23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
milan007 7.8.2006 11:09

Re: co na to pan profesor

Jako každý rozumný člověk, který si přečte něčí názor.

J. Šťastný 7.8.2006 11:00

Děkuji

Jsem rád, že to někdo tak přesně pojmenoval. Jen zmíňka o panu prezidentu mi nesedí. Tomu věřím. Jinak by to chtělo aby si to mohlo přečíst co nejvíc lidí, a co nejdřív!!!

F. Čech 7.8.2006 10:56

Ubohé nálepky zhrzeného odéesáka

Co k tomu dodat. Odéesákům je líto, že Paroubek posílil sociální demokraty natolik, že ekonomická katastrofa, kterou by znovu způsobila ODS svojí opakovanou vládou se nebude konat. Přitom už přece jednou ČSSD měla jen 10%. Tak proč jste vy nedočkaví babráci věnovali tolik úsilí ke svržení neschopného mouly Grosse? Doplatili jste na svou nedočkavost a nenasytnou touhu po moci. Teď už toho moc nenabrečíte.

Semiramis 7.8.2006 12:03

Re: Ubohé nálepky zhrzeného odéesáka

Ne, rozumným lidem je jen líto, že Paroubkem končí demokracie.

Ladislav N. 7.8.2006 13:05

Re: Ubohé nálepky zhrzeného odéesáka

A co usnesení bohumínského a hradeckého sjezdu ČSSD o zákazu politické spolupráce s KSČm - už byla zrušena, nebo jsou "jenom" ignorována? ;-)

VeB 7.8.2006 14:31

Re: Ubohé nálepky zhrzeného odéesáka

(Y)To Vy nikdy nepochopíte, ubohej socane.

vitr 7.8.2006 10:45

diky pane shrnul jste to naprosto spravne, ceka nas jeste obdobi "meciarismu" nez z toho vybrednem nic se neda preskocit...

Boris 7.8.2006 10:39

Diktátor Paroubek

Článek je bohužel pro nás, co se živíme vlastní prací a ne z peněz daňových poplatníků,  velmi smutný, je ale pravdivý.

N

Ivan 7.8.2006 11:15

Re: Diktátor Paroubek

Pro mně, který se vždy živil jen vlastní prací (t.j. nepřivlastňoval si nadhodnotu práce zaměstnanců jako to dělá kapitalista) je článek naopak jen pustou propagandou

terra 7.8.2006 11:22

Přivlastnil si nadhodnotu...

Panebože! K tomu není co dodat. Kdyby neexistoval zaměstnavatel, u koho byste si tou svou poctivou prací vydělával, člověče?

A.D. 7.8.2006 13:14

Re: Přivlastnil si nadhodnotu...

V y nevíte, že jenom "poctivá práce dělnických rukou" má hodnotu a zajišťovat chod firmy a odbyt výrobků je jenom příživnictví? :-)

A kdyby Ivan pracoval ve výrobě, přidala by se k jeho ideologii ještě ta část s "vyžírky v klotových rukávech, co parazitují na poctivé dělnické práci" a "do výroby s nimi, aby poznali, co je poctivá práce". Ale že sedí v té kanceláři u počítače s internetem, tuhle pasáž raději vypustil :-)

H.K. 7.8.2006 10:37

ČSSD a řešení problémů

Pan Paroubek prohrál volby. Na to není potřeba znát matematiku stačí umět počítat. Slušně vychovaný člověk to uzná a podle toho jedná. To, že si přisvojil komunistické mandáty je jeho neomalenost, která nemá v polistopadovém období obdoby. Lze jen doufat, že v případných předčasných volbách to socialistům voliči spočítají. Pokud  ne, tak se nedá nic dělat . Je jenom zarážející, že se poslanci zvolení za Čssd chovají jak nemyslící stádo. To je ale jejich problém a problém těch, kteří je volili.

    ČSSD vládne 8 let a za tuto dobu nevyřešili žádný závažný problém . Pro nejméně majetné neudělali vůbec nic. Stále se rozevírají nůžky mezi vysoce přímovými skupinami obyvatelstva a těmi s nízkými výdělky. V průběhu jejich "bačování" se počet nezeměstnaných zvýšil až na lO%. Chudí platí daně, které si pak rozebáírají ti nejbohatší ve formě různých pobídek, dotací, grantů, fondů a p. Lobistické skupiny prosazují svoje zájmy pomocí státních úředníků a ten co platí daně je pro ně dojná kráva.

    Poslanci a státní úředníci kradou a peníze investují do svých "haciend", kakaa, a p. Státní půdu si "rozprodávají", řeknou si o "pět českých na stůl" , atd. Dávají pobídky zahraničním firmám, které zde vyrábějí zastaralé výrobky -/Philips/. O výhodách, které mají se místnímu podnikateli může jenom snít.

