29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roy Boehm 16.7.2009 16:21

Jenom pár bodů

1) Jsou v blízkém okolí země, kde je rasistických útoků neonacistůvůči menšinám mnohem víc a s často fatálními následky (např. BRD, Maďarsko) a přesto jim nikdo nálepku rasistických států nedává. 2) Kanada se mohla na příkladu Velké Británie poučit, že to jde řešit i jednodušeji, bez diplomatických konfliktů a nasírání spojeneckých zemí. 3) Způsob, jakým byla víza ze dne na den zavedena a fakt, že se neuvažuje o zřízení vízové administrativy v ČR (ačkoliv v Rakousku, které vízovou povinnost nemá, existuje) naznečuje, kde nás Kanada má. 4) Už jen sám fakt, že čeští žadatelé o asyl přiletěli do Kanady vybaveni řádným cestovním pasem, který jim byl bez problémů vydán, že byli schopni zakoupit letenku a nikdo jim nebránil do letedla nastoupit, by jim mohl naznačit, že to s tím pronásledováním v ČR asi neměli tak těžké. 5) Ergó, Kanada si zaslouží veškeré odvetné akce, kterých jsme schopni.

Jenda 16.7.2009 15:39

Jo jo. neslusnost

"Přisuzovat vinu za problém údajně „příliš štědrému azylovému a imigračnímu systému“ v Kanadě je neslušnost." Vite drahy vsevede, pravda je dost casto neprijemna. A tohle pravda je. Za to, ze se ji tam cpou flakaci je skutecne kvuli prilis stedremu azylovemu a imigracnimu systemu. A muzete to radobyhumanisticky okacavat jak dlouho chcete.

Ovsem Kanada si to nedokaze priznat a tak misto toho, aby drahe cikany poslala supem domu a riskovala kecy lidskopravnich aktivistu, tak zavede viza pro vsechny. A aby udrzela humanrajtisticke fucktivisty v klidu tak internim predpisem urci kvokvokvotu povine zamitnutych bilych. Aby to nevypadalo, ze zamita "z rasovych duvodu".

Arnošt 16.7.2009 15:35

Z daleké ciziny se dobře píše o probléch o kterých nic nevím

Článek má v jedné věci pravdu: můžeme si za to sami. Rómovi říkáme krást se nemá, všem ostatním (cčetně větnamců) říkáme krást se nesmí. Tedy v prvním případě jde o jakýsi morální prohřešek, v druhém to smrdí kriminálem. Při tom zneužívání sociálních dávek též není nic než krádež. Tomuto přístupu se říká koreknost. Nebo-li prvním krokem k nápravě je rovný přístup ke všem a to i věcech přestupkových a trestních. Totéž platí i o schvalování sociálních dávek.

Všichni mudrlanti a přiživovači (Kocáb, Uhl a další) nic nevědí o metalitě rómů, nikdy s nimi nebydleli, nezaměstnávali je. V dobách mého stavbyvedování, když ještě byli cikácni cikánama mi jeden starší cikám, ktrého jsem nachytal jak místo práce pižlá na houslích řekl: Pane ižinýre co vy po nás chcete, my cikáni dobře umíme dělet jenom děti". On to řekl výchdoslovenským nářečí, origilálnímu výroku by část čtenářů nerozuměla, takže sorry. Mimo jiné jsem byl též 4 roky starostou Prahy 5 (Smíchov).

Co se týká zrdcadla a křivé huhy, pak víza jsou špatně maskovaným rasizmem. Jak se pozná nežádoucí žadatel vizum? Podle barvy!

Autorovi bych doporučoval, aby se s problém lépe seznámil, než o něm bude psát (ne ovšem u disidentů)

Omlouvám se za překlepy, my dislektici je nevidíme. 

Kenavp 16.7.2009 15:35

Urban je již jako Jelínek, zcela mimo...

Označit ty, kteří se nebojí požadovat stejná práva pro segregovanou většinu za "viníky" víz pro české občany ze strany Kanady, je blábol, který mne od Urbana nepřekvapuje. Je smutné, že tento "pedagog" s disidentskou minulostí deformuje v rámci "korektnosti" mladou generaci.

Pete Brich 16.7.2009 14:52

Zavedení vizové povinnosti Kanadou pro české občany potom, co se tam za sociálními dávkami začali stěhovat naši Cikáni, je jen politicky korektní rasová segregace.

Kouzelná formulka o rasovém útlaku Cikánů v ČR (podle fantazie jednotlivců vyšperkovaná různými horory a vyřezávankami) je politicky korektní argument pro udělení azylu v Kanadě.

