28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Morální bahno účtenkové loterie

Účtenková loterie je na spadnutí a mě nepřestává udivovat, kam jsme se to za posledních dvacet let posunuli. Na jejím příkladu je totiž krásně vidět, jakým bahnem nesvobody a regulací se dnes brodíme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novotny 17.9.2017 10:53

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

U OZE záleží provedení do praxe. V UK jsou OZE nyní levnější, než jaderné elektrárny. OZE podporovali tak, že vyčlenili každý rok přesnou omezenou částku. Jak tomu bylo u nás asi víte.

K. Vyšata 16.9.2017 21:58

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

Je milé se pochválit ale život je takový, pro některé krutý, pro druhé jediná možnost jak přežít. Nehledejte v tom spravedlnost pro jednotlivce, ale spravedlnost pro společenství lidí. Volíme si své představitele proto, aby nám dávali nějaký řád, že se to vám zrovna nelíbí není podstatné, více jich volilo jinak. Demokrat se podřídí názoru většiny.

J. Svoboda 16.9.2017 23:58

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

Uhodil jste hřebík na hlavičku. Malér je vtom, že tady máme takových,jako jste vy víc, nez by bylo zdravo. Sprostou buzeraci eufemisticky nazyvate spravedlnosti pro společenství lidí! Nemyslíte,že Hitler take dával společnosti rád? Takový rád, jaký si presdtavuje Babiš, který krade jako straka a ostatní hlídá, aby nekradli jako on, nebo dokonce víc, rozhodně není to pravé orechove.

K. Vyšata 17.9.2017 9:06

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

Někdo v právním řádu vidí buzeraci, asi proto, že se mu nerad podřizuje, tedy upředňostnuje svůj vlastní zájem. To mu ale nebrání konzumovat dodržování řádu ostatními. Mluvím o poctivosti v přiznávání hotovostních tržeb.

Ještě poznámku, že existoval nějaký Hitler, Napoleon, Alexandr Veliký nebo jiný masový vrah po létech oslavovaný, nic nemění na tom, že demokraticky zvolení lidé jsou jen náš problém a výsledek našich přání. Co jsme si zvolili, to máme a neseme za to odpovědnost sami. Že je víc , nebo hodně takových jako jsem já, je pro mne dobré, pro vás asi tragedie. Nic si z toho nedělejte, když se budete snažit a přesvědčíte i takové jako já, snad bude i pro vás líp. Ale žvatláním o Hitlerovi to asi nezlomíte.

J. Svoboda 17.9.2017 11:38

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

Dobrá, v právním řádu vidím čím dále, tím větší, zhoubnější buzeraci. Rozhodně se nesmyslům stvořeným ať už našimi zamrzlými komunisty, nebo bruselskými komunisty podřizuji velmi nerad (viz vysavače, energetické štítky staveb, regulace výroby cukru a mléka a další a další nesmysly). Jak podle vás došlo k šílenému nárůstu cen másla? Není tím náhodou vinen debilní řád od bruselských komančů a předposranost našich politických "elit"? Pokud se týká té poctivosti v přiznávání hotovostních tržeb, bohužel se vám určitě líbí řád, který šlape po těch nejmenších a těch velkých ryb, kde utíkají největší peníze se bojí. Právě to, co vy vytýkáte mně, ve velké většině dělají poslanci. Vytvářejí si zákony pro sebe a spřízněné a vy tomu říkáte řád!

O Hitlerovi žvatláte spíš vy. Já jsem jen chtěl poukázat na to, že i on vytvářel řád, že také byl demokraticky zvolen a mnoha a mnoha lidem se jeho "řád" rozhodně nelíbil. Byl bych tudíž rád, kdybyste uznal, že není řád, jako řád. Řád, který posiluje byrokracii, regulaci a malým podnikatelům přidává zbytečnou a nesmyslnou práci, je NEŘÁD!!!

K. Vyšata 17.9.2017 12:00

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

Nějak s vámi musím nesouhlasit, EET dopadá na všechny co přijímají hotovost. Tedy i na velké firmy. A že je to bolí možná víc než ty malé bych vám mohl vyprávět. Jedno byste mohl při vašich názorech vysvětlit, když stát prostřednictvím KH a zajišťováků šáhne na ty velké, že mediální masáž je větší než proti EET. Není to tím, že dopad na velké zloděje je fatální a bolí víc? V jednom s vámi souhlasím, poslanci úmyslně vytvářejí zákonné prostředí dovolující těm velkým neplatit daně. Jako zářný příklad můžu uvést solární tunel a Kalouskovo dluhopisy.

To dělají politici typu Kalouska a Fialy, jejich program je podpora nepoctivosti a myslí si, že na tom získají moc.

J. Svoboda 17.9.2017 12:07

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

Opravdu si myslíte, že platební transakce mezi velkými firmami probíhají nošením ranců peněz?

