2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vyhrál volby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vocílka 9.8.2006 12:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

Myslet si samozřejmě můžete co chcete. ODS jsem volil mimo jiné i proto, že to jsou slušní lidé.

Akademik 9.8.2006 14:34

Re: Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

ODS mi zase ukradla akcie. A kupodivu se me taky neptali na souhlas.

eTony 9.8.2006 10:26

No, pokud jste to takto

vytrhl z kontextu vyjádření pana Kořenského, chápu tento výrok jako vyjádření názoru, nikoli jako fyzickou likvidaci, a proto s tímto výrokem souhlasím. Možno chápat stání u zdi jako vyjádření o nepřekážení průchodu svobody a spravedlnosti, jdoucí po ulici lemované zdmi domů.

Dag Badman 9.8.2006 10:28

Re: No, pokud jste to takto

čekal jsem, že někdo příjde s takovým sofismem. A výrok "Židi do plynu" znamená,  že chcete poslat židy na rekreaci do Vysokých Tater, protože čerstvý vzduch je taky plyn.

eTony 9.8.2006 10:40

Re: Re: No, pokud jste to takto

jelikož pan Kořenský podobný výrok nevypustil, nebudu se k tomu v této souvislosti vyjadřovat. Jen pro informaci : autory tohoto výroku a autory realizace račte hledat v historii.

Dag Badman 9.8.2006 10:46

Re: Re: Re: No, pokud jste to takto

dobře, beru to tak, že souhlasíte s Kořenského výrokem.

jonáš 9.8.2006 10:45

Re: Re: No, pokud jste to takto

No jistě, taky se u tý zdi můžou vyčurat, nebo plejt záhonky ;-)

Dag Badman 9.8.2006 10:30

Re: No, pokud jste to takto

mimochodem, pokud si přečtete Kořenského výrok, tak mám pocit, že jsem z kontextu nic nevytrhl.

Filip 9.8.2006 10:31

Re: No, pokud jste to takto

az te ke zdi nebo do prdele posle nekdo s levicovymi nazory urcite budes blabolit neco o zvycich z ksc, je obdivuhodne jak cast pravice ma blizko k bolsevikum - nazory "nasich" vzdy obhajime a jen "my" mame pravdu

eTony 9.8.2006 10:37

Re: Re: No, pokud jste to takto

vy víte jak budu reagovat ? Ne, to si jenom myslíte, protože si v mé reakci představujete sebe.

spaldings 9.8.2006 13:46

Re: Re: No, pokud jste to takto

ale ono to tak, k všeobecné lítosti levičáků je - pravičáci mají pravdu, protože jejich teorie nejsou protipřírodní a parazitní.

Jirka ( původní) 9.8.2006 10:30

Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

ale no tak, to už jsme přeci probrali, že to byla obrovská nadsázka....to není o tom že by šel pan Kořenský puškou někoho střílet. To bylo o tom, jen vyjádřil nesouhlas s Vašimi kolegy , sice silně , ale přesto si uvědomte , že pan Kořenský může říkat větším právem to co říká, neboť platí velké daně a stát je v podstatě jeho zaměstnanec a to že se mu do toho cpou Ti kteří ho chtějí připravit o svobodu , majetek ho štve  To jenom na vysvětlenou. Sice je to velice, velice zjednodušené, ale třeba to pochopíte.......úředníci neplatí daně ( to, že něco odvádějí nic neznamená, neboť to jsou stále peníze pana Kořenského), jistá solidarita musí být to je pochopitelné ale .....R.R. , můj velký oblíbenec kdysi řekl....

„Jsem si jist, že každý pociťuje lítost nad člověkem, který upadl do příkopu na kraji cesty a nebo v soutěživé společnosti nedokázal udržet krok s ostatními. Můj soucit však nadto patří i těm milionům neopěvovaných mužů a žen, kteří každé ráno vstávají, posílají děti do školy, odcházejí do práce, snaží se uhradit všechny poplatky za bydlení, platit nehorázné daně, aby umožnili soucítění s méně šťastnými a kvůli tomu všemu musí obětovat mnohé ze svých tužeb, snů a nadějí. Vláda jim dluží něco lepšího než jen další a další nápady, jak je přimět k tomu, aby sdíleli plody své dřiny s ostatními.“  a měl pravdu.

Dag Badman 9.8.2006 10:32

Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

mně stačí ANO/NE. Tak tedy ANO nebo NE?

Jirka ( původní) 9.8.2006 10:42

Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

ne

Jirka ( původní) 9.8.2006 10:44

jenom doplněk...

nesouhlasím že by měli jít ke zdi.....ale měli by být nuceni se alespoň rok o sebe starat sami jako se o to snaží Ti duchem svobodnější.

Dag Badman 9.8.2006 10:50

Re: jenom doplněk...

mně stačilo to ne, ikdyž souhlasím i s tím zbytkem.

Jirka ( původní) 9.8.2006 10:52

Re: Re: jenom doplněk...

Tak kde vidíte problém?

Dag Badman 9.8.2006 10:56

Re: Re: Re: jenom doplněk...

já vidím problém v Kořenského výroku. Protože vy s ním nesouhlasíte, tak s vámi žádný problém nemám :-)

Taraszátaras 9.8.2006 10:43

Re: Re: Re: Pravičáci, souhlasíte s Kořenského výrokem?

