11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jerry 27.12.2006 8:15

Re: Dante, on je drobný problémek v tom,

Ale kolego.Člověk by se neměl ovlivňovat antipatiemi. Já si vážím víc vlastního myšlení a úsudku, než tupému odpovídání na jeden papír s č.j. předepsaným formulářem s dalším č.j.? Vy u vás v práci nemáte potíže s byrokraty? Tak to já ano... 

Šedovous 27.12.2006 8:05

Pravda, pravda, špinavé peníze se rozeznat nedají.

Zato se dá ale spolehlivě rozeznat jestli jsou ty peníze ve špinavých roku. Zdravím na Sejšely...

jerry 27.12.2006 8:03

Re: Tohle má být "ústavně-právní rozbor" Klausových kroků a nebo obhajoba Klause?

Ladislave, Ladislave -pokud vím, Vy tady vystupujete jako pravičák a já jako levičák, proto nechápu Váš postoj. Cepl je typický právnický byrokrat - jeho představa je - neexistují svépravní občané, ale jen nemyslící vykonavatelé funkcí, kteří jen mechanicky vykonávají příkazy. Znovu předkládám otázku -co kdyby byl na Topolově seznamu i orangutan? / v případě ,,Brusinkových odborníků" by možná ani nebyl nejhorší - nemluví a nemá blbý nápady/ Je vůbec v ústavě napsáno, že ministrem musí být člověk?

Šedovous 27.12.2006 8:00

Dante, on je drobný problémek v tom,

že prezident jako ústavní činitel tu Ústavu svými činy realizuje. Pochopil?Pokud ji nerealizuje dopouští se velezrady....

jerry 27.12.2006 7:53

Re: jdete uz do haje s tim Klausem!

Vy jste si možná Havla skutečně zasloužil. Máte pro něj snad taky nějakou medaili? Ty on rád.;-D

Kolemjdoucí 27.12.2006 7:38

Jakub Patočka o Bursíkovi a lidech kolem něj:

„Martin Bursík a jeho skupina, jak jsem je poznal zblízka, prostě nejsou tou alternativou, za kterou se vydávají. Lidé, kteří si myslí, že když budou volit Stranu zelených, dají hlas slušné politice, žijí v iluzi.“

Tak se vyjádřil J.Patočka už v březnu 2006.  Přiznám se, že tehdy jsem jeho slova vůbec nebral vážně a Bursík se mi zdál být docela rozumný a jen kvůli Hutkovi jsem Zelené nevolil. Dnes bych se zajímal i o Kateřinu Jacques, za koho „kope“. Tuším že vystudovala germanistiku a žila v Německu.

Naďa 27.12.2006 7:23

Ty jseš ale pako

fakt

Kolemjdoucí 27.12.2006 7:17

Hutka - Bursíkův ideolog

J.Hutka se, jak známo, ze své „lásky“ k Čechům vyznal už v r.1979 v článku Požár v bazaru, který pro "domočechy" znovu vydal hned  v r.1990. Pár citátů pro připomenutí, aby si voliči uvědomili, koho si, kromě kolaboranta Bursíka, ve volbách také zvolili:

"České vědomí je středověká obluda, splácaná z popela Jana Husa a hroudy hlíny, o kterou zakopl Komenský při svém pochodu do světa. Obrozenci z nás udělali gotikou vyuzené lvy, kteří začátkem renesance počínají z nejasných příčin hrdinsky chcípat, aby zase v romantismu zařvali a zatli heroický dráp do rakouské saně.“ -  „…a začal jsem vyprávět, jak se v minulém století začal vyvíjet český agresivní nacionalismus a národnostní nesnášenlivost v prastarém královském celku  Bohémie. Jak tam žil muž jménem Palacký, který vytvořil koncepci české národní existence tím, že geniálně překroutil dějiny středověku.“ - „…polovojenská organizace Sokol začala vychovávat národní armádu.“ - „Ale drobný politický chlípník Beneš, když opustil jeviště, bílou rukavičkou cynické diplomacie uvedl na scénu ruského medvěda, aby pucováním jeho kožichu vystěhoval po čingischánsku tři a půl milionu lidí, kteří se prohřešili tím, že si v Žižkově vojenském prostoru dovolili tisíc let mluvit německy. Bohužel jsme tím realizovali stejný rasismus jako Třetí říše.“ – „Naštěstí jsou sudetští Němci kulturní a nepřipomínají nám tento čin po způsobu palestinských koktejlů.“

Kolemjdoucí 27.12.2006 6:54

Schwarzenberg je nepřítel českého státu č.1

Situace je mnohem vážnější, než naznačuje článek. Nejde totiž o to, jestli má nebo nemá V.Klaus rád K.Schwarzenberga, ale o to, že K.Schwarzenberg nemá rád Českou republiku, že patří k těm, kterým je český stát trnem v oku a jsou ochotni učinit cokoliv (třeba i na čas předstírat, že jsou Češi) pro jeho postupnou degradaci na pouhý protektorát Böhmen und Mähren.

Proto investovali obrovské sumy, aby skoupili téměř všechna tištěná média, což je jak známo základní předpoklad pro ovládnutí nějakého státu (i Rusové začínali v roce 1945 kontrolou tisku – dosazováním svých lidí do všech redakcí). Následovalo postupný výprodej významných bank, prodej nebo likvidace nejvýznamnějších podniků, atd., atd., ve finále byl prodán i zlatý poklad ČR! (Necht si paměťníci vzpomenou, jak v r.68 lidé z celé země posílali darem rodinné šperky, na posílení zlatých rezerv…) Současně probíhalo prosazování „vhodných“ osob na klíčová místa státní správy – vzpomeňme na bamberskou aféru a na to, jak ji V.Havel ochotně pomohl ututlat. Nedlouho poté, co i M.Štěpánek laskavě přijal české občanství, přišel vrchol - Bursíkova snaha prosadit na jedno z nejvyšších míst ve státě K.Schwarzenberga, o jehož „ochotě“ hájit jakékoli české zájmy jsme se měli v minulých letech možnost dostatečně přesvědčit.

