27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO 27.12.2006 10:04

Re: Cítím se velmi diskriminován,milá Andy,

a co to má společného s modrostí či jinou barvou ? Sokol snad dává modrým nějakou slevu ? Prý občas někoho v zajímavé kauze obhajuje prakticky zdarma, ale odmítá říci, zda modré či červené. Jak tedy ty víš, kteří to jsou ?

Mne s chutí obviňuješ z výrazné modrosti. Na Sokola taky nemám.

Co tedy zkusit jiný důkaz toho dvojího lidu. Prosíííííím,

Old 27.12.2006 9:59

Klaus a Zeman jsou původci krize

proč 200tisíc voličských hlasů pro trojkoalici nebylo započítáno ?!!

Šedovous 27.12.2006 9:53

Cítím se velmi diskriminován,milá Andy,

také bych rád poplácával dívčí sbor po zadečkách ale na Sokola nemám...

AndyO 27.12.2006 9:46

Re: Inu Dante, když už jste na mne vyrukoval s Wikipedií,

ty jsi, Šedovousi, zcela zjevně lid nemodrý. Mohu vědět, jak a čím jsi diskriminován, nebo jak se projevuje v tvém případě ten "dvojí lid" ? A jak se projevuje v případech ostatních lidů ? 

Hogofogo 27.12.2006 9:45

Původce krize

Nevím čím je pán Dante, ale výklad autora zákona v tomto případě ústavy je rozhodně správnější. Navíc Klaus si vykládá zákony a ústavu hodně benevolentně ale zásadně podle toho jak se mu to hodí. Rozhodně né v prospěch tohoto státu.

Doporučují oddělovat odborný výklad od servilného rektoskopování.

Šedovous 27.12.2006 9:38

A vůbec, pokud Klaus má pocit,

že plněním Ústavy a jmenováním vlády co mu není recht se dostává do sporu se svým ústavním slibem (či snad dokonce jsou omezena jeho občanská práva), pak má jednu velmi ale opravdu velmi jednoduchou možnost. Odstoupit z úřadu.....

Tak a teď jsem vám to natřel...svačinka mi bude chutnat.

Mirek 27.12.2006 9:35

Rakouská lobby

Mirek 27.12.2006 9:35

Re: Jakub Patočka o Bursíkovi a lidech kolem něj:

Konečně se jasně ukazuje, že měl Patočka pravdu. Bursík a "jeho" lidé jsou velmi podivná sestava, např. jihočeská matka Kuchtová, jejiž organizaci otevřeně financovali rakušáci. A tihle lidé si osvojují právo nám vnutit na ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, jenž je jednou nohou v rakousku? Neměli by se zelení, v duchu svého programu, spíše zajímat o ministerstvo životního prostředíi, případně třeba zemědělství? Asi je jejich skutečný program úplně jiný, než ten veřejně proklamovaný. Přeju jim, aby nabrali trajekotrii ODA nebo US-DEU.

-jit- 27.12.2006 9:32

Re: Jednání pana presidenta,

Bůvol by si mohl přečíst třeba dnešní MF. "Já jsem však nikdy rakouské občanství nepřijal, a naopak se nevzdal toho českého. To je omyl pana prezidenta, i když jsem vzhledem k okolnostem jedenačtyřicet let v Rakousku žil." Takhle se rodí buvolí zabedněnost.

Pazúr 27.12.2006 9:31

Re: Nejsou ti zelení trochu umounění.

Bursík to má jednoduchý - kdo s ním nesouhlasí, toho promptně a bez keců vyloučí ze strany :-P a média si ho ještě pochvalují, jaký je demokrat ;-D zato když Paroubek něco podobnýho jenom naznačí, můžou se všechna média přetrhnout v soutěži, kdo ho označí za většího diktátora :-P;-);-D

jerry 27.12.2006 9:27

Re: Nejsou ti zelení trochu umounění.

Kdyby tak měl Bursík jen tři členy. Bohužel je jich víc. A to je ještě neznáme, ale až je poznáme...

jerry 27.12.2006 9:26

Re: Re: Klaus dodržel slovo!

Ptákem jsem nikdy nebyl, natož modrým. Kdyby začal Klaus o globálním oteplování, napíšu příspěvek proti němu. Ale copak se nedá dát najevo, že tahle vláda Kalousků, Svobodů ,Kuchtovejch a Džamil je něco vrcholně nehorázného?

