29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
silvatax 16.7.2009 8:49

Víza pro Kanaďany

jaksi technicky nejdou zavést, když jsme v tom schengenu, žejo. Víza pro diplomaty jsou už úplný nesmysl. Jedině snad pro hokejisty kdyby zas někdy ČR pořádala MS v hokeji.  Ale to by zas nechtěli naši fanoušci.

Pane Urbane, paní  Janáčková, Řápková  a jim podobní komunální politici, pana Čunka nevyjímaje, jsou lidé od věci, kteří jsou s romskou problematikou dennodenně konfrontováni,  hledají řešení a nemají čas na řeči salonních rozumbradů, jak Vaše a potažmo i svoje řeči,  nazývá pan B. Doležal o článek výš. Běžte se, vy salonní rozumbradové,  podívat někdy do Ostravy -Přívozu. Budete-li problémům blíž, možná najdete pro romskou realitu jadrnější výrazivo. A nikdo vás v Ostravě za rasistu považovat nebude.

Havránek 16.7.2009 8:41

pane Urban

jste obyčejný hulvát a přirovnávat emigraci v roce 1968 s cikánskými valutovými výlety je zcela nemožné; proboha jak můžete něco vyučovat? Já mít dítě sice byť na Vámi uváděné " quasi " univerzitě, okamžitě ho vezmu pryč a nedoplatím školné na které je Vaše huba závislá.

Ale 16.7.2009 8:39

Jan Urban vytrvale pracuje

především na tom, abych si jej definitivně přestal vážit, alespoň v jeho současné podobě.

Především, bilaterální jednání s USA o odstranění vízové povinnosti ČR vedla v okamžiku, kdy solidarita, k níž jsou země EU vzájemně zavázány fatálně selhala. Zrušení víz USA nebylo aktem "nepřátelství", ale aktem "narovnání" a jeho konečným výsledkem bylo dosažení (téměř) rovného přístupu USA ke všem občanům EU.

Pokud se Kanda rozhodne vlastní neschopnost jednoduše poslat domů ekonomické uprchlíky z bezpečné země (bílých gadžů, kterým parta cikánů rozbije hubu je taky dost), zavedením víz pro svého blízkého spojence, je to stejná bezohlednost, jako bychom postavili splaškovod z ostravské aglomerace a vyústili ho pod Bohumínem. tedy nikoli vůči Kanadě, ale vůči Polsku.

Protože naše možnost reciproočních opatření je omezena závazky vůči EU a vyvážena závazky EU vůči nám, má EU povinnost nám pomoci. Pokud nepomůže, jde o zradu na spojenci. Velmi nebezpečnou zradu, protože ústupek Kanadě je nepříjemnost, ústupek Rusku je katastrofa.

Pokud by Jan Urban byl charakterem, jakým byl kdysi, měl by se zastávat zájmu své vlasti a žádat od EU splnění povinnosti. Pokud je profesionálním dobrodějem, jehož živobytí, stejně jako živobytí řady jeho přátel, je založeno na systému sociální korupce, bude dál obviňovat vlastní zemi.

vita 16.7.2009 10:56

V tomto jediném má Urban pravdu

Zapomínte, že nešlo o zrušení víz, ale o jejich zjednodušení - pro nás. Pro staré země EU o zavedení ve zjednodušené podobě.

milano 16.7.2009 8:36

romi

Pane Urban, přeji Vám, abyste se brzy uzdravil.

strejda pedro 16.7.2009 8:28

pan urban ma samozrejme pravdu ...

... a reakce vetsiny radby diskutujicich, kteri neznaji argumenty, ale o to lepe dovedou nadavat, na tom vubec nic nezmeni ... a pokud jde o autora, ktery pripomina clanky v globe and mail, a zvlaste pana simpsona, dovolim si upozornit, ze tentyz pise pro stranku NAZORU, a editorial take neni nic jineho nez nazor ... a ze kanada bude menit system? ale jiste, jenze ne tak, jak si predstavuji mnozi ve stredoceske kotline ... kanada je jednou z mala (ci snad jedinou) zemi, ktera dodnes uzkostlive dodrzuje, co podepsala v zenevske konvenci o uprchlicich z roku 1954 ... najdete si ji a prectete si ji ... mozna se budete divit ... i kdyz - po precteni nenavistnych prispevku pod clankem pana urbana (a pod vcerejsim clankem pana adlera) velice pochybuji ...

