25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šedovous 27.12.2006 13:46

Františkovi I : mohl byste prosím více rozvést toto :

"......věnovali kvoty zahraniční firmě a nikoliv řepné oblasti, jako je to jinde v EU. ...."

Nějak mi uniká, JAK se stane řepná oblast právním subjektem a může vlastnit nějaké kvoty.

Děkuji předem.

Buvol 27.12.2006 13:20

Re: Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

Nejspíš proto, že šašek je! Ostatně o tom svědčí jeho nevkusné vtipkování ".... že měl vztah jenom k holkám" apod...... Ostatně i tak vypadá. V senátu, kde prý často usíná při jednáních a ve spání mu kanou sliny, má přezdívku mravenečník ....

sociolog 27.12.2006 12:54

co je to prebehlik, tot otazka...

V Cechach se zda byt zrejme normalni, ze poslanec, ktery dospeje na zaklade sveho svedomi k zaveru, ze je nemoralni pres pul roku branit nejvetsi strane, aby sestavila vladu, musi byt strezen policii a urazen prezidentem coby "prebehlik". A co kdybchom se na vec podivali naopak. Zatim panu poslanci nikdo nedokazal zistne motivy (pry ma byt Paroubek za takove hlasky volan k soudu, aby je proveril, takze se brzy dozvime, co na tom je), takze neni zadneho duvodu mu upirat pravo jednat dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi.

Na takovou urazku na cti dotycneho poslance nema ani prezident ani nikdo jiny vubec zadne pravo! A uz vubec ne na zaklade sveho "nejlepsiho svedomi a vedomi". V tom je podstata veci. Vse ostatni je uz jen na tomto pojmu "prebehlika" nalepeno. Napr. Klausova tradicni nevrazivost vuci "emigrantum", ktera jej jeste v devadesatych letech vedla kk tomu, ze jim upiral pravo volit. Pry se nemohou se zasadit o blaho zeme, ve ktere neziji. Prestoze prave jejich hlasy pri poslednnich volbach tuto tezi definitivne vyvratily, Dante tuto xenofobickou tezi na prikladu Schwarzenberga, papouskuje. Coz Dantemu uniklo, ze pokud by se jejich hlasy nepripocitali k Jihocechum, tak nam vladnou socdemaci s bolsevikem? Zy by rudi byli Dantemu blizsi, nez predstavitel rodove slechty?

Takze byt Klausem, tak bych se prave dnesni politickym patem nechal poucit a nenechal poskoka Danteho vymyslet si pro sve protiustavni jednani motiv "nejlepsiho vedomi a svedomi". Takove ohledy projikovat do cynickeho Klause po tom, co prijmul v Lanech komunisty, diky nimz se prosadil proti Sokolovi, aby pote oznacil disidenty za nepodstatny faktor pri nasem osvobozeni z totality - na rozdil od zbyleho naroda za jeho zasluhy vyplyvajicci z jeho flakacstvi - to zni jak spatny vtip. Lec silvestr teprve prijde, pane Dante. Za 4 dny mate pravo na parodie, ne dnes, kdy jde o otresenou jednotu nejsilnejsi strany v zemi, kterou Klaus coby jeji cestny predseda zavinil a zamyslel...

aristokrat 27.12.2006 12:54

Re: Tomu pánovi co je toho jména První (Fr. I) : demaskoval jste mne !

Střezte se štěstí, Šedovousi! Na kom ta potvora jednou ulpí, těžko se ho zbavuje, a stejně se v něm utopí ...

jerry 27.12.2006 12:52

Re: Re: Dalo se čekat

Mně vadí Bursík.

Modrý pták 27.12.2006 12:51

Šedovousi

podle mého názoru jste se demaskoval jako osoba racionálně uvažující :-))). Naprosto využíváte možností, které Vám systém poskytuje, abyste nebyl čistým plátcem. Kdybyste se tak nechoval, tak byste byl zcela iracionální.

"Nenažraná socka" - kdysi tady vysvětloval Foundry, že to je stav mysli, nikoli stav majetkový. Takovou charakteristiku podle mého názoru nesplňujete. Charakteristiku nesplňujete ani podle svojí definice, protože do systému platíte. Takže se pouze snažíte optimalizovat svoje platby. Coby principiální odpůrce nařizovaného altruismu mám pro Vás úplné a naprosté pochopení :-)))

jerry 27.12.2006 12:44

Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

To si právě říkám, proč?