Ale oni Vám neodpoví, protože s tím v duchu souhlasí. Pravice na netu má zjevně bolševicko-fašistickou mentalitu, vyzývá k věšení (janabok, Honza z mrňavým), stavění ke zdi, a vyhání politicky jinak smýšlející ze země. Že se tak zařazují k diktaturám stalinským nebo hitlerovským, to jim asi nedochází, jsou opravdu částečně intelektuálně omezeni.

franta 9.8.2006 10:54

Myslíte, že jen částečně ?

Taraszátaras 9.8.2006 11:02

Re: Myslíte, že jen částečně ?

No tak umí se nasnídat, trefí do banky pro půjčku, zapnou počítač. To není špatné.

Taraszátaras 9.8.2006 10:05

Fašizující česká pravice

která je představována intelektuálními potraty typu clay, spaldings, původní žorž či eTony, svými nechutnými sprostotami překročila hranice slušnosti a zákonnosti. Protože se hlásí (a vytahují se jak malí parchanti) k jakési vyšší třídě, kapitalistům, tak svojí fašounskou mentalitou začínají pomalu a jistě rehabilitovat metody, které vůči buržoasii použili stalinisté. Je to skutečně váš cíl. hlupáci?

spaldings 9.8.2006 10:14

Re: Fašizující česká pravice

Všelijakými útoky na intelekt jiných se tu představuješ jako naprosý, tupý a nevzdělaný blbeček, který netuší, co je fašismus. Najdiu si to někde, nýmande, nebo si zajdi za hysterickou Jacques, ať Ti poradí. Protože napíšeš-li o fašizujících kapitalistech, tak je to smutné. Je to podobné, jako komunista-podnikatel - to je buď schizofrenik (sám sobě třídním nepřítelem) nebo hajzl non plus ultra (je tzv. "u komunistů"). Stalinisté, stejně jako jejich guru jsou krásnou ukázkou, kam socialistické teorie nakonec vedou - vygenerují na vrchol vrstvu primitivních kreatur oslavovaných obyčejnou lůzou.

Taraszátaras 9.8.2006 10:26

Re: Re: Fašizující česká pravice

Ale podle tváho projevu je zcela nepochybné, že jsi agresivní kreatura a blb. Nech si udělat rozbor od psychologa.

spaldings 9.8.2006 10:42

Re: Re: Re: Fašizující česká pravice

psychologové jsou k ničemu. Psychiatr, ten by se hodil Tobě.

eTony 9.8.2006 10:16

Heleďte se, Tarasi, pokud

mermomocí chcete vypadat jako blbec, nic proti tomu. Zeptám se : já, jakožto člověk který je zásadně proti socialismu a komunismu v podání  neobolševiků a bolševiků, mám spojitost ve fašizující pravici, která rehabilituje stalinské metody, použité proti buržoazii ? Tak se mi zdá, že je to v opačném gardu, obviňujete mne z vlastních metod.

Taraszátaras 9.8.2006 10:24

Re: Heleďte se, Tarasi, pokud

Částečně jsem odpověděl doleji, ale naprosto se shodujeme v odporu ke stalinismu a bolševické mentalitě. Rozdíl mezi námi je v tom, že já do tohoto pytle nehážu demokratickou levici, která má v Evropě v podstatě většinu, nebo alespoň čas od času většinu. Česká pravice oficiální (stranická) se dostala svými názory před krizi třicátých let, její příznivci inklinují k fašismu. Začínáte v kontextu evropské unie vypadat jako dinosauři.

spaldings 9.8.2006 10:34

Re: Re: Heleďte se, Tarasi, pokud

kontext EU je neuvěřitelná snaha levičáků zabetonovat se v mocenských strukturách EU, neboť tuší, je bude třeba udělat pápá, jen až to obyvatelstvu dojde. Onen ranný socialismus, opakující chyby v těchto krajích již deklasovaného socialismu reálného, je totiž neufinancovatelný, jako každý socialismus. Takže zaštiťovat se Svazem Evropských Socialistických Republik (SESR) je legrační. Německo a Francie již potřetí nesplnily Maastrichtská kriteria a nesplní je zase.  A o fašismu, stejně jako o Eu si něco přečti.

franta 9.8.2006 10:00

Proč

se z prostého faktu, že ČSSD i KSČM jsou v opozici vyvozují dalekosáhlé závěry o velice úzkém propojení obou těchto stran ? Proč se podobné úvahy nevedly v předchozích 4 letech, kdy byly v opozici společně ODS a KSČM a velice často hlasovaly shodně ? Asi se to tehdy nehodilo, že ? 

spaldings 9.8.2006 10:07

Re: Proč

no, to je takový drobný trik, používaná právě ke zdůvodnění kolaborace v komunisty. Jen jednoduchý příklad : Zákon č.1 - Všechny nemocnice se znárodní  Zákon č. 2 - Zloděje je třeba zavřít. Jak budou v opozici hlasovat ODS a KSČM ?  Pochopil ? A všiml jste si, kdo a jak hlasoval v posledním půl roce ? Je to na stránkách Sněmovny.