NR 16.7.2009 8:40

Člověče ty mluvíš úplně z cesty

Re autor strejda pedro IP: 75.159.226.xxx

Člověče strejdo pedro ty vůbec nevíš která bije. Vzpamatuj se a srovnej si v hlavě o čem se tu vůbec diskutuje. Projevil jsi svou lásku k Urbanovi, na kterou máš právo, ale jinak tady blábolíš z cesty. Jdi se vyspat.

honzak 16.7.2009 9:01

Re: pan urban ma samozrejme pravdu ...

strécu, si ještě ožralé, nebo jen tak blbé?

asterisk 16.7.2009 9:14

Re: pan urban ma samozrejme pravdu ...

... zachytím se jediného: protože vím o čem je Ženevská úmluva, vím naprosto jednoznačně, že pozitivně diskriminovaná česká naprosto specifická minorita do této konvence se svojí ekonomickou kočovnou turistikou NEPATŘÍ!!! A tak se kanada zařídila po svém a to jediným možným způsobem, jak svoji azylovou politiku, která je určena opravdu jenom POTŘEBNÝM ochránit. Nemám jim to za zlé a snad se po tomhle fauxpass u nás začnou politici chytat za nos a udělají něco, aby "tohle" nebylo už nikdy našim exportním artiklem - tzn. zrovnoprávnit všechny občany tohoto státu - kdo nemaká, nejí. Kdo neplatí, nebydlí. Kdo nevychovává a nezajistí pro děti alespoň elementární podmínky, přijde o ně. .... A snad se zase někdo začne zabývat i politikou ve vztahu ke kriminalitě - třikrát a dost!

Kenavp 16.7.2009 16:08

Re: pan urban ma samozrejme pravdu ...

Bezvýhradný souhlas.

hh 16.7.2009 8:20

..

Když už urbane píšeš o hovně, tak proč to tolik rozmazáváš.

DS 16.7.2009 8:13

Uražená ješitnost.

Soudruh Urban se stále nemůže smířit s tím,že neudělal závratnou politickou karieru jako věrný kamarád Havla.Je to nechutné jak může český občan tak nenávistně mluvit o národě ke kterému patří.Nikde na světě není tolik lidí,kteří aby se zviditelnili plivají na svůj národ a mají v sobě tolik nenávisti ke vým spoluobčanům.Proto na nás  v zahraničí koukají zkrz prsty.Jsou ovlivněni těmito zamindrákovanými zneuznanými .Je to Urban,Uhl atd.

Dej si pejzy 16.7.2009 8:10

Jak "odvážně" Urban napsal "česká huba"

Napsat "cikánská huba" by si ten multikulti zmetek nedovolil.

Ludva 16.7.2009 8:07

Třetí vlna emigrace

se jaksi nepovedla. Po špičkových podnikatelích z roku 1948 a intelektuálech z roku 1968 přišli Rómové. Nějak těm Kanaďanům nesedli. Proč asi ?

huhu 16.7.2009 8:00

smlouvy platí ! nebo jako v Mnichově 1938 ?!

eurohujer Urban zase kecá Rv

Karel 16.7.2009 8:00

Naštěstí demokracie funguje..

Pan Urban měl kdysi ambice v politice, nyní skončil v trafice jako "bývalý disident a nnovinář". Z politiky (OF) jsme ho vymetli. Paní Janáčková je senátorka, paní Řápková bude zvolena do parlamentu. Ještě že to takhle funguje.

Zahradnik 16.7.2009 8:28

Re: Naštěstí demokracie funguje..

No kdyz jsem si vygooglil ty dve figury,tak se tem cigosum ani nedivim. Vice cows do politiky opravdu potrebujeme ;-D

NR 16.7.2009 7:48

Na Urbanovu křivou hubu rovné české zrcadlo

Autore, se svými kamarády po roce 1989 jste se pošklebovali a vysmívali komunistům jak špatně řešili staletý cikánským problém. Váš kamarád 13 let podepisoval na Hradě všechny sociální zákony, které uplácely československé cikány na úkor většinové společnosti, aby byl klid protože jste si s nimi nevěděli rady.

Udělali jste Urbane s kamarády vlastnoručně z cikánů za posledních 20 let dokonale nenáviděnou a dokonale zdemoralizovanou část české společnosti, tak nenáviděnou a zdemoralizovanou jako nikdy v minulosti.

Teď v tomto trendu zdatně pokračuje další Váš kamarád z pravdy a lásky v ministerské funkci. Je nepochopitelné, že o tom ještě píšete. Vaše parta to zavinila, to je pravdivé zrcadlo pro Vaše křivé huby.

magi 16.7.2009 7:48

Urban a Kocáb

jsou jako brhlík a sojka ! Včera Kocáb prohlašoval,že za zavedení víz může Řápková. Určitě si předavají písemný práce,který jim píše stejně Havel společně se Šiklovou.Oni totiž jedinýho cikána viděli v televizi a to byl Giňa. Já na rozdíl od těch chytrejch s nima žiju v Č.Krumlově. Dávají ho právě oni za vzor,ale z Prahy. Když sem přijedou tak se jdou podívat na medvědy,ale tam cikáni nebydlí. Ještě fakt nepochopili,že jsou legrační a dělají všechno proto,aby to nefunkovalo! Čest jejich práci.

