23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Abonent 3.8.2008 13:40

Pro starého J. : Soudružka Jiřinka jistě plodí, seč může

Tak soudruhu J., pokud nejsi ještě úplně starý, můžeš jistě plodit další soudruhy.

Ale nevím, jestli zrovna se s.Jiřinkou. Je tady o ní strašný zájem.

Navíc - myslím, že se již snaží, samozřejmě ve svazku manželském, kterému požehnal příslušný tajemník Strany. Ale i kdyby se z ní stala Matka-hrdinka, na zplození generace nových bojovníků musíme hledat i jiné soudružky.  ;-(

Tak Čest !

O Matce-hrdince např. zde : http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%C2%AB%D0%9C%D0%B0%D1%82%D1%8C-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%BD%D1%8F%C2%BB

jm 3.8.2008 9:00

NEJSTE DOUFÁM TAK ŠPATNÝ STAROSTA

NEJSTE DOUFÁM TAK ŠPATNÝ STAROSTA,  jak slaboduchou paraleru se nebojíte publikovat. Opravdu tak málo víte a myslíte si, že přisunutí 600 tisíc vojáků a techniky  Ruska( Varšavské smlouvy)  k hranicím NATO v roce 1968 bylo možné bez podrobné iunformovanosti a souhlasu NATO a USA?!  "Vstup vojsk" Varšavské smlouvy do ČSSR v roce 1968 byla "předinvazní příprava"  jak vyšitá z příruček i pro pucflekyx posádkových štábů?!  Opravdu tak málo víte a myslíte si,  že dnes  podobné s radarem USA v Brdech to nebude také tak, ale opačně?!  Nic ve zlým, starosto:

Starý J. 3.8.2008 11:41

Re: NEJSTE DOUFÁM TAK ŠPATNÝ STAROSTA

Ale samozřejmě nejste tak "chytrý" jen Vy. Přisunutí vojska bylo poměrně snadné, bylo to cvičení v rámci Varšavské smlouvy, taková byla i "na druhé straně barikády", samozřejmě tam to byla vojska NATO.

A vojska NATo ( jen štáby) u nás cvičila už také, a to i když radar neexistoval, ani se o něm nemluvilo. K tomu radaru nebylo třeba!

pamětník 3.8.2008 11:41

Re: NEJSTE DOUFÁM TAK ŠPATNÝ STAROSTA

Plný souhlas,alo on buď nemůže nebo prostě honí karieru a sní už asi nezáleží na vědomodtech jak víme ze současnosti.

Hansus. 3.8.2008 7:32

Výročí, které se nesmí opakovat.

Dobrý den, byla středa 21.8.1968 a po chebské ulici v Mariánských Lázních okolo 7:00 proudila řeka tankú a obrněných transportérů na Prahu a ostatní velká města z území bývalé NDR. Pro mnohé to byl velký šok, i když události v červnu téhož roku ve vojenském prostoru Libavá, by napovídali podobný scénář. Pro mnohé naše občany to byl veliký šok, který je hnal na naše západní hranice, které v tuto jistě strašnou středu, byly údajně otevřené. Tato akce bývalé SSSR byla velikou chybou v politice, ale bohužel jsme zůstali sami. Vzpomeňme v tichosti na všechny oběti a poškozené občany. Přeji všem lidem dobrý den.

hogofogo 3.8.2008 6:29

a vezměmě to z jedné vody načisto......

řekněme si pravdu i o 89!!!!!!otevřeme okna archivů,udělejme historický "průvan"......jinak budeme pořád jenom vytahovat "znovunalezené"archivní materiály z různých sklepů a komor....přebrané a přeprané dle potřeby....

hogofogo 3.8.2008 6:25

český mindrák z osmašedesátého.....

roztomilý a uměle pěstovaný......zlí a bakaní rusové přepadli a "okupovali" milé,hodné a nevinné české duše!!!!!!Skončeme již s těmito pohádkami ovčí babičky,jinak se nikdy nikam nedostaneme.....řekněme si již jednou pravdu o osmašedesátém jinak se z těch starých českých pověstí typu mnichov,protektorát,1948,1968 nikdy nevyhraneme a stále se v těchto národně-morálních sra..ách budeme utápět!!!!

