29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V.Novák 16.7.2009 12:24

Re: a na Urbana se hodí toto:

R^R^R^

Nehodí se to i na autora? Myslím tím Kecába...

Jo, ten udělal krok dloooouhý od "Prachy, jenom prachy nečekají...", kde kritizoval Soukupa, že mu z Výběru zdrhnul ke Gottovi...

Zima Maratová 16.7.2009 12:24

Kocáb to zřejmě napsal o sobě.

Ladislav N :-))) 16.7.2009 14:03

Re: a na Urbana se hodí toto:

Hehe, koho by za totality napadlo, že se text bude tak dobře pasovat na samotného Kocába... ;-D

Pete Brich 16.7.2009 15:06

Ten Džamil má mimořádnou schopnost vidět budoucnost.

Svou vlastní ;-DR^PB

novaz 16.7.2009 12:01

ekonomická emigrace

Proč by měla Kanada ze svého sociálního systému zvyšovat životní úroveň cikánů z Česka? Je dobře, že zavedla víza. Žádosti o azyl rapidně klesnou, cikáni zůstanou tady a pak můžou všichni ti chytrolíni, kteří nyní Kanaďanům nemohou přijít na jméno, podílet se na řešení otázky co a jak s nimi dál. Hodit vlastní problémy na někoho jiného, to není východisko, nýbrž typická čehůnská vyčůranost.

Mirek F. 16.7.2009 12:05

Re: ekonomická emigrace

Ale my Kanadu opravdu nenutíme, aby měla takový systém, jaký má. Klidně může prohlásit, že uchazečům o azyl ze zemí EU tento poskytován nebude a je po problému.

čm 16.7.2009 12:55

Re: ekonomická emigrace

No jo, jéžiš!!!Hned sedněte a pište britský královně, ať na to dohlídne, že má úplně tupý poddaný8-o

Mirek F. 16.7.2009 13:58

Re: ekonomická emigrace

Kriomě politické korektnosti vidíte nějaký problém s tímto opatřením?

čm 16.7.2009 17:42

Re: ekonomická emigrace

Kdepak, jenom maličkej. Že na to, co my si tady myslíme, že má Kanada udělat , voni zcela oprávněně a  velmi zvysoka kálej. Poskytli azyl a občanství, co řikám, novej domov , už tolika lidem vodsaď, že jim  může bejt úplně ukradený, co si vo novejch vízech teď tady myslíme. Zejména když si přečtou ty proticikánský a protikanadský vejpady ke každýmu článku na tohle téma.

Jerome 16.7.2009 11:59

Nevím

co pan Urban na zmíněném vysokoškolském postu učí. Snad ne neomarxismus.  Je dost starý na to, aby věděl, že cikánský problém nevznikl včera a že samosprávám měst jsou upírány všechny samosprávné nástroje ke stihání občanských nešvarů. Také pan Urban jistě ví, že cikáni si snadno poradí s námi, korektními, ale neumíme to my s nimi. Také by si měl dát práci a zjistit, jak SKUTEČNĚ vznikaji cikánská gheta.  Nikoli díky realitkám, ale především sdružovacím pudem etnika. Kdo s nimi žije pod jednou střechou, ten ví, že jedna rodina v domě znamená za pár týdnýů skupinové bydlení. A Radnice nemají nástroj, jak tomu zabránit.  deset i více osob ve dvoupokojovém bytě není žádná mimořádnost a cigaretový dým  by se dal krájet i na chodbě. Jako disident ma ovšem stigma nároku na poslední pravdu. A takoví jsou neprůstřelní. I jako disident zůstává ve své podstatě levicovým intelektuálem, kteří stejně jako evropští Paroubkové ničí politickou kulturu.

cipísek 16.7.2009 12:32

Re: Nevím

Pan Urban se už dost pěkně "odkopal" v diskuzi u Jílkové.Je dost s podivem,že jediný,kdo si to neuvědomuje,je on sám.

Kenavp 16.7.2009 15:44

Re: Nevím

Nic než vřelý souhlas.

