25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 7.8.2006 14:37

Re: ... Re: Nejlepší fór dne: "...což blokují stereotypně poslanci ODS..."

To je ale jediný případ, který za celé volební období mohl nastat. A co ty ostatní? Proč je hlasovací mašinérie KSČSSD neprotlačila parlamentem?;-)

P.S.: Podobně dopadla (před 4 lety) novela živnostenského zákona, která zrušila právo vlády vydávat rozsáhlé předpisy omezující občany vládním nařízením (navíc v rozporu s Ústavou ČR). Po vetu V. Havla po volbách skončila v parlamentních archivech. A blbý zákon a vládní nařízení platí dál...

VeB 7.8.2006 14:31

Re: Ubohé nálepky zhrzeného odéesáka

(Y)To Vy nikdy nepochopíte, ubohej socane.

Ladislav N. 7.8.2006 14:30

Paroubek uvažuje, že obmění vládu a požádá o důvěru

Paroubek uvažuje, že obmění vládu a požádá o důvěru

Slupka 7.8.2006 14:28

Velice dlouhé hořekování

Vážený parchante, Jiří Slupecký,

jelikož Vám asi označení pane nevyhovuje, jak naznačujete v textu a soudruhem asi nejste, jelikož bližní na sebe tekhle podle neplivou, tak jsem Vás oslovil tak, jak jsem Vás oslovil. 

Z Vašeho článku je zřejmé, že jste bratra Paroubka nevolil. Zbytek poenty Vašeho článku, nebo spíše kydání hnoje jsem nepochopil. S pozdravem člen nejhorší vrstvy, líný a neschopný  (jak jste označil polovinu národa;-€) Slupka ;-D

nosál 7.8.2006 14:23

Re: Re: Lukaparoubšenko .....

Vítěz čeho_Soutěže v pitomosti?

MirekTopShit 7.8.2006 14:22

Re: Re: ... Re: Nejlepší fór dne: "...což blokují stereotypně poslanci ODS..."

Laďo, zase kadíte mimo mísu, poslední návrh těsně před volbami zamítli senátoři ODS a do parlamentu už to nemohlo projít.  Viz záznamy ze schůze senátu. Ladíku politicky jste takový momentálně opožděný Otík, ale matematik jste geniální, to se musí uznat. Paroubek Vás koupí. 

figura 7.8.2006 14:19

Naprosto přesné...

Janus 7.8.2006 14:17

Re: Re: Bída žurnalistiky

"... a rovněž mi připomíná funkcionáře SSM, který se dostal na okresní výbor strany. Zažil jsem takové ambiciózy." Zdá se, že lze pouze ctít vaši osobní zkušenost. Mohl byste ale čtenářům přiblížit, co jste na tom OV KSČ dělal? 8-o

Jura 7.8.2006 14:16

Re: Re: Občané plačte - to je jediné co nám zbývá

Jojo, originelní Evropane, jenže gró daní vydře náš socstát ze zaměstnanců - a ti moc nenaoptimalizují, neobejdou a nepřeskočí ...

Mirek 7.8.2006 14:12

Re: Re: Re: Re: Re: Nejlepší fór dne

Rýmuje se malomocný.....

Jura Jurax 7.8.2006 14:09

Re: Bída žurnalistiky

Hovořit o předčasných volbách je arogantním pohrdáním vůle voličů v situaci, kdy ještě nebyl použit ani jeden ústavní nástroj k sestavení vlády.

No, a pročpak nebyl ještě nebyl použit ani jeden ústavní nástroj k sestavení vlády? Protože soudruh Paroubek - ač volby prohrál - se mocímermo pokouší udržet u moci a doufá, že obstrukcemi donutí prezidenta k pověření sestavení vlády (případně výměnou za podporu při prezidentských volbách) a bude vládnout s podporou komundírů a případně nějakého přeběhlíka od Zelených, nebo uhraje nějakou formu koalice s ODS nebo nějakou formu opoziční smlouvy. A koryta socanům zůstanou a aféry šibalů se smetou pod koberec.

Volební pat Paroubkovi bohužel umožňuje vládnout až do úplného alelujá nebo do další defenestrace (tento tradiční způsob odstranění zhůvěřilých konšelů bych pt. čtenářstvu vřele doporučil :-D).

Jediným čistým řešením (tedy mimo svrchuzmíněné defenestrace) jsou předčasné volby - čím dřív tím líp. A článek je neobyčejně výstižný a bohužel tvrdě pravdivý.

