30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 29.4.2007 19:00

Re: ...cimz vznikne tzv. mrtva voda...

A co že to je podle vás ta "mrtvá voda"? ;-P

balthasar 29.4.2007 23:32

Re: Re: ...cimz vznikne tzv. mrtva voda...

To si račte naštudovati u Erbena.

Monte Christo 29.4.2007 10:14

Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Hesky pprispevek od poslankyne evropskeho parlamentu...Nicmene domnivam se,ze v lahvich to asi nebude...Staci  je nahradit jinym materialem a je vse vyreseno...Nicmene v podstate pro vyrobce je tento druh obaloveho materialu nejlevnejsi co si budeme vykladat ze...Zeleni maji pravdu ve vecech ktere prezentuji v oblasti ochrany prirody...Nicmene v techto hnutich jsou lide kteri vedi o cem mluvi..At jsou to ing.. atd... Takze ted jde o to jak vyzrat nad levnejsimi obaly a pritom usetrit prirodu...Nu tak tezke to zese mila pani neni...inteligentnich lidi mame dost,jen jde ted o to co udela stat jak podpori toto pocinani...Uz jen to,jak cesky stat podporuje sve lidi je spatne...Pokud je mi znamo pracujete jako poslanec eu za minimalni plat 7.65 eu na hodinu...Snaste se prosadit aby eu tlacila na cr v teto oblasti a bude lepe...I stema obalama..A hlavne je treba si uvedomit ze jste cech a vyslanec sveho naroda jenz vlozil do Vasich rukou svou nadeji stat se rovnopravnym clenem EU se vsemi pravy a pvinnostmi...A verte ze Ceska Republika ma na to  plnne  pravo...

Monte Christo  Washington DC  Illegality  Zeme  ceska  domov  muj.....

povit 29.4.2007 10:48

Re: ..a vše je vyřešeno....

paní Bobošíkové fandím jen v tom, že se rozešla s Železným,ale vám nelze fandit pro v nadpisu zmíněnou větu.

Monte Christo 29.4.2007 11:17

Re: Re: ..a vše je vyřešeno....

Zalezi v co veris...Lze zmenit osud ?Mozna ano a mozna take ne zalezi na tom z jakeho pohledu se na to divas..

Monte Christo Washington DC Illegality

Ladislav N. :-))) 29.4.2007 14:41

Re: Re: Re: ..a vše je vyřešeno....

To bych tedy chtěl vidět ty Zelené, kteří rozumějí ochraně přírody. Vy takové znáte? 8-o

krmič 29.4.2007 11:40

Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Jakým materiálem chcete nahradit plastové láhve? A co tím bude vyřešeno? Okamžitě zde bude zemský ráj? Aspoň na pohled?

Jara London 29.4.2007 13:02

Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Sklo?! Křemičitého písku máme habaděj, sklářské tradice také a nějaké ty zkušenosti s vratnými lahvemi by se také našly. Že jsou ale bursíkovci paka, to je realita.

Monte Christo 29.4.2007 13:19

Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Nu tak konecne jeden clovek co nepotrebuje ani tabulku prvku na to aby umel pouzivat zdravy selsky rozum...Gratulace....Koukam,ze si v Londyne tedy jestli dobre hadam...Chtel bych se zeptat,jestli tam take lidem plati tak dobre jako v cechach ;-D...Pri stejnych cenach ;-D...V USA se plati od 8dolaru nahoru...

Monte Christo Washington DC Illegality

Jara London 29.4.2007 13:43

Re: Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

S českými platy v Londýně - to asi ne. A je fakt, že ceny se zas až tak moc neliší. Pro představu - kamarádka (žije v Yorku, nikoliv ovšem NY) je nursey v něčem jako mateřská školka. Její manžel je popelář. Mají 2 děti. Jeho hobby je skákání padákem, má dva a každou sobotu a neděli je na letišti. 1-2x ročně jezdí (všichni) do Thajska. Fakt by mě zajímalo, jestli by si tohle mohla sociálně shodná rodina v ČR dovolit - myslím si, že těžko. Je ale také fakt to, že oba makají i mimo práci - Anglie je sice bohatá země (zatím, než to tu socani také rozjedou ve velkém), za plat si člověk může dovolit podstatně víc než v Česku, ale na druhou stranu každou libru je potřeba 2x obrátit a vydělávat peníky kde se dá.

lilian 29.4.2007 14:10

Re: Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

8 dolacu na hod.?Uf,za to ja v UK nevstanu rano z postele ani omylemRv...ale zase mate levnejsi jidlo a jiny veci.Tak se to srovna.R^