A pan Urban nemá křivou hubu, ale charakter.

PB

honzak 16.7.2009 15:12

Re: Zavedení vizové povinnosti Kanadou pro české občany potom, co se tam za sociálními dávkami začali stěhovat naši Cikáni, je jen politicky korektní rasová segregace.

koho chleba jí, toho píseň zpívá... Kdyby měl katderu své novojorské university v Předlicích, tak by brzy zpíval stejnou píseň jako my dva!

Glosator 16.7.2009 14:39

Článek je blábol

Tato situace je standardním testem, máme-li nakonec schválit Lisabonskou smlouvu, nebo ne. Já si samozřejmě myslím, že to dopadne NE, ale byl bych rád, kdybych mohl říci ano.

Ona už ta situace s vízy s USA byla symtomatická, země EU, které měly s USA bezvízový styk nebyly v rámci nové dohody s celou EU ani souhlasit s poskytováním seznamů cestujících, letících do USA od nich letadlem. Zájmy zemí, které ještě bezvízový styk neměly jim byly lhostejné.

honzak 16.7.2009 15:20

Re: Článek je blábol

LS je zralá na přejmenování na Mnichovskou smlouvu..... Aneb "nechoď Vašku s pány na led!" Vašek je ČR, pán je Německo a Francie, vůdčí země příkaznického eurosocialismu.

vita 16.7.2009 17:56

Re: Článek je blábol

Zatímco ČR se samozřejmě na zájmy ostatních ohlížela že...

Udělali jsme si sami dohodu a EU že nám nemá do toho co kecat. A teď najednou požadujeme po zlé EU solidaritu. Kdybych rozhodoval já, takovýho vychcánka bych poslal někam. Třeba za těma cikánama...

Mirco1 16.7.2009 19:14

Re: Článek je blábol

Vy asi máte trochu potíže s pochopením logiky věci, že. Vstupem do EU ČR dostala automaticky právo a společnou evropskou podporu ve věci vízových povinností, tak jak byly deklarovány v klausuli solidarity. Jenže staré členské země pro nové nehnuly ANI PRSTEM dva roky. A pak najednou začaly šílet když se ČR po naprosté impotentnosti a neaktivitě EU dohodla s USA bilaterálně.

Puk 16.7.2009 14:26

Demagogie se rozrůstá

Přiřadil jsem si definitivně pana Urbana  do extraligy demagogů. Zatím tam mám soudruha Uhla, přátele ing. Paroubka a Dr. Ratha. Nemá cenu se vyjadřovat k pokrouceninám, které tvoří. Ahoj Puk :-/

Tom 16.7.2009 14:23

Nesouhlasím

Pane Urbane nesouhlasím s vašim názorem a rád bych, abyste mi vysvětlil některé zásadní rozpory. Co má být cílem zavedení víz? Předpokládám, že to aby Kanada mohla sama rozhodnout, koho na své území hodlá vpustit. Znamená to tedy, že nebude nadále do země pouštět Romy? Pokud ano, tak je to rasismus největšiho ražení, organizovaný státem!! Pokud hodlá vpouštět Romy a  ostatní ne, uniká mi smysl zavedení vízové povinnosti. Dále by mne zajímalo následující. Buď je ČR rasistickou zemí a potom jsou žádosti o azyl oprávněné a zavedení vízové povinnosti znamená, že Kanada sama odsoudí šikanované k tomu, aby nadále trpěli. Nebo ČR takovou zemí není a potom není důvod k udělování azylu a opravdu se jedná o ekonomické důvody. Poučte prosím rýpavého východoevropana. Děkuji!

Glosator 16.7.2009 14:42

Re: Nesouhlasím

Když jste dost inteligentní na to, abyste takovéto otázky položil, jste dost inteligentní i na to, abyste si na ně sám odpověděl.

Kanada předvedla přímo klasickou ukázku neuvěřitelného POKRYTECTVÍ.

R^R^R^

Havránek 16.7.2009 14:23

Pane zneuznaný..

na celý vztah ke Kanadě by mi na jednání vlády stačilo asi 30 minut: 1. odvolání našeho velvyslance z Otawy, 2. Vypovězení kanadského velvyslance z Prahy, 3. zavedení víz pro všechny kanadské občany s tím, že jestliže oni je vydávají ve Vídni za 75,- CND, tak je budeme vydávat na našem velvyslanctví v New- Yorku za 150,- CND a to jen v v pondělí a středu od 10,00-14,00 ! - šmidra.

pteryx 16.7.2009 17:40

Re: Pane zneuznaný..

