3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 16.1.2010 14:22

Re: 90 léta

Mafiáni z 90. let způsobili v podstatě jednorázovou sekeru v rozpočtu (i když po dobu několika let). To co následuje po nich je podstatně horší. Tady už se z veřejného rozkrádání stala systémová záležitost krytá zákony.

Martin Vlk 16.1.2010 15:19

Re: 90 léta

Tak, tak. Privatizační (a jiné) maléry jsou na úrovni živelných katastrof. Byly a budou, lidé jsou sv....ě korupčnické a vždycky vymyslí něco nového.

Ale v okamžiku, kdy povýšíme prožírání budoucnosti  na úkor následujících generací, je zle.  Aby nám jednou naši vnuci nechodili chcát na hroby, za to, kam jsme je dostali.

Drtivá většina míst, kde utíkají peníze je dána zákonem. Já celkem žasnu nad tím, jak to ten  Janota dokázal seškrtat a přitom neporušit zákon. Hotový kouzelník.

Roman 16.1.2010 15:23

Re: 90 léta

Janota je na ministerstvu financí od roku 1978. Ten kdyby promluvil.....

Mirek Šejna 16.1.2010 13:51

pane Zouzalíku

článek je o dluzích státu, ale Vy jste si neodpustil v celém textu neustále kopat do socanů.

Takže abych to politický poněkud vyvážil, tak Vám připomenu, že z celkového státního dluhu 1200 miliard mají socani na svědomí jen polovinu. Zbytek zařídila ODS. Socani převzali od Klause státní dluh 200 milard a po 8 letech vlády socanů pak Paroubek předal Topolánkovi státní dluh ve výši 802 milard. Topolánek ho pak během pouhých 3 let zvedl o 400 miliard.

Fidel 16.1.2010 14:07

Re: pane Zouzalíku

Ještě jste zapomněl, že V.Klaus se půl roku před pádem jeho tehdejší vlády chlubil, že jeho vládou prováděná velká privatizace(podle mně podvod století), přinesla do státní kasy 600 miliard(slovy šestset miliard)korun českých! Ale když jeho neschopná vláda předčasně padla, zůstal po ní státní dluh a zadlužené banky. Jenom na kontech ODS přibyly peníze od Jánoše Báči, který byl v té době již mnoho let pohřben v Maďarsku a od Pepy z Hongkongu, který je dodnes neidentifikován. Jo,jo, ODS v tom umí chodit, dodnes má na korupci poslanců z jiných stran, aby kolaborovali a při hlasování podporovali ODS při okrádání těch chudších ve prospěch bohatých.

čtenář 16.1.2010 16:03

Re: pane Zouzalíku

Hmmm, k tomu lze jenom dodat, že ČSSD v tom umí chodit. Na zadlužování veřejných financí v době prosperity a růstu HDP se taky nezmůže nějakej nýmand. A taky při tom nebude škodovat.

Honza 16.1.2010 14:11

Re: pane Zouzalíku

Naprosto trefně a přesně jste to vystihl. Narozdíl od jiných zde uvádíte fakta.

Martin Vlk 16.1.2010 14:17

Re: pane Zouzalíku

Lžete:

Klaus byl u moci do roku 1997, celkový dluh 170 miliard. V roce 1998 vyhrál Zeman, vládl do roku 2002, dluh na konci roku 2002 byl 395 miliard - nárůst 222 miliard. V roce 2006 přichází Topolánek, přebírá dluh ve výši 803 miliard - nárůst 400 miliard. V roce 2009 přichází Fischer,  přebírá dluh 1000 miliard nárůst o 200 miliard.

Ať to počítám jak chci, vychází mi z toho, že ODS zodpovídá za 370 miliard (přičemž v tom je transformace celé ekonomiky a neveselé časy poslední doby), zatímco ČSSD má na kontě nějakých 630 miliard (a to prosím v době ekonomického blahobytu). O těch posledních 200 miliardách bych nemluvil, to padá na vrub krize a na tohle jsme měli mít našetřeno z dob blahobytu.

Takže prostě lžete.

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/str_vyvoj_sd.html

Fidel 16.1.2010 14:49

Re: pane Zouzalíku

Připočtěte prosím zmizení 600 miliard z privatizace za Klausovy vlády do roku 1997 a stejná zadluženost bank. To vše zdědila ČSSD, která pak po roce úřednické vlády nastoupila. Takže, kdyby ODS nerozkradla 600 miliard z privatizace, byla by dnešní zadluženost poloviční a kdyby nezadlužila banky, byli bychom dnes bez dluhů! Kapišto?

