25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Německá chyba, nepřiznání viny

Jedno má Angela Merkelová společné s Gerhardem Schröderem: oba tvrdí, že se nedopustili žádné chyby, napsal německý zpravodajský časopis Der Spiegel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 6.7.2022 17:53

A není to snad ve skutečnosti zástupná válka NATO proti Rusku? Nestrká NATO rypák do něčeho, do čeho je mu kulový? Hájilo snad NATO životy ruských občanů Ukrajiny před řáděním ukrajinských fašistů?

Odpovím za vás, pane Prokope. Na životech ruských občanů Ukrajiny NATu vůbec nezáleželo a nezáleží, stejně jako mu nezáleží na životech ukrajinských vojáků. Ti konají jen funkci kanonenfutru v této zástupné válce. To, že na tuto sviňárnu doplácejí normální lidé Ukrajiny, to je to poslední co NATO zajímá.

J. Vávra 6.7.2022 23:10

Žvaníte a pletete si pojmy. Občané Ukrajiny mohou mluvit různými jazyky včetně ruštiny a stále to jsou občané Ukrajiny a žádní ruští občané Na životech ruských občanů vůbec nezáleží Putlerovi, když je vehnal do nesmyslné války, kde kapou po tisících, protože ti debilové zaostali i ve vojenství a umí jen opotřebovávací válku "nas mnogo" a ničit všechno bez rozmyslu. Jestli někdo potřebuje denacifikaci, tak je to nemocný imperialistický ruský národ, který onemocněl představou o své výjimečnosti, že i s holou řití a ekonomikou, která nestačí ani na Itálii, může kázat jiným, jak se mají chovat a může mít sféru vlivu jako za studené války. Vy jste ruský troll nebo jste jen blbej? Pokud to děláte za prachy pak snad, ale jestli zadarmo, tak jste trouba k politování. Tady to je teda flastenecká rudá sebranka!

R. Vacek 6.7.2022 11:32

Katastrofou je, že se Americe nakonec podařilo překazit spolupráci EU - Rusko. Amerika nám už není schopna zajistit levné suroviny a EU spěje k tomu, že se stane pro Ameriku upadající přítěží.

P. Diviš 6.7.2022 15:00

Katastrofou jsou hlupáci, nevidoucí, že to překazilo Rusko. Spolupracovat neumí, chtělo by poroučet.

R. Vacek 6.7.2022 15:26

No právě. Západní politici s tím vůbec nepočítali a jednali tak špatně, že Rusko zaútočilo na Ukrajinu. Teď bude EU bez levných surovin a Ukrajina zničena a spousta Ukrajinců mrtvých.

A. Teply 6.7.2022 11:19

Pan Hvížďala je naprosto mimo.

Nordstream II nemohl způsobit závislost na ruském plynu, protože nebyl uveden do provozu.

Že EU podporovala politiku USA "za každou cenu zatlačovat Rusko" - navíc v kombinaci s budováním závislosti EU na ruských surovinách - to už je jednoznačná chyba Merkel.

USA dosáhly strategického vítězství - zabránily spolupráci EU a Ruska a tím vzniku silného konkurenta.

Jen jestli jim tato výhra nezhořkne - když důsledkem bude ekonomický kolaps EU a tandem Čína - Rusko.

D. Laurencikova 6.7.2022 11:26

To jste bajecne vystihl, pane Teply. EU se touto politikou strelila do obou kolen a jeste uvidime, kdy ten Nordstream II uvedou do chodu. Tedy jestli Putin jeste bude mit zajem ;-).

V. Mokrý 6.7.2022 11:51

A sibiřská zima by měla EU - dorazit !!

P. Brecík 6.7.2022 12:46

R^R^R^

P. Molík 6.7.2022 11:01

V Německu relativně dlouho probíhal proces merkelizace, z této merkelizace obzvlášť připomínám sofistikovanou islamizaci země na základě hesla "wir schaffen das" a hlavně dominantní podíl merkelizace na prosazení zhoubných požadavků prosazovatelů zeleného fašismu. Existují politici, kteří nikdy nepřiznají jakékoliv své pochybení, protože jsou zahleděni do své dokonalosti.

D. Laurencikova 6.7.2022 11:08

Merkelova predjizdela dokonce Zelene zleva.... Kdyz rekla Merkelova: "Toho se mnou bohda nebude", tak jste si mohl byt naprosto jist, ze opak je pravdou. Ja ale nevidim Merkelovou jako hlavni problem. Problem je predevsim v tom, ze se nikdo nezmohl na odpor, od ceho jsou, sakra, demokraticka gremia a instutuce?? Co byla Merkelova, z bozi vule Kralovna? Nikoliv! Byla to tetka z Uckermarku vyskolena v DDR. Uz z toho duvodu bych nikdy vic nevolila tu zbabelou, oportunistickou, veskerych kontur zbavenou CDU, ktera se ostatne ani dnes nezmuze skutecne na opozici.

J. Vlček 6.7.2022 11:18

Máte naprostou pravdu, paní Laurencíková. R^

D. Laurencikova 6.7.2022 11:22

:-):-):-)

F. Zrcek 6.7.2022 10:50

Myslím, že poučení je v poslední větě - přiznání politické chyby a odpovědnosti je demokratické. Česko se může prsit, že na rozdíl od Němců má politika, který toho byl schopen - Milouše Zemana. Politika, kterého jinak nikdo nemá rád a ani já ho nemusím. Na rozdíl od Mutti Merkel, Šreděra a dalších většinou levičáků, kteří si osvojili zásadu dr.Plzáka - zatloukat, zatloukat, zatloukat.

