2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vyhrál volby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dušan Polanský 9.8.2006 7:15

Mám obavy coby volič ČSSD, že jste ji zrovna tímto článkem moc nepomohl,

připomínáte mi tak trochu Havla, který vždy před vyhlášením výsledků voleb se přímo s požitkem nechával slyšet,  že to bude nakonec právě on, kdo rozhodne koho pověří či nepověří sestavením vlády bez ohledu na výsledky samotných voleb neboli hrál si na důležitého. Opravdu bych to nechal na obyčejnou aritmetiku do 200.   

Petr. M. 9.8.2006 6:45

Politika: Kdo vyhrál volby

Svým názorem autor popírá platnost Ústavy ČR. Vítěz voleb má první možnost. Jinak jedině NF.

vlasta232 9.8.2006 7:08

Re: Politika: Kdo vyhrál volby

SOUHLAS!!!

x35 9.8.2006 7:55

Re: Politika: Kdo vyhrál volby

Četl jste ten článek?

jonáš 9.8.2006 8:29

Re: Politika: Kdo vyhrál volby

No zkuste si v ústavě nějakou takovou větičku najít .. schválně jestli to dokážete. Normální svět to řeší jinak, třeba v Rakousku kde se chystá stejná plichta .. "trochu časové discipliny je určitě užitečné", prohlásil Fischer. Pro něho osobně však není zavazující, aby ten, kdo obdržel nejvíce hlasů, byl pověřen sestavením vlády. "Ústava nezná žádné automatismy, a proto já neznám také žádné automatismy". ;-)

Pavel Kořenský 9.8.2006 3:40

No,

pokud se soudruh Houda hodlá počítat dohromady s KSČ, pak má ve svých úvahách pravdu.

Tyhle kecy či mudrosloví národa kocourkovského mají cenu pouze tehdy, pokud má skutečně ČSSD a KSČ dohromady 100 hlasů.

Je tu nějaký levicově orientovaný volič ČSSD, kterému vadí být sčítán spolu s komunisty do jednoho pytle o váze 100 hlasů ? Pokud ano, nechť se ozve. Pokud se neozve, tak platí "Voliči KSČSSD, běžte všichni do prdele nebo raději ke zdi."

Jogin z Bagin 9.8.2006 6:20

Re: No,

Kořenský,  jsi těžký kokot. Nemá smysl s tebou jakkoliv diskutovat. Tvoje "pravda" je neotřesitelná a najiniou verzi nemáš.

eTony 9.8.2006 6:51

Re: Re: No,

Pan Kořenský má pravdu. Jestliže členům, sympatizantům a voličům nevadí, že jsou Paroubkem házeni do jednoho pytle s bolševiky, znamená to, že se s nimi plně ztotožňují, jsou neobolševiky, a v tom případě ať jdou do míst, kam je pan Kořenský poslal. Hlavně ať se nevracejí.

Dag Badman 9.8.2006 7:47

Re: Re: Re: No,

no, nebýt té varianty "ke zdi", tak by to bylo celkem normální, ale pokud je nějaký "demokrat" schopen napsat něco takového, tak musím souhlasit s předřečníkem. Bohužel.

spaldings 9.8.2006 7:59

Re: Re: Re: Re: No,

Takoví tu už byli, co souhlasili s předřečníkem. A víte jak skončili ? U zdi, naivní člověče. Jste jak první křesťan. :-/

Dag Badman 9.8.2006 8:03

Re: Re: Re: Re: Re: No,

pro mne je to Kořenského prohlášení ekvivalentní "Židi do plynu". Opravdu by někdo postavil 1 700 000 lidí ke zdi (a zlikvidoval)? Vždycky jsem považoval Kořenského za slušného diskutujícího, ale toto vážně přehnal.

spaldings 9.8.2006 8:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

já nevím zda chce Kořenský někoho likvidovat, každopádně se ukazuje, že voliči levice opravdu hodlají poškodit tuto zemi a že není prakticky rozdílu mezi tím, zda volili ČSSD nebo komunisty. Sám bych očekával nějaké reakce na očividnou kolaboraci s komunisty alespoň do členů ČSSD. Ale jejich dosavadní činnost mne nutí myslet si, že jde o normální kryptokomunisty, jen se stydící ke pravému stranickému přesvědčení přiznat. Každopádně voliči ČSSD volili nepochybně velmi nerozumně. Pokud Vás nemrazí z projevu "DEMOKRATA" Paroubka , kdy si myslel, že má 101 tak je to dosta varovné. Mně je z toho na blití doteď. Protože mám zkušenost, co to znamená.

Dag Badman 9.8.2006 9:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Z věty "Voliči KSČSSD, běžte všichni do prdele nebo raději ke zdi." je myslím naprosto jasné, co chtěl Kořenský říct. A z toho se mi dělá mnohem víc špatně než z projevu "demokrata" Paroubka.

spaldings 9.8.2006 9:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

je v tom drobný rozdíl zásadního významu. Totiž v možnostech uskutečnit napsané či vyřčené. A pokud Vám je z názoru na netu hůře než z názoru úřadujícího předsedy vlády, tak to je vážné. Kořenský si může pindat co chce, obrazně řečeno a nic se nestane i kdyby byl nedemokrat až na půdu. Ale Paroubek - zkuste to přemyslet.

