27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Morální bahno účtenkové loterie

Účtenková loterie je na spadnutí a mě nepřestává udivovat, kam jsme se to za posledních dvacet let posunuli. Na jejím příkladu je totiž krásně vidět, jakým bahnem nesvobody a regulací se dnes brodíme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novotny 17.9.2017 10:39

Re: Autore, to je demagogie

Platit daně nikdo moc nechce, musíte to vynutit. Cena za neplacení se odvíjí od penalizace (včetně trestněprávní) a pravděpodobnosti, že se na to přijde. EET zvyšuje pravděpodobnost, že se na to přijde, proto ten postih může být relativně nižší, než jaký byste ke stejnému efektu potřeboval čistou represí.

J. Vintr 16.9.2017 17:50

Re: Autore, to je demagogie

Máte tušení, jak se počítají důchody zaměstnancům a OSVČ? Viděl jste někdy OSVČ, ža by se "hodili marod", protože se jim nechce do práce nebo měli nějaké jiné důvody? V tom, kdo koho dotuje máte zcela převrácené představy. A mimochodem, zaměstnanci žádné odvody státu neplatí. Dostanou hezky na ruku čistou mzdu, na kterou mají podle pracovní smlouvy nárok a aby zaměstnavatel měl ještě na to odvést státu povinné zdanění jejich mzdy, je jen a jen jeho starost.

J. Pražák 16.9.2017 18:56

Re: Autore, to je demagogie

Svatá prostoto!! Asi si neuvědomujete, že zaměstnavatel nemá žádné jiné finance, než ty, které vydělá. Je tedy jedno, jestli by platí část odvodu za zaměstnance, nebo jestli by mu vyplatil více o ty odvody a odvody platil zaměstnanec.

Samozřejmě na důchody si platí osvč minimum, protože ve finále bude dotován státem z odvodů, které obdrží za zaměstnance. Zkuste se podívat do skladby státního rozpočtu na webu minfin.

Socani i ods i ostatní jednomyslně nechávají osvč parazitovat na nespravedlivě nastaveném systému.

J. Kulheim 16.9.2017 18:25

Re: Autore, to je demagogie

Podnikatel dává. Kdo dává nekradne. Zloděj bere.

Poskytuje stát za peníze, které musíme odevzdat do státní popladny, žádané a přiměřené služby?

Důležitým argumentem pro zavedení EET je narovnání podnikatelského prostředí. Jsou někteří, kteří tomu věří. Kdyby to s tím podnikatelským prostředím myslel vážně, tak nejprv zruší to co podnikatelské prostředí deformuje nejvíc. To jsou dotace, pobídky ap. O něčem takovém jsem od něho nikdy neslyšel.

J. Pražák 16.9.2017 18:58

Re: Autore, to je demagogie

Se škodlivostí dotací souhlas. Ale viděl jste hospodského, který bere dotace (jsou i takové výjimky) a platí daně z celého příjmu?

F. Navrátil 16.9.2017 12:19

Autor se zasnil

Autorovy představy by byly splnitelné ve společnosti, kde by všichni lidé ochotně a s radostí platili daně. Nebo v prvobytně pospolné společnosti, kde výměna pazourku za rysí kožešinu nebyla zdaněna.

V. Čermák 16.9.2017 12:21

Re: Autor se zasnil

Normálně propaganduje, nebo neví, o čem by jinak psal...

I. Hil 16.9.2017 12:34

Re: Autor se zasnil

Normálně toho už začínají mít živnostníci plné zuby a raději se na to vykašlou a půjdou na pracák. Zatím se živili sami a po státu nic nechtěli, i když třeba ze všeho neodvedli daň. Teď je bude tedy živit ten stát, který jim hází klacky pod nohy - tedy i ta radující se část pracujících, kteří vůbec netuší co to být živnostníkem znamená...

J. Pražák 16.9.2017 13:23

Re: Autor se zasnil

Přeji všem živnostníkům rovné podnikatelské prostředí. A ti nepoctiví se zatím nějak na pracák nehrnou. Pouze obnovili firmu pod novým IČ, aby se odstříhli od minulých leváren.