Monte Christo 29.4.2007 15:18

Re: Re: Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Ahoj lili jsem rad,ze se zajimas o politiku doma...Nu v CR je to stale stejne...A mozna bych rekl i horsi...Vse by zde soudruzi vyresily velmi rychle a o staci prijmout jen euro a min.mzdu EU...Rychle by se naplnila statni pokladna atd..Velmi rychle by se pak zeme prispusobila zapadu...Jenze soudruzi v ceske republice jeste stale chteji krast a ne podnikat...To je muj zaver...Ktery jsem ucinil po nejake chvily ...A ptas se kdo je tim,nejvetsim zlodejem v zemi?Nu sami politici...Protoze,kdyby tak staly za blahem svych lidi jak neustale vykladaji pri znovuzvoleni do parlamentu atd.,tak by uz davno pro blaho lidu sveho  uzakonily  zakladni kamen demokracie a prosperity...

Monte Christo Washington DC Illegality

Vlastik 29.4.2007 15:25

Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Sklářský písek se ale těží hlavně v Českém ráji pod hradem Trosky. Tzv. ekologické iniciativy nechtějí, aby pod Troskami projížděla plynule auta po rychlostní komunikaci a trvají na zachování současného stavu, kdy se proud vozidel pomalu plazí a občas i zastavuje. Těžko budou chtít zvyšovat těžbu písku v této lokalitě.

Monte Christo 29.4.2007 13:06

Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Materialu je velmi mnoho i tech,ktere jsou v prirode snadno rozlozitelne,staci jen se trochu podivat do mendelejovy tabulky a hled jich tam najde clovek nekolik...Nu ale na to je treba pouzivat trochu mozek ze...Nu,ale kdyz,tedy myslite,ze krmim,tak je to velmi smutne...Nicmene proc myslet,kdyz mohou myslet jini a ja mohu jen vyuzivat ze...Vzdyt na co nam nase zeme na co nasim predkum a nasim potomkum..At radsi shniji v odpadcich a jako otroci nove doby...Vsimnul,jsem si take uspechu ceskych vyslancu pri eu....Jejich pol.mysleni o nicem...A pokud se nic v dohledne dobe nezmeni bude valka pane....Monte Christo Washington DC Illegality

Ladislav N. 29.4.2007 15:22

Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Koukám, jak jednoduché myšlení mají někteří zástupci českých exulantů... Mendelejova tabulka...;-P

Rys 29.4.2007 9:14

Zavislost od ruske ropy

se da zmensit jedine setrenim a recyklaci a plastikove lahve k tomu samozrejme patri. Metoda se uz v zahranici osvedcila coz by poslankyne parlamentu EU mela vedet.

Ze recyklace je nutny prostredek v zemi ktera ma malo nerostneho bohatstvi by melo byt pro pani Bobosikovou samozrejmost.  Sber papiru a zelezneho srotu uz je davno zazita zalezitost a samozrejme ze z toho ziji specialisovane firmy, ale to pani poslankyne jiste nevi.

k 29.4.2007 10:11

Re: Zavislost od ruske ropy

:-/ta dama vyzaruje na dalku nesmysly

krmič 29.4.2007 11:37

Re: Zavislost od ruske ropy

Můžete vyčíslit kolik asi ropy se spotřebuje na plastové láhve? V poměru k tomu, kolik se jí spálí v autech, letadlech a dalších motorech a spotřebičích? Těmi láhvemi si opravdu pomůžeme od závislosti, to teda ano... Svatá prostoto!

baltazar 29.4.2007 12:51

Re: Re: Zavislost od ruske ropy

No udávaj se asi 2 kg ropy na 1 kg PET .. to je decka na lahev. Vzhledem k tomu, že pár flašek denně klidně zkonzumuje i ten, co na auto nemá, to zas tak zanedbatelný asi nebude. Ale OK, jsme přece teprv u devatenáctýho patra a k dopadu zbejvá ještě hóodně času.

Ladislav N. 29.4.2007 14:56

Re: Re: Re: Zavislost od ruske ropy

Ale, ale, kdyby se PET láhve zákazníkovi nevyplatily, nekupoval by je. Jeho nezajímá cena ropy, ale cena hotového výrobku v PET láhvi a komfort, který mu ta láhev poskytuje. Když najde něco výhodnějšího, koupí si to.

To jenom zelené mozky mají pocit, že by občané měli dostat nařízeno shora, kolik co má stát a co si mají kupovat.

Od vlády Zelených už není daleko k zelené totalitě.

