4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek 7.8.2006 14:08

Re: Bída žurnalistiky

Předčasné volby nejsou arogantním pohrdáním mé voličské vůle. Vidím na vlastní oči, bez komentátorů jakéhokoliv ražení, že při rozložení poslanců 100 : 100 v současném složení, pokud nebude strana zelených akceptovat spolupráci s KSČM, je nemožné pro hlavní politické strany prosadit svůj program, ať to je modrý pták, nebo rudá růže s praporem upraveným na oranžovo. Nebaví mne sledovat tyto nesmyslné hrátky, nejsme ve fotbale, aby se nastavovalo a pak ještě penalty. Remíza evidentně nesedí. Takže nové volby a to i pro ty, kteří se zdrželi hlasování a teprve teď vidí, k čemu napomohli. Další můj soukromý názor je, že se Paroubek nechová ani náhodou tak, jak mu dovoluje volební výsledek, používá drsnou nátlakovou hru a rovněž mi připomíná funkcionáře SSM, který se dostal na okresní výbor strany. Zažil jsem takové ambiciózy. Stačilo.

Janus 7.8.2006 14:17

Re: Re: Bída žurnalistiky

"... a rovněž mi připomíná funkcionáře SSM, který se dostal na okresní výbor strany. Zažil jsem takové ambiciózy." Zdá se, že lze pouze ctít vaši osobní zkušenost. Mohl byste ale čtenářům přiblížit, co jste na tom OV KSČ dělal? 8-o

Mirek 7.8.2006 18:47

Re: Re: Re: Bída žurnalistiky

K tomu, abych takového člověka zažil, jsem ale nemusel být na OV KSČ, tehdy byli prorostlí do všech možných i nemožných oblastí života, měli to v popisu práce, stýkat se s pracujícími a občany, na rozdíl ode dneška, kdy o komunistu člověk nezakopne, jak je desetiletí dlouhé;-) Ale dotyčného jsem znal před stranickým výstupem, viděl vzestup nahoru a pak ho potkával v pracovním procesu po revoluci.......Jak tak ale koukám, napsal jste správně zkratku OV KSČ, takže pamětník........

Jura Jurax 7.8.2006 14:09

Re: Bída žurnalistiky

Hovořit o předčasných volbách je arogantním pohrdáním vůle voličů v situaci, kdy ještě nebyl použit ani jeden ústavní nástroj k sestavení vlády.

No, a pročpak nebyl ještě nebyl použit ani jeden ústavní nástroj k sestavení vlády? Protože soudruh Paroubek - ač volby prohrál - se mocímermo pokouší udržet u moci a doufá, že obstrukcemi donutí prezidenta k pověření sestavení vlády (případně výměnou za podporu při prezidentských volbách) a bude vládnout s podporou komundírů a případně nějakého přeběhlíka od Zelených, nebo uhraje nějakou formu koalice s ODS nebo nějakou formu opoziční smlouvy. A koryta socanům zůstanou a aféry šibalů se smetou pod koberec.

Volební pat Paroubkovi bohužel umožňuje vládnout až do úplného alelujá nebo do další defenestrace (tento tradiční způsob odstranění zhůvěřilých konšelů bych pt. čtenářstvu vřele doporučil :-D).

Jediným čistým řešením (tedy mimo svrchuzmíněné defenestrace) jsou předčasné volby - čím dřív tím líp. A článek je neobyčejně výstižný a bohužel tvrdě pravdivý.

Ladislav N. 7.8.2006 14:30

Paroubek uvažuje, že obmění vládu a požádá o důvěru

Paroubek uvažuje, že obmění vládu a požádá o důvěru

Ivan 7.8.2006 16:47

Re: Re: Bída žurnalistiky

Tomu, aby v čele parlamentu stál Paroubek přece brání ODS.  Paroubek jedná přesně v souladu s ústavou. Proč by vycházel ODS vstříc. K tomu žádný důvod není. Ať Topolánek jedná.

Je jednoduché řešení. Když vládu neumí sestavit Topolánek, musí ji sestavovat někdo jiný. Vsaďte se, že Paroubek vládu sestavit dokáže.

Mari 7.8.2006 13:26

Lukaparoubšenko

Vážený pane, Váš článek by měl být otisknut v každých novinách a tučně, což se bohužel nestane.

