20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šedovous 27.12.2006 11:53

Nu a Klaus dal průchod své svobodné vůli jakožto i svému svědomí a vědomí ve chvíli,

kdy jmenoval Topolánka premiérem. Za to co ten guma spískal nese tedy odpovědnost v plné šíři...

František I. 27.12.2006 12:15

Re: Vědomí, svědomí a imunita.

Kdepak parazismus. Cukrový kvoty jsou krásným příkladem socanské politiky pana Špidly a Teličky. Bylo jasné, že o cukr se bojovat bude. Nové kultivary cukrovky totiž už dosahují cukernatosti, blížící se k cukrové třtině. Navíc je chrást obstojné krmivo, stejně jako odpadní řízky. Takže se jedná o velice dobrý kšeft. Zajímalo by mne, proč jmenovaní pánové věnovali kvoty zahraniční firmě a nikoliv řepné oblasti, jako je to jinde v EU. Nejspíše za něco. Takže typickou socanskou zlodějinu tu pan Šedoštětináček líčí jako kapitalistický nešvar. Dobré. Mimochodem, pamatujete si, jak jsme kdysi dávno předávali zaběhlou výrobu elektrických vysokozdvičných vozíků do Bulharska pod krásnou záminkou, že u nás nemáme olovo na baterie? Myslíte si, že EU se skutečně až tak liší od RVHP? O tom se dá polemizovat. Polemizovat se ale nedá o výrazném rozdílu mezi EU a bývalým dobrým EHS.

AndyO 27.12.2006 12:16

Re: Vědomí, svědomí a imunita.

Šedovousi, motáš dohromady tři spolu nesouvisející věci. Modré- nemodré, bohaté-nebohaté, pracující-parazitující.

Šedovous 27.12.2006 12:29

Klid Andy,

já to postihnu všechno najednou, mám multikanálové myšlení a nakonec stejně všechno souvisí se vším...kup si Greenovu Strukturu Vesmíru a nastuduj si něco z kvantové teorie o propletených částicích...

Zebra 27.12.2006 11:10

Chabé, zbrojnoši !

Jediné s čím mohu souhlasit je, že Klaus projednou dodržel slovo, nejsem však zas takový bláha, abych věřil, že je to trend. Již jsem zde psal, že je to slovo chvályhodné dodržené, ovšem blbé, ergo spohlasím s Ceplem proti vám. K jednotlivostem vaší obrany: Účelovou logikou jste dospěl (minimálně ve věci jmenování vlády)ke kocouřím ničím neomezeným pravomocem prezidenta. V duchu této logiky se ptám, proč nás JČŽP tahá měsíce za fusekli a proč nejmenoval odpoledne po volbách do ministerských seslí hradní kamarilu, odpoledne po nevyslovení důvěry dtto, pak ještě jednou dokola, po mimořádných volbách zase a tak dále da capo al fine, dokud se ve sněmovně nesejde kejvací sestava ?

Co je více v zájmu lidu – vláda an sich nebo zamini bez knížete ?

Pro jak malé děti je určena pohádka o tom, že za vlády podepřené parlamentní většinou nebudou vznikat legislativní paskvily ? Obávám se, že zde platí okřídlené rčení, že tak malé děti snad ani nejsou.

Ad cukrovary – kňučíte, že bylo uplatněno pravidlo. To ho nikdo v době prodeje neznal ? Nesnažte se lidem nakukat, že ho perfidní Unie záludně vytasila z temného kouta poté, co nás lstivě donutila rozprodat naše varny bílého zlata do cizáckých pařátů.

A vytahovat proti knížeti kydy z Kurýra, nota bene vaše fantazie co by moh tento plátek nakydat, no toto….

SÍLA ODSUDU 27.12.2006 11:30

Re: Chabé, zbrojnoši !

 Dovoluji si opět upozornit, že Klaus dodržel slovo, protože věděl, že jej nakonec dodržet nemůže a tedy ani nemusí....Opět jen vyložená Klaus-jaklovina....Pokud by měl Klaus trochu cti v těle, pak ABDIKUJE....Což je jediná možnost, jak pozitivně vstoupit do dějin.....

Šedovous 27.12.2006 10:40

Kucky, kucky Edmonte :

abych nevyvolal pocit že vás jenom biju, s tím cukrem, to jo. Ale KDO té firmě vexlující s kvotami ty cukrovary vlastně vecpal ?

Edmont Dante 27.12.2006 11:16

Re: Kucky, kucky Edmonte :

Šedovousi, asi takhle, není podstatné kdo zahraničním firmam jak říkáte "vecpal" cukrovary, to je druhotné, ale je podstatné kdo nastavil podmínky pro takové konání. Kdyby bylo možno obhájit národní zájem, což ostatní země EU učinily, tak by se kvóta nevrátila EU a naší lidé by měli práci a vše co je s tím spojené. Takže je zbytečné podivovat se nad následky, když nejsou řešeny příčiny.