Nevím samozřejmě, co je na tom pravdy, mediální masáž vznikla proto, že v případě FAU v tom byl zaháčkován svým zájmem Bureš.

Z vašeho textu je vidět, že jste nalevo, což vysvětluje mnohé.

K. Vyšata 17.9.2017 12:15

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

No určitě ty papírové a kovové peníze co jim spadnou do kasy neházejí do kontejneru. I velké firmy mají tendenci v daňovém přiznání přiznávat jen co si rozhodnou sami. EET eviduje bez rozdílu zda je to velká nebo malá firma. A co je zaevidováno, to se zdaňuje, je to tak těžké pochopit?

A FAU se prověřovala nejdříve za činnost v letech kdy ještě Babiš nebyl ve vládě. Naroubovat na tu firmu Bbiše se nepovedlo, do dnešního dne se nic neprokázalo a nedokázalo.

J. Svoboda 17.9.2017 19:08

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

To vůbec není těžké pochopit. Říká se, že co je psáno, to je dáno. O tom žádná. Otázka na vás: Je tak těžké pochopit, že malé podnikatele EET nadměrně zatěžuje? Sečtěte si jednorázové a potom provozní nálady. Víte, kolik stojí papír a inkoust do tiskárny? Zdá se vám přiměřené, že ke zboží za 50 Kč vám obchodník vytiskne účtenku na formátu A4? Tento zhovadilý systém nutí podnikatele dokazovat NA SVOJE NÁKLADY, že nekradou. Proč si neplní svoji funkci stát? Velmi mi to připomíná pobyt v Rusku, v Leningradě. Když jsem si koupil lahev koňaku, dostal jsem k tomu půldruhametrovou účtenku, před jejímž vytištěním to prodavačka přepočítala na dřevěném počítadle. Už jsme dosáhli ruské úrovně. To je úžasné, ne?

Pořád doufám, že přijde čas, kdy se budete za svoje nynější názory stydět a stydět i za to, že jste kdy volil Bureše. Nejspíš však bude pozdě.

K. Vyšata 17.9.2017 20:12

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

Už jen ten kec o účtence o rozměru A4 dokazuje, že nejenom nic o EET a podnikání nevíte, ale vyprávíte pohádky, zábavné je o té účtence v Rusku a dřevěném počítadle. Že vy jste klon Jakuba Jandy?

V. Pavelka 17.9.2017 12:13

Re: Naprostý souhlas, od začátku až do konce

Dostali snížení daně , odpis nákladů , a ještě zdražili a dávají pořád pod čárku, tak co furt mají sráči .

M. Vondráček 16.9.2017 19:44

:-) :-)

... svatá prostoto , účetnictví celého státu :-)

Po koblihách se evidentně blbne.

Mimochodem , pro Vás jsem hloupý Pražák a zloděj poctivý venkovane :-)

Z. Velínský 16.9.2017 20:39

Re: :-) :-)

Já taky :-)

A ještě navíc jsem pražský kavárník. Protože mám rád kulturu, škola mě naučila přemýšlet a rád diskutuji o různých věcech s různými lidmi. Dříve se takovým lidem říkalo inteligence.

S. Cesky 16.9.2017 19:39

EET pomáhá,

a říkat tomu morální bahno,může pouze osel.

U nás Vám i každý Vietnamec vydá účtenku,co je na tom proboha špatného? A zda si ji vezmete či ne je pouze na Vás.

Dát do pořádku účetnictví celého státu může odsuzovat pouze hloupý Pražák anebo zloděj anebo obojí !

J. Lepka 16.9.2017 19:50

Re: EET pomáhá,

Sobíku, vy jste ... jak anděl!

M. Vondráček 16.9.2017 20:02

Re: EET pomáhá,

http://forum24.cz/hnuti-ano-nepriznalo-v-ucetnictvi-miliony-na-darech/

Jsou tady jiní pašáci , než Váš Vietnemec na rohu ...

J. Novotny 17.9.2017 10:51

Re: EET pomáhá,

Opravdu? Kolik z toho ANO nezaplatilo daní?

J. Peřina 16.9.2017 20:08

Re: EET pomáhá,

Soudruhu,

nejsem ani Pražák a ani zloděj.Je mně naprosto jedno,kdo podniká,protože si všech poctivých podnikatelů vážím,ale opravdu jen těch poctivých,kteří si svou dřinou a vůlí peníze zaslouží,ale nikdy nebudu fandit lidem,tedy "podnikatelům",kteří svou firmu zakládají na amorálních dotacích,amorálním přebíráním druhých firem,spolupracovníkům s STB a podobně.Mezi ty určitě patří i soudruh STBureš.

I. Hil 16.9.2017 20:21

Re: EET pomáhá,

S. Český - fakt jste takový prosťáček? A věříte tomu že mimo likvidace drobných podnikatelů přestanou ti velcí v čele ANO krást? Viz: Hnutí ANO nepřiznalo v účetnictví miliony na darech...http://forum24.cz/hnuti-ano-nepriznalo-v-ucetnictvi-miliony-na-darech/

M. Prokop 16.9.2017 20:56

Re: EET pomáhá,

Tu účtenku vám na požádání vydal i dřív.