Ale i tak vřelý dík !!!R^>-

Jarda C. 7.8.2006 13:07

Nejlepší fór dne

Kandidovat do Senátu se chystá madame Barková, občanským povoláním bordelmamá. Chápu, doživotní imunita by madame přišla vhod.  Jistě její záměr podpoří všichni sociálně-demokratičtí hosté jejího charitativního zařízení. Kancelář si nakonec může zařídit v některé ženské věznici a protože se chová vždy vzorně, na zasedání Senátu by jí jistě dali propustku. Občané by se rádi složili i na přistavování helikoptéry:-D.  

Andy 7.8.2006 13:16

Re: Nejlepší fór dne

do deseti minut nastoupí Šejna a Halladin s plamennou obhajobou "poctivé podnikatelky" paní Barkové, jakož i s příběhem o honu na Grosse, zpravodajských hrách a právu ČSSD na korupční praktiky.

Ladislav N. 7.8.2006 13:24

Re: Re: Nejlepší fór dne

Zatím Barková nebyla pravomocně odsouzena, takže zdrženlivost by byla na místě...

MirekTopShit 7.8.2006 13:27

Re: Re: Re: Nejlepší fór dne

Bohužel paní Barková ( která tam samozřejmě nemá co dělat) následuje pouze příkladu pana Železného a dalších senátorů, kterým nezbývalo nic jiného než postupně udělat z českého parlamentu útočiště nepotrestatelných kriminálníků - nezávisle ze kterékoli strany. A pokud se neomezí imunita poslanců, což blokují stereotypně poslanci ODS, tak tomu bude i nadále.

Ladislav N. 7.8.2006 13:32

Re: ... Re: Nejlepší fór dne: "...což blokují stereotypně poslanci ODS..."

Opravdu? Kdo že to měl 111 parlamentní většinu ?(bez koaličních partnerů ČSSD) do voleb 2006? ODS?

V tichosti se vraťte do základní školy, aby vás naučili počty (stačí do 200)... ;-)

MirekTopShit 7.8.2006 14:22

Re: Re: ... Re: Nejlepší fór dne: "...což blokují stereotypně poslanci ODS..."

Laďo, zase kadíte mimo mísu, poslední návrh těsně před volbami zamítli senátoři ODS a do parlamentu už to nemohlo projít.  Viz záznamy ze schůze senátu. Ladíku politicky jste takový momentálně opožděný Otík, ale matematik jste geniální, to se musí uznat. Paroubek Vás koupí. 

Ladislav N. 7.8.2006 14:37

Re: ... Re: Nejlepší fór dne: "...což blokují stereotypně poslanci ODS..."

To je ale jediný případ, který za celé volební období mohl nastat. A co ty ostatní? Proč je hlasovací mašinérie KSČSSD neprotlačila parlamentem?;-)

P.S.: Podobně dopadla (před 4 lety) novela živnostenského zákona, která zrušila právo vlády vydávat rozsáhlé předpisy omezující občany vládním nařízením (navíc v rozporu s Ústavou ČR). Po vetu V. Havla po volbách skončila v parlamentních archivech. A blbý zákon a vládní nařízení platí dál...

MirekTopShit 7.8.2006 15:07

Re: Re: ... Re: Nejlepší fór dne: "...což blokují stereotypně poslanci ODS..."

...letos prý bude hodně švestek. A ten novej marockej sultán má bejt nějakej dobrej, že jo...

Jarda C. 7.8.2006 13:28

Re: Re: Re: Nejlepší fór dne

Pokud vím, minulý týden soud už podruhé odměnil její aktivity 5 lety natvrdo. Očekáváte snad, že na přímluvu bezpečnostního experta ČSSD Staníka Upřímného se soudci nechají zlomit (a pojišťovna v pohodě odepíše 8 melounů)?

Ladislav N. 7.8.2006 13:32

Re: Re: Re: Re: Nejlepší fór dne

Je rozsudek pravomocný nebo ne?

jonáš 7.8.2006 13:49

Re: Re: Re: Re: Re: Nejlepší fór dne

Sakra, vona se snad Andy spletla .. ;-D

Mirek 7.8.2006 14:12

Re: Re: Re: Re: Re: Nejlepší fór dne

Rýmuje se malomocný.....

