25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P.P. 7.8.2006 20:37

Normalizace

No jestli nekdo vystupuje kategoricky v duchu normalizace tak to je autor tohoto clanku. Jednoznacne odsuzujici stanoviska, kategorizace a nalepkovani lidi, jasny nepritel, 70-ta leta hadr. Autor pusobi az smesne jak nedokaze skryvat nenavist, ale hlavne svou neznalosti politickych pomeru  za Sumavou dale. Nejspise tam nikdy nebyl nebo o tom ani cetl. A kdyby tam nekdy byl tak by treba zjistil, ze napr. i v tech nejvyspelejsich zemich poslanci hlasuji podle sveho uvazeni nebo podle stranicke potreby k cemuz dostanou patricne stranicke narizeni  a kdo nesouhlasi tak leti a muze zustat pouze jako nezavisly. Moci se drzi vsichni, demokraticky nikdo neodchazi kdyz je sance neco vybojovat. Atd. atd. Uz dlouho jsem necetl vetsi pitomost nez tento primitivni clanek.

pařez 7.8.2006 20:36

Re: Re: Re: jasná pravda

nechápu proč dělat rozdíl při volbě osob a hlasování o zákonech. Koneckonců se nejedná jen o volbu konkrétní osoby, ale o obsazení důležitých funkcí, které s sebou nesou důležité pravomoce. A tajná volba (nešvar, který nemá v demokratických parlamentech co dělat) je poslancovo právo, ne povinnost!!! Paroubek navíc nikoho nenutil - jak by to vůbec dokázal (bičem? :-D) - hlasovat tajně. A to, jestli poslanec hlasuje podle pokynů vedení strany nebo podle tzv. "svědomí" (jinými slovy pod vlivem různých lobbistů), je jeho svobodná volba, a pro mě jako voliče je to velmi důležitá informace.

pařez 7.8.2006 20:29

Re: Re: Re: Re: Re: jasná pravda

vy to srovnáváte? Člověče, vzpamatujte se!

cca2 7.8.2006 20:27

Re: Re: Žvásty

NEMUSELI - nikdo nic nemusel !

muadib 7.8.2006 20:06

Re: Re: Re: Re: jasná pravda

Vy už asi nepamatujete manifestační hlasování za totality, kdy si lidé netroufali jít za plentu ?

A co jim hrozí ? Asi byste se divil. Zvláště při Paroubkových metodách.

muadib 7.8.2006 20:04

Re: Re: jasná pravda

No moc velký demokrat zrovna nejste. Pokud jde o zákony pak má určitě volič právo vědět jak jeho poslanci hlasují. Pokud jde o volbu osob má být vol¨ba tajná ostatně říká to i ústava. takže snaha bránit tajné volbě je protiústavní . Např analogie volby starosty v obci je rovněž veřejná při hlasování o konkrétním usnesení zastupitelstva se hlasuje veřejně - každý zvedá či nezvedá ruku za sebe.. A ještě k Vaší poznámce , že volič má právo vědět - o to tady totiž vůbec nejde : po Paroubkovsku jsou poslanci prostě zbyteční , hlasovat může sám předseda. Hlasování je pak stejně trapná fraška jako všechny volby za totality.

pařez 7.8.2006 19:32

Re: Re: Re: jasná pravda

a jaký "trest" hrozil poslancům? Vězení, vyhazovat z práce, existenční riziko? Nebuďte směšný. Poslanecké koryto je privilégium a ne oprávněný nárok.

pařez 7.8.2006 19:30

Re: Re: Re: jasná pravda

já prostě chci vědět, jak který poslanec hlasoval (nehlasoval), abych pak mohl jeho chování zhodnotit v dalších volbách. K čemu by pak byly volby, kdybych neměl tuto možnost?

A.D. 7.8.2006 19:26

Re: Re: jasná pravda

A copak jste se z Paroubkova hlasovacího divadýlka dozvěděl?

