19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Německá chyba, nepřiznání viny

Jedno má Angela Merkelová společné s Gerhardem Schröderem: oba tvrdí, že se nedopustili žádné chyby, napsal německý zpravodajský časopis Der Spiegel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 6.7.2022 11:57

Držte jim pane Zídku palce, ať Vás od koloniálního diktátu USA a EU osvobodí hrdinní bojovníci V.raha V.rahoviče Prasetina dřív než zaslouženě Morana! https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vedeme-dzihad-a-pokud-nas-putin-nezastavi-dojdeme-az-do-berlina-tvrdi-sef-cecenskeho-parlamentu-40402180

D. Laurencikova 6.7.2022 14:12

Ja nevim, jestli jste te zprave dobre rozumel. Oni asi mysli, ze by radi zaskocili k pribuznym, dhihadistum do Berlina, pokud jim to Putin nezarazi.

M. Šejna 6.7.2022 8:58

Proč by měl být Nord Stream 2 chybou?

Nezapomínejme, že proti němu nejvíc protestovali Ukrajina a Polsko, protože by přišli o tranzitní poplatky. Polákům a Ukrajincům nevadilo, že se jedná o ruský plyn. Vadilo jim jen to, že ten ruský plyn do Evropy poteče jinudy, než přes jejich území.

A taky nezapomeňme, že současné výtky Signála Fialy, že bývalé vlády přestaly brát norský plyn jsou úplně pitomé bez ekonomické znalosti, což je u Signála běžné.

Pokud bychom dnes odebírali norský plyn, byl by úplně stejně drahý, jako ten ruský. Tržní cena se totiž tvoří na burze a nikoli v Kremlu nebo Oslu.

P. Diviš 6.7.2022 9:44

Proč? Odpověď je, zvlášť vzhledem k současnému dění, celkem jasná: První chyba je nahrazovat odstavené a odstavované jaderné a uhelné elektrárny plynovými, se spoustou keců o dalším nahrazení Občasnými Zdroji Energie. A druhá, horší, je závislost na jednom dodavateli, navíc dodavateli, který chce dodávky politicky využívat.

'Elementary my dear Watson' :-P

S norským plynem bychom sice měli vyšší cenu (ta je taky dána spíš tím zeleným blázněním), ale větší jistotu dodávek.

J. Vlček 6.7.2022 10:55

Dosavadní dodavatel někdy své dodávky politicky zneužíval, pane Prokope? Připomeňte kdy se tak stalo, jen tak pro úplnost. ;-D

P. Pepax 6.7.2022 10:09

Také si myslím že Nord Stream 2 nebyla žádnou chybou, ale pouhé řešení nespolehlivosti Ukrajiny jako tranzitní země, hlavní hrobník tohoto plynovodu je US.

J. Vlček 6.7.2022 8:49

Vyčítat Merklové korektní obchodní vztahy s Ruskem, přičemž ani slůvkem nezmínit její hlavní politické selhání, jímž poškodila celou Evropu, totiž otevření dveří dokořán přivandrovalcům z celého světa, je účelové hledání viníka války na Ukrajině.

Vláda Ukrajiny by měla chyby a zodpovědnost za vznik války ve své zemi hledat především u sebe. Místo aby zajišťovala pokojný život všem obyvatelům Ukrajiny, bez rozdílu k jakému etniku náleží, tak stavěla pomníky zločincům z 2.sv. v.

Tato vláda svojí tolerancí nacizmu a fašistických bojůvek na Ukrajině, dokonce v této ideologii nechala vychovávat i mládež a děti, přehlížela zabíjení lidí a dokonce i dětí z důvodů, že mluví svým mateřským jazykem, tedy rusky. Nejen že nebrala ohledy na dohody, ale kašlala na jejich dodržování. To vše zapříčinilo zásah ze strany Ruska, které k tomu nehodlalo dál přihlížet.

To, že to muselo dojít až tak daleko, že touto nesmyslnou válkou nyní trpí normální obyvatelé Ukrajiny, kteří tuto situaci nezavinili, je velmi smutná záležitost. Všechna odpovědnost za tento stav ovšem padá především na jejich vládu a její protiruskou politiku. !

P. Diviš 6.7.2022 9:44

Znáte i jiné pohádky, než ty ruské?

J. Jurax 6.7.2022 10:13

Inu, věci nejsou černobílé.

Ukrajina má másla na hlavě taky dost. Ale není košer to dnes připomínat, překrývá se to étosem hrdinně obrany proti agresorovi.

