30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brkles 28.4.2007 10:18

Re: Re: Trochu z jiného soudku (pardon - flašky )

Vysvětlí mi někdo, proč nevadí, když se vozí zpět k plnění bedny s prázdnými pivními lahvemi, proč by mělo vadit vození prázdných PET lahví? Já kupuji minerálky ve skle a nemám s tím problém, akorát někdy ve skle nejsou!! A PET lahve bych zdražil, aby si je kupovali lidé, kterým z nějakých důvodů zrovna nevyhovuje koupit si sklo ( na dovolené ap). Nevěžím, že se auta vezoucí PETky tam vrací zpět plně vytížená jiným zbožím. A jestli ano, tak prvně připouštím první mini + pro Bobo. Ale tomu ani ona snad nevěří.

krmič 28.4.2007 12:35

Re: Re: Re: Trochu z jiného soudku (pardon - flašky )

Může mi někdo popsat techologii vymývání PET lahví? Existuje vůbec něco takového? Jestli ano, tak odhaduji, že to vymytí musí být dražší než výroba nové láhve.

Jana 28.4.2007 22:57

Re: Re: starosti o cyklus umělohmotných flašek, které jsou plněny čistou vodou

Hele, přije%d k nám domů a garantuju ti, že to, co nám teče z kohoutku, pít nebudeš. Ne každá domácnost je napojená na vodovod, pokud si to lidi neuvědomujete. A to, co máme pod domem, je tak silně mineralizovaná a železitá voda, že se prostě pít nedá.

doktor 28.4.2007 10:21

Re: starosti o cyklus umělohmotných flašek, které jsou plněny čistou vodou

Máte mou plnou podporu, Andy. Ani nevím, kdy a zda to vůbec naposled bylo.

Jiří K. 28.4.2007 13:16

Re: starosti o cyklus ... Andy žasnu!

To je přesně můj názor. Masivní prodej balené vody pokládám od počátku za naprostou pitomost a názornou ukázku zblbnutí lidí reklamou. Sladké a bublinkové pití nepotřebuji a pokud chci na pití něco lepšího, než vodu od VaK Jižní Čechy z kohoutku v kuchyni nebo kanceláři, koupím si pivo.

Když se po revoluci balená voda objevila na pultech, tak mě naprosto šokovala její cena - spočítal jsem si, že litr této delikatesy stojí stejně, jako kubík tohoto samého zboží z kohoutku (navíc bydlím v přízemí, takže mi to už teče přijatelně chlazené). Tedy poměr cca 1 : 1000 !! Jen idiot si mohl myslet, že ta balená je 1000x kvalitnější. Z toho vyplývá jednoznačný závěr - balenou vodu nebrat! No, moc se nás takových jak vidno nenašlo, většina se podřídila nátlaku a má "dobrou" vodu denně doma. Tož na zdraví (a na lidskou blbost)!

Dnes ten poměr je zhruba o jeden řád nižší cca 1 : 100, neboť vodárny podražily a supermarkety cenu trochu srazily domů, ovšem finanční absurdnost zůstává dál a navíc jde také o pohodlí a manipulaci - od výrobce do obchodu i od obchodu domů. O odpadech nemluvě. To by byla parketa pro ekologické aktivisty.

Takže s potěšením zde registruji pár dalších duší, které odmítají platit stonásobně vyšší cenu za srovnatelnou kvalitu zboží a chovají se ekologicky i z hlediska logistiky a obalů/odpadů. Reklama nereklama.

Jinak ovšem samotné zálohování a vracení plastových lahví takovou koninou být nemusí, to by se určitě dalo propočítat. Konec konců ta auta, která nápoje do obchodů přivážejí, zpátky nejspíš jedou prázdná. Jen by to potřebovalo dobře zorganizovat logistiku.

Mirek 29.4.2007 15:42

Re: Re: starosti o cyklus ... Andy žasnu!