Ještě že Vy to nevedete, to by to dopadlo ...

xxx 16.7.2009 14:15

oko za oko - zub za zub

Průměrný český občan nemá  krupky na výlet do Kanady a je mu  srdečně jedno,že  musí žádat o vízo.Osobně   si myslím ,že  bych to řešila   odvet.opatřením."OKO ZA OKO - ZUB ZA ZUB "

MIrco1 16.7.2009 14:02

Politicky korektní Urban si nevidí do huby...

... stejně jako spousta komentátorů z výšin svého rádobyintelektuálního obláčku s žádným skutečným cikánem nikdy nemluvila a vůbec nezná jejich hodnotový systém a myšlenkové pochody.

Nicméně co mě nadzvedlo je ta manipulace, že by Česko mělo "držet hubu", když si natruc vyjednalo bezvízový styk s USA. Vážený pane Urbane, bezvízový styk s USA měla v okamžiku vstupu nových členských zemí prosazovat sama EU, zvlášť když chce v mezinárodně politické scéně tak strašně moc vypadat jednotně. Jenže ouha, tenkrát Evropská komise jen "bohužel konstatovala" že se na tom s USA dohodnout nedokáže a klausuli solidarity v žádném případě nehodlá uplatnit. Když si pak ČR vyjednala bezvízový styk sama, přičemž USA rozhodly, že EU začnou brát jako celek a všichni občané musí vyplnit ekektronický formulář, tak se mohly staré země po*rat. Jestli tohle farizejství hodlá Urban obhajovat, tak je u mne odpad, jehož názory nelze brát vážně.

cicero.jan 16.7.2009 13:31

Řešení bylo, ale už není.

Je známo, že značná část t zv. emigrantů používá služeb "specialistů", kteří vše za příslušný poplatek zařídí. Vlastní odjezd není nikterak riskantní, búďto se emigrace povede a pak Kanada zajistí hladký start, nebo nikoli a pak zaplatí cestu zpět a ne neúspěšné žadatele tu čeká pěkná suma sociálních a dalších příspěvků za řadu měsíců prožitých za podpory Kanady. Jen několik opravdu naivních nadšenců z tohoto kolečka vypadlo a pak měli problémy, které se značně publikovaly. Ti kteří absolvolali uvedené kolečko bez problémů o publicitu pochopitelně nestálo. To také vysvětluje, proč zemí zaslíbenou se stala právě Kanada. Stačilo včas nastavit systém, dohodnout se s Kanadou o zamezení dvojí podpory a došlápnout si na "zprostředkovatele". Řešení takzvaně "pštrosí" s čekáním až se to nějak vystříbří přineslo své ovoce, ponškud kyselé. 

Marat 16.7.2009 13:17

Proč tak pěníte?

 Je dosti státu, kam občané ČR můžou jezdit bez Visa, ale občané těch státu už na cestu  do ČR Visa potřebují. Tak co vás na záležitosti Visa s Canadou tak pění?

 Ale i Canada má možnosti jiné. Vždyť každého takového pochybného žadatele o asyl může celník  obratem poslat zpět a nikdo by nemohl špitnout. A docela dobře by šloé bez Visa. Za tá Visa můžete především poděkovat takovým Uhlum, Mlynářum, kteří si na cikánech ohřívají vlastní polivčičku. Ti každý případ, ve kterém jsou účastní cikání neustale rozmazávají a vřeští daleko víc, jak samotní cikáni.

emil 16.7.2009 13:15

Včera nebo předevčírem

byl uveřejněn článek o klukovi, myslím z Libérie. Utekli a u nás žádají o azyl. Malý kluk začal chodit do školy, stal se premiantem, dokonce dostal nějakou cenu od Ministerstva školství za své články a činnost ve škole. Při rozhovoru s ním se člověk dozvěděl, že kluk chce být vzdělaný, že to chce někam dotáhnout. A v tom to je. Proč by to také cikáni chtěli, když se vyřvou na úřadech a dostanou peníze, které okamžitě propijí, oni to nikam dotáhnout nechtějí. Česká sociální zabezpečení už jim nestačila, tak si mysleli, že v Kanadě jsou blbci a tyto lehkoživky budou krmit. Jasný rozdíl mezi člověkem, který chce a dělá proto všechno a českými Romy, kteří si z keců pána Urbana, idiota Zimy, udělali dobré a bezpracné rito.ˇJe jen škoda, že oapčným rasismem se nikdo u nás nezabývá.