Rudolph 16.7.2009 11:41

Tedy pane Urbane

Tedy pane Urbane, to nemá chybu. R^ Ještě by se dala dodat otázka, jak dlouho to bude trvat, než se (znovu) začne do Kanady emigrovat doopravdy: tentokrát slušní a normální lidé před hokynáři a jejich kapitány typu Kohouta, až to tady vezmou do ruky.

huhu 16.7.2009 11:43

Re: Tedy pane Urbane

ještě více se bojím , že budu muset prchat před kocábem či Urbanem

miláno 16.7.2009 11:56

Re: Tedy pane Urbane

 No , ale až normální lidi zdrhnou kdo bude na utlačovaný cikány a kocáb-lechkoživy ( za korunu nájem v centru Prahy) dělat. To mi prosím vysvětlete? To bude teprve rasismus.

Rudolph 16.7.2009 12:09

Re: Tedy pane Urbane

Nemůžu reagovat na něco, co jsem ani já, ale dokonce ani autor Urban nenapsal. Článek není ani o Cikánech, ani o tom, co dělat se squaterama. Jestli se chystáte nadávat na to, jak dělají bordel, obávám se, že nejste na správném místě. Nic ve zlém.

vita 16.7.2009 11:13

Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

Na jedné straně se Kanada tváří co hodný ochránce chudých psů a zatoulaných koček a své problémy s Cikány bagatelizuje nebo přímo zapírá. Kdyby ovšem měla pravdu - a veškeré problémy Cikánů žádajících o azyl, byly způsobeny rasismem v Česku, pak by jedinou logickou odpovědí bylo otevření náruče a zjednodušení procedury udělování azylu ubohým utlačeným ujkřivděným.

Kanada jako obrovská a povětšině prázdná země, stižená stejným demografickým problémem jako většina Evropy, přece nemůže nemít zájem o přistěhovalectví pracovitých, plně integrovatelných lidí, jejichž "rasa" se mezi ostatní populací doslova ztratí. Rozhodně nemůže mít žádný vliv na ně ani společnost.

Takže logicky - chrání-li se Kanada zavedením víz (a to je její svaté právo!), chrání se před přílivem nevítaných, nežádaný lidí, o nichž předpokládá, že nebudou přínosem pro společnost, ale jejím zatížením.

Tak proč to neřekne na plnou hubu?!?

asterisk 16.7.2009 13:01

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

ale ona to řekla! Protože v Torontu přistávala plná letadla "turistů" co na ně s cedulkou čekal "kdosi" v příletové hale a rázem se z nich stali před kanadským zákonem a před úřady "politicky pronásledovaní" tak právě proto zavedla kanada víza. To je jejich odpověď na plnou hubu - na přeměnu nevěříme a taková letadla tady nechceme. Tečka.

Ladislav N :-))) 16.7.2009 15:23

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

Takže teď Kanada udělí bílým Čechům víza bez problémů (pokud splní další podmínky), zatímco příslušníky romského etnika vpustí jenom výjimečně? ;-P

asterisk 16.7.2009 17:05

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

ale nikolivěk!!!! Máte-li dostatek peněz na pobyt, máte-li jasně daný "smysl" cesty, máte-li ideálně zajištěné ubytování, pojištění a cestovní pas s minimálně stanovenou dobou pobytu, nevidím žádný důvod proč by neměl dostat vízum bílý, černý, hnědý, žlutý,..... To co jsem tady uvedl jsem osobně zajišťoval pro 23 chlapců na hokejový turnaj do Ruska. Tam jdou dokonce tak daleko, že jsem musel mít v ruce pozvánku od pořadatete turnaje a speciální tiskopis vyplněný hotelem, kde potom kluci spali. .... A nenapadá mně důvod, proč by měl snad čech žádat o azyl v Moskvě.... Takže tak "drsné" to zas nebude.... To o etniku jim jenom podsouváte. Bohužel to ale asi zůstane na rovině tvrzení proti tvrzení, protože si nemyslím že by snad nějaký rom jel do Vídně to vyzkoušet, protože jejich mtivace k nastoupení do letadla je bohužel jasná....;-)

Ladislav N :-))) 17.7.2009 0:20

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

V Rusku (tedy bývalém centru SSSR) jsou důvody k povolování pobytu tradičně motivovány zcela odlišnými důvody, než jako prevence proti masovému přísunu nějakého nepřizpůsobivého etnika kvůli sociálním dávkám... ;-)

vita 16.7.2009 16:24

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

Na plnou hubu by bylo, kdyby Kanada pravila: "ČR je součástí EU, je součástí Schengenského prostoru, proto musí mít ochranu lidských práv na podobné úrovni jako ostatní země Schengenského prostoru. ČR je bezpečná země a žádost o azyl musí být předložena v první bezpečné zemi, kam žadatel vstoupil. Proto žádost o azyl od občanů ČR a lidí přiletivších z ČR nebude přijímána."

