29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JardaB 16.7.2009 5:27

Re: Zase jenom kecy kecy kecy!

Zdá se,že jde o neřešitelný problém naučit Romy žít spořádaně.Je možné je tomu naučit zvenčí?Pokud nebudou mít sami zájem ,tak je to odkázáno k nezdaru.A ani nejmenší snahu z jejich strany nevidím.Teď mají docela slušný bezpracný příjem a přesto utíkají.Pokud jim přiškrtíme sociální dávky a tím je nutit pracovat o to více budou utíkat za lepším.Pokud se všechny státy nedohodnou na stejný způsob řešení ,tak bude výsledek nulový.Ty bohatší státy,aby měli od Romů klid,tak jim přiznávají bezpracný příjem.A protože jsou bohatší než my,tak větší.Je to řešení do budoucna?

pierino 16.7.2009 5:37

Re: Zase jenom kecy kecy kecy!

Jurgene: Reseni jak naucit Romy vsemu o cemz jsi se zminil je zalezitosti ceskych uradu...Romove jsou cesti obcane...joudo...;-O

JardaB 16.7.2009 5:40

Re: Zase jenom kecy kecy kecy!

Kde on píše,že to není záležitost českých úřadů?Nadávky typu "joudo "jsou projevem nekulturnosti.

pierino 16.7.2009 5:48

Re: Zase jenom kecy kecy kecy!

Jardo: Jsi JOUDA ... nauc se cist ty makova hlavo, nebo  nechlastej tak brzy po ranu...(Y)

JardaB 16.7.2009 5:51

Re: Zase jenom kecy kecy kecy!

Jsi ubohej.

Starosta 16.7.2009 11:20

Re: Zase jenom kecy kecy kecy!

Není. Je vůl.

Mistr Jan Hus 16.7.2009 6:43

Re: Zase jenom kecy kecy kecy!

R^R^R^R^R^

No 16.7.2009 5:02

A co DIAG HUMAN?

A obchody se zbranemi?

me first 16.7.2009 4:39

Datpys

Spousta nic neříkajících písmenek.

Jeseter 16.7.2009 4:37

Pane Urban

reakce vetsiny diskutijicich ukazuje, ze jste zahral na citlivou dusi ceskeho cloveka, aneb potrefene husy kejhaji  ! My Cesi to preci umime osladit kazdemu !

jirkac 16.7.2009 7:18

Re: Pane Urban

Presne tak, Jeseter.. Urbanu je zatim v Cechach dost malo, jako safranu.. prilis mnoho dutych sudu nenavisti.. tim jsou sance Ceske Republiky jako platneho, rovnopravneho clena svetove komunity znacne omezeny.. jen bych pridal, ze Kanadsky system je ponekud nepruzny a zkostnately, ale snazi se slouzit danovym poplatnikum efektivne..timto i v Kanade by se melo na tom pracovat, jak svedci soucasne publikace; Mexiko boli jeste vice nez Cechy.. diky, Urban..

Mirek F. 16.7.2009 7:59

Re: Pane Urban

nepřestane mě udivovat idiotská logika, kdy odmítavá reakce je s jásotem automaticky pokládána za to, že autor má pravdu

jamo 16.7.2009 4:28

Urban

už naprosto zešílel a Řápková se mu stala stejným mindrákem, jako Cato stašímu Kartágo. Tento nešťastný muž je schopen přisoudit Řápkové odpovědnost i za vymírání ledních medvědů..;-P

wiki 16.7.2009 3:49

Pan "bývalý disident" Urban nezklamal

České sebemrskačství, přeshraniční bonzování (tentokrát Uhla a Šabatová, taktéž nositelé hrdého titulu "bývalý disident") a kálení do vlastního hnízda, jen proto že je to živí. Co by asi tak jiného tito lidé dělali?

