3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza999 16.1.2010 16:35

Re: Modří idioti,

Řekl bych, že to překrucujete.

Nikdo, ani ten Rath by nikdy proti IZIPu neřekl ani slovo - kdyby nebyl nejméně 50x předražený. Ta databáze je práce pro 2-3 schopné programátory na cca 3 měsíce (jedná se jen o modfikaci některé z dostupných prodávaných databází a o vytvoření webového rozhraní), železo za max. 300k, provoz do 50k měsíčně (server+správce) plus jednou za tři roky nové železo.. A ne desítky milionů ročně po dobu několika let bez hmatatelných výsedků.

Fidel 16.1.2010 17:34

Re: Modří idioti,

Vážený pane, bydlím ve čtyřtisícovém městečku, kde jsou dva soukromí lékaři, tzv.obvoďáci. Ten, u kterého jsem registrovaný má ordinační hodiny, které si sám určil 7:15hod - 13:00hod, po návštěvách nechodí. Ale ráno přijde v osm hod, prvně si dá kafíčko a ve čtvrt na devět začne ordinovat. V 10:00 je další pauza na kafíčko a ve 12:30 a i když jsou v čekárně ještě pacienti, klidně řekne, přijďte zítra. Krom toho, protože jsou u nás dva, tak se domluvili a na střídačku je každý jeden pátek doma, což drze nechávají vyhlásit místním rozhlasem. Takhle to provádí více jak deset roků, ten můj má krásnou nově postavenou vilku tak za pět melounů, auto za půl melounu, nový Harley(cenu neznám) a každý rok si jezdí s rodinou dvakrát na dovolenou do exotických destinací. Teď mi někdo řekněte, že při jeho pracovních výkonech, kdy nedodržuje ani ordinační hodiny, se má tak špatně že potřebuje od chudých důchodců 30,-Kč. O tom druhém raději pomlčím, protože ten je navíc radním v městské radě a od obce skupuje levné pozemky a nemovitosti, které obec předtím nechá opravit. Vidíte, že člověk může být hodně bohatý i bez Ferari a vilky na Mallorce. Stačí, když je člověk bezohledný a umí v tom chodit. Vy neznáte jednoho, já naopak znám dva obvoďáky, kteří jsou bohatí a dovedou se orientovat v dnešním Absurdistánu.

jirka.s. 16.1.2010 17:57

Re: Modří idioti,

A tušíš, nevzdělatelná mrskavko, co by asi tak mohla být revizní komise tvé zdravotní pojišťovny? Domníváš se snad, že zasedá zde na Psu?  Evidentně ne, protože s tvým majestátem pouze cloumá ona u socbolševiků tak zažraná Nesmrtelná teta!

Martin Vlk 16.1.2010 19:21

Re: Modří idioti,

Škoda, asi žijete v jiné zemi než já.

Obvoďák je v podstatě podnikatel. Má svou ordinaci ve svých (pronajatých) prostorách, do vybavení něco investoval, musí něco umět a nebýt patlal, aby k němu někdo přišel. Doby, kdy se obvoďák přiděloval jsou dávno pryč. No a za to všechno bych si já představoval plat od 40 000 Kč měsíčně výše. Za míň bych to nedělal.

Já pracuji 8 hodin denně, mám také rodinný dům, dvě auta a i ten Harley by se našel (Suzuki). Nepovažuji se za boháče, který si nahrabal.

Pokud holt umíte ale jen mačkat čudlík na mašině, tak se na mně nezlobte, ale to ten Harley asi nebude. Možná jste se měl lépe učit.

Fidel 16.1.2010 14:39

Re: Modří idioti,

Ono by při dobré vůli šlo ušetřit ledaskde. Třeba omezit turistiku poslanců, která je kritizována i v televizi, zrušit placený senát - trafiku neumístěných členů stran v parlamentu, zredukovat platby manažerů ve státních podnicích, jako jsou ČD, nebo ČEZ a další, chtít po zaměstnancích státních institucí přiznání a doložení nabytého majetku během výkonu funkce ve státní sféře, opravdu důsledně objasňovat a trestat korupci a ne jak to předvedl Topolánek chránit defraudanta Wolfa a dělat mrtvého brouka v kauze Čunek, který bral sociální podporu i když měl několik milionů na kontě. Víte, že za tolik nenáviděné totality nebyli státem placeni ani poslanci? Ale ono je to dnes tak, že kradou všichni tam nahoře a nikdo do toho nechce píchnout, protože by příště mohli píchnout do něho. Mnoho peněz uniká při zadávání státních zakázek(př. bývalého ministra dopravy Řebíčka z ODS). Dalo by se najít mnoho dalších příkladů, kde se dá ušetřit, ale to by musel někdo chtít. Zatím to vypadá tak, že to těm nahoře vyhovuje. Sám vidíte, co je to za bandu darebáků, když si nechtějí omezit imunitu ani v oblasti, která nesouvisí s výkonem funkce poslance.