H 27.12.2006 9:26

Re: Jednání pana presidenta,

Je zajímavé, že panu presidentovi nevadil pan Martin Štěpánek na ministerském postu nemaje českého občanství.

ladik53 27.12.2006 9:25

Re: Re: No, koukám že někteří si z Ústavy dělají

Tu Ústavu přece schvaloval nějaký parlament. Napsaná mohla být nějak tak to měli opravit, je to kolektivní dílo.

Brmboš 27.12.2006 9:25

Nejsou ti zelení trochu umounění.

Zde nejde o nic jiného než o správné pojmenování problému. Bursík by si měl uvědomit, že to není jeho vláda, aby trval na jedné kontraverzní osobě. Stejně by mě zajímalo zda má Bursík kolem sebe nějaké členy, nebo jsou jen tři. V každé straně to zajiskří při nesouhlasu s postupem vedení pouze u zelených je klid. Co je to za lidi, kteří souhlasí s tím co dělá Bursík na politické scéně? Bursík se z neznámých důvodů někomu zaprodal, že by Rakousku? A proto se ptám nejsou ti zelení trochu umounění?

jerry 27.12.2006 9:23

Re: Inu Dante, když už jste na mne vyrukoval s Wikipedií,

No když jsme u toho, máte pravdu,ale co se změnilo za 8 let vlády oranžového lidu v oblasti práva?

Šedovous 27.12.2006 9:17

Jasně ! I Norimberské zákony jsou posvátné,

zvláště jesti v Rajchu měli součástí Ústavy Listinu lidských práv a svobod....

bachman 27.12.2006 9:16

Re: panu prezidentovi

ten mu ujel v 97 roce. Měl by opravdu sedět, ale né na hradě.

Šedovous 27.12.2006 9:12

Inu Dante, když už jste na mne vyrukoval s Wikipedií,

co to vlastně sakra může být ten lid v české kotlině !?Že by ti ti co ještě platí daně nebo ti co nebyli ještě zbaveni svéprávnosti ? Nebo ti co mají konto takové výše že si mohou platit právní kancelář Sokol a Sokol a domoci se svého práva zákon nezákon, Ústava neústava ?

Nebo ti co volí pravou modrou rukou ? Poslední dobou to tak vypadá....že jsme opět zemí dvojího lidu, modrého a nemodrého...

Buvol 27.12.2006 9:10

Jednání pana presidenta,

je nejen ospravedlnitelné, ale i zákonné, neboť upozornil dle mého názoru, že v osobě Karla Schwarzenbergra na postu ministra zahraničí, dlouholetého rakouského občana, by se jednalo o jasný střet zájmů!

bachman 27.12.2006 9:06

Klaus na hradě..chyba!!

Chyba je na straně občana. Klaus, Ježek, Kočárník...ta jména mi spojuje pouze období hromadného rozkrádání našeho majetku. Všichni věděli o topných olejích, všichni znali Koženého a nemá cenu pokračovat...Každopádně by Klaus asi neměl sedět na hradě, notabene když mu tam pomohli komouši. Tento narcisista se tam opravdu nehodí a ušetřil by nás svojich výpadů a sebezvýrazňování. Vadí mu ministr zahraničí? Pak by si měl aspoň zjistit, jakéže to občanství vlastně má a neplácat nesmysly. Ale my jsme národ sebemrskačů a volíme si pochybné zástupce do politické reprezentace.

Až bude po skončení mandátu v EU, kandidovat na presidenta Železný,(a bude, vzpomeňte si na mne, protože jinak by ho zavřeli) tak jen doufám, že neprojde..ježiš to by byla ostuda už nesnesitelná.

Šedovous 27.12.2006 8:59

Dante, pěkně prosím, nepokoušejte se mne přesvědčovat,

že Klausovo ohýbání Ústavy je to nejkřišťálovější realizování demokratického řádu.

Hnyk 27.12.2006 8:59

Světe div se - nebo nediv

Přece jen se v Čechách najde politik co není totální magor a má střizlivý pohled na Česko. U Hutky to ovšem nepřekvapuje, tvrdě kritizoval komunismus v době kdy si jiní dnešní politici vydělávali na chleba prací v komunistických ústavech. Člověk který nehraje českou politickou Švejkovinu bude asi brzo pro zeleé zrovna tak nepříjemný jako byl pro komunisty a z politiky pravděpodobně zmizí.

SÍLA ODSUDU 27.12.2006 8:54

Re: Klaus dodržel slovo!