Bobo 29.4.2007 8:57

Vize

Bobovize je celkém realistická. Na lidské blbosti se dá pěkně vydělat. Už blbost je kupovat balenou vodu, která ma horší kvalitu, než ta co nám teče z kohoutku, protože tekoucí voda je každý den testovaná a v peplahvích kdoví jak dlouho tam je uzavřena a jaké je kvality.

Anděla 29.4.2007 8:48

Aby bylo jasno

ve Švédsku systém zálohovaných PET láhví funguje - lahve se při vracení v obchodě vhodí do lisu, ten to zmáčkne na placičku. Když je toho víc, tak obvykle ten největší dodavatel nápojů v tom kterém obchodě je naloží a odveze do nejbližšího podniku na zpracování odpadu. Tam se ty flašky přetaví a vyrobí se z nich tzv. granulát, z toho se vyrobí tzv. preforms, ty se pak dodávají výrobcům PETek kdo si z toho vyfouknou nové lahve.

Račte si to prostudovat na www.returpack.se

Z čehož vyplývá, že nejen článek ale i spousta přípsěvků jsou nesmysly.

albert 29.4.2007 14:09

Re: Aby bylo jasno

toto je pekny prispevek,a je v nem obsazeno pekne a docela jednoduche reseni.DikyR^:-)

Ladislav N. 29.4.2007 15:13

Re: Aby bylo jasno

Zapomněla jste uvést, kdo ty lisy a jejich provoz zaplatí a zda je recyklace (její komplexní náklady) výhodnější, než např. spálení použitých PET ve spalovně a výroba nových lahví bez recyklace. A o kolik dráž přijde takový systém pro občana.

Mám ještě v živé paměti, jak nás komunisté (nás-děti školou povinné) nutili sbírat Al fólie z uzávěru lahví s mlíkem, aby bylo možno hliník znovu využít. Když jsem pak viděl v kovohutích Břidličná bordel, který tam měli a kolik hliníku v cihlách se tam zahrnulo buldozerem do země, tak jsem pochopil, jaký nesmysl byl celý sběr ve školách.

Takže není úplně jasné, jestli ten váš příspěvek není taky nesmysl - ekonomický.

messenger 29.4.2007 15:44

Re: Re: Aby bylo jasno

Pane Ladislave, zaplatime to my vsichni. A je to tak spravne. A zas tak moc to stat nebude, nebojte. Ubezpecuju vas ze si to ani nevsimnete.

BTW vam pripada normalni ze jedinkrat pouzitou lahev vyrobenou z neobnovitelneho zdroje zahrnete do skladky nebo (jeste hur) prozenete po pouziti kominem  a vyrobite si novou, kdyz je mozne ten material spracovat pouzit znovu?

Mate deti? Co jim tu po sobe nechate?

Mirek 29.4.2007 16:28

Re: Re: Re: Aby bylo jasno

Mylite se! Ten material z PET lahvi jiz neni mozne pouzit znovu na vyrobu novych lahvi. To lze jen se sklem. Lze z toho vyrobit pouze takove veci, ktere snesou jinou kvalitu materialu, jako napriklad plastove lavicky do parku. Osobne verim tomu, ze nejekologictejsi je skutecne spaleni v pecich s vysokou teplotou a z toho vyrobeni tepla, pripadne trochu elektriny.

Anděla 29.4.2007 18:18

Re: Re: Re: Re: Aby bylo jasno

Nemýlím se. Můžete si prostudovat ten odkaz.

Anděla 29.4.2007 18:16

Re: Re: Aby bylo jasno

Buďte ujištěn, že ty lisy stojí míň než personál v oddělení vratné lahve. Jestli hcete, mohu zajít do obchodu a nějaký takový lis vám mohu vyfotografovat. Skutečně to existuje.;-)

Ladislav N. 29.4.2007 19:15

Re: Re: Re: Aby bylo jasno

No, jestli výkupní cena lisovaných lahví PET je v ČR mezi 2-3 Kč (a Číňani je vykupují až za 12,- Kč na výrobu levných oděvů - aktuální cenu neznám), tak systém sběru zcela určitě z ceny prodané suroviny financován není.

To znamená, že oběh druhotné "suroviny PET" je ve skutečnosti dražší, než jeho likvidace spálením, a k výrobě potravinářských PET láhví je kvalitativně nepoužitelná.

Anděla 29.4.2007 20:56

Re: Re: Re: Re: Aby bylo jasno

Vaše vývody poněkud narážejí na realitu.;-)