František I. 27.12.2006 12:42

Re: Tomu pánovi co je toho jména První (Fr. I) : demaskoval jste mne !

Jak pravdivé. Potvoro...

František I. 27.12.2006 12:41

Re: bany sice neexistují, ale ne každý přispěvatel sem smí

Super.

aristokrat 27.12.2006 12:39

Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

... co asi znamená údajná touha pánů Bursíka a Čunka, proti Klausově klacku na Topolánka v podobě Karla Schwarzenbergra a proti likvidaci ústavního pořádku zevnitř ...?

Šedovous 27.12.2006 12:37

Tomu pánovi co je toho jména První (Fr. I) : demaskoval jste mne !

Abych nebyl furt jenom čistý plátce, založil jsem si stavební spoření a inkasuji státní příspěvek, rovněž mám založeno důchodové spoření a mám slevu na daních, rovněž zaměstnavatel nějakou tou stovkou přispěje.

Prostě jsem taková nenažraná socka.....a vy to všechno musíte platit ze svejch daní a ze svejch krvavejch mozolů...kiš

František I. 27.12.2006 12:34

Re: Dalo se čekat

Přiznám se, že mi také nijak nevadí.

František I. 27.12.2006 12:32

Re: Edmonte, máte v tom drobné zauzlení :

Ehm. Je tam také napsáno kdy? Nebo, že ji jmenovat musí? Nebo, jakým způsobem je právo premiéra vládnout bez presidentova schválení vynutitelné? To tu bude ještě veselo. Už se těším na předčasné volby.

AeroKarel 27.12.2006 12:32

Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

Mohla by to být i docela rozumná debata o vážné věci, nebýt podobných "příspěvků".

AeroKarel 27.12.2006 12:30

Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

A proč by dělal Bursíkovi šaška?

AeroKarel 27.12.2006 12:29

Re: Zebře : horlíte pěkně,

Ale neprojasní, některým bez nebo s málo penězi to vadí, jiným ne.

Socík také nic neprojasnil, spíš zašedivěl.

Šedovous 27.12.2006 12:29

Klid Andy,

já to postihnu všechno najednou, mám multikanálové myšlení a nakonec stejně všechno souvisí se vším...kup si Greenovu Strukturu Vesmíru a nastuduj si něco z kvantové teorie o propletených částicích...

František I. 27.12.2006 12:27

Re: Zebře : horlíte pěkně,

Pan Šedoštětináč dělí obyvatelstvo na ty co příspěvky dostávají a na ty ostatní. Možná taské na ty, dělostřeleckým termínem "rydla" a na ty druhé, kteří nosí kůži na trh a starají se o sebe, aniž by otravovali stát. Klasický dialektický světový názor. Inu rydel je moc, počtářů málo. Když rydlo prosadí názor, v malém to dopadne tak, že jen super šťastnou náhodou městečko Jince nedostalo přímý zásah. Co se stane ve větším, tedy když střílela Aurora, už znáte.

AeroKarel 27.12.2006 12:22

Dalo se čekat

že se Schwarzenberg dostane do řečí, navrhne-li ho někdo jako Bursík. Ale mně Sch. připadá celkem rozumný, uvidíme co se z něj a celé situace vyklube.

Šedovous 27.12.2006 12:20

Přehlédl jste bezdomovce,

kteří, když je najdou na lavičce, mají v igelitce nějakej ten meloun v obligacích...Pravda hranice je značně rozmazaná, a pokud budu zastávat stanovisko, že každý má nějaký kapitál, minimálně svojí pracovní sílu do jejíhož vytvoření značně investoval, pak už jen zbývá přijít na to jak budeme všichni tvořit ten přiměřený zisk, co tak po něm prahnou majitelé realit a pokládají to za své "ústavní" právo....

AndyO 27.12.2006 12:16

Re: Vědomí, svědomí a imunita.

Šedovousi, motáš dohromady tři spolu nesouvisející věci. Modré- nemodré, bohaté-nebohaté, pracující-parazitující.

František I. 27.12.2006 12:15

Re: Vědomí, svědomí a imunita.