J. Vlček 6.7.2022 11:00

Pane Prokope, já vím, že raději posloucháte ty ukrajinské, ale ty si pusťte třeba v ČT, nebo v rozhlase. ;-D

D. Laurencikova 6.7.2022 11:01

Rusove maji bajecne pohadky pro deti, coz o to. Jako dite jsem nesmirne rada cetla ty o "Krasne Vasilise" (a ty nevis, mluvi-li, ci to rucej zurci-li) a ruznych "bohatyrech", nebo o "Babe Jaze" ci "Kosteji nesmrtelnem"... a co ja vim. To sel tak krasne mraz po zadech.... "Morozko", Mrazik, je podle me ostatne nejlepsi zfilmovana pohadka vsech dob. Tu uz ve Fialostanu asi neuvidime.

Pohadky ze soucasne doby vsak vypravite vy. Pan Vlcek ma naprostou pravdu. Chctete podrobne vylicit chyby Zelenskeho a to, jake diskriminace se dopustila Ukrajina na ruskem obyvatelstvu? Nebo si neco vygooglujete sam? Doporucuji napr. objektivni publikaci Michaele Grandta: "Schlachtfeld Ukraine". Nebo si nekdy poslechnete na Servusu "Talk im Hangar", tam se jeste diskutuje nezaujate a objektivne.

J. Nevrkla 6.7.2022 8:49

Merkelova udělala chybu, protože vzájemně výhodně spolupracovala s Ruskem a zajistila německou prosperitu? A ti, co tak usilovně pracovali na vyprovokování konfliktu s Ruskem a způsobi celému západu ztrátu prosperity a společenský rozvrat, to dělají dobře? Pomatenost nachází nové vrcholy.

D. Laurencikova 6.7.2022 8:33

Vubec nerozumim tomu, proc se Merkelova ma kat prave za hospodarskou - oboustranne prospesnou politiku s Ruskem. Ma na svedomi jinaci kalibry. Merkelova porusila vsechny smlouvy a dohody, od zachranovani Eura, pres vystup z atomove energie, zavedeni manzelstvi pro vsechny, odvolavani vysledku platnych demokratickych voleb.... az po otevreni hranic pro miliony muslimu. Urcite jsem na neco zapomnela. Merkelova vladla jako "Patin", coz by nemohla, kdyby jeji nohsledove a lokajove tuto politiku nepodporovali. Vycitat ji ted Nordstream II a to ostatni velkoryse prehlednout, se mi nezda moc vyvazene. Ostatne, mozna ze se Habeck pojede jeste uklonit do Moskvy a zadonit o opetovne dodavky plynu. Mame zacatek cervence, a uz ted se nekde v bytovych domech racionalizuji dodavky teple vody.... Jeste uvidime.

P. Pepax 6.7.2022 10:12

R^ souhlas.

V. Novak 6.7.2022 15:49

NS2 má tu nevýhodu,že jeho nespuštění nelze hodit na Rusy - ti ho dokonce proti americkým sankcím a EUneschopnosti jim čelit, dobudovali sami. A naplnili.

V současnosti je omezena dodávka po NS1 (kvůli kanadským sankcím) a bude zcela zastavena na cca 10 dní na plánovanou kontrolu - ale to by nemuselo vůbec vadit. Stačí jedno kulaté razítko z Německa a otočit několika kohouty (já vím, že to není TAK úplně jednoduché, musí se tlakovat opatrně kvůli možným tlakovým vlnám) - a plyn by mohl proudit.

M. Hoblík 6.7.2022 8:20

Už Adolf Hitler byl proti Rusku. Musíme být jednotní a radostně zemřít za ukrajinskou pravdu!

V. Němec 6.7.2022 8:51

Svůj k svému. Nacismus zřejmě latentně stále existuje dál.

Vot vniz tože Ukrajina. Slava jej :-/ ? Za mě NE !

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/06/11/slava-ukrajine-slava-herojam-vame-jake-ukrajine-a-jakym-herojam/

D. Laurencikova 6.7.2022 11:29

Ani ne tak za pravdu, jako za "slavu Ukraini".

R. Meišner 6.7.2022 8:04

no to je zase článek. tak se budeme donekonečna dohadovat, kdo to zavinil. samí generálové po bitvě. proč všichni ti chytrolíni nekřičeli už před patnácti lety, že Nord Stream je špatně? všem to vyhovovalo, plyn byl za hubičku. a teď budeme obviňovat jeden druhého. tohle fakt nevymyslíš. 8-o

P. Diviš 6.7.2022 9:46

Křičelo jich dost, ale byli oslyšeni.

D. Laurencikova 6.7.2022 11:32

Kricelo se z USA. Vite proc? Protoze USA jednak nerady vidi spolupraci Nemcu s Rusy, coz pro ne znamena nebezpecnou konkurenci a pak, chtely nam samy prodavat svuj drazsi a horsi plyn.

