28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Morální bahno účtenkové loterie

Účtenková loterie je na spadnutí a mě nepřestává udivovat, kam jsme se to za posledních dvacet let posunuli. Na jejím příkladu je totiž krásně vidět, jakým bahnem nesvobody a regulací se dnes brodíme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 16.9.2017 12:52

Re: Pane Polanecký, hezky se v tom motáte !

Pane Čermáku, čeká na vás Mysliveček. Ten vám vysvětlí, že ten, komu voní daně, je cvok a má v hlavě převrácené hodnoty.

V. Čermák 16.9.2017 13:46

Re: Pane Polanecký, hezky se v tom motáte !

Pane Svobodo, Myslivešek čeká spíš na vás. Máte pravdu, že daně nevoní nikomu, ale většina lidí je prostě platí, protože musí a nesepisují o tom dojemná slohová cvičení. Koneckonců až budete starý vrátí se vám to v důchodu a v drahé zdravotní péči, kterou budete čerpat prakticky zdarma. A k tomu vašemu příspěvku vás inspiroval nejspíš Cimermanův úkrok stranou....

J. Lepka 16.9.2017 14:05

Re: Pane Polanecký, hezky se v tom motáte !

Milý Čermáku 376, máte v tom dost guláš, hlavně si idealizujete roli a funkci státu. V devadesátých letech jsem měl dvě zaměstnání a živnost k tomu. Pracovní dobu 14 hodin denně a sedm dnů v týdnu, nervy nadranc, přesto jsem musel sociální a zdravotní pojištění platit třikrát. Pak děti povyrostly a do práce šla manželka a já na rodičovskou. A teď si představte, že stát nebyl schopen dohledat, že za mne sociální pojištění platil. Před rokem 2000 totiž nic v databázích nemá. A k tomu naprosto zmatená džungle nepřehledných zákonů a vyhlášek, většinou nakazující povinnost ex post a u subjektů, které mezitím přestaly existovat.

Tak, až si budete dohledávat důkazy k důchodu, hodně štěstí. Jo a ta zdravotní péče, rozhodně není zdarma, na tu jste si totiž celý život platil, povinně a ne zrovna málo, že?

K. Kořinek 16.9.2017 10:53

Pionyre a uz jsi to napsal na Thajwan ? I na americke velvyslanectvi, ze jsi proti placeni dani !?

F. Netopil 16.9.2017 10:11

Po přečtení tohoto blábolu

jsem si připadal jako Felix Holzman u pokladny biografu, když říkal: "Buď jsem blbej já nebo ona". Takže presumpce viny ? Napadlo někdy pana autora, kde všude by se mohla taky uplatnit jeho logika ? Jen namátkou doporučuji: a) zrušit silniční kontroly vozidel (předpokládají, že jedu bez ŘP nebo nemám TK), b) zrušit závory na placených parkovištích (předpokládají, že jsem podvodník a nezaplatil bych jinak parkovné), c) zrušit kamery na úřadech a v supermarketech (předpokládají, že bych mohl něco ukrást!), d) zrušit kontroly vstupenek v divadlech, biografech a pod. (jsou založeny na podezření že bych se tam mohl dostat bez vstupenky, což by slušného člověka ani nenapadlo) a možná by se daly zrušit i občanské průkazy !

O. Uživatel 16.9.2017 10:34

Uživatel požádal o vymazání
J. Lepka 16.9.2017 11:40

Re: Po přečtení tohoto blábolu

Ještě vám uniklo podstatné : divadla, biografy ale i hospody by měly mít otevřeno jen v pracovní době 8-16,30. Jak k tomu ti zaměstnanci přijdou, že?

T. Kočí 16.9.2017 10:04

ano

vidím to stejně

P. Čech 16.9.2017 9:34

Vidím to poněkud jinak.

Samé kecy a jen kecy, pane Polanecký! Je obecně známo, ikdyž navenek nepřiznáváno, že naprostá většina obchodníků a nemálo výrobců se snaží za každou cenu neplatit daně. Vím, o čem mluvím, živil jsem se jak obchodem, tak i výrobou a v daném prostředí se pohyboval. Nikdy jsem také netvrdil, že EET problém vyřeší, pouze jej řeší.. Ten , kdo krade a kdo ze zásady krást chce, si cestu vždy najde. EET však tu cestu dosti sníží. Většina lidí totiž systému obchodu a výroby nerozumí a cesty k neplacení daní nedokáže posoudit. Opět vím o čem mluvím. Setkal jsem se s několika restauracemi, které zdražily pivo o 1 Kč s odvoláním se na náklady za EET. Pěkná hloupost, nemyslíte? Prostě už nemohly dál beztrestně okrádat stát a zákazníky. To je ten pravý důvod. Ten, kdo horuje proti EET se evidentně zastává zlodějů a podvodníků a měl by si uvědomit, že svoboda čehokoliv nikdy nemůže být bezbřehá, což, zvláště u nás, mnozí vydávají za normu. Ono totiž není možno si plést demokracii s anarchií, která absolutní svobodu vyznává.