---------- 3.8.2008 6:50

Lidem v ČR je 68 rok u pr/de/le

Ten zajímá jen různé Havloidy, osmašedesátnické žvanily a podobnou pakáž, která z toho měla prospěch a dodnes se tím živí. Nikoho normálního už 68 rok nezajímá.

Hans 3.8.2008 7:34

Re: Lidem v ČR je 68 rok u pr/de/le

RvRvRvRv

Hrad 3.8.2008 9:02

Re: Lidem v ČR je 68 rok u pr/de/le

Kdo nepozná svou minulost je odsouzen prožít ji znovu, ignorante. Kdo má klíč k minulosti, má klíč i k budoucnosti. Tobě asi není pomoci. Hlavu máš již dokonale vylízanou a schopnou přijmout jakýkoliv blud, který se bude hodit velkým šachistům a jejich malým figurkám. Nevíš kdo by ti do tvé poddimenzované mozkovny něco strkal? Pchaaa..., já vím své!!Tak si představ, že ji máš již slušně naplněnou tím, o čem si naivně myslíš, že je to produkt, který nese značku ...........;-€VV 

karel kuba 3.8.2008 17:48

Re: Re: Lidem v ČR je 68 rok u pr/de/le

.. nepapouškuj fráze, a snaž se myslet vlastní hlavou

Pametnik starejch dob 3.8.2008 18:13

Lidem v ČR, kteří 68 rok SAMI ZAŽILI nebude NIKDY u pr/de/le

Dodnes si pamatuji, jak na tuto zprávu reagoval jeden kolega¨: "Teď už si to můžeme říct otevřeně, Rusové jsou kur*vy."

Pametnik starejch dob 3.8.2008 18:17

Lidem v ČR kteří 68 rok SAMI ZAŽILI nebude nikdy u pr/de/le

První slova, která pronesl můj kolega v reakci na tuto zprávu (ve 3 hodiny v noci) zněla:

Pokud cituji něco z roku 1968, je to tak a ne jinak. Ten citát zněl takto "Dnes už si to můžeme říct otevřeně. Rusové jsou k"u"r"v"y."

Etana 3.8.2008 10:11

Re: český mindrák z osmašedesátého.....

no, řekla bych, že to byla velmi dobrá škola života...střet s realitou. A nebýt osmašedesátého, máme tu padesátá dodnes a ani nám to nevadí, ona třetí generace by si ani nepamatovala, že někdy bylo líp a ty dráty na hranicích neinstaloval pánbu, ale pár kariéristických zmetků s rudou hvězdou na čele.

Každá generace by měla zažít něco podobného, válku, okupaci, zradu...aby zůstala stát na zemi pevnýma nohama a nezvykla si na okovy.

snílek 3.8.2008 10:31

Re: český mindrák z osmašedesátého.....

Řekl bych milý hlupáčku ale nejsem zvyklý lidi urážet.Rok 68 byl nejkrásnějším rokem v mém životě a nejen mém.Nenáviděný totalitní režim,který dusil svobodu,vlastní iniciativu padl bez jediného výstřelu,bez jediného mrtvého.To nejlépe svědčí o jeho slabosti a nepotřebnosti.Byl to nádherný rok plný svobody,příslibů a nesplněných nadějí.Teprve husákovsko,bilakovsko,brežněvovska normalizace nám ukázala čeho je ten režim schopen.Statisíce emigrantů,rozbité rodiny,perzekuce,zavírání,vyhazování z práce.A to vše ve jménu lidu,ptám se kterého.Hlupáčku až budeš chtít psát,piš o něčem čemu rozumíš.Možná je to malta,možná je to kravské lejno ale rozhodně to není r.68.o tom nevíš nic !

hugo 3.8.2008 13:08

Re: Re: český mindrák z osmašedesátého.....

dneska nemáme emigranty ale operky,rozbitá rodina je skoro každá druhá,děti jsou nechány svému osudu viz. české školství,perzekuce v zaměstnání je běžná a má mnoho podob,ale vylepšujeme to anglickými názvy,z práce se vyhazuje béžně,akorát dřív musel každý někde pracovat,zatímco dnes mnozí,hlavně v pohraničí,sedí na pracáku nebo přežívají ajk se dá........ono by trošku nějaké té normalizace neškodilo,aby se život vrátil do nějakého normálu....ono to pozdějc může skončit ještě větším průšvihem než byl ten 68!!!!

