9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šedovous 27.12.2006 11:57

Zebře : horlíte pěkně,

já bych si ty zájmy lidu rozdělil na zájmy lidu bez peněz a s penězma. Scéna se rázem projasní...

jerry 27.12.2006 11:53

Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

Já to vidím jinak. Neurážel bych pan Schwarzenberka, jen vyjadřuji údiv, proč tento vzdělaný a myslím, že slušný člověk chce dělat Bursíkovi šaška. A nejsem si jist, jestli na tu roli ministra má. Nemám rád pana Vondru pro jeho nadutost, proto jak se nacpal do senátu i do ODS,ale jeho odbornost nezpochybňuju.

Šedovous 27.12.2006 11:53

Nu a Klaus dal průchod své svobodné vůli jakožto i svému svědomí a vědomí ve chvíli,

kdy jmenoval Topolánka premiérem. Za to co ten guma spískal nese tedy odpovědnost v plné šíři...

jerry 27.12.2006 11:50

Re: Re: Re: Tohle má být "ústavně-právní rozbor" Klausových kroků a nebo obhajoba Klause?

A já o sobě snad tvrdím , že jsem vzdělaný a moudrý?Pro mně je prostě nudným byrokratem bez kouska života v těle.

Šedovous 27.12.2006 11:42

Fajn Modrý ptáku,

takže poslanec někoho přejede a jde natvrdo do vazby, ze které se jaksi hlasovat nedá, takže voliči jimiž byl zvolen mají své hlasy anulovány jakoby nebyli.... Tak nebo jinak !?

Šedovous 27.12.2006 11:37

No a u Klause je to obdobné,

jeho právo nekonat, k čemu není zákonem nucen, je podřízeno jeho povinosti konat v nadřazeném  zájmu a ten zní jmenovat vládu ústavním způsobem, ať mu to ježí knír jako Brežněvovo obočí.

Domnívám se že ústavní pojistky (funkce a pravomoci prezidenta) jsou tu od toho aby zabránili neústavnímu jednání jiných...nikoliv prosazování vlastní vůle.

Ladislav N. 27.12.2006 11:36

Re: Re: Tohle má být "ústavně-právní rozbor" Klausových kroků a nebo obhajoba Klause?

Prof. Vojtěch Cepl je vzdělaný a moudrý muž. Což se o těch, kteří mu nadávají, rozhodně říct nedá. ;-)

Ladislav N. :-))) 27.12.2006 11:31

Re: Re: Re: Jednání pana presidenta,

Vy se svými komunistickými manýry a zasmrádlým čecháčstvím jste rozhodně důvěryhodnější persona, což? ;-P

SÍLA ODSUDU 27.12.2006 11:30

Re: Chabé, zbrojnoši !

 Dovoluji si opět upozornit, že Klaus dodržel slovo, protože věděl, že jej nakonec dodržet nemůže a tedy ani nemusí....Opět jen vyložená Klaus-jaklovina....Pokud by měl Klaus trochu cti v těle, pak ABDIKUJE....Což je jediná možnost, jak pozitivně vstoupit do dějin.....

Ladislav N. 27.12.2006 11:29

Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

 ;-)R^ ...... !!

Ladislav N. 27.12.2006 11:28

Re: Re: Re: Jednání pana presidenta,

"...Asi to nevěděl..." ;-D

Proč by měl být "idiotem" Topolánek a ne Klaus s celým svým  hradním týmem specialistů placeným z peněz daňových poplatníků?8-o

Edmont Dante 27.12.2006 11:28

Re: Vědomí, svědomí a imunita.

Šedovousi rezignuji, přečetl jsem si přispěvek Zebry i Váš a dostáváme se mimo názory vyřčené článkem do filozofické debaty, jejiž rozsah nejsem schopen zde na stránkách NP zvládnout. Obyčejně je mi vloženo do úst něco, co jsem neřekl a to je můj konec. Na takovou oponenturu nelze odpovědět jednoduchou větou, ani odkazem. Takže venku svítí sluníčko, omlouvám se, ale půjdu si zaběhat.

aristokrat 27.12.2006 11:28

Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

... než začne strkat svůj uslintanej čumák do věcí, kterým nerozumí, ať si o tom nejprve zjistí fakta.

Senátor Karel Schwarzenberg rakouské občanství nikdy nepřijal, a českého se nikdy nevzdal. Schwarzenberg má české a švýcarské občanství.

Modrý pták 27.12.2006 11:28

Šedovousi

imunita chrání poslance. Imunita nemá s právem voliče na zastoupení vůbec nic společného. Žádná souvislost tam není. Tolik k imunitě.

Zbytek textu (zvláště ten pokus o Ginniho křivku) nemá s imunitou lautr nic společného. Ale je to podobný pokus jako když jistý pán chtěl ze struktury nákladů odvodit nepotřebnost soukromého vlastnictví :-)))

Jak Vám jde vaření?

PetrK 27.12.2006 11:26

Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

Pane, vaše IQ se pohybuje někde těsně nad hranicí IQ protoplazmy, jestli ovšem vůbec víte, co to je.

