5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vyhrál volby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka ( původní) 9.8.2006 14:05

Re: Omlouvám se,

slzet....  k tomu přeci není důvod,

spaldings 9.8.2006 13:22

Re: Naopak, je to naprosto jasné

no, zkuste se zamyslet, kde tak by se dalo žít a platit nízké daně. Přece nemyslíte, že takové místo není

Dag Badman 9.8.2006 13:33

Re: Re: Naopak, je to naprosto jasné

Somálsko? ;-P

eTony 9.8.2006 12:56

Re: teda přátelé přerozdělovacích pořádků

samozřejmě si to nikdo z nich neuvědomují, protože sociální inženýři dokážou dovedně zmíněným lhát, že přerozdělení znamená bohatsví pro všechny nebo zajištění všech potřeb bez větších problémů. Věřící naivové jsou natolik zbaveni sebezáchovy, že nejsou při následných a velice nutných změnách adekvátně reagovat a jsou pod touto hrozbou lapáni do sítí demagogů. V této skupině lidí je úspěšně šířena závist, takto základní prostředek zajištění blahobytu ale nikoli nejchudším, ale těm, kdo je lapají. A platí všichni, i ti nejchudší. Nejbohatší řeší otázku do kdy a střední stav nemá jiné východisko : na život to stačí, na stěhování kapitálu a za ním málo a tak platí a platí a platit budou do té doby, než se "mašina" zadře.

franta 9.8.2006 13:13

Re: teda přátelé přerozdělovacích pořádků

Vy se (možná bezděčně) snažíte tady demagogicky předstírat, že za vlády Vašeho srdce (zřejmě ODS) už nebude docházet k žádnému přerozdělování. Což je ovšem lež jako věž. K přerozdělování dochází v každém státě a vždycky docházelo. Debatovat je možno jen o tom, jaká má být MÍRA tohoto přerozdělování. Také lžete v tom, že  "Je jim celkem taky jedno jestli vládne Petr , nebo Pavel, protože už spíše řeší kde platit daně a kde ne..". Kdyby Vám to bylo tak jedno, tak se tady asi nebudete zbytečně rozčilovat, že ?

Jirka ( původní) 9.8.2006 11:45

pojďme to zjednodušit...

a bavme se o tom jestli je lepší platit velké až vysoké daně a platit vše skrze stát, nebo mít stát jako obsluhu a "dohližitele" podmínek , sice velmi širokých, ale o to tvrdších kde se jeho obyvatelé mají pohybovat...Třeba jako v Sigapore....Tedy jestli stát umí více než jednotlivec, nebo jestli jednotlivec toho může pro dobro společnosti a potřebných udělat více. Já osobně si myslím , že druhá cesta je lepší...minimalizace státu a více věcí nechat na obyčejném a svobodném rozhodnutí typu......platíš pojištění dostaneš vše pojišťovna zaplatí, neplatíš, nevadí platíš na dřevo.....nemáš peníze stejně dostaneš základní péči a o účet se postará "fond solidarity", který platí ti co platí pojištění...třeba jako v USA.......nebo chceš volit...ano.....napřed ale odveď na daních tolik a tolik po dobu jednoho volebního období. Potom můžeš volit kompetentně, neboť volíš toho kdo spravuje tvoje peníze.

Dag Badman 9.8.2006 11:58

Re: pojďme to zjednodušit...

V pořádku, takže až půjdeme do války, tak půjdou jenom ti, kdo platí daně. Proč ne :-P

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:03

Re: Re: pojďme to zjednodušit...

to přeci před zavedením všeobecného volebního práva bylo ( s tím volebním hlasem) a ještě o trochu dříve vlastně jenom volili vlastníci půdy....A do války chodiliprofesionálové, kteří jsou vždy placení z daní. Pokud si neplánujete vlastní armádu. Ale to je jednoznačně neprůchodné....pro mne bohužel. Ale kvůli tomu přeci nebudu nikoho vyhánět. 

Dag Badman 9.8.2006 12:14

Re: Re: Re: pojďme to zjednodušit...