Etana 3.8.2008 13:14

Re: Re: Re: český mindrák z osmašedesátého.....

tak si to doma znormalizujte a ostatní lidi prosím nechte na pokoji.

Pametnik starejch dob 3.8.2008 18:19

Re: Re: Re: Re: český mindrák z osmašedesátého.....

R^R^R^

Pametnik starejch dob 3.8.2008 21:37

Víte, moje nebožka matka byla prostá venkovanka ALE

vždycky říkala "Až budou lidé ze západní Evropy prchat k nám, uvěřím, že je to tady lepší." Ono k tomu aby uteklo nějakých 5% obyvatelstva, většinou schopného a kvalifikovaného, nějaký důvod být MUSÍ.

Sumo 3.8.2008 21:32

Re: Re: český mindrák z osmašedesátého.....

R^>-

68 3.8.2008 2:15

Tak já furt nevím,

přesto že jsem prostudoval téměř všechny důležitější dnešní a včerejší příspěvky, jestli se mám osobně s rodinou přiklonit k tomu Rusku, nebo k Emerice. ČikČíně. Nemáme to u nás vůbec  snadný, ublížit nám může prakticky kde kdo, a taky to každý rád už po staletí dělá, jak všichni tady víme. Kde už my jsme mohli být!  Snad už by někdo konečně mohl přijít s definitivním návrhem, kam tedy skočit.  Šup sem, nebo šup tam? Nemůžem se donekonečna takhle plácat ode zdi ke zdi. Co třeba taková osa  Praha-Berlín-Waršava-Moskva-Peking-Tokio? Nebo osa Praha-Paříž-Londýn-Washington? Nebo Praha-Brno-Bratislava-Užhorod.  Iniciativa zkrátka musí vzejít od nás, to snad je každýmu jasný. Tož chlapi, kam? Ven s tím už konečně.

---------- 3.8.2008 3:25

Re mik: Vláda ODS ti jasně ukázala s kým je třeba kolaborovat, tak kolaboruj

Tak jednoduše kolaboruj s okupantama co mají teď přijít do ČR z USA, když ty s tvojí rodinou to máte těžký kam se vrtnout. Udělejte to, jako jste to dělali vždycky. Pak už se z toho nějak vylžete, jako vždycky a třeba vám to někdo uvěří. Dělá to tak plno současných českých politiků, tak se nežinýruj. Nebo kolem sebe nic nevidíš? A to tvrdíš, že máš prostudovaného Neviditelného psa. Podívej se na absolventa vojenské školy Topolánka, jak miluje USA, nebo Parkanová, Václav Klaus a ostatní vláda napříč politickým spektrem. Tak jen chutě do toho, kolaborantstvím s USA za radostnější budoucnost ČR. Třeba dostaneš od Topolánka medaili. Fakt se ti divím, že nevíš kam se vrtnout, když ti vláda jasně ukázala, s kým kolaboruje a do které zadnice se zakoukala. Lidem tvého druhu to snad taky půjde, ne?

68 3.8.2008 4:23

Re: Re mik: Vláda ODS ti jasně ukázala s kým je třeba kolaborovat, tak kolaboruj

Jo, mýmu druhu to asi půjde, to je pravda. Ale co ti ostatní. Ty druhé druhy? Na ty člověk taky myslí, jsme přece Češi. Slovani. Jako třeba ty a ta tvoje odrůda. Co si počnete? My, jako tedy já, moje rodina, Klaus, Parkanová a náš druh kolaborantů s USA všeobecně, se už nějak protlučem, případně i s tím Barákem se dohodnem. Ale co ty? Bere vůbec to tvoje Dubisko imigranty? Přece tady nebudeš strašit, věčně se bát o kejhák. Snad ale vše dobře dopadne i pro tebe a tvůj druh, hlavu vzhůru, nějaký ten úkryt časem najdete.