Já tedy pouze to, že nikdo ze soc.dem. poslanců nehlasoval, anžto nesměl, protože by se mohl "dopustit názoru", dokonce snad vlastního a to se v Paroubkistánu nedovoluje.

pařez 7.8.2006 19:03

Re: jasná pravda

odevzdávají hlasovací lístky ke kontrole puchejřovi mně připomínají lidovou frontu při nástupu bolševiků.Shrbeně a připosraně se nechají kontrolovat po hlasování v parlamentu

a co právo voliče vědět, jak hlasuje jeho poslanec (zaměstnanec)? Chápu, že člověku, který byl vychován v systému kde "shrbeně a připosraně se" kdekdo choval, to nevadí. Vrchnost si může dělat co chce, občan (volič) to toho nemá co čumět, že?

hehe 7.8.2006 18:55

Re: Re: Vřelý dík

a bodnými ranami bylo vytetováno: 232

Mirek 7.8.2006 18:47

Re: Re: Re: Bída žurnalistiky

K tomu, abych takového člověka zažil, jsem ale nemusel být na OV KSČ, tehdy byli prorostlí do všech možných i nemožných oblastí života, měli to v popisu práce, stýkat se s pracujícími a občany, na rozdíl ode dneška, kdy o komunistu člověk nezakopne, jak je desetiletí dlouhé;-) Ale dotyčného jsem znal před stranickým výstupem, viděl vzestup nahoru a pak ho potkával v pracovním procesu po revoluci.......Jak tak ale koukám, napsal jste správně zkratku OV KSČ, takže pamětník........

viktor 7.8.2006 18:43

Re: Ale jděte se picnout ...

Aspoň někdo vidí reálně. Proč ho asi Klaus označil za prázdného a falešného ? Bylo smutné, že se v národě nenašel nikdo jiný než příliš mladý Gross. Jinak je z celé diskuze vidět, že nejsme jednotný národ, není žádná snaha pochopit druhou stranu. Hlavně ať si urvu prachy pro sebe, že budou sebrány někomu jinému nás nezajímá.

Paroulek 7.8.2006 18:42

jasná pravda

Plně souhlasím a stále čekám až se ozvou ti nositelé demokracie z televizních stávek.Ti soukmenovci kteří bez jakékoliv protestu odevzdávají hlasovací lístky ke kontrole puchejřovi mně připomínají lidovou frontu při nástupu bolševiků.Shrbeně a připosraně se nechají kontrolovat po hlasování v parlamentu.Normalizační bolševik vládne a rozhoduje.To je demokracie. Par.

viktor 7.8.2006 18:30

Re: Re: Vážený elitáři

Asi jste nečetl článek, o kterém se diskutuje: "Lidé,kteří chtějí budovat svobodnou společnost a proti nim banda neschopných úředníků,učitelů,policie,zdravotní sestry..." Kdo tady rozděluje lidi na schopné a neschopné ?Takovým říkám elitáři.

Ladislav N. 7.8.2006 18:24

Mirek Topolánek: Teď už hlavně bráním tomu nejhoršímu

Mirek Topolánek: Teď už hlavně bráním tomu nejhoršímu

Kosmák 7.8.2006 18:18

Kdo seje vítr !

   Ne pane Jeremy, to nejsou žádné žvásty. Vy je v článku vidíte jen proto, že jste slepý a hluchý. Kdo nevidí tu příšernou aroganci a křupanskou jízlivost v chování i vyjadřování toho samolibého,nikým nevoleného a jen v důsledku nespravedlivého přepočítávání hlasů stejně silného Lukaparoubšenka, měl by si nechat vysvětlit, jak by se měl chovat politik, který je hoden označení PREMIER !!  Toho ale on není schopen. Nečeká nás nic dobrého.

Hrozd 7.8.2006 18:12

Ale jděte se picnout ...

Paroubek je produktem naivní strategie a taktiky Topolánka a zejména Kalouska - ten tahá za provázky a bojuje o svoji pozici.

Předčasným odstřelem Grosse si prostě Paroubka udělali sami. Představte si, že by se kauza "Gross" rozjela třeba v lednu t.r. Volby by vyhrála s přehledem ODS a Paroubek by asi nadále byl náměstkem na magistrátě.

Prostě dětinská chyba. Jejím výsledkem je chytrý, mazaný  a  neústupný šéf ČSSD, který jako leader převyšuje Topolánka o dvě hlavy a Pyrhovo vítězství ODS ve volbách .