Mne ta voda z plastove lahve nechutna. Piju ji jen vyjimecne a s odporem, kdyz mi ji nekdo nabidne. Pokud nekomu netece dobra voda z vodovodu, tak doporucuji instalovat slusny filtr. Sledovani reklam skutecne dela z lidi nemyslici hlupaky!

Ladislav N. :-))) 29.4.2007 18:58

Re: Jiří K. ... no jo, mělo by se to zakázat...

Když jsou lidi hloupí, ať za svou hloupost platí, ne?  ;-P

Ivan Nový 28.4.2007 8:41

logika zeleného mozku

je stejná jako logika evropského mozku. Je stejně vadná.

ostravak 28.4.2007 8:12

Tohle

nemůže projít. Je to plácnutí do vody.

ŽA 28.4.2007 8:05

Soudružka Bobošíková marně hledá aspoň náznak populistického programu -

tak to zkouší na zmatených zelených programech. Nemohla by už jít milostivá soudružka, členka ÚV SSM, už do p.....

IS 28.4.2007 9:51

Re: Bobošíková má pravdu

AQ co nabízíte vy?  Jen osobní výpady, informační hodnota nulová.

ŽA 28.4.2007 12:02

Re: Re: Bobošíková má pravdu

Jestli jste to nepochopil, snažte se spočítat všechna politická uskupení, kterými ta dáme prošla..já jenom konstatuji, co v životě prodělala a je mně jí i nás líto. ostatně soudím, že by mohla jít do p.... 

Mejla 28.4.2007 7:56

Největší útok na naše peněženky provedl Váš kumpán Vovka Mojsejevič Železný

nebo jak se jmenuje. Další útok na naše peněženky provádíte každý měsíc Vy, neboť Váš jalový pobyt v Bruselu je pěkně drahá sranda.

Abdéřan 28.4.2007 17:11

Re: Největší útok na naše peněženky provedl Váš kumpán Vovka Mojsejevič Železný

R^R^R^!!

patejl 28.4.2007 7:54

bobowize sklada blabolive argumenty

typu maminek co se vlaci do kramu s petflaskami, to je demagogie. ovsem v podstate ma bohuzel pravdu. cesko je na spici v cele EU v trideni odpadu. je to skutecne tak, tridime vice nez nemci nebo danove, kteri maji befelem zalohu na petflasky. co to znamena? znamena to ze bursik chce prihrat malou domu zelenym kamaradickum. zaplati to pochopitelne zakaznik. a zaloha neni vse co spotrebitel zaplati. on ty lahve musi totiz taky nekdo vykoupit, seslapat a odvezt z toho kramu. to jsou naklady ktere pochopitelne ponese na bedrech taky zakaznik.

mne osobne je to celkem jedno. z petlahvi piju minimalne. ale tato dalsi burseekovina je zkratka enormni svinstvo. kdyz trideni funguje netreba zavadet zalohy a byt tak papezstejsi nez papez! Rv

kako 28.4.2007 7:34

Zelený taky moc nemusím,

hlavně vy**canou jau jau Jack a Džamilu ču re, ale Bobina už snad v hrůze, že bude konečně odstavená od žlabu, je štont už kopat do všeho. Ta její slátaná 21cítka se snad s koncem jejího "mandátu" v Bruselu vyzmizíkuje a rújná Bobošice nám konečně zmizí z "veřejného prostoru".

vi 28.4.2007 7:24

Cartouche a Pumpescu

Udělali jste mi po ránu radost. Děkuji. Ale žijete vy vůbec v Čechách? Ti pitomci nad o pod určitě. Hezký den přeji.

astro 28.4.2007 6:38

Ekologie bude...

Ekologie je věda, ovšem o něčem jiném, než co nám tady předvádějí různí ochráncové, zelení ... - zkrátka ekologisté, kteří zneužívají jen jejího jména. S těmi lahvemi je to dost  velká hloupost. Už proto, že by se každá musela dobře prohlédnout, od čeho je. V bezbarvé lahvi s nápisem voda mohlo být něco úplně jiného. S vymýváním to také není tak snadné - zkusili jste tam nalít opravdu hodně horkou vodu? On to Bursík zřejmě vážně nemyslí, je to jen další zviditelnění. Nejhorší je, že není hloupý, to by se dalo ještě nějak omluvit. Nějak mi připomíná dávného ministra Nejedlého. Ten byl také chytrý......

sarkofag 28.4.2007 6:28

Hlavně proboha nic netřiďte,

ničím nešetřete!Plýtvejte!Za žádnou cenu se nesmí ten proradný recyklační průmysl dostat k našim tvrdě proplýtvaným penězům!

