5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vyhrál volby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dag Badman 9.8.2006 13:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

a kdo byl šéfem Irgunu? :-P

spaldings 9.8.2006 13:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to jsou věci

no, zbytečně neejakulujte a kdo dostal Nobelovu cenu za mír ? Myslím ten sám koloušek, pokud se ovšem nepletu. Jo a pak ještě jeden - říkalo se mu Dalibor Janda v ručníku, to byl ještě větší grázl.

Jirka ( původní) 9.8.2006 10:51

teda musím ještě jednou

tady něco opsat od mého oblíbence.....R.R. myslím , že je to naprosto jasné a "polopatické" prosím ochránci a milovníci zvířat mě snad prominou, potažmo R.R. Mimochodem u nás máme 2 pastevní "drobečky " z maďarska jmenují se Bivoj a Šárka.....

„Rozhodnete-li se nazvat komunistu lhářem, musí se vás nakonec vždy zmocnit pocit marnosti. Jak můžete urazit prase tím, že ho nazvete prasetem? Komunisti se necítí vázáni naší morálkou. Říkají, že jakýkoli zločin, včetně lhaní, je morální, pokud pomáhá prosadit věc socialismu.“

Taraszátaras 9.8.2006 11:05

Re: teda musím ještě jednou

Dvě závažné otázky: napsal to poté, co si s Gorbačovem potřásal pravicí a objímal, nebo předtím? A za druhé - jak silně mu ruku vedl Alzheimer?

Jirka ( původní) 9.8.2006 11:15

Re: Re: teda musím ještě jednou

samozřejmě že dríve..když byl prezidentem Brežněv....on nebyl zbabělec

franta 9.8.2006 11:11

Původní Jirko

problém není v tom jestli je možno nazvat prase prasetem. Problém je v tom, kdo bude určovat, kdo je a kdo není prase. Z Vašeho příspěvku soudím, že na  největšího odborníka v tomto smyslu jste se pasoval Vy.   

Jirka ( původní) 9.8.2006 11:16

Re: Původní Jirko

pokud jste si všiml , tak jsem citoval, já nejsem ten kdo by byl arbitter ellegance, jako Petronius.

spaldings 9.8.2006 11:28

Re: Původní Jirko

ale to je přece dáno definicí chlívku, ne ?

p_m 9.8.2006 12:16

Re: Re: Původní Jirko

Já taky byl v prasečím chlívku a nejsem přitom prase;-)

spaldings 9.8.2006 12:54

Re: Re: Re: Původní Jirko

jak dlouho ? Moc ne, řekl bych ;-P

eTony 9.8.2006 10:35

Tarasi,

v tom je mezi námi veliký rozdíl,a proto mně ani nemůžete rozumět. Jestliže vy jste proti bolševismu a neobolševismu z pozice demokratické levice, já volím cestu jinou, kterou hanlivě a naprosto neoprávněně a hloupě nazýváte cestou fašizující pravice ( tento termín je nesmysl, ale nešť ). Mohu vám jen sdělit, že cesta demokratické levice, ve vašem pojetí, vede do slepé ulice. Jestliže má stejné ideje, tzn. svobodu, spravedlnost a mír, jako kapitalismus, musí zvolit stejné prostředky jako nositelé kapitalismu - pravice. Skandální poznání pro vás ?

Taraszátaras 9.8.2006 10:50

Re: Tarasi,

Ale můžu vám rozumět velmi dobře, pokud opustíte zjevně extremistické výroky. Pravice na Západě je představována politiky konzervativními či liberálními, kteří jsou demokraty každým coulem. A například CSU v Bavorsku (která je považována za hodně pravicovou stranu) je tak sociální, že by se z ní českým pravičákům udělal opar. A řadu pravicových myšlenek a idejí by bylo dobré vštípit i českému národu (např. větší samostatnost, odpovědnost, méně spolehání na parazitování na sociální síti). Ale u stavění ke zdi končí legrace.

eTony 9.8.2006 11:05

Re: Re: Tarasi,

českému národu nelze vštěpovat pravicové poznatky či kapitalistické myšlení z pozice demokratické levice. Nevím o žádných extremistických výrocích, kterých bych se měl dopustit a dokážu je sám poznat, na to nepotřebuji žádné moralisty.

Další debatu o "zdi" již odmítám jako dostatečně objasněnou z pozice mojí, i dalších. Možná vám odpoví i autor, ale tipuji, že ani on tímto výrokem neměl na mysli fyzickou likvidaci násilím.

Vocílka 9.8.2006 11:11

Re: Re: Re: Tarasi,

Moc Vám nevěřím.

Dag Badman 9.8.2006 10:12

Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

"Voliči KSČSSD, běžte všichni do prdele nebo raději ke zdi."

Bude mi stačit prosté ANO/NE. Zatím jsem totiž neviděl ani kousíček nesouhlasu s tímto výrokem. Tak co eTony, originální Jirko? Spaldingse se neptám, ten už patrně šel stavět plynovou komoru.

spaldings 9.8.2006 10:18

Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

Ale kdepak, plynové komory stavěli vždy levičáci, to nevíš ? Nějakej Hitler, nacionální SOCIALISTA, nacista, to bys nevěřil. A kromě židů do nich posílal svou konkurenci - INTERNACIONÁLNÍ socialisty. Jo, a jdi už, že jsem tak přímý, ke zdi. Se vys|rat. Jestli jsi volič ČSSD poškodil jsi tuto zemi a umožňil jsi kolaboraci s komunisty. To Ti nikdo neodpáře.