J. Lepka 16.9.2017 11:42

Re: Vidím to poněkud jinak.

Přidejte ještě poznatek o optimalizaci daní, to je totiž to samé v bleděrůžové. Jo to se nehodí, on váš guru optimalizuje, až se z účtárny kouří, co ?

P. Čech 16.9.2017 13:40

Re: Vidím to poněkud jinak.

Nemám žádného guru. Každopádně na místě ministra financí bych postupoval obdobně. Jde o to, že nikdo, kdo nepodnikal do věci nevidí. Babiš má pravdu když říká že všichni kradou. Já bych byl trochu opatrnější a říkám : "Téměř všichni kradou a podvádějí".

J. Lepka 16.9.2017 14:13

Re: Vidím to poněkud jinak.

Sice víte prd, ale argumentuje hezky, skoro stranicky, že? To, že prakticky každý živnostník si buď šoupne druhou směnu nebo musí platit účetní vám, jak se zdá, nedochází. Že je to jen a pouze další útok na samostatné živnostníky je vám také fuk. Kupodivu státy, kde absolutní většinu ekonomiky táhnou živnostníci fungují, kdežto ty frofízlované tak nějak krachují, dochází vám aspoň proč?

P. Čech 16.9.2017 20:00

Re: Vidím to poněkud jinak.

Byl jsem živnostníkem 5 let a účetní jsem si neplatil. Účetnictví jsem si vedl sám Pokud by někdo v té době vymyslel a zavedl EET, jen bych to přivítal. 5 tisícový náklad na pořízení EET je směšný vedle 750 000 nákladů, které jsem ročně měl. Zaměstnával jsem totiž cca 20 lidí. Kdo nikdy nebyl živnostníkem, a takových je zde mezi diskutéry naprostá většina, ví houby, co je to EET a jak moc zatěžuje lidi, kteří se živí sami a kteří ev. zaměstnávají další. Zdejší diskutéři pouze ve většině případů papouškují Kalouskovy a Fialovy kecy. prostě ovčané TOP 09 a ODS. Docela se i divím, že podobným způsobem nežvaní ovčané ČSSD a KDUČSL. Co říkají ovčané KSČM mě nezajímá.

J. Svoboda 16.9.2017 14:02

Re: Vidím to poněkud jinak.

Pane Čechu, skoro jste se trefil do terče, ale přesto vedle. Zdá se, že Babiš s tou to jeho přicmrndávačkou z ministerstva, vás úplně zblbli. Zdá se, že podle vašeho názoru, když krade Babiš jako velikán, je to v pořádku a na ty malé je třeba, jak on říká kleknout. Je to politika duševních mrňousů, kteří nevědí, že na velkých rybách se toho dá často najít víc, než, na malých podnikatelích.

A. Hrbek 16.9.2017 9:30

Článek je dalším důkazem skutečné

"úrovně" Svobodných a jejich schopnosti plodit bláboly. Každé, ale skutečně každé přiznání zaslané nějakému kontrolnímu orgánu je "morálním bahnem nesvobody a regulací" a je založeno na presumpci viny a na tom, že každý je zloděj a že je třeba s ním pořádně zatočit. A týká se to nejen podnikatelů, ale i zaměstnanců, prostě všech občanů.

Bohužel v každém státu platí určité zákony a nařízení a jejich dodržování je třeba kontrolovat, protože je stále dost těch, kteří se je snaží obejít nebo nedodržovat.Když mne kontrolor ve veřejném dopravním prostředku požádá o doklad o zaplacení jízdného, je to v zásadě stejné "morální bahno nesvobody" jako účtenková loterie.

Aby bylo jasno, nejsem zastáncem účtenkové loterie, protože ji považuji za drahý, složitý nesmysl na druhou (za drahý složitý nesmysl na prvou považuji současnou EET).

