29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 16.7.2009 13:07

Re: Kanadský azylový systém

Tá Canada je hodně levičácký stát a podle toho se chová.

Puk 16.7.2009 14:39

Re: Kanadský azylový systém

Já už tvrdím dávno, že jsme se ke kapitalistům přidali pozdě, když to i u nich začalo jít pochybně. ;-)

čm 16.7.2009 13:09

Re: Kanadský azylový systém

Což nic nemění na to, že můžou mít systém jakej chtěj  a proč chtěj a nám je po tom houby. Stejně tak na tom, že můžou podle počtu osob žádajících o azyl víza zavést a zase zrušit kdy chtěj a jak chtěj. Což se stalo. A taky na tom, že slušnejm lidem se celkem houby stane, když si budou vo víza žádat, tak jako dřív. A že ty, co sou te´d v maléru doplatili hlavně na to, že jim vlastní ministři tutlali podstatnou informaci, když si mysleli, že z toho zas nějak vybruslej, jak sou zpovykaný z domácí politický scény.  Např. se nezdá, že by někdo hned po oznámení před čtrnácti dny začal jednat o obnovení vízovýho oddělení v Praze. A konečně na tom,  že pro dojem, že je zde nejméně xenofobní ne-li rasistická nálada proti cikánům dodáváme sami dost materiálu už jen diskusními příspěvky k tématu jenom tady k tomu článku.

vita 16.7.2009 16:29

Re: Kanadský azylový systém

Ale jistě.

A my máme právo říct jim, že mají systém blbý a zneužitelný a řeší to cestou nejmenšího odporu. Válku Kanukům snad nevyhlašujeme, ne?

Není tu žádná nálada proti cikánům, kteří pracují nebo jsou krátkodobě nezaměstnaní jako spousta Čechů teď v krizi. Je silná nálada proti vychcánkům bez rozdílu barvy kůže, kteří jenom berou, nic nedávají, nikdy nic dávat nebudou - a ještě pomlouvají.

Je to rasismus? Pak by příznakem rasy, tedy biologickou daností bylo, že "berou, nic nedávají, nikdy nic dávat nebudou - a ještě pomlouvají". Já tomu nevěřím. Vy ano?

čm 16.7.2009 18:04

Re: Kanadský azylový systém

Rasismus tady většinově není, to je fakt. Ale xenofobní to tu je hodně. Koukněte co lidí tady napíše slušněj cikán, myslej to dobře, ale xenofobní to je. A problém je v tom, že hranice mezi rasismem a xenofobiíi se nedaj dost dobře rozlišit. Asi jako mezi pijanem a alkoholikem . To je taky podstatnej rozdíl, nicméně někerý chování a hlavně excesy jsou podobný ne-li totožný. Bude Vám jedno, jestli Vás zkope pijan kerej ještě není alkoholik nebo alkoholik.

pteryx 16.7.2009 10:47

O upřímnosti Kanaďanů

Upřímnosti Kanaďanů uvěřím, až zavřou rasistický server pana Stwory. Kanadští občané se podílejí na ideovém podhoubí Českého rasismu, myslím že některé věci co Stwora dělá by u nás byly trestné.

Sam Křepelka 16.7.2009 10:46

Lisabonská smlouva x víza

Očekávám stanovisko V.K, že nepodepíše Lisabonskou smlouvu také z důvodu, že se přístupem EU k vízům da Kanady pro občany ČR jasně ukazuje ,že již nyní se nedodržují dohodnutá pravidla. A co potom po schválení Lisabonu !