Martin Vlk 16.1.2010 15:15

Re: pane Zouzalíku

Tak v tom případě připočtěme ještě cca 100 miliard za krach IPB (nějaký Mertlík, možná si budete pamatovat), pár zahraničních arbitráží a tak. JJá vám budu oponovat tím, že v roce 1997 byla ekonomika v pozoruhodně dobrém stavu, vzhledem k tomu, co měla za sebou.

Tohle všechno je mi ale upřímně řečeno u pr.... Byla privatizace, byly maléry. Ne jen ta Klausova, Zemanovy sanace bank taky sežraly dost peněz, je toho podstatně více na obou stranách. Můžeme se bavit o tom, čemu se dalo předejít a čemu ne, co se dalo dělat jinak a lépe. Dneska už to všichni víme, dávno je totiž po bitvě.

Problém je, že Paroubkovci jasně předvedli, že i kdyby nám vedle Řípu vytryskla ropa, státní dluh dále poroste. Vždyť "státní dluh se přece neplatí, pane redaktore...". Když jsem tuhle větu slyšel na vlastní uši, těžce mne zamrazilo. Ten pán, který tohle vypustil z kteréhosi svého otvoru vede oranžový Titanik plnou (P)parou na ledovec a jediné co dělá proti katastrofě je, že nařizuje hudebníkům, aby hráli hlasitěji.

Jen tak, mezi námi, představte si, že vám hrozí vyhazov z práce, máte na krku dvě hypotéky, dvě malé děti a manželku na mateřské. A přijde za vámi váš finanční poradce, že by bylo dobré, aby jste si pořádně užil a on že vám objednal prezidentské apartmá s večeří v Hiltonu. Asi by jste ho vyrazil a myslel si, že mu asi přeskočilo, ne?

Tak proč to samé žerete Paroubkovi? Ty jeho třinácté důchody nejsou nic jiného !

karlos 16.1.2010 15:17

Re: pane Zouzalíku

Fideli běž to zpočítat na Kubu.Možná je pozvedneš.Tady píšeš jen bludy.

Vodička-sapér 16.1.2010 16:01

Re: pane Zouzalíku

karlosi, v Karibiku došlo k obrovské tragedii.Když vidíme apokalypsu po zemětření na Haiti, totální selhání, neexistenci  státu už z minulosti a přípomeneme si, jak bylo něco podobného řešeno,pomoc obyvatelstvu, evakuace, prevence  často  i když rozsahem  mnohdy mnohem menšího(tajfuny , záplavy) na Kubě. Nyní kdy pomáhá na Haiti , 400 kubánských lékařů , tak si Vám dovolím říci: "karlosi, opravdu, dnes se chováte  hodně sprostě, když si   berete  Kubu do Vaší huby." Kuš! 

čtenář 16.1.2010 16:11

Re: pane Zouzalíku

Kuba objektivně není v situaci, kdy si může takovou pomoc jiným zemím dovolit. Stačí si uvědomit životní úroveň Kubánců. Přesto ji (tu pomoc) poskytuje. Jedná se o čistě politicko-propagandistické rozhodnutí tamního bolševika, kterému houbeles záleží na kubánském obyvatelstvu a jeho všestrannému rozvoji.

Martin Vlk 16.1.2010 17:17

Re: pane Zouzalíku

Asi tak.

Rusové taky lítali do kosmu v době, kdy půlka jejich země neměla co do huby. A byli takoví, kteří to považovali za úspěch socialismu.

čtenář 16.1.2010 18:05

Re: pane Zouzalíku

Po pravdě řečeno, i Spojené státy létaly do vesmíru na dluh. A to se natřádalo až do té dnešní krize, kterou s nimi prožíváme všichni.

Vodička-sapér 16.1.2010 18:48

Re: pane Zouzalíku

Nikde v Evropě, se nanajde tolik"vzdělaných " lidí jako v ČR, kteří neustálou četbou - krmením se demagogií a nenávistným štvaním o Kubě, úplně zbbli .  Odstrašujícím příkladem  je tento čtenář. Všechna hlasování i názory v EU a světových politických orgánech o vztazích ke Kubě, navrhují odstranění embarg a jsou většinou schvalovány,  začíná se měnit i když pomalu vztah k ní I  v USA. Se setrváváním  na přežitých pozicích, s takovýmito "čtenáři", se ČR stává nevábnou kuriozitou  ve světě.    

Janula 16.1.2010 15:32

Re: pane Zouzalíku

Pane,Vy si sice nikdy nepřipustíte chyby svých milovaných socanů,ale proč se aspoň nezamyslíte nad tím věčně omílaným 13.důchodem.Vždyť je to jen 200 Kč měsíčně,celkově tedy 2400 Kč.A lid těmi kecy tady fakt věří,že dostane 13.důchod ve výši svého měsíčního příjmu.Čili nějakých 10 000 Kč.Až hodí svůj lístek do urny,podiví se.