Martin Vlk 16.1.2010 15:48

Re: Modří idioti,

To všechno by bylo hezké a nelze s tím než souhlasit. Ale i kdyby se tohle všechno povedlo (jakože na Ježíška prostě nevěřím), hlavní problémy jsou jinde. Je krásné říct, že peníze vezmeme bohartým, ale takhle to nefunguje. Volkswagen taky vydělá nejvíce peněz na masově vyráběných autech pro chudé, než na luxusních bourácích.

Sociální systém. Přijde vám normální, že byla vytvořena vrstva lidí, kteří dostávají peníze za nic? Prostě jen za to, že existují? Že požadovat od nich za podporu (sociálku) práci je považováno málem za neslušné a necivilizované? Víte kolik vydalo naše mneší město (15 000 obyvatel) na sociálních dávkách za minulý rok? 75 000 000 Kč !!!!!!!!!!!!! To je číslo, co?

Důchodový systém. Důchodců je moc, pracujících málo. Tečka, není co dodat. Prostě buď si budeš na stáří spořit, nebo to bude zlé. Druhé místo, kde utíkají šílené peníze.

Zdravotnictví. Doktoři dnes umí zázraky, bohužel za šílené peníze. Buď budeme část z toho platit, nebo to prostě nebude vůbec. Mimochodem, při rozhovoru s naším obvoďákem mi řekl jedno. Počet návštěv pacientů klesl po zavedení 30 Kč o 25%, přitom počet skutečně provedených výkonů neklesl. Prostě jen odpadli simulanti a lidi, kteří si chodili pokecat.

No a tak dále.

Šoumen 16.1.2010 14:58

Re: Modří idioti,

Ono to JÁ CHCI a JÁ MÁM PRÁVO, tady funguje dost dobře např. u cikánů a sype to prachy, tak se nedivte, že to požaduje i majoritní většina. Akorát u toho nevykřikuje dižkriminácija. Ale to se za čas změní, až se z majority stane minorita. A tak je důležité se na to už teď připravovat se slovy já chci, já mám právo.

Kolumbo 16.1.2010 14:20

Re: Modří idioti,

No vidite, Fideli! Kdyby ta pojisteni nebyla povinna, mohl byste si ve smlouve s pojistovnou dohodnout spoluucast nebo ne, a pokud nemarodite, mit bonus a nizsi pojistne. Nekecali by vam do toho politici a pokud by se vam postup pojistoven nelibil, proste byste se u nas nepojistil. Nebylo by duvodu se rozcilovat. Pokud je to povinne a o veci se "hlasuje" je takrka nutne, aby v systemu byla znacna cast lidi nas...nych, z nejruznejsich duvodu. Cest!

Šoumen 16.1.2010 14:51

Re: Modří idioti,

Jenže ono to bylo o něčem jiném než o spoluúčasti. Měl to být americký model, kde když by se vám něco stalo, tak i přes tu spoluúčast, by vám pojišťovna řekla, že nemáte na nic nárok, protože se na to vaše pojištění nevztahuje. A tak by jste se sebral a šel třeba s prostěradlem na hřbitov pomalu umřít. To byste fakt určitě nebyl nas..ný, spíš odevzdaný s osudem.

Martin Vlk 16.1.2010 15:56

Re: Modří idioti,

A na to měl být zřízen ten úřad pro dohled nad zdravotními pojišťovnami. Aby jste si měl kde stěžovat, aby byl nad pojišťovnami ještě někdo, kdo má na ně klacek. Bohužel, DRáth to prostě nechtěl, co se dá dělat...

Ono se to moc neví, ale to co jste popsal vy, je přesně dnešní stav. Pokud vám totiž pojišťovna odmítne něco zaplatit, je konec. Finito, není žádná další instance na odvolání. Prostě berete to prostěradlo a hurá na hřbitov. Proč si myslíte, že jsou takové ty zoufalé akce v televizi (konto Míša), kde pološílení rodiče shánějí peníze na operaci, kterou jejich děcku naše pojišťovna odmítla proplatit?

To jsou totiž přesně ty samé případy, jako v té ošklivé Emérice, jen vám to ještě nedošlo. On totiž ten náš cocijálizmus je ve skutečnosti někdy pěkně hnusný.

karlos 16.1.2010 15:23

Re: Modří idioti,

Jakou barvu máš ty neinteligente z lihového domu.Jsi chytrý jak Parobová bradavice a nadáváš slušným lidem.