V. Čermák 16.9.2017 13:38

Re: Autor se zasnil

Nebuďte směšný. Že po státu nic nechcete? Silnice, železnice, elektřinu, vodu, plyn, zdravotnictví, školství, hasiče, policii, obranu, to vše a ještě mnohé jiné, vesele čerpáte zdarma. Jinak ovšem po státu nic nechcete a daně taky platit nechcete....

I. Hil 16.9.2017 14:11

Re: Autor se zasnil

Daní zaplatíme všichni tolik, že se vám o tom za komunistů ani nesnilo - většinou nepřímých, o kterých vy asi ani nevíte, takže si myslíte, že je všechno zadarmo...

Už když jde ten živnostník vydělané peníze utratit, odevzdá jen na DPH z nich 21%

J. Novotny 17.9.2017 10:55

Re: Autor se zasnil

Nejenom živnostník.

J. Svoboda 16.9.2017 14:16

Re: Autor se zasnil

To, co po státu nikdo (snad kromě vás a dalších pomatenců) nechce, je státní buzerace, rozmnožování státních zaměstnanců, a další hovadiny, které vláda dělá. Nepřipadá vám, jako sprostá zlodějina, pokud stát horko těžko vybere daně a pak z nich ukradne 100 milionů na debilní účtenkovou loterii? Proč by daňový poplatník rád platil daně, když se přesvědčí, že je někdo rozkrade? Účtenková loterie je jedna zlodějina, rozmnožení státních zaměstnanců o 30 tisíc zbytečných darmošlapů je druhá a je jich víc.

V. Kún 16.9.2017 17:47

Re: Autor se zasnil

Těmi státními zaměstnanci myslíte koho? Učitele, lékaře a zdravotní sestry, hasiče a policisty, akademiky, vědce a výzkumníky, umělce a personál státních a městských galerií a ostatních kulturních institucí a zařízení, soudce, státní dozory nad hygienou, nezávadností potravin a léků, atd. atd.? Šetři bych jen na naší operetní "armádě" a hradní stráži, tam se skutečně dají ušetřit miliardy. A dále na platech senátorů, to jsou rovněž vyhozené peníze.

J. Svoboda 16.9.2017 23:39

Re: Autor se zasnil

Vidím pane, že těžko chápete. Nevím, zda to je záměr,nebo neschopnost. Těmi státními zaměstnanci myslím darmoslapy, přijaté v rámci EET a jiné zbytečně zaměstnané lidí. Vámi uvedené profese se v těch 30 000 nevyskytují.

J. Svoboda 16.9.2017 12:46

Re: Autor se zasnil

Pane Navrátile, znáte to rčení, jeden o voze, druhý o koze?

F. Navrátil 16.9.2017 14:02

Re: Autor se zasnil

Autor: "Místo nekonečné spirály regulací, represí, jejich nefunkčnosti a nových

regulací a represí lze daňové prostředí zcela uvolnit. Dějí se pak

naprosté zázraky".

Čtete správně. Daňové prostředí zcela uvolnit. On o voze, já o voze. Vy o koze.

J. Svoboda 16.9.2017 14:05

Re: Autor se zasnil

Také komunistické reziduum. Slyšel jste někdy Werichovu písničku o štěněti? Váš názor je s ní v příkrém rozporu.

I. Hil 16.9.2017 11:32

Největší problém není EET jako takové

ale byrokracie a hlavně BUZERACE s tím spojená. Byl jsem svědkem toho, když přijdou kontroloři na stánek se zeleninou, nařídí stop stav a přerušit prodej. Tak i když máte vše v pořádku, tak půl dne ńeprodáváte a můžete tu zeleninu vyhodit.

Víte o tom že tito kontroloři provádějí OSOBNÍ PROHLÍDKY spojené se šacováním?

I. Hil 16.9.2017 11:43

Re: Největší problém není EET jako takové

Pokuty spojené s EET jsou rovněž nastaveny záměrně likvidačně. Jen za to, že když máte podle úředníků nápis o EET nedostatečný, dostanete běžně pokutu 5000,- i když jim dáte v pořádku účtenku.