Take Kanadan 16.7.2009 2:29

Nesouhlas

Pane Urbane, ja jsem jednim z tech tisicu Cechoslovaku o kterych pisete a musim vyjadrit svuj nesouhlas s takrka vsemi Vasimy nazory.  Mam v podstate stejny nazor jako nekolik clanku v torontskem deniku Globe and Mail (15.7). Bylo by dobre, kdybyste si je precetl a jeste lepsi, kdybyste potom napsal novy komentar. Clanky na www.theglobeandmail.com jsou: "Globe editorial: Getting our own house in order", "Jeffrey Simpson: Blame the refugee system" a "Minister calls for overhaul of Canada's refugee system"

pierino 16.7.2009 5:44

Re: Nesouhlas

Ty take Kanadane: precti si Urbana jeste jednou abys pochopil podstatu vztahu mezi praci ceskych nomenkulaturnich aparatciku a Romskou komunitou... kanadane vedi co delat a ty urcite jako Kanadan bys uvazoval stejne. Visa jsou prvnim krokem k reforme kanadskeho asyloveho zakona...ale nebyt jeho, taky by jsi nebyl TAKYKANADAN  a jen Buh vi, co jsi tehdy v Traiskirchenu toho napovidal joudo.....;-O

Taky kanadan 16.7.2009 14:35

Re: Nesouhlas

Prectete si ty clanky v kanadskem listu Globe and mail. A PAK teprve neco piste.

ODS 16.7.2009 2:05

Pravdoláskař Urban s cisternou másla na své kebuli

Pravdoláskaři v čele s Havlem zneužívají cikány před i po listopadovém puči 1989. Když před listopadem 1989 socialistické Československo cikány trochu skříplo a nutilo je makat a za kriminalitu je trestalo, tak čeští disidenti řvali jak Viktorky a žalovali na Československo do ciziny na všechny strany, že se tam porušují lidská práva. Aby byl klid, tak kvůli disidentským žalobníčkům šlo Československo cikánům na ruku. Ekonomicky silné Československo si to totiž mohlo dovolit, protože ekonomika měla kde brát. Např. na východním Slovensku cikáni dostávali zdarma v nových obytných domech kompletně zařízené byty (nábytek, televize, elektrospotřebiče), které dokázali ve velmi krátké době kompletně zničit a zařízení rozprodat nebo spálit. Zkuste si tam dnes promluvit s některými funkcionáři tehdejší státní správy a nebudete se stačit divit. Českoslovenští cikáni se měli před listopadem dobře, ale Havlovi pravdoláskaři po svém listopadovém puči 1989 se snažili na cikánech dokazovat, že socialismus byl špatný. Když tyto předlistopadové žně cikánům po roce 1989 skončily, tak po rozbití Československa disidenty se cikáni natáhli do ČR. Nyní cikánům skončily žně i v ČR, tak zas táhnou na Kanadu.

Divím se, že Urbana a pravdoláskaře huba nebolí a nestydí se takhle lhát. Cikáni jsou jim totiž u pr..dele. To ostatně předvedl Urban v pořadu Máte slovo, něco tak ubohého, jako proslovy v pořadu zúčastněného pana Urbana se jen tak nevidí.

Čeští cikáni však neznají co je vděk a u pr..dele jsou jim pravdoláskaři. Přestože cikánům jdou pravdoláskaři na ruku, tak cikánům nečiní potíže v cizině lhát o České republice a tvrdit, že Česká republika je nacistické Německo. Cikáni se mají ve lhaní kde inspirovat, Havel taky v cizině pomlouval Českou republiku, jíž byl právě prezidentem. Schwarzenberg, tehdy Havlův kancléř, dnes licoměrně plká, že špinavé prádlo se pere doma.

Pravdoláskaři holt lhali vždycky a lžou pořád.

honzak 16.7.2009 7:02

Re: Pravdoláskař Urban s cisternou másla na své kebuli

Cikáni jsou pro pravdu&lásku jen výrobní nástroj. Cikáni sami jsou (bohužel) geneticky zařízení na lež, krádež a podvody. Výsledná kombinace je smrtící.

xxx 16.7.2009 14:06

Re: Pravdoláskař Urban s cisternou másla na své kebuli

Je demokracie a kdo nechce pracovat tak nemusí.Po lisopadu l989 zákon o povinnosti pracovat byl zrušený .Když někdo nepracoval tak byl trestně postižitelný.Zákon  již neplatí a naše mladá generace když nenajde   práci svých snů tak nepracuje a nechá se živit i několik  let rodiči.Cikán když nepracoval byl odsouzen za fluktuaci a nedostával  dávky na děti.Bylo by docela zajímavé statisticky doložit zaměstnanost cikánu před  rokem l989 a po roce l989.

Jirka 16.7.2009 1:55

Diky!

Diky za pekny rozbor situace, pane Urbane. Vidim to stejne.