Ladislav N 16.7.2009 7:42

Přisuzovat vinu za problém údajně „příliš štědrému azylovému a imigračnímu systému“ v Kanadě je neslušnost.

Co to povídáte? Neslušnost? Neslušnost je přirovnávat útěk občanů z komunistického Československa s parazity, kteří se podle dopředu připraveného schéma a naučených lží pokoušejí "vyžírat" nejštědřejší sociální systém pro uprchlíky na světě. Ostatně, stačí si přečíst něco podrobností, jak jsou tihle "uprchlíci" organizováni a jak jsou instruováni předem, aby svou "argumentací" a neschopností kanadských úřadů ověřit skutečný stav (viz údajné "svastiky na prsou české Romky" proběhlé právě českými médii) získali "azyl", který ve skutečnosti láká nepřizpůsobivou část romského etnika svou finanční výhodností. 

huhu 16.7.2009 8:01

Re: Přisuzovat vinu za problém údajně „příliš štědrému azylovému a imigračnímu systému“ v Kanadě je neslušnost.

R^

HP 16.7.2009 18:48

Re: Přisuzovat vinu za problém údajně „příliš štědrému azylovému a imigračnímu systému“ v Kanadě je neslušnost.

clanek jsem do konce docist nezvladnul, spis mne zajimaji ctenarske  reakce, ale jestli autor opravdu srovnava utek obcanu ze socialistickeho raje s nynejsi cikanskou migraci, je cur&* ;-€

Frank 16.7.2009 7:41

Bývalý disident, novinář a žvanil v jedné osobě.

Kdo to je? No přece Urban, který za dobré prachy jenom kafrá a ještě k tomu probůh učí. Jestli ti, které učí, budou stejní magoři, nazdar bazar. Urban a další žvanilové jenom tu chátru podporují, ale že by na jediném vlastním příkladě soužití s pakáží dokázal ostatním, jak se to dělá, to samozřejmě ne. Zkrátka, kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten učí.

Laco 16.7.2009 7:23

úřednická vláda

úřednická vláda má mandát daný poslanci, proč máme úřednickou vládu je jiná otázka.

Podstata problému ale přeci nejsou nějaká víza (pomiňme hanebnou přechodnou lhůtu 48 hodin), podstata problému je fungování EU. tj. bude-li upřednostňovat (např.) "nadstandardní" francouzské vztahy nebo standardní vztahy s člesnkou zemí.

Dej si pejzy 16.7.2009 7:17

Proč Urban přesouvá problém nepřizpůsobivých kočovníků na občany ČR?

Protože je to multikulturalistický šmejd odtržený od reality a přiživující se na této "problematice".

fake 16.7.2009 7:06

p. Urban

stručně, kolik jste podal trestních oznámení na ty "zkorumpované samosprávy"? Jestli žádné, tak jděte do wc. Obvzláště pikantní je fakt, že takhle "nekompromisně" plácáte vy, který si "nezávisle" pletl vřejnoprávní ČRO6 s reklamkou na vaše knížky, proto jste byl odejit, sic. Co dělá tenhle stát? Vyhazuje prachy na všechny ty "bohulibé" bichle produkované např. dalším všeználkem Gabal consulting, stačí se mrknout na "consulting" web a jen se divím, že už není vše v richtig.

honzak 16.7.2009 6:58

urbane, ty jsi

opravdu jen kafral! Zkus zapojit zbytek mozkových buněk do řešení jednoduché otázky - kdo umožnil Cikánům jejich parazitický způsob života z daní lidí, kteří si normálně vydělávají na svoje živobytí? Kdo jim poskytuje dávky i po návratu z jejich zahraničních výletů?

Mistr Jan Hus 16.7.2009 6:43

Pane chátristo, vy jste takový vzdělaný, kdo jsou to Romové?

8-o

pierino 16.7.2009 5:34

Jan Urban ....

Ano a o tom to do puntiku je!!R^R^R^R^

Jürgen 16.7.2009 5:15

Zase jenom kecy kecy kecy!

Urbane! Nějaké řešení, jak naučit tu cikánskou pakáž normálnímu a  spořádanému životu slušných lidí a odnaučit je lenošení i zlodějnám, by nebylo? Žvanivých chytráků máme, jako nikdo na světě, ale s řešním cikánské otázky nepřišel dosud žádný z nich!;-(