11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hugo 3.8.2008 13:08

Re: Re: český mindrák z osmašedesátého.....

dneska nemáme emigranty ale operky,rozbitá rodina je skoro každá druhá,děti jsou nechány svému osudu viz. české školství,perzekuce v zaměstnání je běžná a má mnoho podob,ale vylepšujeme to anglickými názvy,z práce se vyhazuje béžně,akorát dřív musel každý někde pracovat,zatímco dnes mnozí,hlavně v pohraničí,sedí na pracáku nebo přežívají ajk se dá........ono by trošku nějaké té normalizace neškodilo,aby se život vrátil do nějakého normálu....ono to pozdějc může skončit ještě větším průšvihem než byl ten 68!!!!

Monte Christo 3.8.2008 12:49

CR x energie x 68 x inteligence

Zrovna jsem si vzpomel na 89 rok,jak jsem hrde drzel ceskou vlajku a stal jsem fotografum,jako model na jedne strese na Vaclavaku a po letech jsem na vystave vydel sebe...Byl jsem hrdy a nejen to veril jsem v novou zemi...Mnoho se zmenilo a rekneme k lepsimu a mnoho se take zmenilo k horsimu...Bude jeste dlouho trvat nez lide v CR dospeji v demokraticke mysleni...A to nejen obycejni lide ale i radoby podnikatele...

CR je jedna s jadernych mocnosti na poli vyskumu a vedci jsou opravdu dobri,avsak i obycejny clovek si dokaze poradit a sestroji si urcite veci na trochu jinych zakladech a energie je dostatek treba i pro pohon osobniho automobilu...Prirodni poucka je jednouducha:Cim jednodussi tim vykonejsi..A i v CR je clovek ktery vi co by nahradilo tu naftu ci benzin a to scela bespecnym spusobem a dokazalo by se vyrabet seriovym spusobem...Zadny spalovaci motor....Nicmene zalezi na tom kdo co nabidne...V CR nabizi nic za vse...A ceska inteligence by nechapala jak je to vubec mozne....Politicky bychom se odprostily od zavislosti na jinych zdrojich a to hlavne ropy...Cesi by mely praci...atd..Jsou tedy cesi natolik inteligentni aby zvazily moznost kterou dostavavi ci jen zustanou u sveho svejkovstvi?

Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce 

Outsider 3.8.2008 12:48

Re: Re: mráz přichází z USA

Samozřejmě je to fór. Je fysicky vyloučený, aby byl někdo tak blbej.

počtář 3.8.2008 12:18

Re: Re: ČR nakonec couvne - jako vždy !

dobře to asi nevnímám Kerle s tou rozumnou věcí TopolánkaTvrdíka, USA nejzadluženější země planety, dolar klesá, že ho koruna za chvíli předhoní,mají největší inflaci od 2. s.v.,Arabské země, Čína a Japonsko mají takové rezervy dolaru, že budou-li chtít tak samozřemně se strátami ,ale jsou schopny uvolněním ťěchto dolarů amíky položí.USA má akorát největší armádu a vojenské výdaje, ale vypadá to, že se sami uzbrojí už pomalu nemají  vlastní žádný průmysl mi mo voj. a automob.Tak nevím ty Karle Veliký?

Haf 3.8.2008 12:05

Re: Re: mráz přichází z USA

Doporučuji staroturecký spojení - napíchnutí na kůl.

Ze špičatýho dřeva . ;-D

chocholoušek 3.8.2008 12:02

Re: Re: ČR nakonec couvne - jako vždy !

mik,mik,mik oženil se mik,oči se mu klíží k americe vzhlíží,nenávidí rusy a to jediné mu jde z pusy, máš to po drogách nebo po svet. noci?Vždyť co žvaníš o Rusku nyní naopak dělá USA.Jak ten mozek pracuje,že na tohle přišel?

historik 3.8.2008 12:00

Re: Re: Re: mráz přichází z USA

Do osdesátého devátého nám ji netípali. Prý nám ji dávali dokonce lacino. A výsledek byl žalostný. Takže chybami se člověk učí, příklady táhnou. Spolupráce s SSSR, potažmo s Ruskem, byla chyba. Lépe je vzít si příklad ze západní Evropy. Vždyť i v životě jednotlivce je lépe brát si příklad z člověka normálně žijícího než z bezdmovce.

