18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Snítilý 13.2.2008 23:02

Ty ,,ty,,ty

Pro mojí spokojenost by stačilo, kdyby počet odevzdaných hlasů odpovídal počtu přítomných volitelů. A když to nesedí je jistě potřeba někoho poslat do pr...e, jako premiér a někomu pohrozit kriminálem, jako ministr vnitra. Beze sporu adresátů byl plný Španělský sál včetně povedených hostů.

all 13.2.2008 22:06

Můžete zjistit kdo jak hlasoval

u všech kol na aktuálně.cz - a o to lidem jde!!!

richard 13.2.2008 16:05

Nedomyslel jsi, autore, finále tvé rady:)))

" Senát a Poslanecká Sněmovna vyhlašují následující výsledky voleb presidenta republiky: kandidát  Švejnar získal 170 + X platných hlasů, kandidát Klaus získal  92 + Y platných hlasů, pan Švejnar byl tímto zvolen presidentem republiky."

Naprosto OK, získal přece skoro dvakrát tolik hlasů, proč by na tom mělo být něco zmatečného? to vrchní sněm sice říci může, ale také i nemusí neb moc je nekontrolovaná a nekontrolovatelná: všichni máme od Velké Francouzské Revoluce stejná práva a povinnosti a  jsme si rovni a vládcové jásají neb je nic nedrží v jakémkoliv jimi ustanoveném zákoně jako je předtím omezovala feudální smlouva.

Že něco takového není možné? Kam tě vede slepá vášeň. Stačí sledovat Paroubkův postup, jak to, že se do voleb nacímala tajná služba (viz dnešní MF) , to jako na čí rozkaz, co ty nábojnice pro poslance, vyhrožování poslancům na hajzlu, co všichni ti tuneláři Krausové a spol, producírující se tam, kde být nesmějí, co všichni ti Dalíci a spol., koho representují, na čí přání dělají, co Paroubkem objednaná a úspěšně provedená aféra Čunek, ODKUD Paroubek 5 minut po volbách věděl že má k disposici hlasy komunistických poslanců a senátorů, když soc + kom neměli společnou volební koalici, co dále předtím, odkdy měl předseda vlády Paroubek pravomoc nařídit cajtům, aby šli zmlátit technaře na legálně pronajatou louku, co všechny ty nikým nevolené bůhvíkým placené soukromé spolky typu homolobby apod. na jejichž přání se přijímají zákony ostošest atd. atd.

A co vůbec Paroubek sleduje tím, že na místo presidenta  republiky vehementně prosazuje zrovna něco tak groteskního, jako je Švejnar, to opravdu nemají k disposici jinou figurku?

Takže ta samá volební matematika, co by udělala z hlasování frašku, by takové hlasování mohla i zlegalisovat, stačí použít 19 let úspěšně používanou zásadu my všichni proti ODS, na event. nález ústavního soudu by mohl mít jiný právní názor ten nejvyšší a naopak a presidenta máme na Hradě:))) Stěžovat si na to můžeme kde?:)))

JoJo 13.2.2008 14:58

?

Co když někdo bude hlasovat oběma rukama?

Starý J. 13.2.2008 14:55

M. zIma

.....stačilo by, že přiznal příjem 100000000.- Kč od firmy s vysoce problematickým renomé ....

Stačí už jenom tento vymyšlený "důvod", aby bylo vidět, co za bláboly vymýšlíte: Klaus NEPŘIJAL žádných 100 milionů, nýbrž jeho syn, NEBYLO to od firmy, ale od soukromé osoby, která ze SVÉ odměny, po zaplacení daně věnovala 100 milionů, NE KLAUSOVI mladšímu, ale na vybudování soukromé školy, kterou spoluvlastní (nebo vlastní sám - to nevím) Klaus mladší.

Už jenom tento blábol stačí, abyste potvrdil, co za lži a sprostoty zde pravidlně ventilujete!

M. Zima 13.2.2008 19:00

Omlouvám se za pozdní reakci pane Starý.

Zřejmě jste o mafii absolvoval stejný kurs, jako Topolánek. Ten také tvrdil něco jako, že se mu jako mafián ještě nikdo nelegitimoval, proto v Česku mafie neexistuje.