Šedovous 27.12.2006 11:25

Edmonte dovolím si jen připomenout

první léta privatizace, kdy jeden privatizér co měl přímo privatizační linku a privatizoval možné i nemožné vesele přiznal že neprivatizuje za účelem správy a zmnožování a rozvoje získáného majetku či kapitálu ale za účelem jeho "BOUCHÁNÍ" Němcům.....

Co se trápit s nějakou fabrikou či cukrovarem, prachy na dlani jsou lepší....

oakman 27.12.2006 11:24

P.S.

Václav Klaus je bezesporu občan, president je bezesporu instituce. Právní alchymie je na nic, protože zákony si tu každý stejně vyloží, jak se zrovna zamane. Ale pokud smícháme mizernou legslativní práci parlamentu, všeobecnou nechuť politiků dodržovat zákony, které sami schvalují a zbytnělou míru osobní argance (čím menšímu státu Klaus "vládne", tím je arogantnější), máme tu tuto situaci. Chápu ho, že nechce vládu s "přeběhlíky" - sám ví, kolik ho stál Wágner...

Harpyje 27.12.2006 11:19

Může autor

dát odkaz na nějaký článek Kurieru, který je psán v duchu "...„Proč se Schwejci boji sněhu, vody atd................“ ? Pokud ne, tak by bylo lepší podobná obvinění vynechat.

oakman 27.12.2006 11:19

PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

Tak tohle je vskutku exemplární příklad jak okecávat další čížkovinu Veny Klausů. Ano, pan hrábě je jak známo nepřítel lidu - vždyť to ví i Kuba, Hanče a hajnej!! Von je to rakušák, jako ten Gruša, co zachraňoval Vencovi poslední zbytky slušnosti v jeho "sarajevském" atentátu. Je mi na zvracení z toho malého čížka, který byl stejně malomyslnými vynesen z Proseckého paneláku s Trábošem u popelnic až na Hrad. Jsou lidé, kteří "dorostou" rozměru své funkce a jsou takoví, kteří i ze státu udělají hasičský bál. Klaus se tímto odporem k rodině, která pro zachování tohoto státu již vykonala více, než ten mentálně prefabrikovaný blbec na večeři za svůj celý bankovně myší živůtek stačil nakecat!!! Vás nekomentuji, Venca si na přikyvovače stěžovat nemusí, má jich za korunu pytel!!!

Malý Aston 27.12.2006 11:18

Re: Původce krize

Co je v prospěch tohoto státu? Vláda postkomunistická složená z herců roku 1968,kteří se nacpali do ČSSD a komoušů?Co je to prospěch státu,má prospívat stát nebo občané?Bohatý občan,bohatý stát.Zadlužený stát,zadlužený občan.Chudý stát,chudý občan nebo chudý stát a bohaté politické strany?Nemám dojem,že všichni občané usínají a sní své sny o návratu rudochů spojených pod vlajkou Filipa a Paroubka do vlády této země.Ano toto nebezpečí stále hrozí.Je pravda,že demokracie nemá záchranné brzdy které mohou zabránit návratu rudochů,ale když nejsou brzdy,to neznamená že se všichni s radostí posereme z Paroubka a Filipa.

Edmont Dante 27.12.2006 11:16

Re: Kucky, kucky Edmonte :

Šedovousi, asi takhle, není podstatné kdo zahraničním firmam jak říkáte "vecpal" cukrovary, to je druhotné, ale je podstatné kdo nastavil podmínky pro takové konání. Kdyby bylo možno obhájit národní zájem, což ostatní země EU učinily, tak by se kvóta nevrátila EU a naší lidé by měli práci a vše co je s tím spojené. Takže je zbytečné podivovat se nad následky, když nejsou řešeny příčiny.

Nechci obhajovat osobu pana Klause, ale vyjádřuji svůj názor a následně obhajuji jeho kroky o kterých si myslím, že jsou správné. Takže nejsem nijak plodný autor a píší, když mě fakt už něco naštve a zrovna mám volnou chvíli. A konkrétně nyní jde o bezmezný prostor dávaný kritikům nejmenování vlády ve všech sdělovacích prostředcích, aniž by se podívali na druhou stranu mince, kde je bezmezná touha pana Topolánka po moci za jakoukoliv cenu, obhajoba  úlohy pouhé loutky prezidenta a už vůbec se mi nelíbí právní názory pana Cepla, které jsou naprosto účelové.

Šedovous 27.12.2006 11:11

Vědomí, svědomí a imunita.

Tak schválně jestli se s Edmontem na něčem shodnu. Co nebo koho nebo čí zájem chrání poslanecká imunita ?

Tvrdím že chrání voliče a jeho právo na zastoupení v zastupitelské demokracii.Toto právo se nadřazuje nad právo a oprávněný zájem celé společnosti na potrestání viníka.Je jiná věc že si poslanci z toho udělali panské privilegium, že pokud nejsou vydáni ke stíhání nemohou být stíháni už nikdy.A to je špatně to už chrání jen toho poslance nikoliv jeho mandát.

A teď jak si kdo srovnává se svým svědomím kapitalismus, který vede k hromadění většiny světového bohatství do rukou 2% hrstky, i když bohatství je vytvářeno prací která za zase neobejde bez společenské dělby práce.