   To je výsledek hospodaření ČSSD za 8 let. Řeknete si, že taková stranu nemůže volit víc než 3% lidí.  Nevím jestkli si zasloužíme takovou vládu?

Malý Aston 7.8.2006 10:46

Re: ČSSD a řešení problémů

Každý národ má takovou vládu jakou si zvolí a jakou si zaslouží. Když chtějí občané bolševiky,budou mít bolševiky.Když chtějí vládu demokratickou budou mít demokratickou.Ale jakou vládu budeme mít,o tom musí rozhodnout voliči a ne bolševici v ČSSD a KSČM. ČSSD má jen svých 74 poslanců a za poslední 4 roky nevyhrála žádné volby. Jejich spojení s KSČM a další bolševizace ČSSD otevřela řadě občanů oči. Nové volby proti bolševikům.

F. Čech 7.8.2006 11:00

Ra KSČM šli po volbách žebrat pokud vím paní němcová, pan Kasal a soudruh Tlustý

Víme, že ODS nerada pouští z rukou svůj monopol na spolupráci s komunisty, který poprvé použila při volbě presidenta a podruhé a potřetí při pokusech o svržení koaliční vlády vedené ČSSD. Svými námluvami s KSČM jste, vážení soudruzi z ODS, vypustili džina z láhve!

Křupan 7.8.2006 11:10

Re: Ra KSČM šli po volbách žebrat pokud vím paní němcová, pan Kasal a soudruh Tlustý

Není to ODS, která se ohání komunistikými hlasy.

Není to ODS, která s pomocí všech komunistických hlasů blokuje co se dá.

Jste úplně blbý člověče???

eTony 7.8.2006 11:17

Re: Re: Ra KSČM šli po volbách žebrat pokud vím paní němcová, pan Kasal a soudruh Tlustý

je.

Žulový Aston 7.8.2006 11:23

Re: Re: Ra KSČM šli po volbách žebrat pokud vím paní němcová, pan Kasal a soudruh Tlustý

Nikoli, milý Křupane, on není blbý, on si jen pamatuje a tím pádem je jaksi odolný proti vaší propagandě na úrovni politického školení modrého mužstva... A souhrnně  prozatím ČSSD blokuje takové hvězdy české politiky jako je kleptomanka Němcová či Kasal, člen KDU-ČSL, strany která jaksi moc nezvítězila v těchto volbách a je v současné vládě i v té budoucí, čestné vládě ODS. .

H.K. 7.8.2006 11:12

Re: Ra KSČM šli po volbách žebrat pokud vím paní němcová, pan Kasal a soudruh Tlustý

Pane Čechu Vy dost rychle zapomínáte. Já jsem Vám už jednou napsal, že volby presidenta byly tajné a nikdo nemůže vědět kdo ho volil. Jedině, že by jste ležel v urně. Ale to by jste se tam určitě všichni co tak píšete nedali. Nepresentujte své přání jako fakta. Taky jsem Vám položil otázku na kterou zatím čekám odpověď. Který zákon vypracovala a prosadila ODS spolu s KSČM? Sdělte jenom jeden. To o čem píšete jsou bláboly, které nemají racionální podklad.

Malý Aston 7.8.2006 12:07

Re: Ra KSČM šli po volbách žebrat pokud vím paní němcová, pan Kasal a soudruh Tlustý

Pokud máte zájem o jména sociálních demokratů,kteří volili pana Klause a ne Zemana,máte možnost si koupit knihu pana Zemana,kde je všechny jmenuje a ještě přidává,že se to domluvilo v kanceláři pana Zaorálka.

Žulový Aston 7.8.2006 11:09

Re: Re: ČSSD a řešení problémů

Moc se mi otevřely oči, když jsem viděl čestného předsedu ODS Klause a předsedou KSĆM Grebeníčkem na balkoně. Za Václava Havla jsem na to nebyl zvyklý. Tento fakt mi brání volit ODS. 

H.K. 7.8.2006 11:15

Re: Re: Re: ČSSD a řešení problémů

Je to Vaše věc koho volíte. Určitě to nejsou lidé na balkoně.

Žulový Aston 7.8.2006 11:25

Re: Re: Re: Re: ČSSD a řešení problémů

To je jasné, že je to moje věc. Na jste přišel sám?

Ivan 7.8.2006 11:24

Re: ČSSD a řešení problémů

Rozevírání příjmových nůžek je, bohužel, trend v kapitalistických zemích obecný. ČSSD by ho mohla ovlivnit jen výrazným progresivním zdaněním, podobným např. tomu ve Švédsku. Platy nad jistou úroveň, řekněme 40000Kč, nebo 50000Kč měsíčně by byly zdaněny 80% nebo 90%, případně ještě více. Taky by pomohlo hlídání výdajů, které lze použít na osobní potřebu, tedy zdaněním luxusních výrobků.