V.Klaus se svého času dost ostře vyjádřil o E.Benešovi, že nezvládl některé náročné situace, do nichž se dostal. Myslím, že pan prezident si může v posledních letech na vlastní kůži vyzkoušet, co dokáží zákulisní intrikáni, a jak ho v i mnohem méně náročné situaci mohou obehrát – jeho, a tím pádem i nás všechny, zastánce svobodné České republiky.

Otazky. 27.12.2006 6:48

Proc nemame vladu ?

Mame snad malo politiku ?  Nebo mame malo pravniku ?  Nebo malo soudu ?  Nebo jim malo platime ?  

Anebo se pan s knirkem sprajcuje  - a bez neho tento stat nemuze fungovat ?

loula 27.12.2006 5:49

Re: Re: Re: Re: Re: Jděte už do háje s tím Ceplem,

Nezlobte se, ale Klaus to o těch špinavých penězích řekl trochu jinak. Řekl, že je obtížné až nemožné rozeznat špinavé peníze od peněz čistých a on že nezná spolehlivý způsob, jak špinavé peníze poznat.

68 27.12.2006 5:46

Re: Re: Tohle má být "ústavně-právní rozbor" Klausových kroků a nebo obhajoba Klause?

Hofmane, neříká se "vyprdol". Zde jste mohl ku příkladu použít výrazu "nerespektoval". Takhle tady nemůžete mluvit.

68 27.12.2006 5:37

Re: jdete uz do haje s tim Klausem!

A co vy máte co špízovat po domácnostech?

V. H 27.12.2006 4:14

Re: Tohle má být "ústavně-právní rozbor" Klausových kroků a nebo obhajoba Klause?

No, z pravneho hladiska je ten Danteho vyplod uplny blabol. Na druhej strane, uplne sa zabuda na to, ze Klaus vymenoval Topolanka za premiera za urcitych podmienok /ti prebehlici bola jedna z nich/ a Topolanek sa na neho vyprdol. Takze Klaus ma plne pravo namydlit Topolankovy schody, aj ked skor alebo neskor tu vladu skutocne menovat musi.

Robert 27.12.2006 3:47

jdete uz do haje s tim Klausem!

Kdyz se tu objevi neco smysluplneho, on to musi dedek jesitny vzdycky shodit. Takoveho prezidenta jsme si opravdu po Havlovi nezaslouzili. "Pane Boze, Vaclava, ty uz jsi doma?" "Nemusis mi rikat Pane Boze, Livie, kdyz jsme doma!"

starosta 27.12.2006 3:23

Re: Re: Re: Re: Jděte už do háje s tím Ceplem,

Ano, to je pravda, před televizní kamerou jako ministr financí řekl všem občanům, že špinavé peníze nezná, nejsou a to byl ten start pro všechny, co stáli první na startovní čáře, již poučení dopředu Prognostickým ústavem AV (ÚVKSČ).

whocares 27.12.2006 2:41

Re: Re: Re: Jděte už do háje s tím Ceplem,

Ano, nepoznal špinavé peníze a zavedl tunelování, že ? ;-P

zrovna 27.12.2006 2:31

panu prezidentovi

"ujizdi vlak" :-P;-D!!

honza 27.12.2006 2:07

to by měla třídit redakce

Přesně tak, to nemá smysl kritizovat text s tak zásadními nesmysly, autor by si měl přečíst jakoukoli učebnici ústavního práva a potom teprve něco psát.

mvojir 27.12.2006 1:38

Re: Re: Jděte už do háje s tím Ceplem,

Rozumně vzato prezident Klaus neudělal pro vyřešení politické krize nic pozitivního, v zhraniční politice se pohybuje jako slon v porcelánu, a naši potomci budou počítat jím napáchané škody i kdyby bychom ho podporovali 100%. Nejmenovat vládu spolustranickému premiérovi je prostě jeho osobní prohra... :-)

Melein 27.12.2006 1:17

Co to je za blábol? Ani se mi nechce o něm diskutovat! Pitomost nad pitomostí!!!

whocares 27.12.2006 1:14

Re: Jděte už do háje s tím Ceplem,

IMHO, kdyby ta ústava byla pořádně napsaná, tak by ji pan Cepl nemusel pořád obhajovat a vysvětlovat, co tím chtěl vlastně básník říci...

Kromě toho, oba, Cepl i Přibáň, jsou zarytí antiklausovci, takže to, že si hned přispěchali kopnout Klause do kotníku, nemůže nikoho překvapit...

hornet 27.12.2006 1:07

Jděte už do háje s tím Ceplem,

s Jičínským sesmolil Ústavu, tak se jí teď pochopitelně ohání a všichni si myslí, kdovíjaký to není odborník, zatímco on si nevidí do huby a Klausovi vyhrožuje impeachmentem.

Ladislav N. 27.12.2006 0:48

Tohle má být "ústavně-právní rozbor" Klausových kroků a nebo obhajoba Klause?

Tedy ještě jednou a znovu: „Klaus nemá na výběr“ - viz krátký rozhovor s jedním z tvůrců Ústavy ČR a býv. ústavním soudcem Vojtěchem Ceplem.. , články Jiřího Přibáně: Ústava versus libovůle , Hrozí ústavní krize z prodlevy a další...

P.S.: Citace/reprodukce Ceplových výroků autorem článku (E.D.) byla podezřele "strohá" a neúplná.