Očekávat účetnictví celého státu v pořádku vlivem EET může jen hloupý buran nebo naivka, nejspíš obojí.

S. Cesky 17.9.2017 11:15

Re: EET pomáhá,

Předtím nikdy Vietnamci daně neplatili anebo naoko a to jsem také viděl.Takže účtenky nikdy nevydávali..

Já mám problém,přes 20 let jsem dělal v Praze a vím,že moji kolegové technici také nevolili Šláfenberka,na rozdíl od všech managerů,a když se ten šlechtický trotl nedokázal trefit do urny,tak jsme z toho všichni normální měli velikou legraci.

Je tu ještě jedna věc,všichni ostatní "candáti na prezidenta jsou vítači Čmoudů (s výjimkou p.Hanniga)..už o tom mluvil i Zeman na Barrandově,TGM měl s pražskou kavárnou veliké problémy a jen Čharlotta ho zastavila,aby neujel.

J. Peřina 16.9.2017 19:29

Burešovu zlodějnu pod názvem EET

nepodporuji,neberu si nikdy účtenky a jen sleduji,jak se mezi lidmi opět projevuje závist a ostatní neduhy,stejně jako za totality,do které se opět hrneme jak za pomoci EU,tak hlavně zlodějské levice. Proto se už ani nedivím,že největší podporu má levice na čele s STBurešem.Dokud seděli ve vládě "bývalí" komunisti,i když jací bývalí,když je někdo komunistou,tak je to navěky,tak jsem byl sice naštvaný,ale nějak jsem si říkal,že to přežiji,ale když Sobotka jmenoval do vlády "bývalého" komunistu a podle doložitelných a věrohodných dokumentů i spolupracovníka s STB,tak to už bylo na emigraci.Nyní ale hrozí,že policii vydaný Bureš má u současného prezidenta Zemana("bývalý" komunista) slíbeno,že když Burešovci vyhrají volby,nebude pro něj žádným problémem jmenovat Bureše premiérem,tak to už je absolutně vrchol drzosti,pohrdáním demokratickými principy a ústavou.To je na žalobu vypité hlavy státu.Senilita tohoto dědka je neuvěřitelná,protože popírá vše,co ještě před pár lety říkal.Absolutní vrchol absurdity bude ale vedoucí duo Zeman Bureš.To bude konec demokracie a směřování do Evropy.Kormidlo se otočí na východ a bdem zase tam,kde jsme už přeci jednou byli.To ale levici přeci nevadí.Oni totiž potřebují stále někoho vodit za ručičky,ale vůbec si neuvědomují,že od té doby je za ručičky bude vodit někdo jiný.Chce se mně blejt pane velebný.

I. Hil 16.9.2017 19:35

Re: Burešovu zlodějnu pod názvem EET

Bingo. Tohle ovšem "poctivý pracující" nepochopí...

J. Novak 17.9.2017 1:49

Zkuste si nevzít účtenku v Itálii, treba potom natrefíte před obchodem na finanční policii a zaplatíte pokutu.

J. Novotny 17.9.2017 10:23

Re: Burešovu zlodějnu pod názvem EET

A v čem je EET zlodějina pane Peřina? Že přinutí někoho zaplatit daně? Tak to je vysoce nemorální.

B. Skoupý, Ing. 16.9.2017 18:49

Proč by poctivý obchodník

měl mít problém s vydáváním účtenky?

Na Thaj-wanu funguje účtenková ůoterie od roku 1951, a soukromý sektor nezanikl, přitom příjmy za služby tvoří cca 60% hodnoty HDP, hodnota HDP/obyvatele je 47 800 USD (ČR 31 144 USD).

M. Vondráček 16.9.2017 19:36

Re: Proč by poctivý obchodník

S vydáváním účtenky nikdo problém nemá. Problém je , že každou účtenku si musí nechat schválit na MF. Zkuste to třena ze stánku na pouti v Hornej Dolnej .

K. Vyšata 16.9.2017 20:00

Re: Proč by poctivý obchodník

Chce to trochu přesně pojmenovat. Ne schválit, ale zaregistrovat. A je jedno jestli Hornej nebo Dolnej......

M. Vondráček 16.9.2017 20:03

Re: Proč by poctivý obchodník

I když to pojmenujete přesně , pořád to je buzerace :-)

I. Hil 16.9.2017 20:16

Re: Proč by poctivý obchodník

A budte si jistý, že vám tam přijde kontrola, na pár hodin vám zarazí prodej a kvůli chybně napsané větě o EET vám dá nejmíň 5000 pokuty i když jim vrazíte účtenku do ruky. A ještě vás sprostě prošacují jako správní stbáci. Prostě Bureš likviduje malé soukromníky.