Jinak jsem neúspěšně pátral, který podnik pan Polanecký založil a přivedl k rozkvětu. A kolik účetních dokladů vyhotovil a kolik účetních uzávěrek, včetně přiznání, vypracoval.

Ten kdo to umí, ten to dělá.

P. Čech 16.9.2017 9:35

Re: Článek je dalším důkazem skutečné

Ten umí jen kecat a žvanit. Toť vše.

J. Lepka 16.9.2017 11:43

Re: Článek je dalším důkazem skutečné

Blbý je, že vy ani to ne.

J. Karlík 16.9.2017 9:21

Je to vase vec,

berte uctenky nebo ne,s moralkou to nema nic spolecneho,moje zkusenost je,ze cca 80% uctenky vyda a 20% ne. Vymluvy jsou ruzne. Eet proslo parlamentem, tedy se ma respektovat. Tecka. Kecejte si co chcete, jste vedle.

A. Trick 16.9.2017 8:42

omezují osobní iniciativu, kreativitu či lidskou výjimečnost

Ano omezovat iniciativu v šizení na daních je na výsost socialistické. O tom nebudiž pochyb.

R. Tesařík 16.9.2017 8:51

Re: omezují osobní iniciativu, kreativitu či lidskou výjimečnost

Vy jste prostě takový malý socialista..všeci kradnú, iba ja nie , hej..?

P. Rudolf 16.9.2017 8:14

Mě by zase

hanba fackovala, kdybych napsal takhle pitomý článek a ještě ho někam vyvěsil.

R. Tesařík 16.9.2017 8:50

Re: Mě by zase

Vás by měla hanba fackovat už jenom proto, že jste.

P. Rudolf 16.9.2017 9:15

Re: Mě by zase

Nepleťte si mě se sebou, já se nejmenuji Tesařík. Ale deprivanti vlastně hanbu neznají, takže tohle vám nehrozí.

T. Kočí 16.9.2017 10:04

Re: Mě by zase

ne, všichni víme o koho jde.

R. Tesařík 16.9.2017 10:35

Re: Mě by zase

Nebojte, fakt nepletu.

I. Břízová 16.9.2017 9:17

Re: Mě by zase

On je přece P. Rudolf znalec lidí. Několikrát to zde již prokázal.:-)))

R. Tesařík 16.9.2017 10:34

Re: Mě by zase

Rudolf je ukřivděný weltman.

J. Kanioková 16.9.2017 12:11

:))))))))

J. Lepka 16.9.2017 11:45

Re: Mě by zase

Vás, milý Rudolfe měla více fackovat vaše učitelka, ale hlavně sebe, že vás naučila psát.

J. Kulheim 16.9.2017 8:10

Hospodařit znamená umět rozhodnout

za co peníze utrácet tak, aby přinesly co největší efekt. Socialisté to neumí a nikdy umět nebudou.To ukazuje historie a v současnosti situace ve Venezuele. U nás se to ukazuje strukturálními rozpočtovými deficity v období vysokého ekonomického růstu.

Daně a poplatky, které platíme- Daň z příjmů + sociální a zdravotní pojištění cca 45%. Dále daň z nemovitostí, daň z nabytí nemovitých věcí, silniční daň. Daň dědická, darovací a z převodu nemovitosti. Daň spotřební, DPH /podnikatel, zákazník v obchodě/, ekologická (daň z elektřiny, ze zemního plynu a z pevných paliv), poplatky za znečištění vzduchu či vody, poplatky za odpad, solární daň /po dobu 20-ti let 40-50 miliard ročně.

Poplatky dálniční, koncesionářský, soudní, notářský, správní, poplatky místní/např. lázeňský pobyt, ubytovací, psi, parkovací a p./, déle clo, bankovní, komora, poštovné, balné, atd. rozhlas, televize, komora, ap. Na daních a poplatcích odvedeme státu kolem 80% příjmů.

Většina lidí ví, že "stát" žádné peníze neprodukuje, pouze peníze spotřebovává resp. rozDÁVÁ. Peníze těch chudobnějších dává našim vybraným bohatým spoluobčanům. Mezi ně patří i pan Babiš.

Jeho důležitým argumentem je narovnání podnikatelského prostředí. Jsou někteří, kteří tomu věří. Kdyby to s tím podnikatelským prostředím myslel vážně, tak nejprv zruší to co podnikatelské prostředí deformuje nejvíc. To jsou dotace, pobídky ap. O něčem takovém jsem od něho nikdy neslyšel.