Nechci obhajovat osobu pana Klause, ale vyjádřuji svůj názor a následně obhajuji jeho kroky o kterých si myslím, že jsou správné. Takže nejsem nijak plodný autor a píší, když mě fakt už něco naštve a zrovna mám volnou chvíli. A konkrétně nyní jde o bezmezný prostor dávaný kritikům nejmenování vlády ve všech sdělovacích prostředcích, aniž by se podívali na druhou stranu mince, kde je bezmezná touha pana Topolánka po moci za jakoukoliv cenu, obhajoba  úlohy pouhé loutky prezidenta a už vůbec se mi nelíbí právní názory pana Cepla, které jsou naprosto účelové.

Šedovous 27.12.2006 11:25

Edmonte dovolím si jen připomenout

první léta privatizace, kdy jeden privatizér co měl přímo privatizační linku a privatizoval možné i nemožné vesele přiznal že neprivatizuje za účelem správy a zmnožování a rozvoje získáného majetku či kapitálu ale za účelem jeho "BOUCHÁNÍ" Němcům.....

Co se trápit s nějakou fabrikou či cukrovarem, prachy na dlani jsou lepší....

Old 27.12.2006 9:59

Klaus a Zeman jsou původci krize

proč 200tisíc voličských hlasů pro trojkoalici nebylo započítáno ?!!

Hogofogo 27.12.2006 9:45

Původce krize

Nevím čím je pán Dante, ale výklad autora zákona v tomto případě ústavy je rozhodně správnější. Navíc Klaus si vykládá zákony a ústavu hodně benevolentně ale zásadně podle toho jak se mu to hodí. Rozhodně né v prospěch tohoto státu.

Doporučují oddělovat odborný výklad od servilného rektoskopování.

Malý Aston 27.12.2006 11:18

Re: Původce krize

Co je v prospěch tohoto státu? Vláda postkomunistická složená z herců roku 1968,kteří se nacpali do ČSSD a komoušů?Co je to prospěch státu,má prospívat stát nebo občané?Bohatý občan,bohatý stát.Zadlužený stát,zadlužený občan.Chudý stát,chudý občan nebo chudý stát a bohaté politické strany?Nemám dojem,že všichni občané usínají a sní své sny o návratu rudochů spojených pod vlajkou Filipa a Paroubka do vlády této země.Ano toto nebezpečí stále hrozí.Je pravda,že demokracie nemá záchranné brzdy které mohou zabránit návratu rudochů,ale když nejsou brzdy,to neznamená že se všichni s radostí posereme z Paroubka a Filipa.

Šedovous 27.12.2006 9:38

A vůbec, pokud Klaus má pocit,

že plněním Ústavy a jmenováním vlády co mu není recht se dostává do sporu se svým ústavním slibem (či snad dokonce jsou omezena jeho občanská práva), pak má jednu velmi ale opravdu velmi jednoduchou možnost. Odstoupit z úřadu.....

Tak a teď jsem vám to natřel...svačinka mi bude chutnat.

Edmont Dante 27.12.2006 10:08

Re: A vůbec, pokud Klaus má pocit,

Příteli Šedovousi, já nejsem v práci, takže mám čas Vám odpovědět. Za prvé vždyť ten slib je součásti ústavy, takže jak by se mohl ústavní slib dostat do rozporu s ústavou? Za druhé k Vašemu minulému příspěvku. Když vyrukuji s něčím co je zákonem nebo výklad zákona, ale protože to říkám z hlavy nemá to tu správnou formu, jsem napaden čtenáři, kteří mají jiný názor, že je to nesmysl, takže se i v článcích snažím držet znění, která jsou formulovány tak, aby čtenář si je mohl najít v encyklopediích nebo v nějakém výkladu nebo se odvolávám na precedens. Pozorný čtenář velmi snadno zjistí, že převážně vycházím z ustálené judikatury, kterou používám pro dané téma.

Jinak přejí dobrou chuť, ať Vám nezaskočí.

To jsem zase já 27.12.2006 11:06

Re: Re: A vůbec, pokud Klaus má pocit,

No já nehodlám rozhodovat, kdo má pravdu a kdo porušuje ústavu atd., ale čistě obecně: ústavu psali lidé, a nevím, čím je zaručen, že se do ní nedostaly (skryté) vnitřní rozpory. Takže apriori není vyloučeno, že přísaha je v rozporu s jinou částí ústavy. (Samozřejmě pokud by tomu tak bylo, volalo by to po nápravě.)