Malý Aston 3.8.2008 11:54

Re: Hrad

To je ten problém.Nic nemám proti tomu,když vládní strany a opozice řeší například daňové nebo jiné vnitřní problémy.Na to mají právo a proto je opozice a vládnoucí strana a klidně se mohou měnit ale při volbách dle přání občanů.Ale to neplatí při zahraniční politice. Není možné aby jedna vláda dávala přednost napojení na západní spojence a druhá na východní jejich spojence.Prostě je blbé,když se jednou učí občané anglicky a za další 4 roky rusky a tak se to pořád opakuje.Dnešní opozice nemá vlastní zahraniční politiku,její politika je stanovena paroubkovým heslem,všechno špatně,musíme být proti všemu a nesmíme za žádných okolností s ničím souhlasit.Co za naší vlády platilo,to odvolávám a pak co jsem odvolal bude platit.To není opozice ale kluci kterým někdo vzal kýblíček na písku a oni si nemají s čím hrát.:-D

radil 3.8.2008 11:49

Re: Re: Re: Re: Vláda ODS ti jasně ukázala s kým je třeba kolaborovat, tak kolaboruj

doporučuji ti píseň na oslavu ameriky od lidové umělkyně Parkanové, tu asi budou zpívat naší profiarmádě každý večer jako večerku.dobrou brouku.

pamětník 3.8.2008 11:41

Re: NEJSTE DOUFÁM TAK ŠPATNÝ STAROSTA

Plný souhlas,alo on buď nemůže nebo prostě honí karieru a sní už asi nezáleží na vědomodtech jak víme ze současnosti.

Starý J. 3.8.2008 11:41

Re: NEJSTE DOUFÁM TAK ŠPATNÝ STAROSTA

Ale samozřejmě nejste tak "chytrý" jen Vy. Přisunutí vojska bylo poměrně snadné, bylo to cvičení v rámci Varšavské smlouvy, taková byla i "na druhé straně barikády", samozřejmě tam to byla vojska NATO.

A vojska NATo ( jen štáby) u nás cvičila už také, a to i když radar neexistoval, ani se o něm nemluvilo. K tomu radaru nebylo třeba!

realista 3.8.2008 11:36

Re: Re: mráz přichází z USA

snílku, ty si opravdu myslýš, že až nám típnou energ. zdroje a další sur., že nám oomůže USA.Ano pomůže ale asi  takovýma cenama až nás to bude pokládat a oni vydělají.Zdá se mi ,že jsi pouze fanatik pro USA- čili zase na druhou stranu než to bylo dříve ale jinak to je stejné ,to mi můžeš věřit občane  a čas tě přesvědčí.Státy nemají přátelé ,ale jenom svoje zájmy a ti co jim podlejzají na to vždy doplatily.Takové jsou a budoudějiny tak trochu rozumu do hrsti.

Starý J. 3.8.2008 11:35

Re: mráz přichází z USA

Já, já, já si to také uvědomuji!

Mohu se s Vámi nějak spojit a uvědomovat si to spolu s Vámi a dalšími soudruhy? Možná bych (ale spíše určitě) chtěl s Vámi i zplodit další mladé soudruhy. Chtěl bych, aby naše vztahy byly opět nejen teplé, ale jak praví předřečník, dokonce vřelé, jako vždy byly. A hlavně NA VĚČNÉ ČASY!

Starý J. 3.8.2008 11:29

Hrad

Proč "Topolánkův předklon"? Já konkretně v žádném předklonu nejsem a spolupráci s USA v tomto směru vítám! A nevím proč by  další z těch, kteří s radarem souhlasí, museli být nutně v předklonu?

To nejste schopen vůbec připustit, že lze dojít rozborem historie a současné situace k názoru, že spolupráce v tomto směru (na protiraketové obraně) je přínosem? Třeba ten názor není dobrý, ale prostě je a nemusí mít s "předklonem" vůbec nic společného! Já žádný důvod k předklonu nemám (neumím si představit, proč bych ho měl mít), já se ve svém názoru ve věci radaru nikomu nepodřizuji. Nikdo mě k tomu ani nenutí! Zrovna tak část  občanů došla k názoru, že je pro ně výhodné být členem EU, jsou tím doslova nepochopitelně nadšeni. (Myslím tím klasické eurohujery, jako je třeba soudruh Zaorálek). Taky o nich tvrdíte, že jsou "v předklonu"? 