Ale ve vší úctě, když jste tak omezení, že akceptujete ČEZáckou tvorbu cen, Sobotkovy odměny managerů, 100 milionové kick-backs a idiotské kecy o dobrém účelu, přeji Vám toho kLause. BTW: To je právě ten rozdíl, na Západě byste někoho, kdo ten Váš blábol uvěří nenašel.

jkotek 13.2.2008 14:26

Jeste lepsi napad pro ODS

ODS muze na presidenta navrhnout treba 10 osob a v prvnim kole hlasovat pro vsechny! Proc mit jenom dva presidenty, kdyz jich muzeme mit padesat!

memosk 13.2.2008 14:22

jednoznacne priima volba

priima volba >-

novaz 13.2.2008 13:47

amatérismus křišťálově čistý

Pokud tomu opravdu tak je a taková možnost existovala a existuje i nadále, pak už se vůbec nedivím těm paskvilům vycházejícím z parlamentu. Téměř všechny zákony potřebují do měsíce po schválení opravit, něco je třeba doplnit, jiné vypustit atd. atp. Jsou to přitroublí amatéři. Veřejná volba presidenta byla fackou do tváře lidí, výsměch demokracii i listopadu 89.

M. Zima 13.2.2008 13:41

Pane Šubrt,

chaos, kterým se zabýváte má podstatu v české mentalitě. Tyto jevy jsou pro české domorodce bohužel typické, ale neškodné. Horší je to s kandidáty. "Jinde" by např. kLaus vůbec nemohl být nominován. Když už jde o selhání, závažnější bylo to mediální, spec. ČT.

Pro vysvětlenou: Ty dva hlasy navíc byly od uklizeček, které se během hlasování přes sál o něčem profesním (kde je koště, nebo pod.) dohadovali gestikulací.

novaz 13.2.2008 13:49

Re: Pane Šubrt,

To jste trochu přehnal. Můžete sdělit jeden jediný důvod, pro který by Václav Klaus nemohl kandidovat na presidenta? Buď si děláte legraci, nebo jste hlupák.

M. Zima 13.2.2008 13:59

S tím hlupákováním

byste měl pomaleji. A ke kLausenkovi: Stačil by jeden z následujících důvodů: privatisace (ostatně není jasné, jestli nebude muset v pátek místo volby svědčit u soudu s Koženým), LTO, fondy, vytěsňování malých akcionářů, kampeličky, atd...., ale když to vše zapomeneme, stačilo by, že přiznal příjem 100000000.- Kč od firmy s vysoce problematickým renomé a dokonce hned na to odstartoval pro tuto firmu PR při státních oslavách, ale i když i to zapomeneme, stačilo by, že se odmítá podřídit ústavě, že ji nerespektuje a že např. v otázce jmenování mladých soudců lhal. Jedna z těchto prokázaných skutečností by stačila, aby ho nikdo nenominoval, jenom v Česku je šmelinářská lobby tak drzá, že s tím vylezou a nemá to konsekvence běžné v demokratickém státě.

novaz 13.2.2008 14:12

Re: S tím hlupákováním

Takže jsem se nemýlil, jste hlupák. Určitě by nezaškodilo, přečíst si v ústavě, kdo může na presidenta kandidovat. Nejste to vy kdo určuje pravidla, zaplať pánhůh. Ta vaše snůška nesmyslných blábolů o vás říká úplně vše.

M. Zima 13.2.2008 14:20

Až budete číst příště ústavu,

tak ne zase pozpátku Vy filuto. Jinak uznávám, že považujete evropské manýry za akutní nebezpečí pro český kLausifát. Když už kritisujete průběh volby, že Vás stejně jako kLause při čtení té ústavy nenapadlo , že je ten chaos v ní zakotven.

jkotek 13.2.2008 14:23

Re: S tím hlupákováním

Ale podle Vasich kriterii by nesmel kandidovat ani Vaclav Havel. Nebo StBak z champolu je "kristalove cisty"?

M. Zima 13.2.2008 14:28

Nejdříve

malou opravu: to nejsou moje pravidla, to je demokracie a ne česká demogracie.

Co se týká Havla, - bingo - napsal jsem nedávno, že Havel prohrál tu celou slavnou revoluci nejpozději tím, že akceptoval pod Čalfou metodami StB zajištěnou vlastní volbu. Cenzura NP to nepustila. Ono to s tím lidem, který povstal a cinkal klíči zní lépe, to jistě uznáte sám také.

proč voliči 13.2.2008 13:08

Je fakt že tohle ani komunisti nedokázali

Aby někde byla víc než 100%ní účast na volbách to se nepovedlo ani komunistům. Na tož aby mohli současně zvolit 2 či víc kandidátů místo jednoho. No je vidět že se soudruzi mají ještě co učit. Zlatá demokracie...

chocholoušek 13.2.2008 13:22

Re: Je fakt že tohle ani komunisti nedokázali

protože KDU lidovci bývalí komunisti Kalousek, Kasal jako křesťané nezastupují své voliče to je křesťany a volí husitu a všichni jsou z jenoho hnízda  z restaurace z parlamentu tak volí ze svého středu jednoho z nich  ALAH, ALAH

billis 13.2.2008 10:40

sohlas s autorem

Bravo, bravo R^R^R^

...jen me trochu mate, ze s tak logickym hodnocenim techto pseudovoleb neprisli uz drive jini "renomovani" novinari ( o politicich ani nemluve ) ...:-D:-D:-D

