Merkelová odešla, dění v Evropě kočírují USA a situace tady je, jaká je. Zatím pro Evropu nijak růžová. Výhled pak v kombinaci s Green Deal a s biliony dolarů na zbrojení dost pochmurný. Ovšem nebuďme hnidopišní. Dnes se přece nebojuje za zájmy nějaké Evropy nebo dokonce EU, nýbrž za trvale udržitelné klima a světový řád.

P. Diviš 6.7.2022 14:55

Spolupráce by nevadila, ale Andělína pomáhala vytvořit závislost. A to už je průser.

Z. Koutecký 6.7.2022 19:16

V energetických zdrojích tady budeme závislí vždycky převážně na někom. Problém je hlavně v tom, jak bude dodavatel spolehlivý v dodávkách i ceně. Zatím to desítky let fungovalo bez problémů. Teď jsme se rozhodli změnit dodavatele, ale budeme zase závislí. V plánu máme být nakonec závislí na slunci a větru. Jo, člověk je v podstatě dobrodruh.

F. Kusák 6.7.2022 14:58

Ano, máte pravdu. Tak třeba Trump tvrdě prosazoval "America first" i v Evropě a zvýšení výdajů na zbrojení na 2 % HDP (tedy hlavně nákupem amerických zbrojních systémů). Už tehdy vznikl požadavek zastavení výstavby NS2. S Merkel se tak nesnášel, že si s ní ani ruku nepodal, nechal ji odposlouchávat a vypustil o ní několik ne zrovna lichotivých slov. Spojené státy nakonec svou strategii prosadily, máme tu senilního dědečka a to, co prožíváme, jsou právě důsledkem oné America first.

P. Brecík 6.7.2022 13:07

Farda se níže bojí Čečenců v Berlíně. Fardíku, to je jen hrozba. DNES je už ale zeleno-rudý Berlín plný černoušků, islamofanatiků a podobných. Až se to pustí do sebe ( v malém už občas akce začínají ) spolu s LGBTIQ+, tak tam bude veselo. Aby ti Čečenci nebyli dobří = udělat pořádek. Naše dobře placené bezpečnostní složky neumí udělat pořádek ani na koupališti - dtto v Německu. Kozáci drželi pořádek v Paříži - po porážce Napoleona ( díky Rusku ) docela obstojně.

D. Laurencikova 6.7.2022 14:07

Presne tak. Dnes zacina byt v Berline pomalu bezne, najit tu a tam nekde urezanou lidskou hlavu. Utok nozem na civilisty patri v Nemecku k dennimu poradku. Uz se i podarilo za bileho dne rozsekat kohosi na ulici macetou, bez ohledu na prihlizejici.... To je to "nejlepsi Nemecko, jake jsme kdy meli" (citat A. Merkelova).

Co po takovem cinu nasleduje je vzdycky pokani politiku a hledani duvodu: "Copak jsme udelali spatne? Cim jsme si pachatele pohnevali"?? A. jako dusledek je pak zesileni boje "gegen rechts", t. zn. proti politicke opozici.

Ja jsem presvedcena, ze takovy Kadyrov to nebude mit v hlave hur srovnane, nez rudozeleny berlinsky senat a vetsina nasich poslancu.

J. Černý 6.7.2022 14:53

Pokud půjdete k naší Policii, tak po zaškolení získáte více než 30 000,- čistého, náborový příspěvek 75 000,- Kč, 6 týdnů dovolené, příspěvek na dovolenou 15 000,- Kč, výsluhy, odchodné...

P. Diviš 6.7.2022 14:56

Čečenci jsou ti islámofanatici.

V. Novak 6.7.2022 15:40

Někteří - především ti, kteří nalezli na Západ (a které si Západ nechal nalézt do kožichu) jako "ubozí uprchlíci před ruskými represemi". Ti se pokoušeli o vytvoření islamistického šaríatského Kavkazského emirátu jako součásti budoucího Světového chalífátu.

J. Farda 6.7.2022 15:56

Milý Brecíku, já v dobré víře vyzval pana Zídka, aby Čečencům v jejich deklarované ochotě dojít do Berlína držel palce - buďte té lásky a nepřekrucujte, jak je u Vás ze zdejší ruskofilcní klaky zvykem - kdysi jsem se jasně a zřetelně vyslovil pro zrušení zákazu tzv. desinformačních webů, načež mne za týdny Vlček, jeden z vás, obvinil, že volám po jejich zákazu. Chápu ovšem, že zvyk hledání jinotajů a překrucování řečeného je pro vaši názorovou skupinu železná košile ... a výskyt BFLMPSVZ a dalších exotů rád přenechám paní Laurenšíkové s krásným vlasem a obdivem k AfD. Poňjátno, gospoda Brecík? :-/

J. Vlček 6.7.2022 16:39

Mluvte jak vám zobák narostl, molodče Fardo.

J. Farda 6.7.2022 20:39

Á, geroj Vlček káže morality - ovšem mně zobák rostl poruski i na vysoké - vzpomínáte na počátek s duračinou prostofiljou? - a já bych na rozdíl od Vás a zdejší Vaší uřvané klaky sympatizantů s rusáckými svinstvy na Ukrajině, zabudl velmi rád, k sožaleniju mně nělzja - ponimajetě, gospoda Vlčeku?! A molodce si šetřete, milý pane Vlčku, pro členy své party z rusáckofilcní klaky! :-)

J. Vlček 6.7.2022 20:58

Kašpárkování by vám šlo obstojně, pane Fardo. Se svými znalostmi a oblíbeností ruštiny byste mohl dělat Zelenskému poskoka, nebo rovnou kašpara, vy gospodo.