Zřejmě Vy jste byl celý život v předklonu před někým, že si vůbec nedovedete představit svobodné uvažování člověka, znáte jen plnění příkazů a podřízenost. Ta tady existovala za totality, protože se nikdo nikoho na nic neptal! A proto Vás souhlas někoho s radarem překvapí a ze zkušenosti si to dovedete vysvětlit jen a jen "předklonem"! Pak je mně Vás velmi líto!

...Informace o krátkodobých zájmech, střednědobých cílech, a dlouhodobých strategických výhledech směřování naší zahraniční politiky. Tyto záměry jdou napříč politickým spektrem,pokud politické strany jsou stranami suverénního státu.....

I zde se s Vámi v názoru rozcházím. Za strany suverenního státu se rozhodně považují ODS, ČSSD a samozřejmě KSČM. Přesto "záměry" na jedné straně ODS, na druhé ČSSD a KSČM jsou v naprostém protikladu! Pokud to nevidíte, pak nevím, co za zájmy vlastně sledujete. Rozhodně si zabezpečení obrany našeho státu (což určitě patří k prvnímu a důležitému zájmu státu) představují v jiných svazcích (nenechte se mýlit řečmi o společné obraně EU! Žádná taková zatím vůbec neexistuje a pochybuji, zda někdy bude!)

karl 4 3.8.2008 11:02

Re: mráz přichází z USA

Pokud to není myšleno jako fór, tak je typické, že pisatellka používá název kniky komunistického funkcionáře - to mluví samo za sebe!

snílek 3.8.2008 10:52

Re: mráz přichází z USA

Už je to tady soudružka jiřina se probudila ve své vile po 20 letech umělého spánku.probudila se a nechápe kam zmizeli hrdinové v modrém se samopaly na prsou,kam zmizela burcující hesla,kam zmizely sochy velikánů,kam zmizely sekretariáty.Navrhuji s.jiřině studijní cestu do KLDR,nebo ještě lépe cestu do indie,tam jsou krávy posvátné.

H.K. 3.8.2008 10:41

Re: Re: Re: Re: Re: Komunisti nejsou mrtvoly.

Takoví lidé se ve společnosti vždycky najdou. Někteří jsou přesvědčeni, že se vytvoří spravedlivý systém pro všechny.  Jiní chtějí vládnout bez omezení. A oba tyto postoje jsou nedostatečně zaštítěné vládnoucími stranami.

historik 3.8.2008 10:32

Re: mráz přichází z USA

Vztahy s Ruskem už jsme měli. A nejen teplé. Přímo vřelé. Vám to bude asi proti srsti. Ale děkuji bylo toho dost. Na vztahy s Ruskem nemáme čas. Musíme dohánět ty, co ty vztahy neměli.

snílek 3.8.2008 10:31

Re: český mindrák z osmašedesátého.....

Řekl bych milý hlupáčku ale nejsem zvyklý lidi urážet.Rok 68 byl nejkrásnějším rokem v mém životě a nejen mém.Nenáviděný totalitní režim,který dusil svobodu,vlastní iniciativu padl bez jediného výstřelu,bez jediného mrtvého.To nejlépe svědčí o jeho slabosti a nepotřebnosti.Byl to nádherný rok plný svobody,příslibů a nesplněných nadějí.Teprve husákovsko,bilakovsko,brežněvovska normalizace nám ukázala čeho je ten režim schopen.Statisíce emigrantů,rozbité rodiny,perzekuce,zavírání,vyhazování z práce.A to vše ve jménu lidu,ptám se kterého.Hlupáčku až budeš chtít psát,piš o něčem čemu rozumíš.Možná je to malta,možná je to kravské lejno ale rozhodně to není r.68.o tom nevíš nic !

brána 3.8.2008 10:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Omluvte prosím mou pomatenost, která nevytryskla z rozčilení, ale je mou náturou. Ve věci pojmu lůza - snažil jsem se otupit vámi vyslovené ostré opovržení námi - masou normalizovaných.

Jiřina Slavíková 3.8.2008 10:15

mráz přichází z USA

a proto potřebujeme výrazné oteplení v našich vzájemným vztazích s velice mírotvorným Ruskem. Mrzí mě, že mnoho diskutujících si toto neuvědomuje

Etana 3.8.2008 10:11

Re: český mindrák z osmašedesátého.....

no, řekla bych, že to byla velmi dobrá škola života...střet s realitou. A nebýt osmašedesátého, máme tu padesátá dodnes a ani nám to nevadí, ona třetí generace by si ani nepamatovala, že někdy bylo líp a ty dráty na hranicích neinstaloval pánbu, ale pár kariéristických zmetků s rudou hvězdou na čele.