Ken 7.8.2006 12:51

ČSSD do opozice a bez podmínek!

Již dlouho, čekám na tento článek. Díky

Myslím si, že přišel čas kdy ČSSD musí projít očistnou kůrou a hlavně najít sama sebe. Po nevýrazných politicích S. Grosse a Špidly přišel despotický Paroubek. Je to, jemně vyjádřeno, od zdi ke zdi.

Představitelé ČSSD by si tohle měli začít uvědomovat. Pro mně ČSSD v žádném případě není v současné době demokratická strana a už vůbec je pro mně nepředstavitelná spolupráce s KSČM na jakéko-li úrovni. Zdůrazňuji na jakéko-li.

Hezký den

janoryna 7.8.2006 13:28

Re: ČSSD do opozice a bez podmínek!

tak ji tam pošlete. proč by měla chtít sama ? co brání vítězné straně v ustavení vlády ? že ji socani nepodporujou ! a taky proč, posíláme je do opozice !.

A.D. 7.8.2006 13:41

Re: Re: ČSSD do opozice a bez podmínek!

Zatím se ví jen to, že ji nepodporuje Paroubek. A poslancům ČSSD neumožnil svůj názor vyjádřit, ani ve volbách předsedy sněmovny, což je nezbytný krok k tomu, aby nová vláda vůbec mohla požádat sněmovnu o podporu. Paroubek se neodvážil nominovat vlastního protikandidáta v obavě, že ne všichni "jeho" poslanci mají s ním stejný názor :-(

Ken 7.8.2006 15:51

Re: Re: ČSSD do opozice a bez podmínek!

Cytrému napověz, hloupého...

Promiňte, nemyslím to pejorativně, to jen staré české přísloví. Tu očistu by měla prodělat každá strana po určité době vládnutí.

Hezký den

MirekTopShit 7.8.2006 13:29

Re: ČSSD do opozice a bez podmínek!

Stačí aby Topolánek sestavil vládu a hlavně aby ho někdo tím někdo pověřil a pak ČSSD šup do opozice...ale zatím se nám jen rozpadla hrkavá trojkolka...

Ivan 7.8.2006 16:49

Re: ČSSD do opozice a bez podmínek!

Demokratické je zřejmě jenom to, co se  hodí Vám.

Cichon 7.8.2006 12:30

Občané plačte - to je jediné co nám zbývá

Autor popisuje věrně vývoj osoby Paroubka od RaJ s pomocí KSČ až do dneška. Skutečně se z něj stal malý/velký diktátor s obrovskou dávkou moci a arogance. Způsob jakým vydírá je nevídaný a v kličkování je velmistr. Klaus v době, kdy mu byla novináři arogance vytýkána mu nesahá ani na kotníky. Občanům (těm přemýšlejícím) bohužel  zůstává jen možnost plakat, protože novináři tak často vše v politice a politiky kritizující a všem radící v současné době jakoby vymřeli nebo, že už by se začali bát Paroubka, že jim zatrhne tipec??? Bohužel článek na internetu si přečte jen hrstka lidí a to nelze srovnat s normálním "papírovým" tiskem. Je to bída, kam jsme to dopracovali

Evropan (original) 7.8.2006 12:34

Re: Občané plačte - to je jediné co nám zbývá

Ted uz se neda nic delat, ale plakat je to posledni. Je dulezite nedat socanum ani halir bez boje, optimalizovat, obchazet, preskakovat. At si ten svuj oranzovy raj buduji za penize tech co ho chteji a ne tech co o nej nestoji.

Jura 7.8.2006 14:16

Re: Re: Občané plačte - to je jediné co nám zbývá

Jojo, originelní Evropane, jenže gró daní vydře náš socstát ze zaměstnanců - a ti moc nenaoptimalizují, neobejdou a nepřeskočí ...

Josef 7.8.2006 12:49

Re: Občané plačte - to je jediné co nám zbývá

Po tom, co jsem slysel po vyhlaseni vysledku voleb od lidi, i tech, ktere jsem povazoval za rozumne, jsem zlomil hul nad timto narodem.

Ladislav N. :-))) 7.8.2006 12:51

Re: Re: Občané plačte - to je jediné co nám zbývá

No vidíte, jiní zase zlámali hůl nad vašimi příspěvky... ;-)