miláno 16.7.2009 11:40

Re: Lisabonská smlouva x víza

 Ono všechno zlé je na něco dobré,alespoň víme jak by se zachala Brusel při řešení vážnějších problémů. Proto je , že lisabonská smlouva dávno mrtvá. Nesloužila by k větší bezpečnosti a integraci Evropanů, ale jen k větší moci byrokratů v Bruselu a ztrátě osobní svobody obyvatel Evropy. Takové politbiro jsem už v životě jednou zažil, akorát sídlilo v Moskvě.Rv

huhu 16.7.2009 11:44

Re: Lisabonská smlouva x víza

dohody se dodržují, ale jen jako bič na ty menší

xxxxKubeš 16.7.2009 9:28

Urban

píše o tom, že se zlobí jen ti, co mají křivou hubu. On, ač má hubu nejkřivější, se zřejmě nezlobí.

helena 16.7.2009 10:47

Re: Urban

chtela jsem napsat svuj nazor ale lepe bych to nevyjadrila :-/

bm2 16.7.2009 9:22

jeden za osemnast

a druhy bez dvoch za dvadsat.

Ked som napisal v reakcii na poddaneho Adlera, ze ide o najubohejsi clanok na temu viz, este som netusil, co pravdolaskovnik Urban dokaze. Na rozdiel od Adlera, otvorene priznava ekonomicku motivaciu "azylantov" a co ma uplne pobavilo, v tejto suvislosti vycita "stedrost" socialnej siete CR.

Keby tento pokrytec mal co len trochu zaujmu problem riesit nemohol by opomenut zakladnu otazku - preco Kanada ano a ostatne krajiny nie.

cicero.jan 16.7.2009 9:16

Postup české vlády je typický.

Všechny české vlády se při řešení problémů chovaly jako elektrický proud, kráčely cestou nejmenšího odporu. Podle toho také ona řešení vypadala. Druhým způsobem byla metoda podle Wericha " nechat vyhnít v bačkorách", ta byla ještě o něco horší.

M. Zima 16.7.2009 9:13

Vzhledem k idiotství, jaké tu šíří

Neff, Hermánek, Vlk, atd. se sem tento článek dostal nejspíš omylem.

Přesto bych řekl, že článek opomíjí ty rozhodující skutečnosti, které ospravedlňují zařazení Česka mezi balkánskou elitu. Tak ten Fischer např. nepřímo upozornil pravicové radikály na "vinu Romů", nebo Špidla, který svou nečinností dokumentuje pro Čechy mizernost EU a který měl být vládou odvolán potom, co se ukázalo, že o sterilisacích Romek před EP arogantně lhal, pak jsou tu ti výtečníci Ransdorf a kLaus s podlými prohlášeními o Letech, atd. Každou rozvojovou zemi této kvality by EU označila za rasisticky zatíženou a vyžadovala by změnu. Proč tedy žádné sankce proti Česku?

asterisk 16.7.2009 9:17

Re: Vzhledem k idiotství, jaké tu šíří

... mně se spíš zdá, že nám Kanada svým zavedením víz říká že nejsme rasistická společnost. Kdyby tomu tak bylo, nikdy by nebránili POTŘEBNÝM v emigraci ze země útlaku. Takhle nám říká jediné - že ekonomické kočovné turisty nebude krmit ze svého azylového programu, jež je primárně určen někomu ale úplně jinému!

bm2 16.7.2009 9:25

nehadzte perly sviniam

Vasa reakcia je priama, logicka a rozumna. Tym padom pre Herr Wintera nepochopitelna.

M. Zima 16.7.2009 9:41

Nikoli, Kanada Vám říká,

že jste prolhaná a neschopná pakáž, která tvrdí, že Česko není rasistický stát, ale současně Romy persekuuje a vyhání. Kanada Vás chce donutit k dodržování evropské kultury a zatrhla Vám pokračování komunistické praxe - Assanace: vyhnání nepohodlných.

Zima Maratová 16.7.2009 9:48

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

Každá společnost je rasistická, některá více jiná méně. Rasismus je přirozený a v případě výskytu cikánů ve větším množství se z hlediska majoritní společnosti jedná o sebezáchovný pud.

M. Zima 16.7.2009 9:55

Že jste Vy rasistka neznamená, že máte pravdu. Naopak kecáte jako český intelektuál.