Martin Vlk 16.1.2010 15:36

Re: pane Zouzalíku

Mně se zase líbí, jak Bachor kdáká, že to vezme z dividend ČEZu. Ale tyhle prachy jsou už započteny ve státním rozpočtu, protože stát má v ČEZu majoritu! Tohle je prostě lež, je to jako říkat, že prachy mi dala pokladní na přepážce, ne banka ve které je zaměstnaná.

Bože, tuhle zrůdu z RAJ nám byl opradu čert dlužen.

Fidel 16.1.2010 13:51

Modří idioti,

proč neustále uvádíte pouze třicet korun u lékaře, když konečný poplatek mnohdy dosahuje desetinásobku, i více? Mám na mysli návštěvu soukromého lékaře, který vybere poplatek do své peněženky, odešle mně ke specialistovi, kde zaplatím další poplatek 30,-Kč. Specialista mně vyšetří, napíše dva recepty po dvou položkách a v lékárně zaplatím celkem za položky na receptu 4x30Kč + 250,-Kč doplatek za léky. Už vůbec nevím, zač platím lékárníkovi, snad jen za otevření šuplíku, nebo otočení do regálu pro vydání léků. Rovněž mi nejde do hlavy, proč jsou v mnohých vesnických ordinacích studovaní lékaři, když jen předepisují acylpyriny, paraleny, nebo změří tlak(ten už si může doma změřit kdekdo cenově dostupnými digitálními měřiči), teplotu a když je to něco vážnějšího, stejně odešle ke specialistovi. Injekce, které si stejně musím zaplatit píchá sestra. Ještě bych chtěl upřesnit paušální platby pojišťovny za počet registrovaných klientů. Za klienta do 19ti roků je to 42,-Kč, u důchodců dvojnásobek! Tyto platby lékaři pobírají i v případech, kdy několik roků, jako o mně lékař ani neví i když jsem už deset roků v důchodu. A nejsem sám. Jenomže vy, modří "inteligenti" budete neustále papouškovat slova vaší modré církve, že se jedná jen o třicet korun! Kde je ta vaše neustále zdůrazňovaná inteligence? Ve skutečnosti jste tlupa zblblých a nenávistných idiotů!

BuBu 16.1.2010 13:58

Re: Modří idioti,

Dal jste si špičkově výstižný nick !!!

A to je dobře . . . . alespoň každý na první pohled vidí - co jste za svoloč !

Šoumen 16.1.2010 14:03

Re: Modří idioti,

Myslíte si, že Fidel je jen Castro? Tak to máte BuBu malý rozhled, asi jen okolo sebe, abyste na tu svoloč lépe viděla. Ale ono stačí si pořídit brýle, ale hlavně né modré.

BuBu 16.1.2010 14:06

Re: Modří idioti,

Vy jste opravdický Šoumen a. . . . jasnovidec !!! Jak jste jen přišel na ty modré brýle . . . ???

Teď mne tak napadá - nejste Vy náhodou Vůl ???

Šoumen 16.1.2010 14:19

Re: Modří idioti,

Podíval jsem se do zrcadla, nic jsem neviděl ani rohy a ptáka mám také, ale pro vás ani neexistuje nadávka. Proč urážíte, když nemáte argumenty. Nejste vy BuBu - Bubílková, co s ní strašili malé děti? Na to byste asi byla dobrá.

Honza 16.1.2010 14:07

Re: Modří idioti,

Opět žádný argument, pouze další napadení.

Šoumen 16.1.2010 14:00

Re: Modří idioti,

Těch 30 Kč je takový modrý folklór, chlapec s nickem jorkšír ho používá ve všech příspěvcích, asi tak dlouho, než mu někdo ostříhá přerostlou srst, aby viděl i za těch třicet korun.

Martin Vlk 16.1.2010 14:02

Re: Modří idioti,

Nemáte pravdu.

O ty třicetikačky, které od vás vyberou doktoři a lékárníci jsou jim sníženy platby pojišťovnou (zjednodušeně řečeno). Tedy není to žádný bonus navíc, jak si myslíte, ale vychází to tak šul-nul.

Já vás chápu, že nechcete platit pokud možno nic. Taky by se mi to líbilo. Pokud objevíte způsob, jak tohle zajistit a přitom zařídit, aby se ten systém ekonomuicky nesesypal, přihlaste se na ministersvu zdravotnictví  nebo raději přímo u Janoty, bude vám líbat ruce.

Ono je hrozně jednoduché říkat Já CHCI, já MÁM PRÁVO. Ale on to taky milý pane důchodče někdo musí zaplatit. A kdo to jako bude jsem se od vás tak nějak nedozvěděl.