Mirek 7.8.2006 14:08

Re: Bída žurnalistiky

Předčasné volby nejsou arogantním pohrdáním mé voličské vůle. Vidím na vlastní oči, bez komentátorů jakéhokoliv ražení, že při rozložení poslanců 100 : 100 v současném složení, pokud nebude strana zelených akceptovat spolupráci s KSČM, je nemožné pro hlavní politické strany prosadit svůj program, ať to je modrý pták, nebo rudá růže s praporem upraveným na oranžovo. Nebaví mne sledovat tyto nesmyslné hrátky, nejsme ve fotbale, aby se nastavovalo a pak ještě penalty. Remíza evidentně nesedí. Takže nové volby a to i pro ty, kteří se zdrželi hlasování a teprve teď vidí, k čemu napomohli. Další můj soukromý názor je, že se Paroubek nechová ani náhodou tak, jak mu dovoluje volební výsledek, používá drsnou nátlakovou hru a rovněž mi připomíná funkcionáře SSM, který se dostal na okresní výbor strany. Zažil jsem takové ambiciózy. Stačilo.

jonáš 7.8.2006 14:08

Re: Re: Soudruh Paroubek

Spíš ne, von je totiž cool -- ;-)

lem 7.8.2006 14:01

Re: Od Parouka jsem nic jiného neočekával

Zatím se ještě ničeho nezřekl (formální ukončení trojkoalice je jen taktickým krokem), naopak zdá se být důsledný, až mě to příjemně překvapilo.

Takže doufám, že to dotáhne do konce a dokope to nových voleb, a že se v ODS nenajde žádný zrádce, i když si to pan prezident tak vřele přeje.

Malý Aston 7.8.2006 13:58

Re: Od Parouka jsem nic jiného neočekával

Velmi nerad ale musím s Vámi souhlasit. Jakékoliv jednání ODS přímo s ČSSD bez koaličních partnerů není konec ODS,protože pravičáci budou vždy volit pravici ale je to cesta k řízení věcí veřejných bolševiky z KSČM. Při první příležitosti,při prvním jednání poslanecké sněmovny,bude případná vláda ODS odstraněna a vlády se ujímá Paroubek,podporovaný KSČM a podporovaný některým ze Zelených nebo uplaceným z KDU. Bude to státotvorné,demokratické jako v roce 1948. Jiné řešení jak vláda úřednická a předčasné volby, je prodloužení vlády ČSSD se všemi těmi šibalkami a zloději. K tomu vede celé jednání Paroubka,včetně jeho slavného projevu po volbách.Kolaborace se nevyplatila ani US-DU ani KDU a kolaborace nepřímá s bolševiky v KSČM a ČSSD se nevyplatí ani ODS.Vláda podporovaná KSČM může být jen bolševická,dálkově řízená Grebeníčkem. Když řekne Grebeníček,bude tady vládnout  ČSSD,tak tady taky vládnout bude.

A.D. 7.8.2006 13:56

Re: Re: Re: ne Paroubek..demokracie selhává

No to nevím, ale patrně by mi vysvětlil, že je to vlastně moje vina, když se za své vydělané peníze jedu flákat na hory,  kde snad ještě čekám, že mi bude někdo posluhovat, místo co bych ty prachy, co mi určitě přebývají, raději poslala chudákům nezaměstnaným rovnou na účet :-)

dm 7.8.2006 13:54

Re: Re: ČSSD a řešení problémů

Zruste penize uplne. Nebudete muset danit. Vsechno bude na pridel a za cas se muzete odstehovat do lesa a sdilet brloh s medvedem. Vsechno bude krasne jednoduche, tak jako v komunistickych pricurkach...

Zajimalo by mne, ktere konkretni ciny socdem vlady vnimate jako puvodce naseho soucasneho blahobytu, nebetycneho ekonomickeho rustu (a vseobecne zamestnanosti). Rovnez z vami navrhovaneho limitu 40 - 50 tis Kc usuzuji, ze vase prijmy jsou nizsi. Mam pravdu?

lem 7.8.2006 13:53

Re: Bída žurnalistiky

Jestliže ten "dobrý politický stratég" odmítal důsledně veškeré kompromisní návrhy a dokonce odvolal již jednou přislíbené (např. menšinovou vládu ODS) a současně prohlašuje, že bude blokovat nové volby, tak z toho vychází jediné: chce vládnout navěky a bez mandátu. Třeba to se svými schopnostmi dotáhne až k znovuzakotvení vedoucí úlohy strany v ústavě.

Pokud hovoříte o aroganci pravice namísto levice, tak máte asi nasazené nějaké podivné brýle.

Předčasné volby nejsou žádným pohrdáním voličů, ani pravicových, ani levicových. Pokud si to situace vyžaduje (100:100 je snad evidentní), patří k demokratickým poměrům, že k novým volbám dojde.

Konečně, ať se tedy ukáže, jestli chtějí občané této země s. Paroubka a koalici KSČ a ČSSD, nebo pravostředou vládu (jakkoliv ne ideální, bez chyb a bez korupce, ale přece jen s nadějí na změnu). Zajímavé, že příznivci ČSSD jsou nekompromisní příznivci referenda o čemkoliv, ale nových parlamentních voleb se bojí jako čert kříže. Věřím, že se ta "vůle voličů", o které mluvíte, posunula od těch Paroubků a Filipů trochu pryč, a ne naopak!