Peman 16.7.2009 14:05

Re: Včera nebo předevčírem

R^

Michal Dvořák 16.7.2009 13:07

Dva přešlapy pana Urbana

Pane Urbane,

Zaprvé: vláda Jana Fischera je vládou legitimní. To, že se jí neustále omlacuje o hubu, že je pouze dočasná a nemá mandát, je nesmysl. Má stejný mandát jako každá jiná vláda. Proto, že je celkem apolitická, je její obrovské plus - je to nejlepší vláda, kterou jsme za posední roky měli a budeme mít: protože se soustřeďuje na podstatu věci, nikoli na politické zviditelnění se na úkor efektivnosti.

Zadruhé: každý, zřejmě kromě Vás, vidí, že důvody úprku Cikánů, tedy, pardon, Romů,  jsou z 97,5% ekonomické. Nelze se divit, že komunita, která z významné části parazituje na solidaritě druhých, se ráda přesune tam, kde na tom bude za stejné nicnedělání ještě lépe. Naproti tomu, situace československého exilu za "bolševika" byla zcela odlišná, což byste mohl při svém učitelském působení alespoň tušit.

Rudolph 16.7.2009 13:19

Re: Dva přešlapy pana Urbana

Úřednické vlády jsou u nás vždycky populární. Jestli to nevíte, tak si to dohledejte. Nemění to ovšem nic na tom, že máme (aspoň teoreticky) parlamentní demokracii a zbožná důvěra v nevolené vlády je naivní, zrak lidu nevidí její "strýčky. To za prvé. Za druhé jsme se (myslím) v 89. dohodli, že tady bude vládnout ten, co vyhraje volby. Tečka. Můžete (a možná to uděláte) mi tady předvést ústavně právní extempore. Mě ale nezajímá, opakuji: vláda vychází z voleb a nic lepšího jsme za několik tisíc let zatím nevymysleli. Toto je provizorní výkonný tým a jeho posláním je držet politický zobák a makat.

vita 16.7.2009 15:53

Re: Dva přešlapy pana Urbana

V 89, jsme na ulicích a náměstích vykřikovali, že chceme vládu odborníků. Protože ta druhá Adamcova byla v podstatě nepolitická, dosáhlo se toho.

To teprve po dalších volbách vznikla politická vláda. A další. A další...

Ale konec konců, nic lepšího než demokracii nemáme a nic lepšího než demokracii založenou na soupeření stran jsme nevymysleli.

Vydra 16.7.2009 16:58

Re: Dva přešlapy pana Urbana

Rudolphe, opravdu myslíš, že je možné, aby zde vznikla vláda, aniž by to byla vláda těch kdo "vyhráli volby"? Svatá prostoto ...

Rudolph 16.7.2009 19:51

Re: Dva přešlapy pana Urbana

Když si přečtete co jsem napsal, možná zjistíte, co si myslím a nemyslím.

Ostatně píšu o tom, že úřednická vláda má překlenout nějaké přechodné období a to je všechno. Nesnažte se mě zblbnout :-)

Mika 16.7.2009 12:59

Všichni do Kanady?

Koukam, že se tady spousta lidí chystá do Kanady, že jsou tak vytočený. A vidíte já tam nikdy nebyl ani se tam nechystam. Tedy jako turista, když už tak za prací. A pracovní visa byla jsou a budou. Takže bijte je, všchny ! :)

čm 16.7.2009 13:30

Re: Všichni do Kanady?

Zlatý slova. U nás v hospodě by rovnou vyhlásili válku. Přitom nejdál sem tam byl v tomhle směru já, na Americe u Mořiny a i to už je dávno.

čulibrk 16.7.2009 12:50

Pane Urbane,dovolím si ze zahrádky

http://www.senat.cz/zajimavosti/tisky/2vo/tisky/T0415_01.htm:-D:-DA fčil mudrujte:-D

majkův sýček 16.7.2009 12:13

a na Urbana se hodí toto:

Znal jsem jednoho takovýho chlápka Co moudrosti moc nepobral A studu ani kapka a lhal. A přesně jak se říká Rozum mdlý vůle chabá Ale touha po novotách veliká Tak ten pán se o vše nové velmi interesoval.

A nebyl to jen pán Z pána jen klobouk měl A nemyslel to snad ani zle - starosta Však bohužel, na co šáh Tam sto let tráva nerostla

Ten si to krásně zavařil Nikdo ho neměl rád Kdyby se tolik nesnažil, akorát

A čím víc se snažil pomáhat Tím víc ten chudák škodil A když mu to někdo naznačil Tak hrách jen na zeď hodil. A ještě jednu vlastnost měl Že byl splachovací Jedněmi dveřmi ho vykážou Už druhými se vrací..

Snaživec Hudba: M.Kocáb Text: M.Kocáb