Dag Badman 9.8.2006 9:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

problém je v tom, že jsem Kořenského vždycky považoval za inteligentního a slušného člověka. A je mi špatně při představě, že může napsat něco takového.

Stejně tak mne překvapuje, že lidé, kteří se tady představují jako pravičáci a tudíž zastánci svobody, jsou schopní Kořenského ještě omlouvat.

spaldings 9.8.2006 9:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

hluboce se mýlíte, když si myslíte, že atributem pravičáka je zastávat se svobody jednotlivce za každou cenu. To by nebylo třeba soudů. Tímto hrubě mylným výkladem jsou vynucována lidská práva por "nelidi" - totiž entity, které se svým jednáním či projevenými úmysly samy vyřadily z kategorie lidí. Jde o všelijaké teroristy a náboženské fanatiky včetně komunistů, kteří dovedou mistrně zneužívat ona práva pro sebe a získání nějaké výhody proti těm, jimž žádná práva nepřisuzují. Víte, mne občas tak napadne, kde jsou ty tlupy sviní a hajzlů, které mlátily spoluobčany dosti zvěrským způsobem. To že by byli ti občané, zaluhující generálního pardonu ? Ty tlupy milicionářů, co tady mlátily a i natrvalo zmrzačily děti po ulicích ? Kde jsou ti lidé, tiše sedí doma a pomalu se začínají chystat k opakování. No a na to tedy přesvědčování sladkými slovy neplatí, to mi věřte, to vím zcela bezpečně.

jonáš 9.8.2006 8:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Nebo jste se splet -- :-/

učitelka 9.8.2006 8:02

Re: Re: Re: No,

Pokud mne do jednoho pytle s bolševiky hážou voliči ODS, jejichž poslanci v monobloku národně frontovním  jednotně hlasovali s komunisty celá léta 2002-2004, tak mi to opravdu nevadí. Jejich opožděnému antikomunizmu - antikomunizmus 16 let po listropadu ( dovedete si představit, že by proti Hitlerovi začal někdo v Německu bojovat v roce 1960?) - vedenému soudruhem Tlustým opravdu věří jen voliči ODS.

Pišta 9.8.2006 8:04

Re: Re: Re: Re: No,

Pokud Vy skutečně jste učitelka, pak už se ničemu nedivím.

Hezký den.

spaldings 9.8.2006 8:09

Re: Re: Re: Re: No,

milá SOUDRUŽKO učitelko. Najděte si jiné povolání, evidentně, pokud učíte, škodíte této zemi a kazíte mládež. Protože pokud za katedrou lžete stejně jako zde, je s podivem, co si platíme k zabezpečení vzdělání dětí. Pokud jste navíc volila socanobolševiky, pak jste navíc intelektuálně deviantní. Socanství a bolševizmus jsou příznaky degenerace zdravého rozumu.

učitelka 9.8.2006 8:21

Re: Re: Re: Re: Re: No,

Chlapci úroveň argumentace zatím za asi za čtyři - ale na pištu i spaldings je to úspěch. Chlapci, musíte se více snažit. Je třeba mít argumenty, nejenom nadávat, je třeba znát význam cizích slov, která používáme. Ale pišta umí pozdravit. Takže samozřejmě také hezký den a učte se sami z různých knih a připomínám slova Tomáše Akvinského: Timeo hominis unius libri.  

jonáš 9.8.2006 8:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Nechte je po škole, zlobily ;-)

učitelka 9.8.2006 8:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Myslím, že by to nepomohlo, oni potřebují dovzdělat. Nezdá se mi, že byli primárně deficitní, spíše jsou zanedbaní. Třeba spladings napíše bezchybně cizí slovo, i když nezná jeho význam.  Chtělo by to nějakou specialní školu. 

jonáš 9.8.2006 8:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Školu života ? některý ji taky nedokončej, furt opakujou první dva ročníky ..

spaldings 9.8.2006 8:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

kterépak slovo ?

spaldings 9.8.2006 8:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

už se mi rozsvítilo. Nojo, Fakulntí nemocnice s poliklinikou, takže učitelko, pozor na Napoleona a ostatní s podobnou diagnozou.

učitelka 9.8.2006 8:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Jsem ráda, že se Vám rozsvítilo, ale trvalo to dost dlouho, není-liž pravda? 

spaldings 9.8.2006 8:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

mně se rozsvítilo to, odkud píše "učitelka". Nemám čas pátrat po tom příliš rychle. Jinak se mi rozsvítilo už dost dávno, kdy to bylo s dobrým advokátem tak na 10 let. A soudružky učitelky, které tehdy kazily děti, dál učí.

jirka.s. 9.8.2006 10:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Soudružka učitelka už zřejmě rozděluje do jednotlivých tříd pastelky a protože jí to zabere denně cca 10 minut, tak zbytek "pracovní doby" (venku je přece šeredně), tráví v počítačové učebně.

jirka.s. 9.8.2006 10:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

A za trest vyrobí nástěnku k 38. výročí druhého osvobození Rudou armádou.