Zejména dvě poslední války byly jasným důkazem vaší teorie. :-P

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:21

Re: Re: Re: Re: pojďme to zjednodušit...

já jsem taky netvrdil že to funguje teď , ono to docela dobře fungovalo tak 150 let nazpátek, ale jasně že to není průchodné, jenom k zamyšlení, jestli není potřeba se trochu nad některými věcmi pozastavit, jestli každý volební hlas by měl mít stejnou hodnotu, jestli třeba universitní profesor filosofie, ekonomie...by měl mít stejný hlas jako 10 nezaměstnaný člověk. To není nic proti ničemu, jenom otázka.

Dag Badman 9.8.2006 12:25

Re: Re: Re: Re: Re: pojďme to zjednodušit...

ano, měl by mít stejné volební právo.

spaldings 9.8.2006 12:07

Re: Re: pojďme to zjednodušit...

kdepak, to půjdou ti, co jsou daně platícími placeni a bojvat budou jen za ty, co platí daně, víš ? Máš to spletený. Kdo platí, užívá si výhod. Kdo neplatí, čeká, zda mu budou výhody poskytnuty.

Dag Badman 9.8.2006 12:15

Re: Re: Re: pojďme to zjednodušit...

a co když placení dojdou? Kolik vojáků má naše profi armáda?

spaldings 9.8.2006 12:25

Re: Re: Re: Re: pojďme to zjednodušit...

když se dobře zaplatí, vždycky se placení najdou. Je to všechno jen otázka ceny. No a taky moudrosti, zda válku vést a proč. Podnikání stejné jako jiné.

Dag Badman 9.8.2006 12:28

Re: Re: Re: Re: Re: pojďme to zjednodušit...

ani hlupáků ovšem není neomezený počet.

učitelka 9.8.2006 12:37

Re: Re: Re: pojďme to zjednodušit...

Že se Vám v půl deváté dneska rozsvítilo? Ale pak - podle výše uvedené slátaniny - zřejmě zhaslo, že?

spaldings 9.8.2006 12:39

Re: Re: Re: Re: pojďme to zjednodušit...

no a pitomé učitelky projdou auditem a pak už jen něco jednoduššího a méně společensky nebezpečného.

franta 9.8.2006 12:00

A taky

"chceš volit...ano.....napřed ale odveď na daních tolik a tolik po dobu jednoho volebního období" - to je taky příklad z USA nebo odkud ?

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:04

Re: A taky

tak to bylo cca před 150 lety

spaldings 9.8.2006 12:10

Re: Re: A taky

a bylo to naprosto racionální, tedy správné. Váha hlasu jednotlivce o tom co se společně shromáždí má být úměrná tomu, kolik dotyčný do shromážděného přispěje.

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:18

Re: Re: Re: A taky

víte co je hrozné....ale naprosto signifikantní.........my máme několik zaměstnaců tak okolo 30 celkem vzdělaní v dělnických profesích, hodně pracují a vydělají asi 2x tolik co je obvyklé v regionu. Takže si žijí nad poměry dobře. Dokonce jsme byli nuceni jim koupit přibližovadlo, aby se k nám každý den dostali....autobus nefunguje v pravý čas. A před volbami oni přišli se radit co a koho by měli volit, a podle čeho se mají rozhodnout, že jdou volit poprvé .....Tak jsme si sedli ( tedy můj otec) a snažil se jim vysvětlit , pouze na daňovém ukazateli, že kdyby se snížili daňové zatížení ( jakkoli) tak by se mohli příjmout další zaměstnanci , aby nemuseli tak hodně pracovat, nebo by se jim mohl zvýšit adekvátně plat.....tak jim to vysvětloval asi 2 hodiny, které ve finále stejně dostali zaplacené. A teď si představte , že se vrátili po volbách  a když se jich otec ptal jak volili , tak řekli komunisty, protože Ti přeci dělníkům pomáhají.......radost co.

ps nenutili jsme je k ničemu , oni o tom začali mluvit první .....

franta 9.8.2006 12:22

Tak to je gól

tím jste tomu nasadil korunu. Hodný táta pracujících. Jděte se vycpat

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:30

Re: Tak to je gól

proč hodný táta tomu nerozumím......jenom chci aby zaměstnaci byli spokojení a aby neměli finanční problémy, protože potom generují více práce. To je snad pochopitelné i Vám. To nemá s tím co jste napsal nic společného....