Podle mého v Evropě došlo k vyrovnání stavu demokracie na západě a východě. Pro západ je to stav nebývale tristní s tendencí trvale se zhoršovat. Pokud měl - podle autora příspěvku - nějaké zpětnovazebné mechanismy nápravy chyb, tak v poslední době nefungují a působí naopak jejich posilování.

Současný západní model nebezpečně připomíná reálný socialismus - čím hůř funguje, tím víc je třeba ideologie a dogmatismu mezi lidi.

D. Laurencikova 6.7.2022 11:03

Ja Zemana dnes uz take nemusim, ale v minulosti - jako prezident - se mi velmi libil. Myslim, ze lepsiho jsme tam jeste nemeli.

P. Nešvara 6.7.2022 10:47

Nord stream II dnes vadí především z jiných důvodů. NS 1 bude mít technickou odstávku a navíc je pumpa zablokovaná kvůli sankcím v Kanadě. Tudíž nebude plyn. Ten problém je v tom, že u NS II by stačilo jenom otočit kohoutem a plynu je dost. Kdyby NS II neexistoval, tak by se snadněji argumentovalo o tom, že to je vlastně vina Ruska. Takže Německo chce co? Fyzicky NS II rozpojit a připojit na jiné zdroje - LPG.

J. Ptáček 6.7.2022 9:45

Němci, především Prusové a Rusové si vždy byli blízko. Za carů Ivanů, Petrů, carevny Kateřiny, Prusky jak vyšité. Možná to neplatí pro nějaké Bavory nebo Sasy. Proč by, namísto viny rozpoutání 2. světové války, jeden z aktérů hanebné agresívní smlouvy Molotov-Ribentropp, Stalin, 4 roky po válce, napsal obdivný telegram presidentovi východního Německa:

" Zkušenosti z minulé války ukázaly, že největší oběti přinesl lid Sovětského svazu a Německa, a že jsou to právě tyto dva národy, které jsou schopny zásadních akcí světového významu." J. V. Stalin dne 13. 10. 1949 v telegramu prezidentu NDR Wilhelmu Pieckovi

Moje poznámka:

Grázli co se nikdy nepoučí. Vedou svět...do záhuby.

V. Pokorný 6.7.2022 9:37

Jsem celkem překvapený, že nějaký J. Vávra čte a sleduje, a zřejmě poctivě, plátek Aeronet. Podle tohoto tvora je Aeronet proruský. To je asi pravda. Proč ale ten Aeronet tedy čte? Blbý nebo navedený?

J. Vávra 6.7.2022 9:48

Já ho nečtu, jen se ke mně občas dostanou jeho hejty a pak stačí kouknout na seznam dezinformačních webů a je jasno.

P. Nemec 6.7.2022 12:10

tak seznam vám už dali, teď ještě mávátko a ukázat kam mávat

V. Novak 6.7.2022 15:24

A taky předvést co s kterým koncem - "tahle se mává. takhle se bije!"...

I. Širůček 6.7.2022 10:40

Nelze bojovat proti lži, když ji neznáte. Ale to je asi na vás moc složité ...

Z. Koutecký 6.7.2022 12:44

Nikoliv, pane Pokorný, ani blbý ani navedený, nýbrž jen se zřejmě snaží vytvořit si vlastní, co nejobjektivnější názor. K tomu je samozřejmě potřeba seznámit se s názorem obou stran. Stejně jako to dělá v demokracii každý soud.

L. Zídek 6.7.2022 9:30

Nepoučitelní Ukrajinci pořád naivně věří, že jim chce Západ altruisticky pomáhat, i když jde hlavně o to se na ní napakovat a udělat si z ní další kolonii, jako konečně z celé východní Evropy. Výjímkou je jejich premiér Fialový Signál, který nemá problém zruinovat mateřskou provincii pro blaho UA. Komu není rady, ...

P. Diviš 6.7.2022 9:38

Jestli altruisticky, to je otázka, ale hlavně že Západ pomáhá. Jinak by Rusko znovu okupovala to, co pokládá za své kolonie.

Rady vám fakt není, ani vzájemné hospodářské pomoci.

J. Vávra 6.7.2022 9:49

R^

D. Laurencikova 6.7.2022 10:46

Vam uz vubec ne. Vy mate pohled na svet, ktery s realitou nema vubec nic spolecneho.

J. Vlček 6.7.2022 11:15

Realita je to poslední, na co bere pan Prokop ohledy. On je především rusobijec. Proti Rusku jsou mu dobří i fašisti z Ukrajiny. ;-€

D. Laurencikova 6.7.2022 11:22

Urcite. Mnozi bezi vzdycky s hlavnim proudem a rusobijstvi je prave "in". Drive vyvesovali vlajky s kosou a kladivem.... Mne by jenom zajimalo, jak ti Rusobijcove v osmasedesatem vlaste rozlisovali mezi hodnymi sovetskymi Ukrajinci a zlymi sovetskymi Rusy. Ja jsem v tom nevidela zadny rozdil.

J. Vlček 6.7.2022 11:34

Ano, tenkrát jsme nadávali na všechny, co nás přišli zachraňovat, a hlavně na naše Bilaky, Indry, Husáky, atd. Tady totiž nebylo co zachraňovat a chránit.

Narozdíl od Ukrajiny, kde místní fašisti zabíjeli ruské spoluobčany, včetně dětí. Tomu mělo Rusko nečinně přihlížet? ?