3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 16.1.2010 18:06

Re: Solidarita

Asi takhle, oranžová amébo:

Ronald Reagan: "Jsem si jist, že každý pociťuje lítost nad jedincem, který upadl do příkopu na kraji cesty neboť v naší soutěživé společnosti nedokázal udržet krok s ostatními. Můj vlastní soucit však nadto patří i těm milionům neopěvovaných mužů a žen, kteří každé ráno vstávají, posílají děti do školy, odcházejí do práce, snaží se uhradit všechny poplatky za bydlení, platit nehorázné daně, aby umožnili soucítění s méně šťastnými, a kvůli tomu všemu musí obětovat mnohé ze svých tužeb, snů a nadějí. Vláda jim dluží něco lepšího než jen další a další nápady, jak je přimět k tomu, aby sdíleli plody své dřiny s ostatními. "

ehm 16.1.2010 18:17

Re: Solidarita

Typický projev pravičáka: že jim ty daně nesnížil a nevytvořil pro ně spravedlivější životní podmínky? Nebo že by jemu a ostatním finančníkům a podnikatelům vyhovovali právě tak, jak jsou: jako robotící nevzdělané mašiny? Ale kašpárek reagan nestojí slušnému člověku za uplivnutí. Kromě zbrojení nedokázal vůbec nic.

jirka.s. 16.1.2010 18:21

Re: Solidarita

Typický projev rudého troglodyta: sosat, sosat a sosat! Docela rád bych viděl tvou "knihovničku" ! Kromě Poučení z krizového vývoje, Kapitálu a Komunistického manifestu maximálně Kája Mařík a Ladin let do nebe!

ehm 16.1.2010 18:26

Re: Solidarita

Kdo napsal Ladin let do nebe (já tvoji četbu opravdu neznám)?

jirka.s. 16.1.2010 18:32

Re: Solidarita

Já si to hned myslel, že ten Ladin let do nebe bude pro tebe příliš sofistikovaná četba !

ehm 16.1.2010 18:49

Re: Solidarita

Podle tebe je to "sofistikovaná četba"? No aspoň si o tobě můžu udělat obrázek...

Já jen nevím, kdo to napsal. Díval jsem se na bibliografii všech potencionálních autorek od Krásnohorské po Zářeckou a nic jsem nenašel. Vážně by mě to zajímalo, protože monografii P. Janáčka o téhle (pokleslé, tvojí) četbě doma nemám.

Kecal. 16.1.2010 19:07

Re: Solidarita

Dokavad se takoví paraziti nevyhubí pořádek nebude.

mig 16.1.2010 18:07

Re: Solidarita

Je to smutné, že jsou mezi námi taková líná a závistivá individua jako ty. Je mi z tebe na blití.

oh 16.1.2010 22:23

Re: Solidarita

Ano. A nezapomeň poradit, ať si sebou vezme dobře ozbrojenou ochranku - čistě pro jistotu. Individuu, které podporu prochlastá a ještě navíc krade, by mnohem víc prospěl komunistický systém povinné protialkoholní léčby nařízené soudem. Ale někdo rozhodl, že je to nedemokratické a porušuje to lidská práva toho opilce (na lidská práva těch ostatních se už takový důraz neklade).

Klidně budu solidární s někým, kdo pomoc opravdu potřebuje. Být solidární s opilci a zloději ovšem odmítám.   

alena 16.1.2010 18:34

Re: Solidarita

pro Martina Vlka: zdravím - a naprostý souhlas! Každý den, když jdu do práce, vstávám ve 4.30 - a to jsou lidi, kteří dojíždějí z větší dálky a dál než já a vstávají ještě dřív! Ničí mě to, to není život!!! - a to pak ještě 8.5 hodiny pracuju. Platíme své účty - já a můj muž. Nekupujeme, když "na to" nemáme. Nekouříme a prakticky nepijeme alkohol. Žijeme průměrně, žádná sláva - snažíme se přežít. Nevím, zda jsme někdy po státu něco chtěli. Stát chce po nás něco furt - daně atd.