Janula 16.1.2010 15:48

Re: Modří idioti,

Pane,když přišel pan Julínek s panem Cikrtem s tím,že by se měl zvýšit počet specializovaných lékařských pracovišť s mozkvými kapacitami na úkor pod i průměrných okresních špitálů,kde tiše zemřete na banální nemoc,neb mnozí tamní "znalci" nejsou kór moc fundovaní,zdálo se,že nastane revoluce.Myslím,že to bylo i v tom TV pořadu Máte slovo.A teď Vy,dle příspěvků pravověrný socan,píšete tohle?

Šoumen 16.1.2010 13:38

Vyrovnaný rozpočet

Do vyrovnaných rozpočtů rozpustil Klaus důchodový fond co se mu dostal do ruky po komunistech. No a prachy došly, tak se to neuzákonilo a zavedl se průběžný systém důchodů, na který teď nejsou peníze a vláda si na něj každý rok v listopadu půjčuje od bank. No a prachy z privatizací, ty skončili v jiných kapsách.

Martin Vlk 16.1.2010 13:35

Ten současný systém je neudržitelný

Bohužel, aby to pochopily i tupé třicetikačky, je nutné, aby se to celé sesypalo jako domeček z karet. Ony prostě jednoho dne ty důchody nepřijdou, podpora nedorazí a u doktora bude ošetřen jen ten, kdo zaplatí na dřevo. Pak MOŽNÁ pochopí i hloupé oranžové stádo, že utratit se dají jen ty peníze, které dokážu vydělat.

Shodou okolností jsem byl přítomen diskusi několika učitelek v důchodu. Podotýkám vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří mají formovat názory mladých lidí. A prakticky všechny (1 vyjimka) jásaly nad tím, jak konečně dostanou ten 13 důchod, jenom aby konečně Jirak vyhrál volby. Hlavně ne ten ošklivý a neslušný Topolánek (považte paní, on chodil na dovolené NAHEJ !!!).

Zkusil jsem podotknout, že jestli se něco neudělá hrozně rychle, možná do pár let nebudou ani ty dvanácté a jedenácté důchody. Zbytečně. Oni tomu prostě nevěří. Vždycky se to nějak udělalo, že jo, stát peníze vždycky poslal.

Někdy mi ti lidé připadají jako Židé v roce 1938. Každému muselo být jasné, co se blíží, ale oni tomu prostě nevěřili. Máme 20. století, tohle se přece nemůže stát. A stalo se to.

Roman 16.1.2010 13:48

Re: Ten současný systém je neudržitelný

A jak mají lidé účinně ovlivnit hospodaření státu? Mají vůbec nějaké skutečné reálné možnosti a ne pouze teoretické?

BuBu 16.1.2010 13:56

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Pokud nedokáží rozpoznat, že KSČ(M) a ČSSD je jedno a totéž uskupení, které je ochotno vidinu koryt vyměnit za totální zadlužení země a za budování socialistické společnosti . . . . . tak pak nemohou "lidé účinně ovlivnit hospodaření státu"  !!!

Komu nestačilo 41 let k tomu, aby si na jakoukoli formu socialismu udělal pravdivý obrázek - tak toho těžko přesvědčíme, že v době, kdy má stát "v zadnici vši . . . a v kapse nas*áno" . . . . že je úplná kravina a debilita -  chtít vyplácet např. 13 důchod, 30 Kč u doktorů . . . . . atd. atd. . . .

Roman 16.1.2010 14:07

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Proč jste iritovaný jen z komančů a socanů? Rozhazují nesmyslně úplně všichni. Je to jedna velká parta podnikající za veřejné peníze ve stejné branži, jen každý pod jinou značkou. Důležité je udržet stabilitu a podchytit si svoje ovečky (voliče)z každé strany spektra a pokračovat v kšeftu dál. Jedny nalákám na důchody a jistoty, druhé na různé daňové úlevy a se třetími se dohodnu v rámci různých dotací a úlev. A funguje se dál. Až to skutečně začne ve státě smrdět utečou od moci ve státě všichni. Viz. rok 89.

Martin Vlk 16.1.2010 14:32

Re: Ten současný systém je neudržitelný

No, ona je to dost tragédie. Ta příšerná hloupost lidu obecného, voličského.

Protože ta úděsná taktika ČSSD funguje a oni za ty svoje blepty fakt nakupují hlasy! Takže ostatní strany se buď přizpůsobí a začnou dělat totéž, nebo se budou krčit někde kolem 8 - 9% ve sněmovně, kde zatím bude Hlavní Bachor rozprodávat i židličky z bufetu.

Jinak tedy rozdíl vidím dost velký. Tedy že pravicovější část spektra potřebuje fungující ekonomiku, aby z toho taky něco měli, zatímco levice se potřebuje jen protlačit ke korytu.  Že tam zbudou jen mizerné otruby je jim celkem fuk.