Takže všichni, kteří zde pláčí, pláčí důvodně a dobře ale bohužel na špatném hrobě.

vlasta232 7.8.2006 18:11

Re: Žvásty

Proč Vám vadí Topolánkovo vojenské gymnázium, a nevadí Vám minulost aparátčíka Paroubka, který svým členstvím-a pěkně dlouhým u NSS lezl komunistum do zadku. Neznáte jeho oslavný článek o vélkém unoru?? To se s nějakým voj. gymnáziem nedá srovnat. A pan Tlustý byl pouze řadový člen, žádný aparátčík. Takových lidí, kteří vystudovali vys, školu a chtěli ve svém oboru něco dokázat museli se k nim dát, a bylo jich desetitisíce, neli více. Jste hloupý, nevíte o čem mluvíte.

mik 7.8.2006 18:07

Re: Neni to o mne, ale o nas

R^

Bert 7.8.2006 18:03

Re: Takhle urazit cca třetinu voličů

Máte pravdu, Jiří je šmejd, měl by se omluvit. Ale jestli to myslíte obráceně, tak je dobré, že ten článek, který urazil cca třetinu voličů ,na druhou stranu potěšil 50 % těch druhých voličů. A to není tak špatný výsledek.

vládík 7.8.2006 18:02

Re: Takhle urazit cca třetinu voličů

Nevím, proč se kdo chce urážet. Asi nevidí co se děje. Popis Paroubka sedí. A co je podstatné: všechna popsaná rizika Paroubek nese. Že je Paroubek riziko jsem tady upozorňoval před volbami téměř denně. Takže kdo nechtěl přemýšlet se teď čertí.

vlasta232 7.8.2006 18:00

Re: Když si tak čtu...

Souhlasín s Vašim názorem. Mám však obavy, že to bude mít pan Topolánek ještě těžké. Pan Paroubek se svými šibaly po boku nebojuje jen o moc, ale všichni kdo jen trochu myslí ví, že jde o došetření neskutečného množství korupčních afer, pěkně kořeněných vraždami. Skoda, že předčasné volby nemohou být zítra. Dnešní pruzkum, jak by lidé volili dává ODS preference 41%. A bylo by po starostech!!!

Rebinka 7.8.2006 17:59

Co k tomu dodat.

Tolik zášti,a přitom tolik pravdy.

pařez 7.8.2006 17:33

Takhle urazit cca třetinu voličů

že se nestydí ten šmejd ;-€. Sám nemá žádné argumenty jen primitivní pomluvy ve stylu bolševických psavců, ke kterým zřejmě nemá daleko, když tu bez ohledu na výsledek voleb něco žvaní o legitimitě vládnout. Kdo má legiimitu tady vládnout, když ne ten komu svobodně zvolená Sněmovna vysloví důvěru? Podle autora nejspíš ODS jakožto "historická" síla předurčená nastolit "spravedlivý a věčný" řád, ať se to lidem líbí nebo ne. Rv

lili 7.8.2006 17:33

Re: Re: ČSSD a řešení problémů

Nevycházím z údivu. Jste tak hloupý, člověče, nebo jen provokujete?

arne 7.8.2006 17:29

Re: Žvásty

Nemluvte v každém příspěvku o Tlustém,  tady jde o víc !!

arne 7.8.2006 17:27

Je to tak !

Proč se takový článek neobjeví ve všech slušných novinách? Z vlastního okolí vidím, že lidé kteří  s nostalgií vzpomínají na minulost a vídí v Paroubkovi machra, slušné noviny nečtou, stačí jim občas Blesk a v TV novinách se taková rozumná slova neříkají.  Díky , pošlu to vytisknuté na Moravu !!! 

lili 7.8.2006 17:20

Re: Re: Re: Re: Panika mezi modrými ptáky

No ono, pokud by už dávno bylo uvolněné nájemné, tak by to nebylo tak horké, jak tady líčíte: Dělám v realitách a tak o tom něco vím. Jakmile začalo být evidentní, že se s regulovaným nájemným pohne, tak byste se vážený divil, co lidí najednou uvolňuje byty u majitele za tzv. odstupné. A víte proč? Protože všichni měli ještě někde byt popř. vícero bytů na kterém vydělávali pronajímáním za tržní nájemné (kolikpak z nich asi neplatilo z pronájmu také daně, setsakra?) Teď když se jim to začíná nevyplácet, tak najednou byty pouští. Nejen v Praze se staví o stošest, nevěřím tomu, že nájemné půjde až tak nahoru až se zcela uvolní. Lidi už dnes si raději koupí na hypotéku než by někde platili vysoký nájem. A tak si svým zdravým selským rozumem dokážu spočítat, že jakmile nabídka převýší poptávku, tak majitelé mebudou  požadovat až tak moc vysoký nájem, pokud ho nebudou chtít mít prázdný.

Jarda C. 7.8.2006 17:19

Re: Re: Re: Žvásty

Někdy si pusťte vystoupení čelných představitelů ČSSD (zejména Paroubka či Ratha), a pak teprve se můžete rozepsat o goebbelsovském nasazení. Vy jeden "nadhlede";-P