Dag Badman 9.8.2006 10:21

Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

nejsem volič ČSSD ani KSČM, ale upřímně řečeno, dám přednost slušnému voliči ČSSD (jako třeba Šejna) před vámi.

spaldings 9.8.2006 10:24

Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

slušný volič ČSSD zvolil tlupu, která má ve sněmovně 100 křesel. Volič, který volí systém, v němž je úspěšnějším kradeno z kapes bez ohledu na jejich souhlas, není slušný, je to socan, člověk s deviantním myšlením.

Dag Badman 9.8.2006 10:26

Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

máte smůlu, deviantní myšlení tady pozoruju úplně někde jinde.

spaldings 9.8.2006 10:39

Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

no tak já vám to napíšu jasněji, jo - zlodějské myšlení. Brát někomu proti jeho vůli z kapsy a prožírat to, to dělá zloděj. A pokud si to vynucuje třeba se zbraní (např hrozba kriminálem), tak lupič. Musíte si ujasnit o jakých entitách mluvíte, co znamenají a obsahují a jaké mají vzájemné vztahy. Ono pak to mudrování jde líp.

Je zajímavé, že v hospodě pochopíte, že poroučí ten, kdo platí. Ne že přijde Pepa a Franta, ukážou na Vás a řeknou Vám, že támhletomu zaplatíte polívku, jinýmu panáka a zbytek z peněženky dáte na pult do kasičky.  To by se Vám možná zdálo deviantní, že ? Ale před hospodou se Vám zdá deviantní to, že se to někomu nelíbí. Ts ts ts.

Dag Badman 9.8.2006 10:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

daně se platí za levičáků i pravičáků.

Vy jste anarchista?

spaldings 9.8.2006 10:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

ne, z čeho tak soudíš ? Daně se kupodivu platí i za pravičáků. Proč - protože se to pravičákům vyplatí. Jenže o tom, kolik budou platit a hlavně, co se za to pořídí, mají určovat ti, jejichž peníze to jsou. Rozdíl je tedy v tom, zda Ti z té kapsy někdo dá peníze, nebo mu je vezmeš sám. Je to snadné.

Dag Badman 9.8.2006 10:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

takže když se daně platí za pravičáků, tak se to vyplatí, když se platí za levičáků, tak je to zlodějna?

spaldings 9.8.2006 10:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

namaluj si to, hlavně si napiš, čí jsou ty peníze.

Dag Badman 9.8.2006 10:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

maluju si, píšu si. Peníze jsou těch kteří si je vydělali. V tom je nějaký problém?Akorát nějak nechápu, co tím vlastně chcete říct. Volit mohou jenom ti, co platí daně?

spaldings 9.8.2006 11:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

mluvíme o penězích, které si schopný člověk vydělá. Vytvoří, jak se tomu dříve říkalo, hodnoty. Peníze, které vydělá, řečeno zhruba, zčásti reinvestuje, zčásti je dá na společnou hromadu a zčásti prožere. Právě proto, že takový člověk dokáže rozumně určitě ten poměr (co na reinvestice....atd) proto je úspěšný. Kdyby byl blbec, tak například vše prožere a zkrachuje. Protože například (na rozdíl os kript, psaných bolševickými profesory potažmo pitomcem Marxem) si dovede spočítat, že spokojený dělník ná vyšší výkon a nejen to, potřebuje i zajisti nějaké služby lidmi , kteří to třeba umí lépe nebo hospodárněji než on, ochotně dává i určitou částku na společnou hromadu a s dělníka nesdírá kůži tak, jak je psáno v komunistických čítankách. Proto tedy kapitalista pravičák platí daně - protože se mu to vyplatí. Každý kdo platí něco, co se mu nevyplatí je buď bezmezný altruista nebo jiný magor. Problém a právě ono deviantní myšlení socanů (levičáků) je v tom, že oni žádné peníze navíc neprodukují (protože jsou vesměs neschopní , neumí rozdělit zisk a samostatně se živíce, zkrachovali by) ale jsou přesvědčeni, že oni ty cizí peníze umí rozdělit lépe. Nikdo z pravičáků nemá proti socialismu vůbec nic - POKUD si ho socani budou platit ze svého.

No a k těm volbám - bylo by samozřemě správné, aby každý občan měl nějakou základní dávku volební síly (teď si rychle vymyslím třeba 100 bodů) a další síly by nabyl podle výšky za volební období zaplacených daní (např za každých 100 000 daní 1 bod). Což je samozřejmě rudý hadr před očima socanů - to by nemohli diktovat schopným, co musí odevzdat neschopným.

nup 9.8.2006 10:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

To jsou složitosti dialektiky dnešní české "pravice". Teď jsem zvědav, jak se z přímo položené vylže ;-)

spaldings 9.8.2006 11:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

stačilo to, nebo je třeba to nějak podrobněji vysvětlit ? Oni totiž levičácii tohle hrozně špatně chápou.

Vocílka 9.8.2006 10:58

Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

Já jsem volič ODS. Ale s takovým "pravičákem" jako jste vy bych nechtěl mít nic společného. Ke zdi stavěli a do plynových komor hnali lidi pouze nacisté a bolševici. Výjimkou byl (možná) Pinochet.

spaldings 9.8.2006 12:06

Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

ale plynové komory sem zavedli Vaši parteigenossen. Já jsem plynové komory odmítl, ke zdi jsem jednoho a teď i Vás poslal se vys|rat a O Pinochetovi jsem napsal své. Nikoho jiného jsem neadoroval a pokud píšete něco jiného, lžete. A dokonce myslím, že nejste volič ODS.