Kdyby po mně nějaký bezdomovec, hlavně takový, co táboří u supermarketu, aby to měl blíž pro krabicové víno a flašky rumu, jde spát kdy chce a vstává kdy chce a nestará se o nikoho jen o sebe, chtěl peníze, nevím, jak se zachovám. Zabít málo - jako starý strašpytel bych ale asi zdrhla. 

Pro "ehm" - vy "dobrodinče", vy "poradče", který si dovoluje říkat slušným lidem, co mají dělat  - vezměte si všechny bezdomovce domů a starejte se o ně hned teď - jistě se vám za to "odvděčí".

A nezáviďte manželce pana Vlka že "má větší štěstí než ti ubožáci" a nenavádějte ji, ať jim doveze šampóny a mýdla - ty by byly pro ně celkem k ničemu a neocenili by je - a paní Vlková si "své štěstí" - tedy, že nežije na ulici, buduje sama: pracuje, moudře utrácí, nechlastá, nehraje na automatech, má zodpovědnost vůči sobě a své rodině.

Věřím, že 1 bezdomovec z 1000, možná z 10 000, opravdu neměl štěstí, a ne vlastní vinou spadl do situace, že je na ulici, nemá práci, přestože si ji hledá, tudíž nemá příjem a nemůže slušně žít. Jinak ničemu nevěřím a vy si své naivní bláboly o dobročinnosti strčte za klobouk, nezáviďte že někdo má auto či dům a neotravujte lidi, kteří si tvrdě vydělávají na živobytí a na to co mají si vydělali a našetřili. Žijte v realitě, keců máme dost od politiků, tak proč ještě tady.

gadd 16.1.2010 20:20

Re: Solidarita

No konečně rozumný názor. Nicka ehm není nutné vůbec brát vážně, navíc mám pocit že tak trošku provokuje a ukájí se tím, když mu (jí?) někdo oplácí stejnou mincí.

Článek, pod kterým se rozproudila tato diskuse je velice dobře napsaný a chápu že irituje ty lidi, kteří začínají tušit, že sociální stát nejen že nefunguje, ale že navíc skutečně uživí čím dál méně lidí. A bude hůř, protože levicoví politici jsou v koncích s argumenty a ani jejich voliči jim už moc nevěří. Volit je však budou, protože jiná varianta je nenapadá.

Ještě k těm bezdomovcům: každý kdo jen něco malinko slyšel o sociální problematice určitě ví, že tito lidé vedou tento život proto, že jinak žít neumí. Nikoliv proto, že neměli štěstí a spadli na dno. Takových je mezi nimi jen malá část a většinou se z toho zase vyhrabou, protože chtějí. Existují spousty lidí a organizací, kteří nabízejí učinnou pomoc a dokáží - toho kdo skutečně chce - vytáhnout z nejhoršího a posunout ho k lepšímu životu.

Martin Vlk 17.1.2010 11:10

Re: Solidarita

Včera večer se ten problém se vyřešil sám od sebe. Ubytovna včera večer vyhořela. Pravděpodobnou příčinou požáru byl zkrat při černém odběru elektřiny.  Bože, děkuji...

alena 17.1.2010 14:47

Re: Solidarita

ad: vyhořelá ubytovna.

Už jsem to jednou napsala, ale buď  to neodešlo, nebo bůhvíkam, tak ještě jednou: blahopřeji, je to moc dobrá zpráva, a doufám, že všichni, kteří si vlastním přičiněním spálili střechu nad hlavou, už mají novou - že je přichýlil soucitný, dobrotivý, rád všem ostatním lidem říkající, co mají dělat - mudrlant pan "ehm".

Ve skutečnosti o tom ale pochybuju - zas se ubytují za státní - tedy za naše peníze.

Zdravím!

občan 16.1.2010 19:12

Re: Solidarita

je to věru smutné, s kým sdílíme nejen tento virtuální domek. Paní ehm se zřejmě opila. Mimoto je to nepraktická romantička, která moc pro druhé lidi v životě neudělala. Aspoň se zdržet takových výpadů. Zmíněné hlody nejsou polemikou ani rozhovorem ani zábavným tlacháním. Podívejte, paní ehm, my vás nebudeme bít, ale dovolte nám aspoň v klidu dřít pro vaše miláčky. Věřte, že jim dáváme okolo 80% svých odpracovaných peněz.