Pavel 16.7.2009 1:40

Pane Urbane,

nezlobte se, ale směšná mi reakce naší vlády opravdu nepřipadá. Jelikož je vláda placena z daní, tak by laskavě své občany měla pravdivě a včas informovat, pokud už je tak neschopná, že se na nic jiného nezmůže. Lhaní do televize pak považuji za zcela srovnatelné se lhaním v době komunismu.

Tomas Pansky 16.7.2009 1:27

Pane Urbane, velmi dobre napsano. Jenze to tu schytate ...

Vetsina Cechu nemela sanci (nechtela, nemela odvahu) zit v jine zemi delsi dobu a tak na cas vytahnout paty z ceske kotliny.  Podstatne ale je si vyzkouset zit nekde jinde jako clen spolecenske mensiny.  Pri navratu zpet by tito lide zjistili, jak je nase spolecnost rasove podjata.  Ma to sve historicke opodstatneni, na kterem se tezko neco zmeni.  Romove (cikani) si na druhe strane jako dlouholeta mensina vybudovali obrany system, jak prezit za kazdou cenu.  Ted s pomoci jinych nelezli skulinku a tak ji vyuzivaji.  Reseni souziti nevyresi jedna vlada nebo jedno volebni obdobi.  top0625top@hotmail.com     

Fafa 16.7.2009 4:19

Re: Pane Urbane, velmi dobre napsano. Jenze to tu schytate ...

Pri navratu zpet by tito lide zjistili, jak je nase spolecnost rasove podjata. 

Tomasi, jste si s tim jist? Moje pani neni bila uz na prvni pohled a deti taky nevypadaji zrovna jako rasove cisti Caucasians. Navic moje pani je Polynesanka a nejsem si jist, jestli ti blbecci v bombrech vubec tusi, kde Polynesie lezi. Ale problemy jsme nikdy v Cesku nemeli.

JanaB 16.7.2009 8:45

Re: Pane Urbane, velmi dobre napsano. Jenze to tu schytate ...

A děsně podjatí jsou zřejmě i u nás na vesnici, kde si zřídili jedinou fungující samoobsluhu Vietnamci a ti hnusní čeští rasisti k nim chodí nakupovat a dokonce se s jejich rodinami i přátelí. Nějak jsem si nevšimla, že by tihleti na první pohled odlišní lidé z opravdu odlišné rasy tu měli nějaké zásadní problémy.

Jana V. 16.7.2009 14:11

Re: Pane Urbane, velmi dobre napsano. Jenze to tu schytate ...

Já mám za manžela ghanského lékaře a náš syn (nyní je mu 34 let) nikdy neměl žádné problémy - školkou počínaje - s uplatněním, a vždycky měl i ve škole dost kamarádů, ač je na první pohled jiný (a to ještě žijeme ve středně velkém městě). Výmluvy se najdou vždycky, když člověk není ochoten převzít za sebe zodpovědnost. Nyní  už má vlastní rodinu a na jeho dvouleté dcerce je ten "nečeský" původ také patrný, ale nemám zprávy o tom, že by se jí někdo posmíval nebo jinak ponižoval. Tak hrozná ta naše společnost zase není.

Haui1 16.7.2009 9:21

Re: Pane Urbane, velmi dobre napsano. Jenze to tu schytate ...

Když potkám na ulici černocha nebo Vietnamce, tak si ho maximálně obhlédnu, protože ho na vesnici nepotkávám tak často (hlavně černocha, Vietnamci se usadili už i u nás) a jdu klidně dál a věnuji se svým myšlenkám. Když potkám jednoho cikána, tak se ještě nic neděje. Pokud jich potkám více, tak si podržím peněženku a čekám, co bude dál. Jestli mne obejdou a půjdou dál nebo jestli se nestane něco horšího. Jsem rasista nebo jen mám životní zkušenosti?

Pasáček koz ve Vermontu 16.7.2009 0:58

Ta Řápková ?

Není ta paní Řápková osoba, která chtěla, aby občané různých barev pleti platili svoje dluhy ???  To bylo opravdu sprosté !

Který obor učí pan Jan Urban na NY Univerzitě v Praze ?

mol 16.7.2009 2:06

Re: Ta Řápková ?

Ne, to je ta osoba, co jí to nejdřív pár let nevadilo a pak si na to zčistajasna vzpoměla.

Fafa 16.7.2009 4:20

Re: Ta Řápková ?

Pripadalo by Vam lepsi, kdyby ji to nevadilo dosud?