Ivan Nový 28.4.2007 8:41

Re: Hlavně proboha nic netřiďte,

Pete 28.4.2007 9:38

Re: Re: Hlavně proboha nic netřiďte,

Jste se nějak rozpovídal !  :-D

Pavel 28.4.2007 5:55

Výkupny PET lahví.

A co takhle zřídit výkupny lahví na ministerstvech, obecních, městských úřadech a magistrátech, vždyť úředníci prý stejně prd dělaj, tak by byly alespoň využití.

jarouš 28.4.2007 5:17

Paní Bobošíková

nikdy jste mi k srdci nepřirostla, ale v tomhle máte pravdu.

František 28.4.2007 8:24

Re: Paní Bobošíková

    Ekonomicky a ekologicky jsou PET lahve použitelné ve slisovaném stavu bez zátek jako vstupní surovina ( zátky jsou z jiného plastu ). To čemu se říká vratné lahve je aplikovatelné jen u skla a i to je na hranici, protože příprava vrácené lahve pro aplikaci v lince je drahá a zpětná doprava také. U PET lahví je to šílenství, jehož realizace musí být silně prodělečné. Tento úmysl lze kvalifikovat jako cílenou ekonomickou sabotáž. Prázdná PET láhev je tvarově nestabilní a musela by být ukládána do dostatečně tuhých přepravních obalů. Zpětný transport je v podstatě doprava vzduchu. Protože sterilisace párou je zde nepoužitelná ( PE snese, bez ztráty tvarové stability teploty do 40°C ), zbývá ozáření a pokud tam zbyde trochu kalů, nebo vodního kamene, bude obsah také aktivní. Chtěl bych vidět podpis toho, kdo schválí takový postup k provozování. Dost pravděpodobně ho omrzela svoboda.

IS 28.4.2007 9:55

Re: Re: Paní Bobošíková

A potravináři a podobně automobilový průmysl odmítají recyklaci výrobků s plasty, protože není zajištěna jejich standardní kvalita.

messenger 29.4.2007 15:29

Re: Re: Paní Bobošíková

Ty chytraku copak si necet prispevky par radku vis? Vratne PET lahve se pouzivaji po celem svete a copak si nepamatujes ze se jeste pred par lety se pouzivaly i u nas (treba Pepsi nebo CocaCola). Asi jim nikdo nerek ze je to nemozny :) hehehe

Ladislav N. 29.4.2007 18:54

Re: Vratné plastové láhve

A proč ty vrané láhve od coca-coly v ČR zanikly? Že by reakce trhu? ;-)

M.Lapin 28.4.2007 4:28

Riesenie?

Skuste v diskusii navrhnut efektivne riesenie ako zabezpecit zber plastovych flias. Asi nam vsetkym vadi, ze je cela krajina zasypana vyhodenymi plastovymi flasami a igelitovymim vreckami. Na Slovensku mame podobny problem a riesenie je zatial v nedohladne.

krmič 28.4.2007 12:42

Re: Riesenie?

Mně nevadí, že je celá krajina zasypaná plastovými flašami. Vadí mi, že je zasypaná skleněnými střepy.

Pumpescu 28.4.2007 2:26

jasně Jani

Němci, Kanaďani, Švédové, Norové, Dánové, Australani, ty všichni sou blbý nebo navedený, eště že my máme Bobošíkovou. Ta to nám i jim s noblesou a přehledem sobě vlastním vytmaví. Nepochybuju o tom, že se tady najde dost mudrců který jí pochválej. http://en.wikipedia.org/wiki/Container_deposit_legislation