Všechny ostatní údaje ve Vašem příspěvku jsou "mimo mísu". Nezaměstnanost klesá a je kolem 6%, reálná mzda roste a produktivita přitom roste rychleji, inflace je nízká, HDP roste rekordně, do země proudí zahraniční investice v nebývalé míře a jsou směřovány do průmyslu s čím dál tím větší přidanou hodnotou (stěhují se tady už i vývojové složky firem, nejen montáže), koruna posiluje, vývoz je ve velmi slušném přebytku nad dovozem, dluh v poměru k výši rozpočtu (příjmům) se snižuje (i když v absolutní výši ještě roste). To všechno za ODS bylo přesně opačně. ODS už jednou dokázala, že ona spravuje stát tak, že hospodařit neumí.

dm 7.8.2006 13:54

Re: Re: ČSSD a řešení problémů

Zruste penize uplne. Nebudete muset danit. Vsechno bude na pridel a za cas se muzete odstehovat do lesa a sdilet brloh s medvedem. Vsechno bude krasne jednoduche, tak jako v komunistickych pricurkach...

Zajimalo by mne, ktere konkretni ciny socdem vlady vnimate jako puvodce naseho soucasneho blahobytu, nebetycneho ekonomickeho rustu (a vseobecne zamestnanosti). Rovnez z vami navrhovaneho limitu 40 - 50 tis Kc usuzuji, ze vase prijmy jsou nizsi. Mam pravdu?

lili 7.8.2006 17:33

Re: Re: ČSSD a řešení problémů

Nevycházím z údivu. Jste tak hloupý, člověče, nebo jen provokujete?

Lippold 7.8.2006 10:34

Plíživá stařecká demence se nevyhýbá ani vydavatelům Neviditelného psa

Milý pane Neffe! Jak už tu napsal někdo přede mnou - máte vy něco takového zapotřebí? Vzpomínám na vaše zářná publicistická léta, vzpomínám na doby, kdy i Neviditelný  pes býval o něčem jiném. Je celkový úpadek obého způsoben stárnutím? Dnešní stupidní textík pana Stupeckého (hle, že by náznak bonmotu?) si v ničem nezadá s chorobnými výtvory účastníků socanského chatu "Kavárna" a nebo bolšánských "Haló novin"

Lea 7.8.2006 10:29

emotivní článek

kdy je téměř jedna polovina voličů pasována na neschopná individua dojící rozpočet.Dojímá mne názor,že ten,kdo nepřijímá myšlenku,potažmo program ODS,nestojí o svobodu.Autor  nám rozdělil společnost  velice jednoduše. Lidé,odkázaní na stát-neschopní /včetně lékařů,kteří  nevidí v člověku pacienta,učitelů,kteří nestačí a pod. Kam nám ale spadl zbytek? Já vidím polarizaci společnosti spíše ve vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec.Jestli zde máme přibližně halb und halb rozdělení,svědčí to o tom,že i zaměstnanci v nestátní sféře jsou voliči levice.Řekněte mi,proč by lékař,zaměstnanec a.s., pobírající 20 000 hrubého, měl inklinovat k ODS?

eTony 7.8.2006 10:41

Protože

skutečnou výši platu si musí dohodnout se zaměstnavatelem. A jak v tom figuruje ODS ? Odmítá současnou podobu zákoníku práce, který znerovnoprávňuje zaměstnance se zaměstnavateli. Rozumím tomu tak, že pokud je někdo flákač, neměl by mít šanci na finanční úspěch v podobě vysokého platu. Alespoň takto ve zkratce vám to píši. Samozřejmě tento problém je o něco složitější a vstupuje do toho mnoho podmínek jako je odbornost, náročnost vykonávané práce, požadavky na praxi apod.

Lea 7.8.2006 11:05

Re: e Tony

celá interna skončila v jedné nemocnici v západočeském kraji.Jednalo se o a.s.,a šlo především o výši mzdy.Pokud přijmu proklamované,že jsou zde ti,kteří práci nabízí a pak druzí,kteří ji poskytují,výsledky voleb nám dávají na srozuměnou, že ani v soukromém sektoru nejsou zaměstnanci u vytržení.Tím nechci říct,že možnou cestou je rozvoj malého a středního podnikání a že není nutné zeštíhlit státní správu.

Žulový Aston 7.8.2006 11:11

Re: Re: e Tony

Pokud je mi známo, pak většina zaměstnanců potenciálně privatizovaných nemocnic přes velké slovní proklamace volila Paroubka. Základní plat  lékaře v soukromé nemocnici v Olomouckém kraji je 12 000,- Kč......