Koloděj 13.2.2008 12:29

Re: Pseudovolby,

R^ Velmi dobře, zlatá jednička  A ti novináři a politici? jako krouhvičky, když někdo minulý týden prosazoval tajnou volbu, kůrku by nedostal. A těch hystrických výkřiků tady na psu, jak má každý právo vědět jak volil jeho poslanec. To co předvedli někteří poslanci si španělský sál bnezasluhuje. V pátek do maštale, zamknout, chleba a vodu, žádná přestávka na oběd. Chlebíčky  až zvolí.  

Šerlok Homeless 13.2.2008 12:40

Re: sohlas s autorem

Mne to nepřekvapuje. Museli by se totiž chytit za nos.:-(

balthasar 13.2.2008 13:35

Re: Re: sohlas s autorem

No předevšim by tu museli nějací existovat .. endemitickej, prakticky vyhynulej druh ;-D

Šerlok Homeless 13.2.2008 9:44

Dva prezidenty vzešlé z jedněch voleb - to hned tak někdo nemá!

Prezidentů vzešlých z voleb může být libovolný počet v rozsahu 0 až počet kandidátů. Teoreticky tedy může z páteční volby vzejít dokonce trojice prezidentů republiky: Václav Klaus, Jan Švejnar a Jana Bobošíková. Přiblížíme se tak slavné Římské říši, kde jeden čas taky vládly triumviráty. ;-D

Šerlok Homeless 13.2.2008 9:53

Re: Dva prezidenty vzešlé z jedněch voleb - to hned tak někdo nemá!

http://www.psp.cz/eknih/2006ps/psse/stenprot/001schuz/s001047.htm

Výsledek třetího kola volby:

Pro kandidáta Václava Klause v Poslanecké sněmovně pro 92, v Poslanecké sněmovně proti 103. V Senátu pro 47, v Senátu proti 23.

Pro kandidáta Jana Švejnara v Poslanecké sněmovně pro 81, v Poslanecké sněmovně proti 82. V Senátu pro 32, v Senátu proti 35.

Vzhledem k tomu, že jednací řád zákonodárci nezakazuje zvednout ruku pro všechny kandidáty, je matematicky možné, že z jedněch voleb vzejde více prezidentů republiky. Ne více ovšem, než je počet kandidátů.

balthasar 13.2.2008 10:37

Re: Re: Dva prezidenty vzešlé z jedněch voleb - to hned tak někdo nemá!

Pokud ovšem předpokládáme, že v parlamentu sedí nadpoloviční počet pitomců .. ;-D

jan hájek 13.2.2008 10:57

Re: Re: Re: Dva prezidenty vzešlé z jedněch voleb - to hned tak někdo nemá!

Jen nadpoloviční a ne ústavně většinová?

balthasar 13.2.2008 11:24

Re: Re: Re: Re: Dva prezidenty vzešlé z jedněch voleb - to hned tak někdo nemá!

Ani to neni vyloučený ;-D

Šerlok Homeless 13.2.2008 12:43

Re: Re: Re: Dva prezidenty vzešlé z jedněch voleb - to hned tak někdo nemá!

Ale proč nadpoloviční? Stačí si představit, že pro oba kandidáty budou hlasovat komunisti. Za situace, kdy jsou síly skoro vyrovnané, můžeme mít dva prezidenty dřív, než se nadějeme.

Šerlok Homeless 13.2.2008 12:48

Re: Re: Re: Re: Dva prezidenty vzešlé z jedněch voleb - to hned tak někdo nemá!

Ostatně, cílem poslance hlasujícího pro více kandidátů nemusí být hned stav s více prezidenty. Stačí, že tu možnost má, nezná přibližný výsledek hlasování a přeje si, aby už byl konečně někdo zvolen. Pokud by takových poslanců, kteří si přejí ukončení volby, ať už je prezidentem Petr nebo Pavel, bylo více, tak při zvoleném způsobu hlasování může být jeho výsledkem více zvolených prezidentů.

balthasar 13.2.2008 13:38

Re: Re: Re: Re: Re: Dva prezidenty vzešlé z jedněch voleb - to hned tak někdo nemá!

Nemůže, ústava zná jen jednoho. A hned vám nahodim dvě řešení: prohlásit volbu za zmätečnou a opakovat, nebo uznat že při zvolení jednoho je druhej nehlasovatelnej a vybrat podle pořadí. Ono to statisticky nenastane častěji, než tak jednou za tisíc prezidentských voleb, a v roce 7008 nám to asi už bude jedno ;-)