Tady je ten dvojí lid pro Andy, jedni jsou živi vlastní prací, druzí zase z práce jiných.Abych nebyl překroucen, neodsuzuji kapitalismus za tvorbu rentiérů, bez kapitalisty Schliemanna by Troja dodnes trčela v zemi, odsuzuji parazitických kapitalismus, který je schopen zotročovat tvůrčí lidskou práci a nikoliv jí vytvářet podmínky pro rozvoj.Vexlování s cukernou kvotou je parazitismus nonplus ultra, nikoliv umný kapitalistický tah odvážného obchodníka.Jaké podnikatelské riziko vlastně nesla ta firma skupováním cukrovarů ?

Historickým vývojem a z dědictví komunistů jdeme v Čechách tou parazitickou cestou, což paradoxně vrcholí vznikem sociálních rentiérů mezi romským etnikem. 

Zebra 27.12.2006 11:10

Chabé, zbrojnoši !

Jediné s čím mohu souhlasit je, že Klaus projednou dodržel slovo, nejsem však zas takový bláha, abych věřil, že je to trend. Již jsem zde psal, že je to slovo chvályhodné dodržené, ovšem blbé, ergo spohlasím s Ceplem proti vám. K jednotlivostem vaší obrany: Účelovou logikou jste dospěl (minimálně ve věci jmenování vlády)ke kocouřím ničím neomezeným pravomocem prezidenta. V duchu této logiky se ptám, proč nás JČŽP tahá měsíce za fusekli a proč nejmenoval odpoledne po volbách do ministerských seslí hradní kamarilu, odpoledne po nevyslovení důvěry dtto, pak ještě jednou dokola, po mimořádných volbách zase a tak dále da capo al fine, dokud se ve sněmovně nesejde kejvací sestava ?

Co je více v zájmu lidu – vláda an sich nebo zamini bez knížete ?

Pro jak malé děti je určena pohádka o tom, že za vlády podepřené parlamentní většinou nebudou vznikat legislativní paskvily ? Obávám se, že zde platí okřídlené rčení, že tak malé děti snad ani nejsou.

Ad cukrovary – kňučíte, že bylo uplatněno pravidlo. To ho nikdo v době prodeje neznal ? Nesnažte se lidem nakukat, že ho perfidní Unie záludně vytasila z temného kouta poté, co nás lstivě donutila rozprodat naše varny bílého zlata do cizáckých pařátů.

A vytahovat proti knížeti kydy z Kurýra, nota bene vaše fantazie co by moh tento plátek nakydat, no toto….

To jsem zase já 27.12.2006 11:06

Re: Re: A vůbec, pokud Klaus má pocit,

No já nehodlám rozhodovat, kdo má pravdu a kdo porušuje ústavu atd., ale čistě obecně: ústavu psali lidé, a nevím, čím je zaručen, že se do ní nedostaly (skryté) vnitřní rozpory. Takže apriori není vyloučeno, že přísaha je v rozporu s jinou částí ústavy. (Samozřejmě pokud by tomu tak bylo, volalo by to po nápravě.)

DEŽO 27.12.2006 11:03

Re: Cítím se velmi diskriminován,milá Andy,

 Tož čapni kanceláriu  SUP  a  SUP ....

dvd 27.12.2006 10:46

Starosta to ale ví

Starosta ví, že špinavé peníze jsou ty, které on - starosta - nemá

Šedovous 27.12.2006 10:40

Kucky, kucky Edmonte :

abych nevyvolal pocit že vás jenom biju, s tím cukrem, to jo. Ale KDO té firmě vexlující s kvotami ty cukrovary vlastně vecpal ?

Buvol 27.12.2006 10:37

Re: Re: Jednání pana presidenta,

Jednak mu to nevěřím a jednak je mi to jedno! Myslím, že stačí, že v tom Rakousku žil čtyřicet let a má tam své zájmy,  vztahy a majetek .....

Buvol 27.12.2006 10:34

Re: Re: Jednání pana presidenta,

Asi to nevěděl... mimochodem na tom je vidět, co za idiota je ten Topolánek .... 

Edmont Dante 27.12.2006 10:08

Re: A vůbec, pokud Klaus má pocit,

Příteli Šedovousi, já nejsem v práci, takže mám čas Vám odpovědět. Za prvé vždyť ten slib je součásti ústavy, takže jak by se mohl ústavní slib dostat do rozporu s ústavou? Za druhé k Vašemu minulému příspěvku. Když vyrukuji s něčím co je zákonem nebo výklad zákona, ale protože to říkám z hlavy nemá to tu správnou formu, jsem napaden čtenáři, kteří mají jiný názor, že je to nesmysl, takže se i v článcích snažím držet znění, která jsou formulovány tak, aby čtenář si je mohl najít v encyklopediích nebo v nějakém výkladu nebo se odvolávám na precedens. Pozorný čtenář velmi snadno zjistí, že převážně vycházím z ustálené judikatury, kterou používám pro dané téma.

Jinak přejí dobrou chuť, ať Vám nezaskočí.