M. Boháček 6.7.2022 7:26

Už aj Francúzi priznávajú, že s tou Ukrajinou je to celé inak, ako nám propaganda mesiace tvrdila.

https://www.infovojna.bz/article/video-vladimir-putin-prijal-od-sergeje-sojgu-zpravu-o-osvobozeni-luhanske-lidove-republiky-a-naridil-pokracovat-v-bojich-o-doneckou-lidovou-republiku-francouzska-televize-prinesla-sokujici-reportaz-o-radosti-obyvatel-lysycansku-z-osvobozeni

Šokující zprávy přicházejí v posledních hodinách z celé Ukrajiny o tom, jak oddíly ne nepodobné nacistickým Volkssturm na konci II. sv. války, které popravovaly v Berlíně všechny lidi, kteří nechtěli jít do boje proti Rudé armádě, popravují na okrajích ukrajinských měst lidi za pokus opuštění bydliště.

Západní dezinformační mašina se postupně zadrhává a západní média se skřípáním zubů musí pomalu pouštět informace, které na Aeronetu píšeme pomalu každý den, protože mainstream to už dál nemůže ignorovat. O tom svědčí i reportáž francouzské státní televize France 24, která přinesla reportáž z Lysyčansku. Reportéři zjistili, že místní lidé pláčou štěstím a mají slzy v očích, že konečně po 8 letech je osvobodila Ruská armáda.

Jakou motivaci má násilně odvedený a odvlečený Ukrajinec na frontu, aby bojoval proti Ruské armádě v oblasti, kde místní obyvatelstvo jsou buďto etničtí Rusové, smíšení Rusové, anebo mluví rusky? Motivace je nulová. Ti ukrajinští vojáci vědí, že tam nemají co pohledávat. A v takové situaci se motivace k boji hledá opravdu těžko.

J. Vávra 6.7.2022 7:53

Vraťte se s těmi žvásty na ruskou hlásnou troubu Aeronet.

J. Kostelanský 6.7.2022 8:11

Chápu. Pravda bývá nepříjemná, dokonce i bolestivá. Lepší je říct, že se jedná o lži.

J. Vávra 6.7.2022 9:01

Co je podle Vás Aeronet?

D. Laurencikova 6.7.2022 11:36

Pan Bohacek se vsestranne informuje a na rozdil od vas mysli. Pise argumenty, ktery vy nijak nemuzete vyvratit, tak delate aspon to, na co stacite - kompenzujete to urazkami. Rv

J. Kostelanský 6.7.2022 8:14

Tak. Tak. A což pak takový ukrajinský Rus, kterého odvléknou ukrajinští nacisté, aby bojoval proti vlastním lidem? Rusové totiž žijí nejen na Donbasu...

A nemusí to být právě Rus. Stačí, že je to obyčejný Ukrajinec mluvící rusky, který si neželá nic jiného než normální vztahy mezi lidmi.

J. Vávra 6.7.2022 8:42

A co takoví rusky mluvící Ukrajinci, co nikdy necítili náklonost k Moskalům, ale cítili, že Ukrajina je jejich stát? Tohle debilní kreslení státních hranic podle řeči či etnik je výmysl posledních staletí a stál už mnoho životů. Stát je stát pro všechna etnika, protože jinak souhlasíte s tím, že Žitný ostrov a Košice patří Maďarsku, když vidím ve Vaší řeči náznaky slovenštiny, a dáváte právo Maďarům, aby vojensky ta území zabrali, nějakého nacistu už si tam najdou a na Slovensku s Kotlebovci i snadno.

J. Vlček 6.7.2022 9:05

Slováci už snad zabili nějakého Maďara? Nebo snad Maďarům zakazují mluvit maďarsky? 8-o

J. Vávra 6.7.2022 9:22

To jsou přece detaily, které si agresor obstará, když bude potřebovat, hlavní je přece ten nárok. Podle Vás se tedy rozpory mezi státy mají řešit válkou, ano? Popíráte princip, že hranice států se nemění silou, na kterém stojí poválečný rozvoj Evropy? Bohužel rozvoj tedy bez nás, protože jsme vlastní vinou uvízli v ruském bordelu, neb jsme si mysleli, že historii přechytračíme a nemusíme nic obětovat jako Rakušáci, co se z ruského chomoutu vyplatili. My jsme jen zaplatili budoucností s perspektivou satelitu zaostalého impéria. Teď jsme připravení proti Západu zase kverulovat a agresory omlouvat, naštěstí ne všichni.