spaldings 9.8.2006 12:32

Re: Re: Re: Re: A taky

a víte že tomu věřím ? Podle mne je v tomhle nedostatečná propaganda pravice. Přitom jednoduchých sloganů proti těm socanským prolhaným je dost. Například - Paroubek vám nic dát nemůže a nedává, Paroubek žádné peníze nemá. Uvádění všelijakých lživých výkladů socanů jako je například matení pojmu spravedlnost a rovnostářství. Uvedení na pravou míru, jak současná progresivní daň nehorázně okrádá v jejich prospěch ty co vydělají více. A že to není spravedlivé ale zlodějina. Jenže ono se to dobře poslouchá. Ale u dobře placených dělmíků to překvapuje.

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:38

Re: Re: Re: Re: Re: A taky

vite mne moc ne......tady je problém s viděním světa a hodnot.....ani se jim nedivím. Oni si třeba řekli....ho ho nic budem volit komunisty, protože Ti jsou proti bohatým, a budeme se mít líp, když žádní nebudou, oni to nezažili. Protože vidí kde pracují , v čistém prostředí, mají auto, dobrý plat,...celkem i volno kdy potřebují a žádnou příliš velkou buzeraci, teda pokud něco nezničí svojí hloupostí. Takže jim vlastně nic nechybí. Tak se nechtějí zatěžovat přemýšlením, jenom chtějí aby se měli lépe v tom nepřemýšlení.

franta 9.8.2006 12:18

Re: Re: A taky

Takže toužíte (asi marně) po návratu do doby před 150 lety ? V tu dobu tam taky existovalo otrokářeství, že ? A neuvažujete taky o znovuzavedení inkvizice ? Prodebatujte to s Kalouskem.

P.S.Teď jsem slyšel ve zprávách, že koruna zase posílila a kurzy vůči euru i dolaru dosáhly rekorních hodnot. To asi díky konzistentní politice ODS v opozici.  

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:27

Re: Re: Re: A taky

netoužím samozřejmě......nepodsouvejte mi něco co není pravda.Ale na druhou stranu byli jsme feudálové tak bych se měl velice dobře. A s tou ekonomikou bych byl opatrný korunu spravuje nestranická ČNB a ekonomika.......víte já se tím živím a docela dobře ....mimochodem si kupuji české dluhopisy a jsem na jednu stranu rád že je velký deficit, mám alespoň přilepšení na stáří, a taky nežiju v čechách, ale lituju těch co to budou platit. A taky jestli si myslíte že postavit montovnu a dát pobídky až se investorům zatočí hlava je dobré........nevím, jsem spíše pro Irský model znalostní ekonomiky, ale to je asi věc názoru. 

spaldings 9.8.2006 12:38

Re: Re: Re: A taky

nojo, to je těžký, když Vy si myslíte, že socanská politika má vliv na kurz koruny. Tak se zeptejte Sobotky, jestli už seškrtal těch 173 miliard na 88 nebo kolik to blábolil, Vy úspěšná politiko. Až si to v zahraničí přečtou, tak půjdou kurzy dolů. A až budou vládnout komunisti, tak teprve. Doteď lhali a teď si nas|rali obstrukcemi do bot - nehodí rozpočet na hrb ODS - bude se ŠKRTATA A TO MASIVNĚ - a víte komu ? Sociálním případům a je to tak správně, těm, co je volili. Na tom, že váha hlasu při volbách je různá není nic špatného, naopak, je to velice rozumné a spravedlivé. Kdo tvrdí opak je darebák.

Vocílka 9.8.2006 12:31

Re: pojďme to zjednodušit...

Daleko vtipnější se mi zdálo dát před volbami každému občanovi s volebním právem tisícovku a u voleb by se platil správní poplatek, rovněž tisícovka. To by voliče trochu pročistilo. Možná ba stačil jen ten správní poplatek bez rozdávání. Ale to by řvali někteří, že je to diskriminace

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:33

Re: Re: pojďme to zjednodušit...

sice budete ukřičen, ale zni to hezky, a taky by se uhradili náklady na volby....jakýsi volební kolek.....hezké ;-)