---------- 3.8.2008 4:37

Re: Vláda ODS ti jasně ukázala s kým je třeba kolaborovat, tak kolaboruj

Emigrovat? Bát se o kejhák? Kde jsou ty řeči o svobodě a demokracii v ČR? Takže to je všechno permanentní demokratická lež? I když Američani a jejich domácí přisluhovači toho předvedli v dosud okupovaných zemích tolik, že se nebude v ČR čemu divit. Ty jako kolaborant si to ale třeba jen maluješ na růžovo a třeba tě čeká v budoucnu v ČR překvapení. Pomni, že kolaboranty nemá nikdo rád, ani okupanti.

68 3.8.2008 4:45

Re: Re: Vláda ODS ti jasně ukázala s kým je třeba kolaborovat, tak kolaboruj

No dobře, beru na vědomí. Už se uklidněte a dobrou. (Máte rád Brámse?)

68 3.8.2008 4:47

Re: Re: Re: Vláda ODS ti jasně ukázala s kým je třeba kolaborovat, tak kolaboruj

A neptejte se proboha, co s tím má Bráms společnýho!!!

radil 3.8.2008 11:49

Re: Re: Re: Re: Vláda ODS ti jasně ukázala s kým je třeba kolaborovat, tak kolaboruj

doporučuji ti píseň na oslavu ameriky od lidové umělkyně Parkanové, tu asi budou zpívat naší profiarmádě každý večer jako večerku.dobrou brouku.

K.Oblich 3.8.2008 13:58

Re: Tak já furt nevím,

Nazval bych vaši iniciativu "Kam vítr, tam plášť!" nebo "Švejkův názor" a šel bych s tím do voleb. Zaručuji vám 99,98% hlasů.

Je to takhle......... 2.8.2008 21:35

ČR nakonec couvne - jako vždy !

EU nepochybně společně s USA vidí v Rusku přítele (viz Bush) a jako součást EU pracuje na strategickém partnerství s Ruskem, tak jak to dělá celá sedmadvacítka.  Nic víc, nic míň. Stačí vidět a slyšet.  A myslet.  

Uniká mi, proč tolik našich pisatelů "zbrojí" proti Rusku a vidí v něm nepřítele.  Komunisté jsou v Rusku  v opozici a bez šancí vládnout a že by Rusko chtělo vojensky vtrhnout do EU (do ČR), to snad nevidí jako reálné nikdo rozumně uvažující.  Právo EU, USA i Ruska na reakci po "akci" si vzít jistě nedá nikdo z nich a proto spolu jednají a jednají.  Napětí netřeba eskalovat.  

Tragickou chybou našich "topolánkovců"  je v tom, že nevidí "za roh": Nechápou, že EU + USA + Rusko potřebují být spolu, aby uměly čelit Asiatům.  Prvořadým zájmem EU (=ČR) je nevhánět Rusko do náruče Číny.   Že to možná nevidí Bush - to nepřekvapuje, jeho kvality jsou známé a politické dny koneckonců sečteny,  ale my Češi s naší historií uprostřed Evropy?  

Ostatně:  Spojené státy nakonec zřejmě prosadí přes Topolánka i účast Ruska v našich Brdech...  Uvidíme !

brána 2.8.2008 23:28

Re: ČR nakonec couvne - jako vždy !

Uniká mi, proč tolik našich pisatelů "zbrojí" proti Rusku a vidí v něm nepřítele - Uniká vám také pane pisateli, že většina z nás hodntí politický vývoj ve světě z pozice traumatizovaného komunismem. Dále vám uniká, že takovéto trauma je vleklá neuróza a její odstranění vyžaduje spolupráci postiženého. Dále vám uniká, že inicializace vůle postiženého pro spolupráci  je setsakra problém na který je racionální argumentace setsakra krátká.