Náklady na EET jsou taky někde úplně jinde než blábolil Babiš. Pokud dojde k poruše musíte sednout do auta jet shánět papír od dodavatele, jinak nesmíte prodávat.

Tohle všechno zavedl člověk který nás všechny obírá (legálně) ročně o stamiliony odklonem akcií a nelegálně (zatím nepravomocně) podvedl nás i EU o další desítky milionů.

M. Hoblík 16.9.2017 11:32

Český prosťáček

za koblížek do pekla skočí! Zloděj stvoříl EET, naučil se to ještě jako Bureš, učili nás tenkrát důkladně a jak vidno i dobře, stále platné poučení.

V. Čermák 16.9.2017 12:16

Re: Český prosťáček

V. Čermák 16.9.2017 12:19

Re: Český prosťáček

Vy asi budete bývalý neplatič daní, nyní transformovaný na obecního vzteklounka, kterého částečně uklidní jen když si může mocně zaKoblihovat a zaBurešovat. Ale nevěšte hlavu, je vás víc....

R. Tesařík 16.9.2017 13:14

Re: Český prosťáček

Bacha aby vám na něco přišli, moralisto..To by bylo nářku.

V. Čermák 16.9.2017 13:32

Re: Český prosťáček

No kdyby chtěli, tak by určitě na něco přišli, ale proč by to dělali? Že se tady směju, jak bývalí neplatiči daní roní krokodýlí slzy, že teď něco málo platit musí? Někteří dokonce o tom píší slohová cvičení, jiní, jako pan autor se snaží zviditelnit...

P. Bolec 16.9.2017 11:14

Pane Polanecký, hezky se v tom motáte !

Pozastavuji se pouze u vašeho tvrzení, že tvůrci EET prohlašují, že všichni obchodníci jsou zloději ! Nechci vás podezřívat, že jste to vyslovil záměrně s cílem manipulace. Vždyť zcela a jednoznačně bylo řečeno, že jde o narovnání podnikatelského prostředí. Moje tvzení je podloženo praxí bývalého st. zaměstnance, který měl přehled o praktikách zaměstnávání pracovníků v pohostinství. Dobrá polovina těchto subjektů, sve zaměstnance, vyplácela mzdou blízké minimální mzdě a zbytek neoficiálně keš. Řeči o podnikání živnostníků jsou tak trochu na vodě. Vy jste se dosud nepotkal s dotazem při sjednávání zakázky s nabídkou, chcete to s papírem (obj.), nebo bez? Některé strany v současné předvolební hysterii, s cílem získat voliče, takto ze zoufalosti proti EET brojí. Přeji hezký den !

I. Hil 16.9.2017 11:26

Re: Pane Polanecký, hezky se v tom motáte !

To máte sice pravdu, ale dnes je ta polovina těch zaměstnanců na pracáku, protože na ně hospodský nemá. Ten který má, musel zdražit, takže to stejně zaplatí to radující se stádo....

M. Šejna 16.9.2017 14:04

přesně tak,

přesně tak, a proto tak výrazně klesá nezaměstnanost, když jsou lidi kvůli EET na pracáku.

:-D

Dokonce začíná růst i počet podnikajících subjektů. Sice klesá počet registrovaných OSVČ, zato jich ale víc skutečně podniká.

J. Lepka 16.9.2017 11:37

Re: Pane Polanecký, hezky se v tom motáte !

Tak mi pane Bolče prozraďte, proč se stát sere do všeho, včetně povinného doplácení daní zaměstnavatelem a proč to nenechá každému jednotlivci samostatně řešit? Ne nadarmo naše babičky říkaly : Každý svého štěstí strůjcem. Chápu, že ve vašem případě hovoří jen a pouze duch zloby bývalého státního zaměstnance, který by v takovém případě byl zbytečný ???

V. Čermák 16.9.2017 12:23

Re: Pane Polanecký, hezky se v tom motáte !

Vám asi ty prokaté daně také nevoní.