11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 2.8.2008 11:03

Re: mrazivý vzkaz ke čtyřicátéímu výročí ruského osvobození, ale od všeho a před vším!

Marie, vidíte to bohužel dobře a jasně.

marie 2.8.2008 10:56

mrazivý vzkaz ke čtyřicátéímu výročí ruského osvobození, ale od všeho a před vším!

21.srpna 2008 to bude 40 let co nás rusáci osvobodili a už po druhé, ale od všeho a hlavně od "tíhy demokracie a svobody".ČR je součástí NATO a v Brdech bude protiraketový radar tak nám rusáci za trest -  zavřeli naftu, to abychom si příliš nevyskakovali, "voni nás vnímají furt jako svůj satelit". Ani Polsko a už vůbec ne Německo, ale nás ano a lidem to nevadí? Američané ano - ti vadí spoustě lidí, ačkoliv nám nikdy neublížili,ale pomohli nám i ve dvou světových válkách a za totality přijali statisíce našich emigrantů a přesto Američané vadí, proč, třeba proto že jsou velká země, že jsou skutečně demokratická země a také země velice bohatá, možná proto?a Rusové nám nevadí, "jednoduše proto že jsou taky slovani, žejo"?

marie 2.8.2008 10:49

Re: Re: nebojme se závislosti na Rusku-ja přátelské a mírové

ale Jiřinko, jakápak "závislost", přátelství na věčné časy..

marie 2.8.2008 10:48

Re: semkněme se s mírotvorným Ruskem

Šikovná Jiřinka..hezky nám to tady připomíná..byla to fakt úžasná doba, jedna radost a teď nám to "kluci ruský" připomněli když nám zavřeli tu ropu..

M. Zima 2.8.2008 10:47

Bylo by pěkné,

kdyby se to alespoň nechalo spočítat, ale zásluhou kLause a těch ostatních tajtrlíků, včetně pár pitomců vystupujících jako ekonomičtí experti v médiích to nelze a to je na té věci to jediné jisté. Je to tak ale asi lepší, moc bychom se všichni divili.

marie 2.8.2008 10:38

Re: osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání

"osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání",píšete to náramně, myslím si že Váš přístup je dokonalý, je snazší připomínat co bylo,nežli něco složitě vysvětlovat ..

Petr 2.8.2008 10:38

A růže

A růže píchá a píchá, krev teče proudem ze srdce na dlažbu , kde statečně drží prapor nikdy nekončící revoluce bodří komunardi. A za nimi jejich ženy v šátku dřou a dřou, aby dětem aspoň ten brambor mohly večer dát. A jiní sedí a sedí jako naši snědí darmojedi a čekají na sociální jiostotu s rukama v kapsách - ovšem cizích.  Je těžké , opravdu těžké si vybrat! Nevím, proč nejšťastnějším národem v Evropě jsou Dánové. Pravda, až na ty ruské stíhačky... Jsem rozhodnut už dávno...

brána 2.8.2008 10:38

Re: Pane náměstku,

Pozor tady jsou ještě jiné bezpečnostní garance. Na miliardách investovaných mafií v naší vlasti se podílí ruská mafie pouze ca 20 procenty.

ana 2.8.2008 10:33

Re: osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání

a nezapomenout na boj hrdiného vietnamského lidu.Tehdá na východní výspě socializmu a dnes za naší možnost konzumace zboží světových značek.

Jiřina Slavíková 2.8.2008 10:27

další komunista-můj spojenec na stráži míru

děkuji za krásný příspěvek

M. Zima 2.8.2008 10:23

Pane náměstku,

proč stejně, jako ti socialističtí věštci od Dlouhého a Pačese opomíjíte při tom atomovém nadšení a blouznění skutečnost, že na území Ruska leží přes 50% zásob uranu?

A kde byli všichni ti ODS a ostatní nomenklaturní klauni, včetně hradního oberklauna, když se na základě nedostatečné legislativy a diletantského, trestně relevantního postupu proti špinavým a pochybným komunistickým penězům zahnizďoval v Česku neprůhledný ruský kapitál? Neblábolte o bezpečnostní garanci proti Rusku, těch pár Amis by v kritickém případě vyhnala z Česka ruská komunita od Karlových Varů, tak srdečně pozvaná kLausovým "jen více Rusů",  golfovými holemi a stateční Češi by byli opět okupováni bez výstřelu, i s radarem.

Sid 2.8.2008 10:20

Re: Dýchám svobodně

Alfonsi, a co Vase deti? Proc se o Vas nepostaraji? Jak jste si je vychoval, takove je mate - a skoncite v LDN....

Alfons 2.8.2008 10:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dýchám svobodně

Umím americky myslet. Okraď a sedři z kůže koho můžeš.;-D

ana 2.8.2008 10:18

Re: krásně jste to popsal

Jakpak vám drahá voní dech machorky a dech marlbora? Já osobně jsem pod obojí.

Honza 2.8.2008 10:17

Přesně !