TO by bylo naprosto OK - rozumné, slušné, nepokrytecké.

S institutem první bezpečné země mám zkušenost - jeden kamarád, který tady za Husáka studoval a pak se vrátil do Afghánistánu, prchl před taliby. Samozřejmě chtěl do Česka, kde má kamarády, umí řeč (i po víc než 15 letech), zná zem a doufal, že najde práci. Lapli ho v Maďarsku, musel požádat tam - nebo deportace přes Srbsko, Bulharsko, Turecko do Íránu. A pravděpodobně vydání talibům...

Teď je z něj Maďar. I z celé rodiny. Museli se naučit maďarsky (a složit zkoušku), historii (a složit zkoušku), najít si práci a bydlení - a mají maďarské pasy.  Teď už můžou po celé EU. Protože vím, že cikánští vychcánkové kradou možnost azylu takovým SKUTEČNĚ pronásledovaným, mlátil bych je mokrým hadrem přes xichty. Celou cestu přes oceán zpátky, hýzly...

asterisk 16.7.2009 17:08

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

... o tohle mi celou dobu jde. A přiznám se že na způsob, jakým to Kanada udělala nehledím.... Je to jejich věc a jejich rozhodnutí...

Tomáš holek 16.7.2009 10:57

zase ten debílen Urban

Zase utočí na svou zemi, zase leze někomu venku do prdele.

Politiky, kteří problémy skutečně řeší (Řápková) nazývá populisty. Jan Urban je xindl.

Niky 16.7.2009 12:12

Re: zase ten debílen Urban

R^R^R^

toogood 16.7.2009 10:51

nevychazim z udivu

Opravdu si autor mysli, ze by vlada nemela delat nic, protoze je urednicka? Nebyla by naopak prave za tuto necinnost rozcpovana?

Vrcholem vseho a take dukazem autorovy nazorove nekonzistence (mozna pise prilis dlouhe clanky a nepamatuje si, co to vlastne psal na zacatku) je ale to, kdyz hovori o vyjednavani ukonceni viz s USA na vlastni pest jako o nezodpovednosti a soucasne rika, ze doufat v plosne zavedeni viz do cele EU je naivní predstava. Mame se tedy o vizovy styk s jinymi zememi starat sami nebo to bude jednotne delat EU? Predstava autora je zrejme takova, ze se mame starat sami, ale jakekoli rozhodnuti si musime nechat schvalit od EU.

Jsem v naprostem udivu, jak o takto vecne trivialni a pruhledne kauze lze psat tak odlisne.

Jana 16.7.2009 13:57

Re: nevychazim z udivu

Reakce na první věta:

Vláda, a nejen tato se měla dávno snažit o úpravu sociálního systému u nás. Každý by radil Kanadě. Ať si dělají co chtějí a umí. My máme řešit problémy tady. A myslím, že na víza nemá nikdo automaticky nárok. Tak, jako my bychom měli rozhodovat, koho sem pustíme a koho ne, nechť si Kanada rozhodne, koho k nim pustí a koho ne. Mají na to právo. A to, že vyhlásili víza na diplomatické pasy je myslím docela dětinské.Nikomu to nepomůže ani neublíží. Jen to zhorší vzájemné vztahy a ztíží příští vyjednávání.

pertinax 16.7.2009 10:51

Zlé Kanadě se osobně pomstím.

Nebudu už nikdy hrát hokej.

čm 16.7.2009 12:43

Re: Zlé Kanadě se osobně pomstím.

Já jsem už vyřadil kanadský tým z mého mistrovství světa ve STIGA hokeji. Ani necekli a sou teď zavřený ve škatuli

Bruno 16.7.2009 10:48

Kanadský azylový systém

je jedinou příčinou odchodu Romů. Kanaďané jsou na něj paradoxně pyšní, ale normální pracující populaci se už zajídá tyto rozmary financovat. Nahlas si zatím netroufnou nic říci, protože by byli obviněni z rasismu. Kanaďané teď ukázkově nedají víza pár bílým Čechům (viz včera ta mladá dívka se všemi potřebnými doklady a zpáteční letenkou) a naopak pár cikánům i bez potřebných dokladů víza udělí, aby multikulti statistiky vyhovovaly. Udrží tak příliv tzv. azylantů v únosné míře a že na to doplatí slušní lidé jejim celkem fuk.