Roman 16.1.2010 14:45

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Fungující ekonomiku potřebují všichni, jinak by tam nebyl nikdo z nich. Rozsypalo by se Vám to. Nevěřte na to, že jedni jsou bílý a druhý černí. Tak to nefunguje. Ovečka vedle vlka nepřežije. Aby jste přežil musíte být stejný. I ten nejchudší stát má v centru moci slušný balík peněz pro který tam stojí za to pro některé být. Ještě jsem nezažil ani neslyšel o nikom kdo by si příchodem do politiky pohoršil. Nemám na mysli platy. Ty jsou nepodstatné.

Martin Vlk 16.1.2010 16:06

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Dal bych hodně za to, aby jste měl pravdu.

Bohužel, rozdíl mezi Topolánkem a Paroubkem je asi stejný jako mezi Berlusconim a Mugabem. Berlusconi by potřeboval ekonomiku, která šlape, aby tam bylo místo pro jeho kšeftíky. Mugabemu je fuk, že půlka národa umře hlady, pro něj vždycky zbyde dost. Hlavně že vládne.

Martin Vlk 16.1.2010 13:56

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Velmi jednoduše. Pokud jde do voleb strana s tak příšernými hesly jako je 13. důchod a podobné, musí mi být jasné, že jsou to buď šílenci, nebo lháři. Prostě buď tomu fakt věří a pak nás bůh chraň, nebo jen sprostě kalkulují, že jim to hlupáci zbaští a pak se na to v tichosti zapomene. Těžko říct, co je horší.

No a téhle straně prostě NEDÁM hlas. A budu se snažit, aby jí ten hlas NEDALO co nejvíce lídí. Tedy třeba tak, že se to těm potenciálním voličům snažím vysvětlit. Že 1+1 nikdy nebude 5, i když si na to půjčíme spoustu peněz.

Já považuji za svou povinnost dát ve volbách hlas straně, jejíž ekonomický program není snůška blábolů a lží. Najdou se takové, hledejte. Malá nápověda, oranžoví to nejsou.

Nagano 16.1.2010 11:37

Je hloupé se ptát,kde jsou ty prachy

Kdo je má-je šikovný,  tvrdě pracující.Těch zbylých 90 proc. nemá co závidět, musí být jenom hodně vystrašený ,úslužný, aby se udrželi nad vodou a neskončili  jako ti bezdomovci ve Frýdku Místku, v kanále, demokraticky ohryzaní krysami .Většina se musí naučit větší  solidaritě ke své reprezentaci- to abychom se nikdo necítil jako holé řit..

K 16.1.2010 12:28

Re: Je hloupé se ptát,kde jsou ty prachy

To o čem mluvíte není solidarita. O tu se, totiž prosí či žádá. Nikdy se nevynucuje. To dělají ty nejhorší pijavice.

Honza 16.1.2010 12:54

Re: Je hloupé se ptát,kde jsou ty prachy

O solidaritu se neprosí ani nežádá ani se nevynucuje. Solidarita je samozřejmost v humánní, morální a civilizované společnosti.

H.K. 16.1.2010 13:24

Re: Je hloupé se ptát,kde jsou ty prachy

Solidarita je dobrovolná, není možné si ji vynutit. To, že je součástí života ve slušné společnosti je dobře. Lidé si musí uvědomit, že na solidaritu  není nárok..

Jirid 16.1.2010 11:30

Není na důchody

Na důchody v tomto státě téměř není a za pár let nebude. Ale už se nikdo nezabývá tím, odkud jdou peníze na vyplácení výslužného. Pobírají to mladí lidé, kteří mají práci. Navíc do zaměstnání, za které to berou nebyli nasazeni, ale vybrali si ji sami, dobrovolně. Tak proč takto stát vyhazuje peníze, které jsou důležitější jinde?

karel-smichov 16.1.2010 11:48

Re: Není na důchody

Proč se vyplácí výslužné,bývalým kumunistickým vojákům policistům,kteří sloužili režimu,který byl označen jako protiprávní!! Proč by jim neměl  stačit důchod  jako ostatním !!!

Honza 16.1.2010 10:22

Autor není ekonom

Autor je modrý debil.

pampucha 16.1.2010 10:38

Re: Autor není ekonom

Vzdělaná odpověď od oranžády.

Honza 16.1.2010 11:05

Re: Autor není ekonom

Na hrubý pytel hrubá záplata. S vámi to totiž jinak nejde. S primitivem se musí mluvit jeho jazykem. Jinak si slušnost vykládá jako slabost. Přečtěte si tu snůšku pohrdání starými lidmi a důchodci ve zdejších příspěvcích a pak pište něco o vzdělání a slušnosti. Je mi z vás na blití modráci.