Jura Jurax 7.8.2006 13:51

Re: Od Parouka jsem nic jiného neočekával

R^ souhlas

Ja 7.8.2006 13:50

Re: Bída žurnalistiky

Jsi slepý a nechápeš nic. Nedej bože aby se soudruh Paroubek skutečně dostal k moci, pak sám uvidíš.

jonáš 7.8.2006 13:49

Re: Re: Re: Re: Re: Nejlepší fór dne

Sakra, vona se snad Andy spletla .. ;-D

www racek 7.8.2006 13:46

Re: Bída žurnalistiky

no, jistě, tenhle přístup je bezvadnou vyjednávací základnou s protivníkem, který má kupodivi taky stejně hlasů, ale rozhodně větší sílu ...:-D

www racek 7.8.2006 13:45

Re: Soudruh Paroubek

myslíš, že to Tokeš pochopí?

A.D. 7.8.2006 13:41

Re: Re: ČSSD do opozice a bez podmínek!

Zatím se ví jen to, že ji nepodporuje Paroubek. A poslancům ČSSD neumožnil svůj názor vyjádřit, ani ve volbách předsedy sněmovny, což je nezbytný krok k tomu, aby nová vláda vůbec mohla požádat sněmovnu o podporu. Paroubek se neodvážil nominovat vlastního protikandidáta v obavě, že ne všichni "jeho" poslanci mají s ním stejný názor :-(

penzista 7.8.2006 13:40

Od Parouka jsem nic jiného neočekával

ale to co předvádí Topolánek ja trapné. Pokud se zřekne trojkoalice a spojí se s Paroubkem, potom je to jeho konec a dobře mu tak. To tvrdím jako stálý volič ODS.

lem 7.8.2006 13:40

Soudruh Paroubek

Souhlasím s hodnocením.

Navrhuji novinářům (kromě Práva, Haló novin a podobných tiskovin), aby při své publikační činnosti nepoužívali spojení "pan Paroubek", ale důsledně "soudruh Paroubek".

To proto, aby se někteří prozatím méně přemýšlející, ale přesto návrat starých pořádků si nepřející a v jádru rozumní spoluobčané probudili a dobře zvážili, koho budou příště podporovat (samozřejmě staří bolševici od kosti se předělat nedají vůbec) ;-€

Jaroslav Šebek 7.8.2006 13:36

Bída žurnalistiky

Pan Jiří Slupecký mi připadá jako takový zmodralý Kojzar. Se základy vnímání principů demokratické politiky má jeho článek společného pramálo. Spíše se orientuje na nadávky a strašení čtenáře tím známým návratem k únoru 1948. Domnívám se, že lidí, kteří by na tyto strašáky slyšeli, stále ubývá.

Sociální demokracie sice nevyhrála volby, ale získala dost dobrý volební výsledek k tomu, aby mohla splnit svůj předvolební slib: nedopustit realizaci Modré šance. ODS prostě její volební zisk nedovoluje plnit své záměry. Politici se tedy musejí domluvit na kompromisu. Za špatný konec to vzal především čestný předseda ODS a prezident, když v modré euforii rovnou pověřil M.Topolánka vyjednáváním o sestavení vlády, bez toho, aby si pozval zástupce všech parlamentních stran a zjistil jejich názory na povolební uspořádání. Nyní v tom Klaus nechává Topolánka (zdá se, že se značnou škodolibostí) se bezútěšně plácat a promrhávat svůj politický kredit.

Hovořit o předčasných volbách je arogantním pohrdáním vůle voličů v situaci, kdy ještě nebyl použit ani jeden ústavní nástroj k sestavení vlády. Teprve po vyčerpání třech pokusů předepsaných Ústavou lze hovořit o předčasných volbách.

Pravice v povolební euforii arogantně spekulovala, jak bude obcházet svou sněmovní nevětšinu pomocí Senátu a rušit sociální zákony prosazené socdem. Nyní jim začíná docházet, že to tak jednoduché nebude a že svůj jediný plán jak vládnout, totiž zkorumpovat některého poslance z opoziční stovky, se nedaří naplnit.

Paroubek se chová přesně tak, jak mu dovoluje volební výsledek, ukázal se jako dobrý politický stratég. Laskavě si tedy uvědomte, pravicoví čtenáři hysterických nadávek pana Slupeckého, že z pozice síly se dá jednat, pouze je-li jaká.>-

Janus 7.8.2006 13:35

Re: na každém šprochu,aspoň pravdy trochu

Koukám, žádná reakce od modrého ptactva ... ;-) No, ono se s tímto dost těžko polemizuje ... ;-D

Janus 7.8.2006 13:32

Re: Re: ne Paroubek..demokracie selhává

Bruntálsko, Bruntálsko - heleďte, není on odtud Mistr Kajan-Janyška?8-o Zkuste ho oslovit přímo, třeba Vám to vyloží v duchu "Velkého a zvěčnělého" Hayeka ... ;-D

Ladislav N. 7.8.2006 13:32

Re: Re: Re: Re: Nejlepší fór dne

Je rozsudek pravomocný nebo ne?