Šoumen 16.1.2010 14:13

Re: Modří idioti,

Oni si ti doktoři také přijdou na své, dostávají každý měsíc kapitační platbu na pacienta, aniž byste tam chodil, a to si ještě dělají nějaké výkony navíc, stačí si nechat poslat výpis od zdravotní pojišťovny. A nevím, teď je to tedy o 30Kč, ale když je nedostávali, taky to šlo. Akorát ubyly demonstrace o jejich výdělcích. Nebojte se pojišťovny jim platí dost, spíše je to o tom, kam a do jakých kapes odtékají z té pojišťovny. Tak pak to zřejmě musí zaplatit pacienti. Ale to pana Janotu asi moc nezajímá.

Martin Vlk 16.1.2010 14:26

Re: Modří idioti,

Vezmeme to postupně:

Kapitační platba je stará věc, nevím, jak to s tímhle souvisí. Necítím tady potřebu rozebírat, proč to tak má být, není to nic nového a jen u nás, projděte si internet.

Výpis zdravotní pojišťovny si pravidelně nechávám dělat (viz izip.cz), nikdy nebylo v nepořádku ani to nejmenší. Bohužel to funguje poměrně krátkou dobu. Jó, kdyby Adolf Ráth nezlikvidoval projekt internetových zdravotních knížek, mohlo to běžet delší dobu.

Doktorům jejich peníze nezávidím. Neznám obvoďáka, který by jezdil ve Ferari nebo vlastnil vilu na Mallorce. Myslím si, že vzhledem k situaci v tomhle státě mají tak akorát.

Celá reforma zdravotnictví měla jako jeden z bodů, že bude zřízen státní orgán pro dozor nad zdravotnickými pojišťovnami Prostě orgán, kam se můžete odvolat, když jste s pojišťovnou ve sportu (dnes noc takového není a když vám pojišťovna něco neuhradí, můžete si akorát tak stěžovat na lampárně). Bohužel, třicetikačky zbouraly celou reformu, takže nba tohle už nedošlo. Takže máte, co jste chtěli. 

Šoumen 16.1.2010 14:43

Re: Modří idioti,

Kde jste vzal to, že Rath zlikvidoval IZIP, teď lžete vy.

Před třemi dny u mě byl doma nějaký boreček a chtěl abych si udělal izip. A na argument, že mám kámoše co ten izip má a že kromě toho, co tam sám na sebe nabonzoval, tam jiný zápis není, i když měl již jednu operaci a po doktorech po ní chodil dost často, mi neodpověděl. A po argumentu, ze né všichni doktoři mají PC dodal, že ho do budoucnosti všichni budou mít. Tak jsem se s ním rozloučil, že do budoucnosti si ten izip nechám udělat. Spíš si myslím, že zadavatelům izipu, už docházejí prachy, tak je potřeba víc lidí, aby byly větší náklady a jejich odměny. Doktoři nemají čas tam psát, to by jim to musel nařídit nějaký zákon, ale i na ten by kašlali.

Martin Vlk 16.1.2010 15:33

Re: Modří idioti,

Co se týče DRátha, vytáhněte si z internetu celý jeho boj proti internetovým zdravotním knížkám. Vydalo by to na malý Main Kampf. Trochu hloupé je, že z toho čiší na všechny strany chorobná nenávist k Julínkovi, jakožto hlavní a jediná motivace.

K IZIPu.Přihlaste se do toho systému a pak tady kdákejte o něčem, co neznáte. Nevím, kdo vás navštívil a co po vás chtěl, já jsem se o tom dozvěděl z internetu, zaregistroval jsem se a  do týdne to fungovalo jako hodinky.

Mimochodem, ten IZIP je zdarma, stojí vás akorát ten proud na napájení PC. Výpisy jsou jasné a přehledné, absolutně nic nechybí, je tam vše včetně zubaře. Do koruny dohledatelné. Mimochodem je velmi zajímavé zjistit, na kolik vyjde takové vyšetření na CT. Žiju v jakž takž civilizaci (malé město), takže doktora bez PC jsem u nás ještě neviděl.

Jinak do IZIPu nepíšou doktoři, ale pojišťovna, to je takový detail. Zaznamenává vyúčtované zákroky. Doktor má právo nahlížet (pokud mu to dovolíte). Pokud ten váš známý byl zaregistrovaný u nějaké Spojené Lopaťácké Pojišťovny, která ještě tenhle systém neobjevila, je to jeho problém. A všiml si, že o ten výpis musí požádat pojištovnu a ta mu jej na jeho jméno uloží do schránky na IZIPu?

Mně se hrozně líbí, jak všichni hulákají, jak doktoři kradou, ale aby udělali tu maličkost a zaregistrovali se a měli to pod kontrolou, to prostě ne.