Zima Maratová 16.7.2009 10:06

Re: Že jste Vy rasistka neznamená, že máte pravdu. Naopak kecáte jako český intelektuál.

Blábolíte úplně z cesty.

pertinax 16.7.2009 10:47

Re: Že jste Vy rasistka neznamená, že máte pravdu. Naopak kecáte jako český intelektuál.

Je také možné, že se péčí o utiskovaná nebožátka živí.

čm 16.7.2009 13:26

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

Před jehož důsledky v podobě exportu části obyvatelstva se zase  kanadská společnost sebezáchovně, a tedy z Vašeho pohledu zcela oprávněně brání. Navíc to neberou rasisticky ale šmahem., Tak vo co teda de? Všechno je ok, každej má právo na sebezáchovu, kdo chce do Kanady, půjde vnitřně vyrovnanej  pro vízum. A cestou nakopne do zadku předsedu vlády a ministra zahraničí, aby místo maření času debilním jednáním s EU o nemožném tim zadkem hejbnuli tak, aby vízový oddělení bylo co nejdřív v Praze a pobočka v Brně.

asterisk 16.7.2009 14:06

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

... teď psali že prej v Praze nebude....

čm 16.7.2009 17:53

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

No to asi fakt ne, už jen do doby, než bude formálně rozhodnuto vo tom, jestli teda EU bude nebo nebude solidární. Proč by to měli dělat pro zemi, kerá sama žádá odvetná víza  generálně pro celou Evropu ? S šancí na úspěch 1% ?Povidám, že si tim nesmyslným gestem sami nabíháme. Někde sem čet, že diplomacie je umění možného. Soudruh přítel Kohout je jak malej, a bodejť ne, když mu to tolik lidí žere a z ničeho nic mává národníma práporkama co jim zbyly ještě z vod prvního máje.

Mirek F. 16.7.2009 9:48

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

A to nám říká tím, že těm persekuovaným ztěžuje možnost dostat se do Kanady a nechává je napospas našemu zvrhlému řádění?

Dá se říci, Zimo, že čím více vám jebe, tím více jste zábavnější:-)

:-) 16.7.2009 9:48

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

Zimo, v Dojčlandu jsi za blba a tady chceš být za génia.

asterisk 16.7.2009 9:59

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

Pakáž: opravdu??? A proto sem z kraje roku poslali svoji komisi, která měla nepřeneseně a bez ovlivňování posoudit situaci. Tu posoudila a rozhodla, že Česká republika není stát který by perzekuoval jakoukoliv složku obyvatelstva, tudíž není potřeba jejím občanům udělovat azyl. Jasně - je to tak trošku alibisticky provedené, protože on ještě existuje statut tzv. bezpečné země. Pokud by Kanada prohlásila ČR tímto titulem, její občané by pozbyli právo na azyl v Kanadě automaticky...

M. Zima 16.7.2009 10:05

Zkreslujete jako Neff,

Statut bezpečné země Česko nedostalo, protože pro Romy z rasových důvodů bezpečné není. Jiná věc je česká vyčůranost a podlost, subtilní štvaní a vyhánění Romů jak jsem napsal přesměrování Asanace na Romy - komunistická kontinuita. To nechtějí Kanaďané akceptovat.

Zima Maratová 16.7.2009 10:09

Re: Zkreslujete jako Neff,

Tak si je vemte do Reichu, Zimo, Vaši germánští soudruzi je jistě přijmou s otevřenou náručí. Nenechte ty báječné cikány trápit těmi odpornými Čechy, kteří se podle Vás nemohou a nechtějí změnit.

M. Zima 16.7.2009 10:24

No vidíte,

jak jednoduše se nechá u Čechů odkrýt to tupé rasistické játro. Že byste si to Vy nedokázala uvědomit jako Neff, se mi nechce věřit. Tak hloupý dojem jako on neděláte.