Každá generace by měla zažít něco podobného, válku, okupaci, zradu...aby zůstala stát na zemi pevnýma nohama a nezvykla si na okovy.

Hrad 3.8.2008 9:02

Re: Lidem v ČR je 68 rok u pr/de/le

Kdo nepozná svou minulost je odsouzen prožít ji znovu, ignorante. Kdo má klíč k minulosti, má klíč i k budoucnosti. Tobě asi není pomoci. Hlavu máš již dokonale vylízanou a schopnou přijmout jakýkoliv blud, který se bude hodit velkým šachistům a jejich malým figurkám. Nevíš kdo by ti do tvé poddimenzované mozkovny něco strkal? Pchaaa..., já vím své!!Tak si představ, že ji máš již slušně naplněnou tím, o čem si naivně myslíš, že je to produkt, který nese značku ...........;-€VV 

jm 3.8.2008 9:00

NEJSTE DOUFÁM TAK ŠPATNÝ STAROSTA

NEJSTE DOUFÁM TAK ŠPATNÝ STAROSTA,  jak slaboduchou paraleru se nebojíte publikovat. Opravdu tak málo víte a myslíte si, že přisunutí 600 tisíc vojáků a techniky  Ruska( Varšavské smlouvy)  k hranicím NATO v roce 1968 bylo možné bez podrobné iunformovanosti a souhlasu NATO a USA?!  "Vstup vojsk" Varšavské smlouvy do ČSSR v roce 1968 byla "předinvazní příprava"  jak vyšitá z příruček i pro pucflekyx posádkových štábů?!  Opravdu tak málo víte a myslíte si,  že dnes  podobné s radarem USA v Brdech to nebude také tak, ale opačně?!  Nic ve zlým, starosto:

Hans 3.8.2008 7:34

Re: Lidem v ČR je 68 rok u pr/de/le

RvRvRvRv

Hansus. 3.8.2008 7:32

Výročí, které se nesmí opakovat.

Dobrý den, byla středa 21.8.1968 a po chebské ulici v Mariánských Lázních okolo 7:00 proudila řeka tankú a obrněných transportérů na Prahu a ostatní velká města z území bývalé NDR. Pro mnohé to byl velký šok, i když události v červnu téhož roku ve vojenském prostoru Libavá, by napovídali podobný scénář. Pro mnohé naše občany to byl veliký šok, který je hnal na naše západní hranice, které v tuto jistě strašnou středu, byly údajně otevřené. Tato akce bývalé SSSR byla velikou chybou v politice, ale bohužel jsme zůstali sami. Vzpomeňme v tichosti na všechny oběti a poškozené občany. Přeji všem lidem dobrý den.

---------- 3.8.2008 6:50

Lidem v ČR je 68 rok u pr/de/le

Ten zajímá jen různé Havloidy, osmašedesátnické žvanily a podobnou pakáž, která z toho měla prospěch a dodnes se tím živí. Nikoho normálního už 68 rok nezajímá.

hogofogo 3.8.2008 6:29

a vezměmě to z jedné vody načisto......

řekněme si pravdu i o 89!!!!!!otevřeme okna archivů,udělejme historický "průvan"......jinak budeme pořád jenom vytahovat "znovunalezené"archivní materiály z různých sklepů a komor....přebrané a přeprané dle potřeby....

hogofogo 3.8.2008 6:25

český mindrák z osmašedesátého.....

roztomilý a uměle pěstovaný......zlí a bakaní rusové přepadli a "okupovali" milé,hodné a nevinné české duše!!!!!!Skončeme již s těmito pohádkami ovčí babičky,jinak se nikdy nikam nedostaneme.....řekněme si již jednou pravdu o osmašedesátém jinak se z těch starých českých pověstí typu mnichov,protektorát,1948,1968 nikdy nevyhraneme a stále se v těchto národně-morálních sra..ách budeme utápět!!!!

Paul Sulc 3.8.2008 6:16

Re: Re: ????

Presne tak, a asi by nebyl ani Hitler v Nemecku. Ale tehle nazor neni zdravej, urcite by se naslo dost ceskych sovinistu, kteri by vam nejradeji zlomili ruku. Nastesti se ceske dejiny prece jen po89 roce trochu opravuji, pomalu , ale prece, alespon podle knih ktere sem tam vychazeji