J. Farda 6.7.2022 21:44

Neumím ukrajinsky. A Vy se hlašte se u Solovjova, do jeho show argumentačně zapadnete jako noha, vlčí nádhero. ;-) P.S. Gospoda je prý rusky pan, jak mne kdysi poučil za používání srbochorvatského slova gospodin jeden Váš rusofilcní soukmenovec!

F. Kusák 6.7.2022 12:44

To, jestli může být Německo (a s ním i my) významně nezávislé na ruských levných surovinách a přitom konkurence schopné, považuji za nereálné. Takže co Merkel dělala je naprosto logické a v tom problém asi není. Němci jsou však fanatici, a když si něco vezmou do hlavy, pak to vždy přeženou. A Merkel nešla s nimi do sporu, ale naopak, udělala jen to, co si většina lidí přála. Směšné ovšem je, kolik lidí u nás, v Unii nebo v samotném Německu Merkel vynášelo do nebes a nyní, když se to může, na ní nenechají nit suchou. To je ta debilita.

P. Diviš 6.7.2022 14:57

Debilita zůstane debilitou, i když si ji většina přeje.

Závislost na agresivním státě, který neví, kde jsou jeho hranice, je ještě horší, než debilita.

Z. Koutecký 6.7.2022 18:57

Nikoliv, pane Kusáku, to je servilita. Dominantní vlastnost všech českých papalášů.

J. Farda 6.7.2022 11:49

Vrah o morálce káže! Rv https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusky-ministr-lavrov-vyzval-svet-aby-chranil-mezinarodni-pravo/2228371 * https://www.youtube.com/watch?v=DmRZDxIW1v8

J. Vlček 6.7.2022 12:00

Pane Fardo,pro úplnost jste ještě mohl přiložit třeba něco o tom, jak světoví mírotvůrci Američané dělali svým kobercovým bombardováním a napalmem z vietnamské země měsíční krajinu. ;-)

P. Brecík 6.7.2022 12:42

Rád hledáš vrahy, fardíku ;-) Tady je máš. Pramen = New York Times https://cz24.news/18-the-new-york-times-ukronacisti-zoldaci-kteri-se-ucastnili-tryzniveho-muceni-ruskych-vojaku-byli-byli-vsichni-zabiti-fotky-nevhodne-pro-citlive-povahy/

J. Vlček 6.7.2022 13:12

Moc pěkná ukázka "hrdinství" ukrajinských vojáků, pane Brecíku. R^

To jistě přesvědčí pány Fardu, Prokopa, a další zdejší rusobijce, že stojí na té správné straně konfliktu. ;-€

P. Diviš 6.7.2022 14:59

Přesvědčovat netřeba, to je jasné. Rusáci jsou okupanti, na tom nic nevyvlčkujete ani nevybrecíte.

V. Novak 6.7.2022 15:21

Tak tak - když jde o zabíjení Rusů, lze i vykonavatele holokaustu omluvit, že?

J. Vlček 6.7.2022 15:25

Hlavně, že máte v hlavě jasno, pane Prokope. Vám ukrajinský fašismus, kvůli němuž tato válka na Ukrajině vznikla vám prostě nevadí.

Naopak, jako správnému rusobijci tento fašismus imponuje, že. Běžte se bodnout, vy bleskosvoduvynálezče.

P. Diviš 6.7.2022 17:04

"Ach, ti nacisté

„Budeme se snažit o demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny,“ prohlásil ruský prezident Vladimir Putin na samém začátku války, ve svém projevu v první den útoku 24. února o půl páté ráno. Právě denacifikace se stala symbolickým pojmem ruské agrese vůči Ukrajině. Zatímco hned první den války ji kremelský mluvčí Peskov definoval jako „očistu Ukrajiny od nacistů“, později ztratila náboj v souvislosti s tím, že žádná nacistická doupata okupační síly neobjevily. Ukázalo se, že i v pluku Azov obviňovaném z toho, že v jeho řadách slouží neonacistické elementy a pořádají se tu orgie na oslavu Adolfa Hitlera, bojují běžní ukrajinští muži a hlavní ideologií je tu obrana země proti ruské agresi.

Na Den vítězství devátého května už denacifikace tématem nebyla, dnes o ní z Kremlu neslyšíme. Boj proti nacismu se přesunuje do nižších pater pro lokální konzumenty v Rusku, například televize Ren TV označila možný soud nad zajatými obránci Azovstalu jako „odsouzení nacistické ideologie po celém světě“. Lze si představit, jak by takové heslo asi zapůsobilo na Evropany, kteří by si asi ťukali na čelo, ale v Rusku to funguje.

Pokud umíte dostatečně rusky, je poučné se podívat, co nabízí svým divákům ruská státní televize, nejsledovanější zdroj informací pro střední a starší generace Rusů. To nejsilnější jako výzvy ke zničení Západu zaznívá v publicistických debatních pořadech, jako třeba u Vladimira Solovjova ve státní televizi, který hrozí denacifikací celému světu: „De facto začínáme vést válku proti zemím NATO. Budeme drtit válečnou mašinérii NATO i občany těchto zemí,“ prohlásil."

A doučte se, co byl fašismus. Dříve v Itálii, nyní v Rusku.