Fafa 16.1.2010 17:49

JC

Ať se platí 30 kč za návštěvu ordinace, ale do SYSTÉMU, ne jako příspěvěk doktorovi na dovolenou nebo jeho dětičkám na nové auto!!!!

A co presne je podle Vas ten SYSTEM, kdyz ne doktori, sestry a farmaceuti?

čtenář 16.1.2010 18:03

Re: JC

Dyk jim ty tři pětky odpočítá zdravotní pojišťovna.

Fafa 16.1.2010 18:15

Ctenari

to ja vim. ale pan JC se zrejme domniva, ze doktori by nemeli jezdit na dovolenou a jejich deti nemaji narok vlastnit auto.

jirka.s. 16.1.2010 17:28

Copak Tequila Paroubková ....

Ta bude vysmátá, takový pakatel jako je 100 táců jí ozubená pleš smázne jedním škrtem pera, zrovna jako jejímu kmotrovi estébákovi v. dvořákovi těch 26 melounů!

už neživnostník 16.1.2010 17:50

Re: Copak Tequila Paroubková ....

Kemošům odpouštěly/i "rovnátka" desítky miliónů - Dvořák údajně nebyl jediný, ale v částce má jednoznačné prvenství - na daních a penále, ale minimální daň po živnostnících vymáhali oranžgutáni nekompromisně! Chátra jedna socanská! :-(

Kord 16.1.2010 17:13

levicovost není nemoc ale nutnost

ale to že je nezaměstnaný není jeho vina..drtivá většina čechů práci

chce,takže i když by mně to sr.lo tak bych 5000  z výplaty vypláznul.A o tom to je,že na neschopnost vlády a manažerů doplácíme všichni.

jarda 16.1.2010 17:00

DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

A ještě- autor stydlivě zapomíná, že návrh zákona o vyrovnaném rozpočtu navrhoval současný prezident VK . Je slušnost to zmínit.

Abraham 16.1.2010 17:05

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

 VK mohl za své vlády a za divoké privatizace( příjmy) mít rovněž  vyrovnaný rozpočet. Je rovněž slušnost to zmínit. 

H.K. 16.1.2010 17:12

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

Jaké mimorozpočtové, jednorázové,  příjmy dal V.K. do rozpočtu?

Abraham 16.1.2010 17:14

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

No vidíte a stejně to na vyrovnaný rozpočet nedalo.

H.K. 16.1.2010 19:20

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

To nic nemění na tom, že by státneměl zbytečně rozhazovat a zadlužovat budoucí generace.

Abraham 16.1.2010 19:25

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

Souhlas. Já jen, že VK měl z prodeje majetku co zalepovat,.Současné a budoucí vlády  už nemají z čeho.

dhimmi 16.1.2010 16:41

Malá Margarita se nemá čeho bát,

její tatínek vlastní kromě tučného břicha taky pořádně tučné konto,on na to prostě má.

Roman 16.1.2010 16:44

Re: Malá Margarita se nemá čeho bát,

Tak jako každý kdo je napojený na politiku.

Franta 16.1.2010 16:35

nejslabším článkem demokracie

nejslabším článkem demokracie jsou politici. Nejsou moudří (až na vyjímky), nejsou vzdělaní (až na vyjímky), většině problémů které projednávají nerozumí (až na vyjímky). A když k tomu připočteme špatný charakter (až na vyjímky) nelze se divit, že politikům je bližší košile než kabát.

Jinými slovy: nevadí jim, že státní rozpočet je hluboko v minusu. Důležité pro politika je, že jeho rozpočet je v plusu ( v čím větším plusu, tím lepší). Nenesou ŽÁDNOU odpovědnost za nic, proč by nevyužívali všech možností naplno?

A jak tak pozoruji naši politickou scénu, není to otázka politické příslušnosti. Až na vyjímky. Stále věřím, že vyjímky jsou...,ale každý týden jsem přesvědčován o opaku.

 

Abraham 16.1.2010 16:39

Re: nejslabším článkem demokracie

Analogicky jsou potom ale neslabším článkem občané volící tu kterou stranu.