Kdepak parazismus. Cukrový kvoty jsou krásným příkladem socanské politiky pana Špidly a Teličky. Bylo jasné, že o cukr se bojovat bude. Nové kultivary cukrovky totiž už dosahují cukernatosti, blížící se k cukrové třtině. Navíc je chrást obstojné krmivo, stejně jako odpadní řízky. Takže se jedná o velice dobrý kšeft. Zajímalo by mne, proč jmenovaní pánové věnovali kvoty zahraniční firmě a nikoliv řepné oblasti, jako je to jinde v EU. Nejspíše za něco. Takže typickou socanskou zlodějinu tu pan Šedoštětináček líčí jako kapitalistický nešvar. Dobré. Mimochodem, pamatujete si, jak jsme kdysi dávno předávali zaběhlou výrobu elektrických vysokozdvičných vozíků do Bulharska pod krásnou záminkou, že u nás nemáme olovo na baterie? Myslíte si, že EU se skutečně až tak liší od RVHP? O tom se dá polemizovat. Polemizovat se ale nedá o výrazném rozdílu mezi EU a bývalým dobrým EHS.

Protoplazma 27.12.2006 12:14

Re: Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

materia stanowiąca "żywą", najbardziej aktywną metabolicznie przestrzeń w komórce organizmu roślinnego, zwierzęcego lub jednokomórkowego. Stanowią ją jądro komórkowe oraz cytoplazma. Protoplazma wraz z wakuolą lub wakuolami składa się na protoplast u roślin, grzybów i bakterii, a na kompletną komórkę u zwierząt. Vole.;-P

PetrK 27.12.2006 12:14

Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

Šaška ze sebe dělá především Topolánek. Přistoupit na takové podmínky, které mu zřejmě diktují Bursík,  Čunek a touha po korytu je úděsné. Jinak si myslím, že ministr je funkce politická a nikoli odborná. Nebo si myslíte, že třeba lidovečtí ministři jsou na své resorty odborníci?

:o) 27.12.2006 12:12

bany sice neexistují, ale ne každý přispěvatel sem smí

tak ať sem smí aspoň články zabanovaných přispěvatelů...

http://www.konfrontace.bloguje.cz/453805-byti-a-nebyti-ceskych-vlad-tentokrat-podle-ceske-ustavy.php

Šedovous 27.12.2006 12:11

Edmonte, máte v tom drobné zauzlení :

"....Ze znění ústavy vyplývá, že v pravomoci prezidenta je právo jmenovat vládu a byť má některé své pravomoci omezené ústavními zákony, tak tohle právo není ničím omezené, není podložené kontrasignací, což znamená, že tuto pravomoc vykonává prezident zcela nezávisle a rozhodnutí je bezprostředně platné a má právo jmenovat takovou vládu, kterou on považuje za schopnou vládnout. ..."

V pravomoci prezidenta je jmenovat premiéra (při ignorování nepsaných ústavních zvyklostí dokonce jakéhokoliv !!!) , jmenování vlády je už jen vynucený důsledek této pravomoci.A vládu o které si myslí že je schopna vládnout navrhuje, ve skutečnosti ale jmenuje premiér.

Doufám že se vám hlava dostatečně profoukla a během lesem prokrvila, tak do mně...

Zebra 27.12.2006 12:11

Re: Zebře : horlíte pěkně,

Díky za pochvalu a na tohle hřiště mě nezatáhnete. Uź třeba jen proto, že nemůžu mezi těmi vašimy lidy najít dělicí lajnu - vod kolika měsíčně nahoru či dolů, mezi Sokolem a ex-offo či už od čerstvého koncipienta, mezi Mercedesm S a Škodou 120 nebo už od Golfa svařenho ze tří z AAA, atd. atp.

Zebra 27.12.2006 12:05

Re: Re: Vědomí, svědomí a imunita.

Jestli to chápete takhle, to se tedy omlouvám, já se jen pokoušel uchopit ducha vaší obrany. Jestli jste cokoliv myslel jinak, neměl byste utíkat ani obrazně ani skutečně. Ovšem, jste svobodný občan a já jdu pro změnu uklízet sklep.

Ladislav N. 27.12.2006 12:01

Re: "zájmy lidu"

Jojo, ten marxismus-leninismus má hlubokej kořínek... ;-)

František I. 27.12.2006 11:59

Re: Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

Narudlý přitroublý človíček dubeček za to nemůže. Za IQ halt nemůže, stejně jako za sockomoušskou náturu. Jen si v poklidu přečtěte jeho slinty. O to více člověka pohladí článek pana Danta. Sice i s ním v něčem nesouhlasím, ale moc se mi líbí.