Mirek 27.12.2006 9:35

Rakouská lobby

Brmboš 27.12.2006 9:25

Nejsou ti zelení trochu umounění.

Zde nejde o nic jiného než o správné pojmenování problému. Bursík by si měl uvědomit, že to není jeho vláda, aby trval na jedné kontraverzní osobě. Stejně by mě zajímalo zda má Bursík kolem sebe nějaké členy, nebo jsou jen tři. V každé straně to zajiskří při nesouhlasu s postupem vedení pouze u zelených je klid. Co je to za lidi, kteří souhlasí s tím co dělá Bursík na politické scéně? Bursík se z neznámých důvodů někomu zaprodal, že by Rakousku? A proto se ptám nejsou ti zelení trochu umounění?

jerry 27.12.2006 9:27

Re: Nejsou ti zelení trochu umounění.

Kdyby tak měl Bursík jen tři členy. Bohužel je jich víc. A to je ještě neznáme, ale až je poznáme...

Pazúr 27.12.2006 9:31

Re: Nejsou ti zelení trochu umounění.

Bursík to má jednoduchý - kdo s ním nesouhlasí, toho promptně a bez keců vyloučí ze strany :-P a média si ho ještě pochvalují, jaký je demokrat ;-D zato když Paroubek něco podobnýho jenom naznačí, můžou se všechna média přetrhnout v soutěži, kdo ho označí za většího diktátora :-P;-);-D

Šedovous 27.12.2006 9:12

Inu Dante, když už jste na mne vyrukoval s Wikipedií,

co to vlastně sakra může být ten lid v české kotlině !?Že by ti ti co ještě platí daně nebo ti co nebyli ještě zbaveni svéprávnosti ? Nebo ti co mají konto takové výše že si mohou platit právní kancelář Sokol a Sokol a domoci se svého práva zákon nezákon, Ústava neústava ?

Nebo ti co volí pravou modrou rukou ? Poslední dobou to tak vypadá....že jsme opět zemí dvojího lidu, modrého a nemodrého...

jerry 27.12.2006 9:23

Re: Inu Dante, když už jste na mne vyrukoval s Wikipedií,

No když jsme u toho, máte pravdu,ale co se změnilo za 8 let vlády oranžového lidu v oblasti práva?

AndyO 27.12.2006 9:46

Re: Inu Dante, když už jste na mne vyrukoval s Wikipedií,

ty jsi, Šedovousi, zcela zjevně lid nemodrý. Mohu vědět, jak a čím jsi diskriminován, nebo jak se projevuje v tvém případě ten "dvojí lid" ? A jak se projevuje v případech ostatních lidů ? 

Šedovous 27.12.2006 9:53

Cítím se velmi diskriminován,milá Andy,

také bych rád poplácával dívčí sbor po zadečkách ale na Sokola nemám...

AndyO 27.12.2006 10:04

Re: Cítím se velmi diskriminován,milá Andy,

a co to má společného s modrostí či jinou barvou ? Sokol snad dává modrým nějakou slevu ? Prý občas někoho v zajímavé kauze obhajuje prakticky zdarma, ale odmítá říci, zda modré či červené. Jak tedy ty víš, kteří to jsou ?

Mne s chutí obviňuješ z výrazné modrosti. Na Sokola taky nemám.

Co tedy zkusit jiný důkaz toho dvojího lidu. Prosíííííím,

DEŽO 27.12.2006 11:03

Re: Cítím se velmi diskriminován,milá Andy,

 Tož čapni kanceláriu  SUP  a  SUP ....

Buvol 27.12.2006 9:10

Jednání pana presidenta,

je nejen ospravedlnitelné, ale i zákonné, neboť upozornil dle mého názoru, že v osobě Karla Schwarzenbergra na postu ministra zahraničí, dlouholetého rakouského občana, by se jednalo o jasný střet zájmů!

H 27.12.2006 9:26

Re: Jednání pana presidenta,

Je zajímavé, že panu presidentovi nevadil pan Martin Štěpánek na ministerském postu nemaje českého občanství.

Buvol 27.12.2006 10:34

Re: Re: Jednání pana presidenta,

Asi to nevěděl... mimochodem na tom je vidět, co za idiota je ten Topolánek .... 

Ladislav N. 27.12.2006 11:28

Re: Re: Re: Jednání pana presidenta,

"...Asi to nevěděl..." ;-D

Proč by měl být "idiotem" Topolánek a ne Klaus s celým svým  hradním týmem specialistů placeným z peněz daňových poplatníků?8-o

JH 27.12.2006 14:13

Je zajímavé, že ing. Klausovi nevadila

Kuchtová, popírající fyzikální zákony za rakouské peníze. Mě z toho vyplývá, že Klaus nemá rád Schwancerbega, přestože ho nezná.