 Nebudˇ  JERYY dlouhokrkým ptákem.....Klaus dodržel slovo, protože věděl, že ho nemůže a tím pádem i nemusí dodržet....Edmont napsal Jaklovinu a v podstatě volovinu....Klaus, pokud by měl formát, tak už abdikuje dávno....

V. H 27.12.2006 8:42

Re: Re: Re: Tohle má být "ústavně-právní rozbor" Klausových kroků a nebo obhajoba Klause?

Nuz, keby Topolanek prezidenta iba nerespektoval, tak to aj napisem. Lenze v skutocnosti sa na neho vyprdol, taka je kruta pravda.:-D

odborar 27.12.2006 8:41

Proč mají prezidenti a exprezidenti utkvělé přesvědčení, že mouhou stále někoho do vlády podsouvat občanům?

Nebude-li šéfem diplomacie, utrpí tím podle něj dobrá pověst České republiky. Schwarzenberga považuje Havel za vhodného kandidáta i na prezidentský úřad.

Já myslím, že se svět nezboří. Občan Havel by měl přestat implementovat své lidi do vrcholových orgánů ČR.Mimochodem názory Schvarzenberga na Benešovy dekrety jsou známá věc. A jakékoli otvírání diskuzí o ožehavých tématech plodí jen další radikalismus z druhé strany. Viz rozhovor se Schwarzenbergem s idnes:text: Už kvůli dobrým vztahům s Rakouskem by však stálo za to, začít věcnou diskusi o konkrétních výčitkách ze strany Rakušanů. - O čem chce vést diskuzi? O tom, zda si tu můžeme postavit jadernou elektrárnu a rakouský parlament nám k tomu nedal svolení? Nebo o tom, že se nehorázně Parlament Rakouska vměšuje do vnitřních záležitostí ČR? Nebo o tom, že dostávají informace nad rámec protokolu z Melku a neinformují dostatečně rakouskou veřejnost? Nebo o tom, že pár ekoteroristů z příhraničí vyvolává spory mezi sousedy a bez trestu blokuje hranice na truc Schengenu? To je přesně to co by se nemělo! Neustálou vstřícnou diskuzí nahrávat ekoteroristům na rakouské straně k většímu radikalismu a stupńováním nesmyslných nároků. Ale to už známe. Diskuze ve druhé světové válce ohledně našeho pohraničí kupříkladu. Nevedlo to k ničemu. Ať si rakouská strana udělá pořádek doma bez našich diskuzí.My se odvoláme k Evropskému soudu a EU, aby podobné akce a výpady ustaly. []A exprezidenti a prezidenti ať si nechají své koně ve své stáji.Nikdo na ně není již na naší politické scéně zvědavý...>-:-/

Edmont Dante 27.12.2006 8:39

Re: Dante, on je drobný problémek v tom,

Mimo trestní zákon, přímo v Ústavě České republiky, se objevuje pojem velezrada, která je jediným trestným činem, za který může být prezident České republiky stíhán (před Ústavním soudem na základě žaloby Senátu).

V ústavě však neexistuje žádná definice jednání, které by bylo

velezradou; v zákoně o Ústavním soudu je pak velezrada definována jako

„jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a

celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu“.

jerry 27.12.2006 8:26

Re: No, koukám že někteří si z Ústavy dělají

No dílo Jičínského a Cepla ve mně úctu zas tolik nevzbuzuje. Ale napadá mně-Norimberské zákony byly také zákonem, ne?

jerry 27.12.2006 8:24

Klaus dodržel slovo!

Na rozdíl od Topolánka. Jestli se nemýlím, tak ten taky ještě nedávno nechtěl vládu založenou na přeběhlících. A teď by mu byl dobrý i bývalý komunista Melčák, který požadoval, aby i chodci přecházeli silnici kolektivně. S ním by chtěl dělat pravicovou politiku? Ale ano, když si nechá rozkazovat Bursíkem, proč ne Melčákem? Klaus neřekl, že tu vládu nejmenuje, vyjádřil jen svůj názor na ni. A já jsem za to rád.Mezi těmi trapnými šašky-korytáři, aspoň jeden chlapský postoj.

Šedovous 27.12.2006 8:23

No, koukám že někteří si z Ústavy dělají

trhací kalendář, někteří dokonce roli toaletního papíru a vy byrokratický předpis s číslem jednacím. Zajímavá inovace...