A to všechno v bujné fantazii pana Fialy.Rv:-D

brána 2.8.2008 10:15

Pane hejtmane malý apendix k roku 68

V roce 68 šlo také o víceméně zdařený pokus oprostit liberálně demokratické společnosti od balastu stále citelných následků poválečného šoku - např. v německé společnosti  stále působili přisluhovači vzájemné genocidy mezi extremisty pravého a levého politického spektra - a zmírnit napětí studené války. Bylo to i počátení stadium hospodářské globalizace podporované zájmem investorů v neválečném sektoru. Československý rok 68 byl zajímavý jak svou touhou po realizaci experimentu, tak hlubokou naivitou českých politiků. Z těchto dvou fenoménů přetrvalo jen to druhé.

Elia 2.8.2008 10:11

Rooswelt pohnojil co se dalo

naštěstí USA není totalita, tak nestačil prohrát i válku. Po nástupu Trumena (škoda, že nepřišel o pár let dříve) se Amerika rychle zkonsolidovala.

Jiřina Slavíková 2.8.2008 10:07

krásně jste to popsal

až jsem se při čtení Vašich řádků dostala v myšlenkách zpět do té nádherné doby, kterou tak sugestivně popisujete. Vzpomínky se vracejí...

xxx Kubeš 2.8.2008 9:37

Autorovi článku

dík, R^

Abonent 2.8.2008 9:31

Po opětovném spojení s Ruskem změnu ucítíme

Ano, souhlasím s Jiřinkou do poslední tečky.   R^

Ta změna by byla skutečně cítit.

Každý pamětník si vzpomene na sovětské důstojníky a jejich charakteristickou vůni : kolínská voda "Krasnyj vostok", kanystr za 50 kopějek.

Každodenní aplikace (vnější i vnitřní) této jedinečné vostočné kolínské zcela nahradí používání vody a mýdla.

Až nás velký bratr znovu obejme medvědí silou, až na našich ulicích a náměstích budeme opět potkávat ruské důstojníky v jejich nádherných čepicích a oblacích vůně, soustředíme se na rodinné vztahy, budeme mít klid na práci v zaměstnání i na chatách a chalupách. (Pracovní soboty budou vyhlašovány jen výjimečně.)

PetrH 2.8.2008 9:30

Re: nebojme se závislosti na Rusku-ja přátelské a mírové

Plyn je dobrej. Židi byli za války také nesvorní, a jak je plyn propojil!

JK 2.8.2008 9:18

Re: Re: Re: Re: Re: Dýchám svobodně

A že umí americky?

jirka.s. 2.8.2008 9:10

Re: Re: Bez USA by dnes Evropa byla sovětská

Nojo, to se Vám snadno řekne, používat mozek ......;-(;-(;-(

jirka.s. 2.8.2008 9:08

Re: Re: Re: Re: Dýchám svobodně

Myslíte si, Petře, že álfons je až tak sečtělý filmový kririk? ;-D

jirka.s. 2.8.2008 9:04

Re: Největším evropským řiťolezem je Česká republika

Mám takové neblahé tušení, že by se po tobě měla Bundesnachrichtendienst hodně rychle v tom Berlíně poohlédnout, než stihneš ty rusácké Su-24 na ten Berlín znavigovat, šmejde!!! ;-O

Jiřina Slavíková 2.8.2008 9:04

Re: nebojme se závislosti na Rusku-ja přátelské a mírové

ano, jsme Slované a Slované si mají řešit svoje problémy sami a nedovolit neslovanům, aby se mezi Slovany mísili

Jiřina Slavíková 2.8.2008 9:00

semkněme se s mírotvorným Ruskem

a všichni již velmi brzy ucítíme tu změnu-bude trvalý mír a my se budeme moci soustředit na práci a na naše rodiny

PetrH 2.8.2008 8:47

Re: Re: Re: Dýchám svobodně

Mladé generaci jsou vaše červené výblitky ukradené. Kdybyste vystrčil nos z revolučního podzemí, mohl byste si všimnout sám. Goodbye Lenin!;-P

Vidlák 2.8.2008 8:44

Re: Největším evropským řiťolezem je Česká republika

Vídím, že rozklad naší západní civilizace postupuje mnohem rychleji, než se svého času rozkládalo římské imperium. Tam to trvalo nějakých 200 až 300 let. Pokud je více takových "přispěvatelů" jako Vy, tak soudím, že my to stihneme mnohem dříve.

PetrH 2.8.2008 8:43

Re: Největším evropským řiťolezem je Česká republika

Jsem netušil, že ne-základnám bojuje za upření samostatnosti Kosovu a obává se muslimské expanze v Evropě... ale vlastně proč se divím? Klíčem není láska k SSSR, pardon, Rusku, jak je jim podsouváno, ale nenávist k USA. Tak se může sejít na jedné lodi pomatený "humanista" Tamáš, obdivovatel Hizballáhu Májíček i radikální komunisté, anarchisté i náckové. Spojuje je společný nepřítel. V tomto kontextu je pak logické, že zlí Američané současně bojují proti mírumilovným muslimům, sdružujícím se v kulturních spolcích typu typu Hizballah, Hamas nebo Taliban, a na druhé straně páchají neskutečné zlo křesťanské Evropě tím, že do ní chtějí integrovat krvežíznivé albánské vesničany. A - jak říkal vojín Sálus - za vším je velkej Žid a jen tahá za drátky.